- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ben.93
tag
Egy kis helyzetjelentés:
Aliexpresses standard posta (utolsó információ):
Shipment left country of origin warehouse
2020-03-01 07:05:01 [GMT+8]Ma sikeresen megérkezett! A csomagon valami Taiwan posta volt feltüntetve, számomra teljesen ismeretlen tracking számmal, de nem néztem utána, mert nem érdekel, a lényeg, hogy itt van.
Úgy tűnik, azért van remény, mindenesetre Kínából én nem rendelek most, max pár száz forintos tételeket...
CN-es, SG-s csomagok azok viszont állnak rendesen egyelőre...
-
margithid
veterán
Nekem még mindig nincs track szám 13.-ai bg elvileg szállított rendelesről..
-
lejeno67
csendes tag
válasz margithid #93753 üzenetére
Akinek régebbi BG-s rendelése van csekkolja az oldalt mert ma 3db rendelést zártak le egyikhez sem volt track. Természetesen mindegyikről van fizetési igazolás Paypalen. Supportnak ment a mail mert Chaten nem tudtak segíteni. Persze ott van hogy pár napon belül a pénzt és a pontokat jóváírják, köszi kivagyok segítve. Tényleg egy jó ideig off lesz a rendelés, ennek így semmi értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy az Aliexpress-ről a küldemény milyen útvonalon érkezik Magyarországra?
Mert lenne egy rendelésem, ami elérhető Ali-n is, illetve Olaszországban is és nem tudom melyik érne ide gyorsabban az aktuális helyzet miatt.....
Ötlet, vélemény?
Köszi
-
DJ. Ru$y
félisten
-
p76
senior tag
válasz pulutodurumo #93710 üzenetére
Még mindig nem kaptam ilyen levelet.
Az ajánlott levélben küldenek vámkezelési nyilatkozat papírt?
Vagy azt mindenképpen le kell töltenem és kinyomtatnom? -
skyrush7
aktív tag
Az legalsó február végi (27-28), utánuk március eleje-közepe. A nem követett csomagokról abszolút nincs hír.
Kíváncsi leszek a pénteken megrendelt regisztrált air mail mikor kerül egyáltalán a postára. (LCD telefonhoz, korábban 2 hét alatt megjött kétszer is, meglátjuk a mostani helyzet mennyit változtat ezen). -
p76
senior tag
válasz pulutodurumo #93767 üzenetére
Még mindig itt áll:
A címzett értesítése a vámkezelési folyamat megkezdéséről 2020.03.19. 11:45 Postai vámeljárásEmailben beküldéshez is az kell hogy ezt a nyomtatványt kinyomtatni-kitölteni-aláírni-lefényképezni, és azt a képet beküldeni +számla pdf?
-
bl4ze
veterán
Van egy rendkívül fura Belga postás küldeményem, a mai napig nem érkezett meg :
LVS100600000133xxxxx
01 Mar 2020 17:42 Shipment information received
03 Mar 2020 23:46 Accepted by carrier
....
09 Mar 2020 12:00 Arrival at export hub
12 Mar 2020 08:30 Hand over to airline
.... innen semmi majd megjelentek nagyon furcsa bejegyzések :
20 Mar 2020 23:04 Depart from Wuwei,Estimated time of arrival at port:4-3/4-4
22 Mar 2020 10:13 Arrive in Shankou,Estimated time of arrival at port:4-3/4-4
24 Mar 2020 03:00 Depart from Shankou,Estimated time of arrival at port:4-3/4-4
25 Mar 2020 06:16 Depart from Sayak,Estimated time of arrival at port:4-3/4-4
Március 12 hand over to airline - majd 8 nap múlva olyan mintha hajóra raknák??? "Estimated time of arrival at port:4-3/4-4" ??? WTF
Belga posta csak ennyit mutat :
Your international parcel is ready to be handled by bpost2020-03-08 | 06:00.:. bl4ze .:.
-
Kispósi
aktív tag
Üdv,
Egy félig off kérdésem lenne. Terveztem egy "csomagposta dobozt" amit uncsim amerikában elkezdett árulni. Haza fog küldeni nekem egyet ajándékba. Ebben az esetben kell vámot/áfát fizessek? Mert ha megfogják és megnézik az árát akkor vámkötles lenne. Hogy tudom majd bizonytani hogy nem fizettem érte? Mellékeljünk egy levelet? Vagy mutassuk meg, hogy rajta vagyok a honlapon mit tervező?
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Kispósi #93775 üzenetére
2 nyelven legyen a csomagban benne egy levél, a rokontól, hogy "Ajándékként küldi xy az yz rokonságban álló zy-nak." És, ha kapsz bekérőt vagy felnyitják, akkor látják, hogy valóban ajándék, ha bekérik, akkor pedig le tudod írni, hogy nyugodtan nyissák ki, benne van a levél.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
bl4ze
veterán
Egyre hülyébb bejegyzések jönnek be a Belgapostás LVSxxxxxxxxxxx pakkhoz :
29 Mar 2020 21:01 Arrive in Brest,Estimated time of arrival at port:4-3/4-4,Reasons for delay:please pick up your cargo of the destination for Brest after received the pick-up documents
.:. bl4ze .:.
-
Occon adom
aktív tag
Bocs az offért, feladtam egy csomagot postán, a csomag követője, illetve a vonalkód ez
PN000019xxxxx , ezt hogy tudom úgy beütni, hogy lássam is az útját, merre jár? -
p76
senior tag
válasz pulutodurumo #93770 üzenetére
Köszönöm szépen!
Ma megjött a levél. Nem nagyon van munkára fogható postás, azért tartott ilyen sokáig. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Occon adom #93778 üzenetére
A vonalkód alatt aláhúzott számok a nyomkövetéshez szükséges számok. Fontos, hogy némelyik csak akkor kezd el bármit mutatni, ha elhagyja a helyi postát.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
agroman
senior tag
válasz Occon adom #93781 üzenetére
ez meg azelott lehetett hogy fejlesztettek a posta informatikajat..
------
-
margithid
veterán
13.-ai banggood szállított rendelesemhez továbbra sincs tracking szam.
Support irja, hogy varjak, de félek itt valami baj lesz és nem fogom megkapni amit megrendeltem. -
lejeno67
csendes tag
válasz margithid #93786 üzenetére
Nézd meg hogy a BG oldalán a csomagod mikor került shipped állapotba. Ettől a dátumtól kezdve számold ki a megadott maximum napot de csak a munkanapokat a kapott dátum előtti napon a supporttól kapott levélre válaszold meg hogy nem lett kézbesítve és továbbra sem követhető. Írd bele hogy mivel nem lett leszállítva és el sem indult töröljék a rendelést indítsák el a refundod. Sajnos sok ilyen lesz nekem is van 2 BG-s ami a mai napig nem indult de legalább van számom de ezzel sem megyek sokra.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok, csak egy érdekesség:
Van egy bejáratott ebayes eladóm (alice1101983). Szinte mindene van ami elektronikai diy. Nem nála a legolcsóbbak a cuccok, de tényleg mindent egy helyről lehet megvenni, amit azzal hálál meg nagyobb vásárlásnál, hogy trackinggel látja el a küldeményt, ami nagy előny (egy tackelt csomag vs. sok untracked ami a postai csomaghányadék kupacon köt ki, a postás meg vagy dob róla értesítőt vagy nem).
Volt egy nagyobb kosaram összerakva, és vártam a hétfőt, hogy a helyreálló Revolut árfolyammal megrendeljem a cuccokat.
Meglepetésemre az 50$-os kosárból 80$ lett. Ugyanis minden egyes tételhez hozzárendelt 3$ postaköltséget.Azon túl, hogy felveszem vele a kapcsolatot és majd tudok biztosat is, egyelőre az a gyanúm, hogy untracked küldeményt már nem vállal be ebben a helyzetben. Az más kérdés, hogy az ebayen ez nagyon bután van megcsinálva, és mind a 10 tételnél hozzáadja a 3$ postaköltséget, annak ellenére, hogy biztos nem egyenes az arány.
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok, szeretnék rendelni az Ebayről, viszont a termék amire licitálni lehet Németországban van és nem postáz külföldre. Van erre esetleg mód? Pl. van PH-n olyan tag aki ezzel foglalkozik, hogy hozzá rendelem meg ő pedig tovább postázza nekem? Vagy van olyan cég akihez lehet rendelni Németországba és ők továbbítják nekem? Köszönöm szépen a segítséget.
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
envagyok
veterán
22usd vételár +2.31usd szállítási költségű biztonsági kamerára jött a postától egyszeri import vámkezelési megbízás.
Rosszul tudom, hogy erre nem kellene áfát fizetnem meg vámkezelési költséget?
Az a, vagy a b, vagy a c opciót x-eljem be? -
goldenfish7
tag
Sziasztok!
Egyébként van remény, hogy Kínából G**kbuying oldalról rendelt csomagom EU Priority Line szállitással 1 hónap alatt megérkezzen, ha a mai nap még Shenzenben szortírozzák és 03.26-án volt az utolsó szállítási bejegyzés?
-
őstag
válasz envagyok #93796 üzenetére
A komplett ár ezekszerint 24.31 USD ami jelen árfolyam szerint 22 EUR fölött van, tehát eljárás alá tartozik, de nullás határozattal fogod megkapni:
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 138. §. és 162 §., valamint az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény előírásai alapján kiszámolt alábbi értékhatárokig áfamentes a küldemény:
2020. március: 40,01 USD-ig, 59,71 AUD-ig, 52,96 CAD-ig, 39,36 CHF-ig és 30,76 £-ig.
2020. április: 40,72 USD-ig, 68,37 AUD-ig, 58,26 CAD-ig, 39,07 CHF-ig és 33,88 £-ig.Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
envagyok
veterán
válasz razorbenke92 #93798 üzenetére
És azon a papíron az A opciót kell bejelölni, azaz a posta intézkedjen, vagy B vigye a navhoz, vagy c egy harmadik félhez.
-
envagyok
veterán
válasz razorbenke92 #93798 üzenetére
Most hívtam a postát, ők azt mondták, hogy a 3500ft eljárási költséget mindenképp meg kell fizetnem szerintük, ha az A pontot, azaz a postai vámkezelést választom.
Azért már kb 50% sarc durva lenne a semmiért.
Akkor ezen az egyszeri import vámkezelési megbízáson melyik lehetőséget kell választani, hogy ne kelljen fizetnem kezelési díjat sem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Call of Duty: Black Ops 6
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Öregszem
- Portfolio Performance - befektetések nyomonkövetése
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest