Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Saltwater #16551 üzenetére

    Azért ezzel a kijelentéssel szerintem kicsit csínnyán kéne bánni, mert nem láttam komoly statisztikát arra vonatkozóan, h 2,5" 4 tányéros 2 TB-osok között gyakoribb lenne a meghibásodás Itt sem volt panasz a topikban, pedig sokaknak van ekkora. Tudom adatmentő szaki vagy, de akkor is, v netán azok sorra döglenek, viszik őket mentetni?
    Továbbá, mint írta, ha 2,5" 2 TB USB 3.0 külső tároló kell neki, akkor sok választása nincs, mert legtöbb külsőbe és natúr notivinyóban is 4 tányér van ekkora méretben, csak a Seagate-Samsung gyárt 3 tányérral, de az még ráadásul ki is van lapítva...

    Másrészt árakat megnézed, pont sok esetben a gyári kivitelűek olcsóbbak több ezerrel, mintha külön veszi a házat és bele a merevlemezt. Illetve pont, hogy a 2,5" 2 TB-os külsők ára egyáltalán nem rossz, ha azt nézed, h 1 TB=20-25K, míg a 2 TB már kijön 30-35K-ből. Ráadásul , ha pl. 3,5" 2 tányéros 2 TB-osat vesz, annál is max gyári külsőknél jön ki olcsóbban, mert egy jóféle 3,5" USB 3.0 rack + jobban sikerült HDD árával, jóformán ugyanott van.

    Én fenti linkben írtam mind2 megoldásra példákat, majd ő eldönti. :)
    De persze köszönjük a javaslatot és a duplikátoros ötletet! :R

    (#16549) longwild: igen azért is írtam, h az "egyik legnagyobb". Most, de főleg régen is eléggé tolták a WD-ket, marketing, eladások is ott voltak/ vannak. Én még emlékszem rá, mikor néhány éve bementél számtech boltokba és szinte mindenhol WD külsőket ajánlottak, nagyon sok ismerős vett akkoriban pl. Passportot, volt tanárom is, mert az volt a menő, az ajánlott.
    Toshiba és Hitachi is gyártott, de főleg az utóbbi egy pár évben lódultak meg igazán külsők terén, ahogy a többség is és koránt sem voltak annyira népszerűek régen, mint a WD.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák