- OLED TV topic
- Apple notebookok
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hobby elektronika
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LantosBerry8
senior tag
Nov.18.-ai rendelésem dec.3.-án célországba elküldve, azóta semmi... Majd következő bejegyzés dec.29. - célországba megérkezett....
-
lejeno67
csendes tag
Na ez is egy kisebb csoda. NL csomag 15nap és érkezés után másnap kiadva
Üröm az örömben hogy a novemberi és december elején küldöttek meg valahol a semmibe.Destination Country - Hungary: (36)/06 40 46 46 46 Go to official website
2016-12-30 08:51,Küldemény információ: Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting,
2016-12-29 12:31,Küldemény információ: Célországba megérkezett / Arrived in the destination country,
2016-12-27 20:15,Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad, NLAMSE(Netherlands (Origin Country - Netherlands: +31 (0) 900 0990 Go to official website
2016-12-29 12:31,The item has been processed in the country of destination,
2016-12-29 07:46,The item has arrived in the country of destination,
2016-12-28 11:53,The item is on transport to the country of destination,
2016-12-27 20:55,The item is processed at the PostNL sorting center,
2016-12-27 20:15,The item is at the PostNL sorting center,
2016-12-19 07:29,The item is ready for shipment,
2016-12-19 04:55,The Item is at the shippers warehouse,
2016-12-15 18:05,The item is pre-advised, -
kresz2
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is van 2 zavvi rendelésem,az egyik kb 20 napja lett feladva.
Látva a hozzászólásokat még nem kell aggódnom,ugye? -
masterful87
senior tag
És most mi lesz? Postafiókot bérel mindenki, vagy nem hozza ki a postás, így alapból postán marad, és akkor extra költség nélkül vehetem fel a pár száz forintos csomagjaimat?
-
ablack
senior tag
válasz masterful87 #76811 üzenetére
A lap alján ezt írják: "a nemzetközi leveleket nem érinti a változás". (A kínaiak általában mindent levélként küldenek ugye.)
Akkor valószínűleg annyi lesz a változás hogy belföldre ennél nagyobb levelet nem adhatsz fel csak csomagként már: 324 mm * 229 mm * 24 mm
Arra vonatkozóan nem látok semmit hogy a külföldieket ne szállítanák ki.
[ Szerkesztve ]
-
-
Juditta_56
aktív tag
válasz masterful87 #76813 üzenetére
Ezek mind a feladásról szólnak, mi meg címzettek vagyunk, nem?
"You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one"
-
ablack
senior tag
Szerintem külföldi küldeményeknél nem tehetik meg, mert a legtöbb országban elfogadott a kisebb csomagok levélként való feladása.
A belföldi feladásnál viszont lesz drágulás így.
Eddig egy kisebb csomag 250g-ig ajánlottan elsőbbségivel 635 Ft, 500g-ig 880Ft volt. Ebben ugye fel lehetett adni bármi kesebb dolgot. Most a legolcsóbban 2 munkanapos postán maradó csomagként 2kg-ig 1220Ft-ért teheted meg ugyanezt.Persze vannak olcsóbb megoldások, pl. a vaterafutár 850Ft vagy 950Ft. De ez ugye nem "hivatalos" megoldás, sokan nem tudnak róla, valamint nyomtatni is kell hozzá.
880 635
[ Szerkesztve ]
-
kidnou
őstag
Itt az a lényeg, hogy bármit feladsz az sokat fizess. Nem a kinai csomagok ellen akarnak fellépni
-
Ixion77
addikt
EU szintű lesz a változtatás: eltörlik a 22 eurós áfamentességi korlátot. Jelenleg van tárgyalás alatt az ügy, jövőre valószínüleg valamikor bevezetik.
Tehát MINDEN EU-n kívüli csomagra lesz +27% áfa és +2500 Ft kezelési költség (utóbbit a posta saját hatáskörben is emelheti).
Ez valószínűleg azonnal megfogja oldani a "túl sok kínai csomag és levél" problémát..."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
peestike
őstag
Elsőre nekem is ez jutott eszembe, hogy az eu raktár forgalom majd nő, meg a kínai jobban fogja erőltetni a eu express szállítást. Ki kell ennek várni a végét először.
A nav meg nyit még egy reptéri igazgatóságot a postának? Vagy 90 nap lesz egy vámkezelés?[ Szerkesztve ]
42 - Nincs is jobb, mint egy kis kötöttség, ami ellen az ember kényelmesen lázadozhat.
-
beg
veterán
válasz Ixion77 #76817 üzenetére
Rendelek 11 centért sim kártya készletet. Ezt áfázzák, adminisztrálják, majd még 2500-ért kihozzák. Aha. És erre lesz kapacitás, hogy minden csomaggal ezt eljátsszák. Úgy, hogy most sem érik utol magukat.
Másik részről ez egy országgal szembeni bojkott. Azt meg nem lehet indok nélkül csak úgy meglépni.You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
beg
veterán
válasz luck66 #76824 üzenetére
Csak az a szép sárga matrica a lényeg jobb alul. "Goods not fulfilling the conditions laid down in articles 28 and 29 of the Treaty on the functioning of the European Union"
Onnan egyből tudja a hazai vámos, hogy valójában kínából jött. A feladó meg innentől irreleváns.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
206 cc
senior tag
válasz stairmaster #76828 üzenetére
Biztos kellett a tied is az új poszterre demónak...ez enyém pont ugyan így járhatott!!!...dec1 óta semmi hír róla!
206cc „- pedig nem is én utállak Téged.Te utálod saját magad” .... a problémát nem az jelenti, hogy valaki hülye,hanem az hogy nem ismeri be....
-
Ixion77
addikt
válasz tibcsi0407 #76823 üzenetére
Kerestem egy ideig, de megvan: Itt a link
A lényeg: A jogszabály-tervezet – amiről az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak kell majd megállapodnia – az EU-n kívülről származó online szolgáltatásokkal és termékekkel elkövetett áfa-csalások ellen is fel kíván lépni. Ennek jegyében eltörlik azt a mentességet, amely 22 euró értékig jelenleg lehetővé teszi az áfa-fizetés alól való kibújást. Ezt a szabályt a tapasztalatok szerint a külföldről megrendelt csomagok küldése során tömegesen áthágják, jelentős veszteséget okozva ezzel a tagállami költségvetéseknek.(#76822) beg: 2500-ért lényegesen jobban meg fogja érni a magyar postának, mint ingyen. Valamint kevesebben is fognak rendelni, így a munka lecsökken.
Ez nem egy országgal szembeni bojkott, hanem minden EU-n kívüli országgal szemben egy jelenleg létező kedvezmény egyszerű eltörlése. Magasabb szinteken senkit sem fog zavarni, minden tagállamnak tetszeni fog, úgyhogy szerintem gond nélkül átmegy.(#76820) peestike: De 20% áfa akkor is minimum rájön, plusz az EU logisztika fenntartási költsége...
(#76819) ablack: Semmi, mert egyszerűen megszűnne a minimum értékhatár. Hogy szerinted ez durva, az nem számít.
(#76818) ANOka: Eddig sem tette meg. Állami szinten, politikusok nem szórakoznak aprópénzzel.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
beg
veterán
válasz Ixion77 #76830 üzenetére
Az a baj, hogy ez csak így le van írva. Semmi hivatkozás előterjesztésre, semmi konkrétum. Értem mi a cél, de ez kb. annyi, mintha most beadnám azt, hogy tiltsuk be a rózsaszín biciklit, mert az előnyt élvez a kislányok körében. Majd erről írnék egy blogot, hogy itt tartunk.
Ezzel kapcsolatban azért kínának is lesz egy homlokráncolása, valamint át kell mennie egy szavazáson, engedélyezési folyamaton. Addig csak fikció, tényként ne állítsuk be.You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Ixion77
addikt
Azért annál egy kicsit komolyabb az ügy, messze nem egy blog ötleteléséről van szó. Angolul tudóknak itt olvashatók a részletek
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
ace05
senior tag
Szeretném dicsérni a postát, de egyben elmehetnek a francba is. Dec.5-8 között rendeltem, 9 terméket az ebayról. 1-2 dolláros szarok voltak. 2 termék kivételével, vagy hamarabb vagy 1-2 nap késéssel megérkeztek. És itt most az estimated delivery kezdő dátumáról beszélek. Szóval ezért respect nekik, hogy a karácsonyi rohamban ilyen kiszállítási idejük volt.
Másrészt, viszont van két termékem aminek dec.19 környékén kellet volna megérkeznie. De nem érkezett meg, és itt már kezdek rosszra gondolni. Tudom jan13-ig elvileg még megérkezhet, de a hatodik érzékem azt súgja, hogy nem fog. És én itt, nem gyanúsítok meg senkit, de ha az ugyanakkor rendelt, de másik China Postos csomagjaim, már rég megérkeztek, az a kettő meg nem, akkor az nagyon "eltűnhetett a postán". Tudom, ebay visszaadja a pénzt, de akkor is ez az első "eltűnt" csomagom. -
dlaj
őstag
válasz Turbobacsi #76837 üzenetére
Köszi, ezt sem tudtam. És a színek akkor gondolom annak függvényében változnak, ahogyan telik az idő.
-
Dominó85
addikt
Ha van trackinged, azokon mi az utolsó bejegyzés? Bár kétlem, hogy 1-2USD-s vackokra valós TN-t kaptál. Olvass vissza kicsit, mielőtt "vádaskodsz" és pálcát törsz a posta feje felett. Semmi sem indokolja, hogy ezt tedd. Különben is ami 25 napnál korábban megérkezik Kínából, az a "mák", szerencse kategória. De a megérkezés inkább 25-60 nap közé tehető. Szerencséd, hogy RVR200 kolléga inkább nem kommentelte a user error-os hozzászólásod, mert most igaza lett volna. Várj türelemmel a kis popódon és majd megkapod a csomagokat. Máskor pedig ha valamit Karácsonyra veszel, rendeld meg legkésőbb November elején! A nagy karácsonyi akciók 99%-a amúgy is egy nagy átverés. Az igazi akciók inkább utána vannak.
* Péter - 06302461862 *
-
beg
veterán
Akkor én kifejtem: 60 nap is lehet míg megkapod. Addig ne találgass, kínából rendelés ezzel jár. 20 napos beérkezések mostanában extrém gyorsnak mondható, ne szokj hozzá.
Az estimated delivery meg olyan, mint az akár.
Akár holnap is megnyerhetem a lottó ötöst.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Dominó85
addikt
válasz aytukabozs #76842 üzenetére
Mi inflálódott sokat? Arányról volt szó, nem áremelkedésről.
* Péter - 06302461862 *
-
beg
veterán
válasz aytukabozs #76845 üzenetére
Biztos régi árfolyamkor választott nikket, most meg ugye egekben a dollár
-
Dominó85
addikt
-
RVR400
veterán
válasz aytukabozs #76845 üzenetére
Tényleg inflálódtam rendesen, úgy látom.
Inkább meghagyom a friss rendelők játszóterének ezt, főleg a karácsonyi időszakban, mert gyakorlatilag csak fröcsögés van, meg 3 rendelés után már mindenki úgy érzi, hogy megjárta a hadak útját is, és olyan tudáshalmazt szerzett, hogy onnantól kezdve már setovább, és ha neki átjött vámmentesen a csomag, akkor az biztos, hogy örök érvényű, meg egyébként is minek szól bele olyan, aki már évek óta rendel külföldről, és többezer rendelésen van túl. Az a baj, hogy ez már mindenhol jellemző, és óhatatlanul kioktatás a vége, ami persze megint csak a nemszeretem dolgok közé tartozik, és akkor meg abból van sértődés.
Egyébként boldog újévet amúgy mindenkinek!
-
dlaj
őstag
Minden kedves külföldről rendelő fórumtársnak tréfamentes csomagokban gazdag Boldog Új Évet Kívánok!
És köszönöm az egész éves segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest