- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szoszo94
őstag
Sziasztok!
Szeretnék rendelni külföldről egy telefont. Ez lenne az első ilyen rendelésem, olvasgattam mi hogyan működik, de még maradtak bennem megválaszolatlan kérdések.
A telefon ez lenne:
http://dx.com/p/miz-s5-butterfly-quad-core-android-4-2-1-phone-w-5-0-capacitive-screen-wi-fi-and-gps-black-red-197900
(mobilról írok, bocsánat a link miatt).
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan is működne a rendelés?
PayPal-om van, azt már csináltam, viszont a vám (ha vámolják, mennyivel kerülne többe, illetve mennyi az esély egy esetleges vámolásra), szállítás menete, stb érdekelne. Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
Szoszo94
őstag
válasz BITBOYS #3060 üzenetére
De igen, egész sokra, írtam is, hogy olvasgattam a rendelésről, pont az első hozzászólással kezdtem - nem most álltam neki fórumozni viszont azt is mondtam, hogy maradtak kérdéseim, amiket az előbb le is írtam.
Sőt, egész sok hozzászólást elolvastam ebben a topikban, de sajnos a kérdéseimre nem találtam egyértelmű választ. Tudom, hogy kell utánanézni a dolgoknak (1. hsz - keresés- aztán a kérdezés). És amint látod, a szerkesztés gombot is ismerem sajnos azonban még mindig nem látok teljesen tisztán.[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
válasz #40993792 #3064 üzenetére
A PayPal jó pont, a garancia szintén, sőt, ha tényleg működik náluk, akkor nem is kérdés, hogy honnan rendelek majd. Csak dollárban lehet amúgy itt fizetni? Hogy működik pontosan a fizetés PayPal-lel? Átváltja a pénzem autómatán?
Vám pontosan hogyan műkdik? Hogy lehetne megúszni, illetve ha nem sikerül, mennyi többletköltségre számíthatok?[ Szerkesztve ]
-
Szoszo94
őstag
válasz #40993792 #3068 üzenetére
Mennyit jelent a vám és az áfa, ha fizetni kell? Áfa gondolom 27%, és a vám?
szerk.: utána néztem, ha jól láttam 2,5% a vám. Viszont ha 20dollárt írnak rá, akkor elvileg nem kell rá se áfát, se vámot fizetni? Ahonnan ezt gondolom: [link][ Szerkesztve ]
-
Endura69
csendes tag
Sziasztok!
15db Aliexpresses rendelésemből készítettem statisztikát azoknak,akik türelmetlenek:-)
Százalékosan kiszámoltam,hogy a rendelés pénzügyi rendezésétől kezdve mennyi idő alatt kaptam meg a csomagot.
0-10 nap: 0%
11-20 nap: 26,5%
21-30 nap: 53.5%
31-40 nap: 6.5%
41-50 nap: 13.5% tehát ne türelmetlenkedjetek![ Szerkesztve ]
Te is fiam,Bluetooth?
-
Mateosz
aktív tag
válasz Szoszo94 #3065 üzenetére
Ha a PayPalnál a fizetéskor beállítod, hogy ne a PP váltsa át a pénzed, hanem a bankod, akkor valószínűleg jobban jársz.
Én PP-lal fizettem, de beállítottam, hogy a bankom váltsa. Visa bankkártyával fizettem (nem kell fölöslegesen feltölteni a pénzt a PP számlára), és bank külföldi kártyahasználatnál szinte középárfolyamon vált. Ráadásul a Visa dollár alapú és dollárért vásároltam.
Megnéztem előtte, ha PP váltja, akkor 238 Ft-ra jött ki 1 $, így viszont csak 233 Ft volt. (Az MNB oldalán pedig 230,90 volt). Én így 1000 Ft-ot spóroltam, nagyobb összegnél még többet hoz a konyhára a dolog (illetve jobban lehúz a PP).*** Be prepared! ***
-
dReFiX
senior tag
Csak a terhelésnél számol közép árfolyamon, amikor könyvel a bank akkor már az eladási árat veszi figyelembe. Sajnos a bankok nem hülyék. : D
[ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
válasz Mateosz #3072 üzenetére
és ha csúszik az árfolyam hirtelen nagyot, a PayPal váltás kifizetődőbb is lehet.
(nekem 151$ 34200 volt elsőre, majd 35035 másodszorra, mikor be is lett könyvelve ugyanaz a tétel. közben eltelt 3 nap... )"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
Mateosz
aktív tag
válasz vegyszer #3076 üzenetére
Nekem mindig Visa kártyám volt (régebben electron, most classic), és mindig jobban jártam, ha azt használtam külföldön, mintha itthon váltottam volna kp-t.
És máshol is olvastam, hogy a PP drágábban vált, mint ha a bankod választod - különben én sem tudtam volna, hogy a PP-nál is van erre lehetőség.Ha a foglalás és a tranzakció megtörténte közti napokban változik az árfolyam, akkor azzal nyerni is lehet, nem csak veszíteni.
Én csak felvetettem ezt a lehetőséget is. Mindenki ott váltja a pénzét, ahol szeretné.
*** Be prepared! ***
-
asturel
őstag
Aliexpressen 100+ feedback 99%+ pozitivos storetol nyugodtan rendelhetek? (csak par ezres tetelrol van szo, kis jewelry store)
-
peter76bp
aktív tag
válasz asturel #3079 üzenetére
Egyedi elbírálás és szerencse kérdése. Ha nem szülinapra névnapra kell sürgősen akkor rendelheted szerintem.
Én már rendeltem olyantól is pár ezres dolgot, akinek még 5 alatt volt a visszajelzése, azaz ki sem írta az ali neki. Most ha nem küldi, vagy vackot küld, akkor dispute és full refundot kérsz. Annyit buksz, hogy később kapod meg a cuccot, mert meg kell rendelned mástól utána. De 100 fölött 99%-os ráta az jónak mondható.
-
vegyszer
addikt
válasz Mateosz #3077 üzenetére
Lehet nem volt egyértelmű, de ez a PayPal kártyára történő terhelésre vonatkozó információ volt. A ráfázol bank mastro kártyáját használva. Mióta felfigyeltem erre az eltérésre, azóta csak bukni tudtam rajta. Jellemzően 3-5ft/$ értékben.
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
citkar
addikt
Üdv!
Az amazonon szeretnék vásárolni (most először) s azt keresem, hogy a postaköltség felől hol lehet ott tájékozódni, ha csak UK-ban van ingyenes posta?
Konkrétan egy headsetet vennék s gőzöm sincs mire számíthatok postaköltség gyanánt.
-
DGery
aktív tag
Itt tudsz utánanézni:
http://www.royalmail.com/price-finderby DGery® c.o. ///// MacBook Air M1 / iPhone 12 128GB / iPhone SE 2020 / iPad 9 WiFi only 64GB / Apple Watch Series 5 / Xiaomi Mi Scooter 3 / HP EliteBook 850 G7 / Xbox Series S / Dreame D10s Pro / iKier K1 12W
-
asturel
őstag
válasz peter76bp #3080 üzenetére
Nem akartam elhinni, hogy adnak tracking no.-t egy 7$-os cucchoz (gondoltam csak a szokvanyos kepet bevagtak, ami nagyobb aru termekhez szol), de megrendeltem es rogton kaptam is a csajtol . Mondjuk ezt nem igazan ertem, hogy tudnak ugy kovetesi azonositot adni, hogy meg fel se adtak a csomagot. (anno tmallbox is vasarnap reggel adott tracking no.-t)
-
peter76bp
aktív tag
-
domesz
aktív tag
Sziasztok!
Ha Mymemory-tól rendelek kicsit magasabb összegért számíthatok vám/áfa fizetésre?
köszi
dReFiX: igen ezt tudom csak elég sok külföldi shop kevesebb összeget ír rá, ezért kérdeztem hogy kifejezetten a mymemory hogyan kezeli ezt, már ha van tapasztalat erről
Mateosz: igen ezt is tudom, csak ugye ők Angliából küldik, vagyis onnan olcsóbb mint Német oldalukról
[ Szerkesztve ]
domesz felhasználónak 121 pozitív értékelése van a fórumon!
-
Endura69
csendes tag
Ki tudja,hogy a nyomon követési számon az RA vagy az RB mit jelent?Egyszerre indult el 29.-én ugyanabban az órában percben négy csomagom és az RA-t már rég megkaptam,az RB-sek meg még utaznak.Köszönöm annak,aki válaszol!
Te is fiam,Bluetooth?
-
hunaqua
addikt
válasz Endura69 #3095 üzenetére
Ez inkább csomag méret vagy súly,vagy akár terület kód is lehet.Viszont szerintem biztosan nem sebességet jelöl.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
tomidny72
csendes tag
válasz Endura69 #3095 üzenetére
Szerintem se a sebességhez, se a súlyhoz, se a csomagmérethez nincs köze, csak a nagy csomagszám miatt használják szám helyett. Nekem volt olyan RA-s csomag ami 42 napig utazott, egy mostani meg 13 nap alatt Frankfurtig jutott már, a leggyorsabb RB-s meg 15 nap alatt itt volt. A csomagok mérete meg teljesen össze-vissza volt (kisebb és nagyobb borítékok).
Mondjuk én csak a DX-ről rendelek, lehet ők kapják a RA-RB kezdetű ragszámokat. -
peter76bp
aktív tag
válasz tomidny72 #3099 üzenetére
Mindenhonnan postáznak RA-t is meg RB-t is. Valahol azt olvastam, hogy ha HK-s postahivatalban adják fel akkor lesz RB, ha CN-sben akkor RA, de lehet ez is hülyeség. Mindenesetre nekem is jött mérettől, súlytól, ártól függetlenül RA meg RB is.
Most egy RB-set kaptam, amin van postai bélyegző is, és azon az van hogy BA18, szóval gyaníthatóan a feladóhelyre utal az RA és RB kezdet. És ez mindig CN az RF, RX, RW az az SG szokott lenni, RC a HK, RE az SE, RL az IE ennyit a betűkről
Közben előkotortam egy másikat, az RA-s volt és BA302 a postai bélyegző, viszont 000.000 a postázási díj rajta, úgyhogy a fene tudja
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest