Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz vand #4032 üzenetére

    Helló!

    Gyárt 2,5"-os méretben a WD is 4 TB-os merevlemezt, de az jelenleg csak külső háttértár formájában érhető el a kínálatukban. A másik opció a Seagate, amely világelsőként már 5 TB-os tárolókapacitásnál jár ezen típusoknál. Az alábbi logout bejegyzésben vannak infók ezekkel kapcsolatban.

    15 mm-es notebook merevlemezt fogadó 2,5"-os külső házakra az összefoglaló táblázatában van pár opció, de természetesen nem ez a teljes lista. Egy külön fejezetben fel vannak tüntetve a gyártók, amelyek kínálatában találni más hasonló modelleket is. Viszont konkrét tapasztalat értelemszerűen csak azokkal van, amelyek szerepelnek a táblázatban.

    Ha már adatbiztonság, akkor először is egy külső háttértárnál a megfelelő használat is fontos. Fontosabb ilyen téren, mint mondjuk az említett egyéb dolgok megléte és működése. Aztán az átlagnál egy belsőleg / külsőleg strapabíróbb, vagy éppen RAID-alapú megoldással lehet fokozni a tartósságot, illetve utóbbinál a lemezhibák miatti adatvesztés elkerülését stb. De az igazi adatbiztonság az, ha biztonsági másolatokat készítünk lehetőleg fizikailag / egyéb módon is elkülönülő tárolókra!

    A fizikális méretet illetően általánosan opció lehet mindkét megoldás, de valami (pl. mobilitás, ár stb.) alapján mégis muszáj dönteni! Egyébként van külön Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja is, ha esetleg ezen megoldásra esne a választás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák