- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple notebookok
- Milyen TV-t vegyek?
- Világrekord: már 12 GHz felett járnak a DDR5 memóriák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Projektor topic
- Threadripper X3D-vel?
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Termetes, 21:9 képarányú gaming monitort újított a Philips
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
válasz bencce #39031 üzenetére
ÖSSZEFOGALALÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!
&
http://junkieeeboy.blog.hu/2012/10/14/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_vam_afa_terhek
&
http://junkieeeboy.blog.hu/2013/09/01/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_szallitasi_modok_ido
&
http://junkieeeboy.blog.hu/2014/05/18/rendeles_kulfoldrol_usa-bol_kinabol_ebay-rol_3_resz_vamolasi_folyamatAmúgy ti ezt direkt csináljátok (újoncok)!? Értem én, hogy senki nem szeret olvasni, utánajárni, stb.
De akkoris... nagyon idegesítő tud néha lenni!
Hogy a francba kezdtek el így külföldről rendelni, ha azt sem tudjátok, hogy eszik vagy isszák, vagy legalább google első 10 találat: "Rendelés külföldről" és máris képbe vagy az alap és minimális dolgokkal, ahogy ha az összefoglalót elolvasod, azzal is!szerk:
Laza gyorsabb volt[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
maj-viktor
őstag
válasz bencce #39031 üzenetére
De hogy "segítsek is", ne csak a lebaszást kapd... nem tudsz olvasni!?
Elvileg ezt kaptad, ilyen levelet - ilyen tartalommal:
"A küldemény vámkezeléséhez szükséges igazolásokat, számlákat, nyilatkozatot konkrét részletes árumegnevezéssel, mennyiségi adatokkal, banki átutalásról szóló igazolást, illetve kivonatot a postaimport@posta.hu elektorikus címre"
Ezen mit nehéz értelmezni!?
-
aytukabozs
addikt
válasz bencce #39085 üzenetére
De mire fel kérnéd vissza a pénzt?
A nyomkövetésből kiderül hogy itt volt a vám előtt a cucc és a címzett(te) nem működött közre a vámkezelésben.
Én nem lennék meglepve ha ezekután a bolt megtarthatná a pénzt te meg hoppon maradnál.De miért tennél ilyet, az egész sztori ködös, rendeltél valamit aminek tisztában voltál az árával, így az arra kirovandó járulékos költségekkel is. Hol itt a probléma?
A NAV csak akkor szarakodik értékbecsléssel ha valami pofátlan összeget próbálsz megetetni velük, akkor meg jellemzően annyiból áll szerintem hogy megnézik az általad beküldött iratokban honnan jött, és hogy ott mennyibe kerül a készülék.
[szerk.]
ahogy látszik nem csak szerintem nem kóser a hozzáállásod... :/[ Szerkesztve ]
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
maj-viktor
őstag
válasz bencce #39085 üzenetére
És átvilágítással szerinted hogy tudják meg a típpusát!? azaz, hogy ez most egy 50$-os teló vagy 250$-os!?
Hülye eszmefuttatás... ha nem fogadják el a paypalbizonylatodat... mert kamut küldesz, stb. kérd a bontást! Én 1000%-ra mondom, rosszul jársz! 150-200%-os árat fognak megállítani! Te tudod!De kérdés, elküldte a számlát!? És nem hittek neked!? A valós számlát küldted!? vagy valami megszerkesztett kamut!? Akkor örülj, hogy nem állítanak elő okirathamisításért... Akkor bontanak / bontsanak... becsüljék fel... bár ha jól értem ez már megtörtént, csak számodra a valós 100$ telót, felbecsülték 150$-re és ez nem tetszik neked... Bár ahogy lejön az írásodból, valamit nagyon sumákolsz...
Ha meg nem akarsz áfát-vámot fizetni!? Akkor mi a francért rendelsz külföldről!? Ahogy Laza is írta - kérdi!? Ez ezzel jár, ha nem fogadod el, ne rendelj külföldről!
[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz bencce #39090 üzenetére
Nekem személyszerint nincs, mivel alapból nem szoktam sok "drága cuccot" rendelni...
De ismerősömnek van... azt hitte okos lesz és bekamuzza, hog ajándékba kapta "amcsi nagybácsitól"... mondtam is neki, hogy ez hülyeség - csak megjárod vele! De neeeeem őőő okos és bejátszotta! Mi történt!? Az eredetileg kifizett ár helyett felbecsülték ~150-200%-os árra a telót, így azután fizetett vámot-áfát... Kérdem én!? Megérte!? NEEEEEEM!
Komolyan azt hiszi minden újonc, hogy hülyére lehet venni a vámosokat!? Ők sem ma jöttem a 620assl... ők több év - tízéve ezt csinálják... te meg első rendelőként, azt hiszed átverheted őket... röhejes az elméletetek...
(ezt minden első rendelőnek írom, aki bekamuz mindet és az esetleges következményre nem is gondol!)/szerk
Ha jól emlékszem valami ~140$ körüli teló volt és 220$-ra fizetett végül
(ugyebár kifutó terméket vett - ők meg az eredeti piacra kerülő árat nézték)
besz*pta... hülye volt! (és én mondtam is neki előzetesen, hogy nemkéne!)[ Szerkesztve ]
-
maj-viktor
őstag
válasz bencce #39087 üzenetére
Amiről te beszélsz, ha jól értem nem regisztrált küldeményekről szól... az azért más tészta... mondjuk azok is jellemzően max ~5-10$-os cuccok... (és erről undorító módon sokan kamuznak, hogy nem kapták meg, miközbe megkapták és ezért látni, hogy sokhelyen már feketelistán van Hungary és nem postáznak ide)
de itt most az ali ilyenfajta plusz válllalt védelme volt a lényeg... nem az ebay/paypal 45nap
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mercedes topic
- Suzuki topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Kupon kunyeráló
- BMW topik
- További aktív témák...