Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • batagy

    őstag

    válasz King Unique #15825 üzenetére

    Nem lesz ilyen minden dolgozónak. :) Csak én rendelek egy külső vinyót, egy helyi Solaris-Linux 4-5 szerveres rendszerhez van egy tárterületünk, ami nem tartozik a hivatalos standard IT-s mentéshez, ennek tartalmát szeretném lementeni. A tárterület kb 300 GB, időnként mentek róla, most van kb 200 GB adat. Korábban volt 2 db 3.5" 2TB-s HDD a laborban, de nyoma veszett (gondolom valaki lenyúlta..... :((( De most gondolkozok hogy lehet, NAS-t kellene rendelni, csak azt már nem biztos hogy jóváhagynák. De lehet megpróbálom. Bár azon is akkor a firmware-ről függenénk. A múltkor ugye a Synology-ken derült ki egy olyan rés hogy bizonyos körülmények esetén a NAS letitkosította a lemezeket és csak fizetség ellenében lehetett hozzáférdni. De a sima külső vinyó se egy profi módszer, de jobb mint a semmi.

    Visszatérve a WD-re, olvastam pl. itt, hogy ha egyszer Windows-ban ki van kapcsolva a titkosítás (deaktiválva van), akkor Linuxon ugyanúgy működik mint egy normál drive.

    Ennek ellenére inkább az Elements-t fogom választani, titkosításra nincs szükségünk és Linuxon is jobb ha nincs variálás vele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák