- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
addikt
válasz Occon adom #92499 üzenetére
1nap és 4 hét közt van a feldolgozási idő. Türelem. Átlag 2-7 nap.
-
fairi
addikt
válasz Occon adom #92506 üzenetére
Lehet háborodni, de kb ingyen csinálják! posta naponta sok ezer kínai csomagot kell feldolgoznia és nem erre van tervezve (kínaiak nem igazán fizetnek ezért, járj utána az UPU szerződésnek, USA nem csoda hogy háborog). Minimálbérért nem a legjobb emberek jelentkeznek így csomagok spontán ellopódnak, sarokba maradnak míg észre nem veszik.
ha fontos a küldemény akkor vagy futárcéget fizetsz vagy megveszed hazai boltba.
Magyar postának nincs igazi riválisa, vagyis bármit tesznek őket kell választanod ha olcsón akarsz szállítást. valszeg ha mégse őket választod még boldogak is lesznek, eggyel kevesebb csomagot kell kezelniük.
Állami cég, nincs rivális műfajban (külföldi levelek kézbesítése), vagyis bármilyen mélyre süllyedhetnek, nincs következmény. -
Faby
senior tag
Nem ingyen csinálják, a mi adónkból tolják a postát is. Mondjuk én azt hittem eddig, hogy ha fizetek postaköltséget/szállítási költséget, abból a M.Kir.Posta is részesül. (mivel általában az ingyen posta nem ad TN-t, így inkább fizetek pár $-t. Mint kiderült, hiába, mert a posta ezeket a TN-ket nem is kezeli...)
Pont e miatt reklamáltam náluk, hogy nem hozzák ki a csomagot (valójában a kisebbek levélküldemények), pedig külön fizetek is érte. Még nem válaszoltak.
De botrányos, hogy a legtöbbször már bent megírják az értesítőt, és csak azt hozza ki a postás. Bezzeg csokit, biztosítást, minden féle vackot tudnak az emberre tukmálni, csak a munkájukat nem akaródzik elvégezni.[ Szerkesztve ]
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
fairi
addikt
"Nem ingyen csinálják, a mi adónkból tolják a postát is."
postahálózat működjön vagyis a hazai és külföldi leveleket kézbesítse megtörténjen tényleg állami támogatással megy. Ez szép is volt de kb 4-5 éve emberek Kínából kezdtek rendelgetni, így a kezelendő csomagok száma megsokszorozódott, ám hogy ezt a többletek kezeljék a kínai államtól nem jött annyival több pénz..
kínai állam piszkosul kihasználja az UPU szerződést, így károkat okozva hazánknak.Mikor fizetsz a csomagodért kínai rendeléskor, te csak a kínai államnak adsz pénzt, magyar posta abból szinte semmit nem kap (mondjuk valami elvileg jön, de töredéke mintha hazai ügyféltől). Külön móka a dologba mikor yanwen logisztikai cég repülője leszáll akkor ráadásul csomó Salamon szigeteki vagy Tuvalui levelet (ezek tartalma pedig kínai cuccok) rak le. Ezt ugyanúgy fel kell dolgozni
[link] [link]
míg USA pattog, addig mi lenyeljük a békát, és a posta sarokba hajítja a csomagokat. Így ha nem kapod meg a dolgot, kezüket szétteszik, és fizetés kiegészítésként megtartják.Webshop refundol, postásnak lett új dolga, plusz pénze. Így megy ez." Mint kiderült, hiába, mert a posta ezeket a TN-ket nem is kezeli..."
az a TN csak határig működik, csak alogisztikai cégnek fizettél !magyar posta nem részesül belőle, csak ajánlott és prime levelek után kap pénzt. Kb 1 dollárt. Így azokat követi és vissza is nyomozza ha már hivatalosan átvették. pontosabban ajánlott után nyomoz.ha küldeményen nincs rajta a prime levél jelölés (L) vagy az R akkor sima "lopható" levél, mindegy mit fizettél érte.
"ig külön fizetek is érte. Még nem válaszoltak."
mi a száma? ha nem UPU standard csomag nem fog veled törődni. [link] ,[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Üdv!
Nem találtam belföldi rendeléssel kapcsolatos topikot így ide írok.
Információ miatt kellett felvegyem a kapcsolatot egy belföldi bolttal, egy termékről kellett infó, használati utasítás miatt, mert amit kinéztem, szeretném tőlük majd Black Friday idején megrendelni, viszont a boltos azt is hozzátette, hogy mailon keresztül is megrendelhetem az adott terméket, ahogy fogalmazott:
"A termékeket a mostani levelünkre adott válaszban is megrendelheti, a magyarországi képviselet kérése volt a 22-től való rendelhetőség, de nekünk is egyszerűbb lenne, ha hamarabb tudnánk összesíteni az igényeket."
Eddig oké, de mailon keresztül még nem rendeltem, mennyire hivatalos így? (a boltoknak vannak külön oldalaik, rublikával, becsillagozva mit kötelező kitölteni)
Mire kell figyeljek a megrendeléskor már ha ez így normális?[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
azbest
félisten
Semmi sem ingyen jön, hanem a magyar ár bizonyos százalékáért. A mennyiséggel pedig egyenes arányosan nőtt a magyar posta bevétele is ebből. Még jó, hogy fizetnek többet a magyar postának, mint az út 90%-áért. Divat terjeszteni azt a hoaxot, hogy ingyen jön bármi is. A kínaiaknál azért olcsó a postázás, mert komoly logisztikájuk van és nagy mennyiséget arányosan olcsóbb feldolgozni. Nálunk ez pont fordítva van, hatékonytalanság és káosz van. A postán ki van írva, hogy a digitális rendszerek bevezetésétől lassul az ügyfélkezelés... szánalom.
A yawen levelet meg a yawen cége dolgozza fel mielőtt bekerül a normál postai forgalomba. Nem a magyar posta végzi vadidegen privát cégek más országba menő logisztikai feladatait. Érdekes módon sok európai postának megéri, hogy a nemzetközi postai út helyett logisztikai céggel szerződjenek. Minden európai postás kínai küldemény ilyen. Sőt, állítólag a magyar posta is leszerződött, csak gondolom megint olyan ügyesen, hogy egyetlen kínai webshop szállítási módja közé nem került be.
Sőt, már ott tartunk, hogy a kínaiaknak is tele van a pélójuk a magyar postával és van már olyan szállítási mód, amikor észteken át pickpack pontra kézbesítenek. De néhány európai posta is annyira nagyra értékeli a magyar posta szolgáltatását, hogy a regisztrált küldeményüket az itthon is jelen lévő futárcégeikre bízzák.
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
válasz azbest #92511 üzenetére
" Még jó, hogy fizetnek többet a magyar postának, mint az út 90%-áért."
ám attól még tucat kézen kell átmenni hazánkban is.
És a 2 dolláros csomagból ami akár bőven levélméret felett lehet, sőt akkor jelentős térfogatú is mennyi jut a postának?
Pl mig egy vidéki zsákfaluba eljut egy kínai rendelés hány postán és kézen megy át csak hazánkban.Ha én feladok egy levelet a szomszédos városba az többe kerül sokszor mint egy Alis rendelés!
persze minden konténer után valamit fizetnek, de egy adott csomagra végül mennyi jut amelyek nem regisztráltak? 10 Ft, max talán 50 Ft.
van egy 75 Ft-ért vett csomagom, ami nagy terjedelmű, szted ezután a posta mennyit kap ha kézbesíti a sunyou logisztikai cégtől?nem csoda Trump is rákattant erre a témára USA-ban!
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Egy régebbi írás, elvileg google felől érkezve olvasható végig: [link] Egyébként pont most fogják emelni az egyezményes jutalékokat [link]
az adott ország elsőbbségi küldeményárainak a 70 százalékát jelenti. A végdíjat (tehát amennyit egy adott ország postahivatala kér a kézbesítésért a feladó országtól) ez alapján az összeg alapján számítják ki. A fejlett országok (ilyen hazánk is) ennek az értéknek a 45-60 százalékát kapják meg kézbesítési díjként
Tehát a mostani magyar ár 31.5 - 42 % -át fizetik érte. Ahogy nézem ez
30g-ig, 50 - 67 ft,
50g-ig, 68 - 90 ft,
500g-ig, 140 - 186 ft,
2kg-ig, 406 - 542 ft.Lényegében sok-sok milliárd forintot hoz a kínai forgalom a magyar postának. Arról nem tehetek, hogy rosszabb hatékonysággal működnek, mint 20 éve és a sok plusz milliárd bevételből, amit a kínai küldemények hoznak, nem sikerül felvenni embert az elosztóba. 200 milliárd árbevételből képtelenek jól működni. Pedig a magyar állam is kéthavonta megpumpolja valami kamu levél vagy játékpénz elosztással, pár milliárdért.
S ezért a jó munkáért a népes számú vezérek, igazgatók 880e - 5 misi közti összeget visznek haza havonta. [link]
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
válasz azbest #92513 üzenetére
"az adott ország elsőbbségi küldeményárainak"
Olvasd el mit is linkeltél, elsőbbségi küldeményeké!
ezek a prime levelek, pl ePacket.Én nem ezekről beszélek hanem a Yanwen és Sunyou meg társaikról. Ők akik nagy tételben szállítanánk hozzánk, mint valami alternatív posta, és mindenféle kis szigetország postai küldeményét kezelik. Sokszor olyan amiről nem is hallottam, de UPU tagja.
NEM A kínai postával egyezkedsz hanem Salamon szigetekkel vagy Tuvalu.80Ft-os csomagomért elég kíváncsi vagyok hogy hajthatnak be Sunyoutól 88Ft-ot. Többet kéne fizetniük sok esetben mint ami a csomag teljes ára. Pl most is van egy 29 centes rendelésem úton,az Yanwenes lesz!
-
trust007
tag
Sziasztok!
Rendeltem banggood-ról egy fogkefét+fejet hozzá (Soocas SO WHITE) október 29.én. Fizettem kártyával, és azóta csak áll a rendelés.
(Order Status:Back Order) Mit érdemes tenni? Lemondjam és rendeljem meg újra?Redmi 4X → Mi 9 SE → Redmi Note 12 Pro 5G
-
Ivettb
újonc
Régóta rendelek már, de most egy elég nehéz helyzetben találtam magam. Rendeltem az USA-ból vitaminokat kb 25 dollár értékben. Sajnos elcsereltek a rendelést másvalakivel. A gondom az, hogyha esetleg visszaküldöm, akkor húzós lesz a vám miatt, mert ez a rendelés 58 dollár volt. Mit tehetek van valami tippetek?
-
azbest
félisten
Sajnálom, hogy nem tudod értelmezni az írott szöveget. Nem külföldről jövő elsőbbségi küldeményről van benne szó, hanem adott ország elsőbbségi tarifájából kell számolni a nemzetközi úton érkezők díját. Ha fejre állsz, és 10x leírod ugyanazt a balgaságot, akkor sem ingyen vesz át bárkitől bármit a magyar posta. Ott a tarifa. Ha itthon, magyar postán keresztül viszik be a nemzetközi postai rendszerbe, akkor magyar tarifával kéne küldeniük. Éppen ezért nem is itt kerül be a rendszerbe, hanem valamelyik másik európai posta rendszerén át, akiknek úgy tűnik megéri ezzel foglalkozni. Ha logisztikai cég közvetlenül a magyar postának ad át valamit, akkor a köztük lévő üzleti megegyezés alapján fizetnek. Nincs olyan, hogy egy külföldi cég letosz egy konténert a reptéren, hogy márpedig a magyar posta ingyen szállítsa ki a tartalmát.
Az eladó annyit fizet érte, amennyit, ha adott küldemény kézbesítése mégis többe került, akkor az a postai és logisztikai cégek közti elszámolás rendezi egymás közt. Lehet nagy átlagban a filléres küldemények veszteségét fedezik a drágább küldemények szállítási díjai. Vagy ott is kamu megrendelésekkel tömi az állam a postát, mint nálunk.
A pontos számokat nem ismerjük külsősként, mert a magyar posta nem hajlandó közzétenni azokat. Helyette megy a mutogatás, miközben nem működik semmi.
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
válasz azbest #92525 üzenetére
"elsőbbségi tarifájából kell számolni a nemzetközi úton érkezők díját"
milyen elsőbbségi tarifáról beszélünk. beáramló cuccok többsége nem elsőbbségi. ilyen csak drágább tárgyakon van vagy ha fizetsz több dollárt.
egész szöveg az eParcellől szól, csak furán lett fordítva. kétoldalú szerződés garantálja hogy ez a típusú küldemény akadálymentesen szállítódjon a partner országok közt, ezért fizet rendesen a kínai posta (állam).L(x)0123456789CN küldeményekkel ritkán van gond."Lehet nagy átlagban a filléres küldemények veszteségét fedezik a drágább küldemények szállítási díjai."
ha tényleg igaz lenne amit linkeltél minden küldeményre (yanwentől át minden vacakig) kínai államnak nem csak a magyar postát hanem mindenkit ki kéne fizetnie.Amit linektél az ajánlott, elsőbbségi levelekre biztos igaz, 1-3 plusz dollárt kell fizetni ha így akarja az ember, de logisztikai cégek csomagjaira biztos nem.Drágább csomagok is már támogatott árak. 1 dollárért ajánlás vagy max kettőért. Próbálj ajánlott levelet küldeni Kínába (megjegyzés 50g-ig nem szabvány 4,3 dollár!!! h én akarom Kínába küldeni, én a kínaitól 1,8 dollárért vettem 100g felett)).
-
azbest
félisten
te tényleg nem érted a folyó szöveget
Itt egy amerikai leírás, ott linkelnek ottani tarifát alapul vevő táblázatokat is. A hivatalos upu oldalon sajnos jelszó kell a letöltéshez.In general, terminal dues are set substantially below Equivalent Domestic Postage, where "equivalent domestic postage" is the postage that would be charged domestic mailers for comparable services. The UPU estimates that equivalent domestic postage is about 70 percent of retail "priority" or "first class" domestic postage, reflecting the fact that international mail is collected and transported by the origin post office not by the destination post office.
Teljesen jól írta a fordító. Csak az összetett mondatok okozta kihíváson kell túllendülni. Részemről vége itt, mert vagy direkt játszod az értetlent, vagy szándékosan félre akarod vezetni a többieket. Ha nem szándékos, hanem így sikerül, akkor javaslom megfelelő szakember felkeresését.
-
fairi
addikt
válasz azbest #92527 üzenetére
"Részemről vége itt, mert vagy direkt játszod az értetlent, vagy szándékosan félre akarod vezetni a többieket"'
egésznek semmi értelme nincs. Brutális összegeket kéne fizetni összes postának. Még ebbe a játékbe bele se számítottuk a logisztikai cégek Salamon szigetek csomagjait amik valójában kínai áruk. vagy a kezembe levő kirgiz posta levele, Kínából küldve nem posta által, postai szám meg nem felel meg a UPu standardnak. -
Sallylla
csendes tag
Sziasztok!
Átlagban mennyi idő, mire értesítést küldenek (SMS, e-mail, stb.) a vámkezeléshez szükséges adatok bekéréséről?
Egy hete áll egy elsőbbségi - "USPS Priority Mail International Parcel" - csomagom a "Vámkezelés vége/Your item was processed through a facility in BUDAPEST" státuszban, ellenben semmilyen üzenetet nem kaptam tőlük. Értem én, hogy be van lassulva a vám, a postáról nem is beszélve, de ez a szállítási mód ugyebár elvileg 6-10 munkanapos kiszállítási időt garantál, ami már gyakorlatilag le is telt.
Nem nagyon érdekelne amúgy, ha sima posta lenne, de konkrétan többe került a szállítási költség, mint maga a megrendelt termék, szóval...
-
bl4ze
veterán
Sziasztok,
UDxxxxxxxxNL küldemények manapság mennyi idő alatt érkeznek?
Pár napja Hollandiát elhagyta, Magyar oldalon nem tudom trackelni, csak Hollandiáig.
Köszi..:. bl4ze .:.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Gearbestnel a prioritiline rendelesnel szokott csomag szam es kovetesi mod aktivalodni? Vagy egyszer csak leteszik a csomagot.
Szallitasi garanciat is kertem 4 dodo volt.
De nincs csomag szamom 8 napja. -
Marzocchi96
csendes tag
Az én levelem szeptember 18 án megérkezett ferihegyre. Azóta nem kaptam meg. USAból jött. $36 volt a szállítás. A USPS nem segít mondván elérte az országot, a Postához forduljak. A Posta meg mossa kezeit, nem érkezett a rendszerükbe ilyen ragszámú ajánlott levél. És ennyi. Senki nem tud semmit, se csomag, se pénz...
-
fairi
addikt
válasz Marzocchi96 #92534 üzenetére
egységképző érkezése.
míg nem bontják fel addig nem ismerik el. egységképzőként a semmibe lebeg, és csak reménykedni lehet bontják és minden ok.
mondjuk durva 60 napja nem került a rendszerbe.
ha regisztrálsz a postánál, akkor mutatja hogy egységképző bontva lett-e.
ez a szívás fázis...[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
válasz Marzocchi96 #92536 üzenetére
mi a szám? magyar postán is megnézheted, regisztráció után plusz infók is lesznek
-
mexel
veterán
Sziasztok! Olyan gondom van, hogy a Geekről olyan trackinget kaptam ami SF és sok szám. Valami kínai posta.
A magyar posta trackingje nem látja.
A Track 17 viszont ezt írja:2019-11-13 15:04
Hungary, 【Hungary】 Delivery failed.【 Reason: 】
2019-11-13 06:39
Hungary, 【Hungary】 Arrived at the place of delivery
2019-11-05 14:21
Hungary, 【Hungary】 Arrived at the destination countryIlyenkor mit kellene tennem? Értesítőt nem kaptam, nem szeretném hogy visszaküldjék. Lehet valahol reklamálni-érdeklődni?
-
bl4ze
veterán
-
Marzocchi96
csendes tag
Magyar posta szerint Külföldi kicserélő az utolsó bejegyzést. Regisztráltam, beléptem , lekövettem és úgy is azt mutatja.
LC915493482US -
fairi
addikt
válasz Marzocchi96 #92541 üzenetére
Ez orbitális szívás. Egységképző érkezése nincs bejegyezve. Két lehetőség van, vagy az USPS kamuzik, és mégse vitték Budapestre a csomagot vagy a magyar posta egyszerűen nem vette át az egységképzőt.
Két hónapja ragadt ebbe a státusba. Egyik posta se fog segíteni, mert mindkettő egymást fogja vádolja hamis adatokkal. Erre rájöttél. Kb refund más opció nincs. Év vége fele a káosz még nagyobb lesz, százával érkeznek a kínai konténerek... -
fairi
addikt
http://tms.trackmeeasy.com/tmsserver/track.action
Ird ide az Sf számot, és meg fogod kapni az agent számát (ragszámot). Agent szám alapján kérdezősködhetsz a magyar postánál mi a szitu ha R-es vagy L-es.. -
Marzocchi96
csendes tag
Nincs refund, ismerősömtől "rendeltem" pár dolgot, elküldtem neki a postaköltséget, majd feladta. 3 éve évente 2x csináljuk ezt, sose volt gond. Igen a 2 posta egymásra mutogat, gusztustalan módón. Az amcsik leráztak, hogy hát elérte az országot a csomag... Jeleztem ismerősömnek, hogy baj van, bement a postára, nem tudtak a dologgal mit kezdeni, annak ellenére, hogy ajánlva lett feladva. (ha a 2x olyan drága postaköltséget választottuk volna lehetne kerestetni, de sima Prioity mailt nem, hiába van Tracking). A magyar postával szeptember óta küzdök, most jutottunk el oda, hogy a panaszbejelentésem feldolgozták, majd válaszra méltattak 25 nap után. Aminek a lényege, hogy basszam meg. Nem vállalnak felelősséget, mert nincs a rendszerükben. Illetve annyit megtettek, hogy hivatalos jegyzőkönyvet küldtek a USPS nek a csomag eltűnéséről. Abban bízom, hogy legalább azt a $36 os shippinget téríti valamelyik posta...
-
fairi
addikt
válasz Marzocchi96 #92544 üzenetére
Az is baj a levél sima Prime. Nem ajánlott, vagyis rosszak az esélyeid.
Magyar posta tuti nem fog segíteni, mert egyszerűen nem érkezett semmiféle egységképző. ha mégis akkor sose került rendszerbe. szemükbe egy nem létező levél.
2. utolsó bejegyzés nem UPU standart. Nem hivatalos álláspont. akár fake is lehet, kínai posta rendszeresen ír be hamis adatokat. UPSP-től ezt nem várnám. ezt labdát nem fogja felvenni az amerikai posta hanem visszapattintja magyarnak azzal vádolva őket, hogy elhagyták.
Schrödinger csomagja. totális szívás. -
Valkűr
addikt
Sziasztok! Ez mit takar, mikor kapom meg vajon, es hol jar ez a csomag?
2019.11.11. | 08:26
NLAMSE
Szállítás
Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra
2019.11.17. | 11:01
NLAMSC
Szállítás
Küldemény előkészítése szállításhoz
2019.11.18. | 13:00
NLAMSC
Szállítás
Küldemény átadása nemzetközi szállításra
2019.11.18. | 13:00
Külföldi postai kicserélő üzem
Szállítás
Egységképző érkeztetése
2019.11.19. | 08:16
Nemzetközi Posta Kicserélö Közp.iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
Occon adom
aktív tag
UT512970690CN
[link]
lassan 1 hónapja vettem 3 bejegyzés van, utolsó 3 hete történt valami.
Lehet ellopták, vagy mi ez a légüres tér az útjában? Nem értem és bosszant.
Nem normális minden esetre a infomentes utaztatása.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Occon adom #92549 üzenetére
Ez nem nemzetközi ajánlott küldemény!
Csak azt látod, amit Kínán belül tesznek vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Tőzsde és gazdaság
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest