-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpmcwap
senior tag
Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki DHL vámkezeléssel kapcsolatban? PRIVIBEN!
A kapott termék nem úgy szerepel nálam paypalon ahogy a csomagon Ezért nem tudok számlát mutatni róla, ilyenkor mi van????
KösziTúrista vagyok
-
Zeki
nagyúr
válasz llaszlo #38450 üzenetére
A kérdésből pedig nekem is az jött le, hogy már megrendelted, és a vámolás plusz költségét meg mégsem tudod kifizetni.
A vámolás megúszható ha pl a to2c.com oldalról rendelsz, és a rendelést teljesen végigviszed, ahol alul majd tudsz 6 dollárért vámolásra biztosítást kötni. Ekkor ha fennakad, max 70 dollárig visszafizetnek.
Ilyen van még a coolicool.com oldalon is.
Illetve a hongkongeek.com oldalon (de ott talán nem kell külön biztosítás).
Illetve az aliexpressen tőlük lehet hazai vám nélkül rendelni.Vagy ZOPO telefont lehet venni a lettektől
Vagy Xiaomi telefont az EU-s raktárbólEgyéb telefonokat német raktárból (nem mind) a comebuy.com-ról.
-
calogero198
csendes tag
Sziasztok!
Egyik rendelésem:
június 24-én rendeltem
június 25. - Your item has shipped and is on the way!
június 30. - Your item has shipped and is on the way!a csomag tracker-ek nem mutatnak semmit... hiába adom meg a követési azonosítót...
Ha szeretnék gyorsítani a rendelésemen, mit írjak az eladónak? Egyáltalán érdemes ennyi idő után írni bármit is vagy várjak?
Nem akarok abban a csapdába esni - amibe előző rendelésemnél - hogy várok, mert biztos foglalkoznak a csomagommal, aztán 3 hét múlva kiderült, hogy dehogy...
-
Laza...
addikt
válasz calogero198 #38461 üzenetére
Ennyi idő után még ne várj csodát.... Ha 2 hét múlva sem látsz semmit, akkor kezdheted piszkálni az eladót
Never give up!
-
Laza...
addikt
válasz calogero198 #38463 üzenetére
10 naphoz kb majdnem akkora maaz-lee kell mint a lottó ötöshöz
[ Szerkesztve ]
Never give up!
-
kcsa
veterán
Rendelés USA-ból. Ilyenem se volt még, csak EU és Ázsia. De ilyen sebességet se láttam még (aztán jön a m.kir.cs.posta és...)
Processed Through Sort Facility HUNGARY June 30, 2014 2:48 pm
Processed Through Sort Facility ISC NEW YORK NY(USPS) June 28, 2014 8:07 am
Processed through USPS Sort Facility JAMAICA, NY 11430 June 27, 2014 11:33 am
Arrived at Sort Facility ISC NEW YORK NY(USPS) June 27, 2014 11:33 am
Depart USPS Sort Facility PHILADELPHIA, PA 19176 June 27, 2014 7:56 am
Processed at USPS Origin Sort Facility PHILADELPHIA, PA 19176 June 27, 2014 2:04 am
Accepted at USPS Origin Sort Facility TELFORD, PA 18969 June 27, 2014 12:49 am
Electronic Shipping Info Received June 26, 2014Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
calogero198
csendes tag
válasz Laza... #38464 üzenetére
Kapott is egy szép értékelést az eladó!
Ez a második rendelésem. Az elsőt május 9. óta várom... Most itt tart:
Ha a 17track oldalon a Destination: Switzreland, akkor - 2014-06-30 10:17, Arrived in transit country, CH-8010 Zürich 1
Ha Hungary, akkor - 2014-06-23 12:28, Célországba elküldve / Item sent abroad[ Szerkesztve ]
-
balpeter04
tag
Már 5 napja nincs semmi hír a rendelésemről amit Kínából várok és Singapore Post-al jön.
A követő rendszerben láttam, hogy megérkezett az országba azonban azóta megjelent egy újabb üres bejegyzés 2014.06.25. a posta.hu oldalán és 5 napja semmi változás.
Magyar Postát érdemes keresnem vagy az eladót zargassam meg? -
El_Diablo
tag
Szombat reggel két értékhatár alatti csomagom megérkezett az országba, ma hozta őket a postás. Ezt a sebességet szeretem.
-
BenDos
csendes tag
Egyik telefon sem clone!!! Attól hogy Note3-nak írom, az nem azt jelenti, hogy a Samsung Galaxy Note3 cloneja, csak simán az a neve hogy Note3, de úgy látom inkább okoskodsz mint hogy segítséget nyújtanál. Nem tehetek róla, hogy nincs pénzem egy Lenovo vagy akármilyen más, márkásabb telefonra
-
Zeki
nagyúr
válasz balpeter04 #38467 üzenetére
Ez ilyen. Minden folyamatnak kell vagy 2 hetet adni.
Legközelebb ne lassú postával rendelj. -
bpmcwap
senior tag
válasz RVR400 #38468 üzenetére
ez volt az első DHL-es csomim, ez is csak azért mert 11dollár volt annyit meg megért nevetve.
Más kérdés: Vettem egy H9007-es telefont ami nem indult ezért elküldtem Keeperv85-nek és szerinte gyári hibás, küldjem vissza. A telefon 80dollár volt és 6200 volt az átalányvám meg az áfa. posta Keeperv-nek meg a hálám összesen újabb 3000 forint, vissza küldeni Kínába újabb 3000 lesz ami így összesen már 12000 a telefon ára fölött,ami kész bukta, de ha nem a telefon árát kérem vissza hanem egy másik telót akkor mi van? Újra le kellene vámoltassam vagy mi? Ki csinált már ilyet és ilyenkor mi a teendő? (sima posta lenne nem dhl)
KösziTúrista vagyok
-
Zeki
nagyúr
-
maj-viktor
őstag
válasz BenDos #38470 üzenetére
Jajjj de szar szöveg... Aminek Note3 fantázia nevet adnak, az igenis Samsung Galaxy Note3 Clone!
És csakhogy tudd, ilyen árért (100-120$) már kaptál volna Lenovo-t, Jiayu-t is... vagycsak ~+10-20$-ért, ami már simán megéri, hogy egy támogatott telód legyen...JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
espi38
őstag
Sziasztok!
SG postával érkezett egy csomagom minden oldal azt írja,hogy 06.26.án 09.50 érkezett meg az országba azóta nem frissül a mozgása a csomagomnak.
Egyáltalán itt van az országba vagy csak a posta ilyen lassú,ha igen mennyi idő alatt döntik el hogy vámolják e vagy nem?
Válaszokat előre is köszönöm -
espi38
őstag
Az nagyon komoly,nagy balfa.. voltam hogy nem dhl kértem a szállítást az már nálam lenne
Nem értem a postát,hogy tudja így elhúzni ezt a vámkezelési folyamatot???
A rendelőnek ott van a rendelt áruban a pénze ők meg ülnek rajta előszeretettel.
Hát ez van nem tudok mit csinálni csak várni remélem júliusban meg kapom a csomagot.
Vagy bemegyek a központba és saját magam elintézem a vámolást
Üdv mindenkinek -
bpmcwap
senior tag
válasz espi38 #38479 üzenetére
már boldog boldogtalan Kínából rendel, a csomagon szereplő adatok nem tükrözik a valóságot, a rendszernek reagálnia kellett, következmény hogy megfognak minden csomagot. a rendelő kénytelen paypalon hőbörögni, a kereskedők pedig egyre inkább kiszedik ungarise szállitise.... thats it.
Túrista vagyok
-
Zeki
nagyúr
válasz espi38 #38479 üzenetére
Nem tudom vagy nem vesznek fel embert, vagy olyan kevés lenne a pénz, hogy nincs is igazán komoly jelentkező.
Mindig azt mondják, hogy túl sok a csomag Szingapúrból.
Nem gond a 2-3 hetes vámolás.... nem vesznek fel embereket, hogy gyorsuljon a sok-sok hónapja tartó folyamat. -
espi38
őstag
válasz bpmcwap #38480 üzenetére
Pedig én azért rendeltem postán keresztül mert némi esélgy van rá,hogy nem kell afat fizetnem a csomagért,de most már látom hogy egytől egyig mindet megfogják.
Öcsém tavaly rendelt egy telot 130 dollár értékben és nem fizettet semmilyen plusz költséget érte.
Ma már még szigorúbb ez a vámolási ceremónia. -
-
Qukee
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem Aliról egy telefont. Elvileg 11 napja fel is adta az eladó TNT-vel. Már itt kéne lenni, de mégcsak a csomagot sem látom a ragszám alapján. Az eladó 98,5%-os 9200 véleménnyel. Írtam neki, hogy eelenőrizze a ragszámot, mire írta, hogy ő feladta, és csak a rendszer lassú. Most mit csináljak? Disput? Vagy még korai?
-
DavidQ
tag
Nem minden kínai szirszar szar!
-
spedo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy javításra küldtem vissza telefont. A nyomkövető szerint a célországba megérkezett,és utána azt írja hogy letétben van.
Ez mit jelent?
A válaszokat előre is köszönöm. -
andikaaa
aktív tag
Sziasztok ismét! Várok Kínából egy másik csomagot és sajnos maláj postával jön... A tracking szerint még mindig a maláj elosztóközpontban van, el sem indult. A rendelés dátuma 2014. június 8. Az eladó azt írta, hogy nyugodtan várjak, mert 3-5 hét a szállítás, és ő a feladást számítja kezdeti időpontnak, az június 13. Most honnan számítsam a 3-5 hetet? És hány napig lehet refundot kérni? Köszi a válaszokat!
-
törölt tag
Üdv!
BRE kezdetű tracking numberrel találkoztatok már? -
k.kristof
őstag
2014-06-30 09:16, XXXXXXXXX posta, Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered
2014-06-28 13:23, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014-06-21 13:45, Célországba elküldve / Item sent abroad
2014-06-13 16:25, (HONG KONG), Küldemény postai átvétele / Item acceptedKifizetve 06.11-én volt.
-
RVR400
veterán
Találós kérdés:
Ha Coolicool-on, ha látom, hogy Confirmed, Payed, Shipped a rendelésem állapota, akkor vajon hol találok TN-t?
-
kerekfej
addikt
Ezt hogy kell használni?
-
Dominó85
addikt
Közérdekű információ:
A DealExtreme.com (DX.com) oldalon az élő operátorokkal való chatelésre magyar idő szerint este 20 órától van lehetőség, úgy 23:30-ig!
Köszi a figyelmet.
* Péter - 06302461862 *
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- iOS alkalmazások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kupon kunyeráló
- AliExpress tapasztalatok
- Androidos tablet topic
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...