- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deathfolk
csendes tag
Köszönöm!
Nem a boríték megcímkézésével volt a problémám, adtam már fel jó pár csomagot, sőt monitort is futárral. A gondom a külföldi cím megjelölésével volt! Azt hitem ehhez kell valami + nyomtatványt kéri stb a posta oldalán nem találtam erről semmit. Nem gondoltam hogy csak simán +ország jeleléssel elmegy a sima ajánlót levél.
-
kano
nagyúr
válasz peter76bp #2336 üzenetére
Szerintem nem az lenne a logikus. Nyilván egy középértéket (átlagot) fognak terhelni és ahhoz képest terhelik a különbözetet. Ez akár lehetne negatív is (vissza kapsz), persze arról nem tehetnek a bankok, hogy ócska, sz@r a Ft.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Hintalow
senior tag
Csak pár pontosítás:
- ha devizában fizetsz a kártyával akkor a fizetéskori árfolyam, amin zárolják az összeget, az nem a bank árfolyama, hanem a kártyatársaságé (ezért lehenek pár nap alatt idokolatlan eltérések, mire könyvelik) és a pár nappal késöbbi könyvelésnél, amikor tényleg vonják az összeget, fogja a bankod az éppen aktuális árfolyamán ezt elvégezni
(olyan finomságokba már bele se menjünk, hogy a devizás vásárlásokat USD vagy EUR alapon számolják el, tehát ha ettől eltérő devizában fizetsz, már több váltás is van...)- szerintem számlás sms szolgáltatás sem fog jelezni a kártyás vásárlás könyveléséről, az a számlára jövő, és onnan egyéb okból távozó összegekről szól (banki díj,utalás,csoportos beszedés stb)
Azért nem fognak a bankok sms-t küldözgetni a kártyahasználat könyveléséről, mert 100-ból egy ügyfél ha képben van azzal, hogy hogyan működik a háttérben a kártyás költések könyvelése, ezután pedig gondoljatok bele mi lenne, ha elkezdenének sms-eket kapni az emberek, hogy teljesen random időpontokban levontak a számláról ilyen meg olyan kártyás költéseket, amik több nappal azelött történtek, és már egyszer kiment sms, amikor lehúzták a kártyát.
Pár nap alatt belefulladna a bank a panaszokba.most befejezem, mert nagyon off
[ Szerkesztve ]
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
Hintalow
senior tag
Ez a visa-usd mastercard-eur dolog már idejétmúlt, nagyban függ attól, hogy van szerződve a bank a kártyatársasággal.
Raiffeisennél van számlám, ott tökmindegy milyen kártyád van, ha eurózónán belül vásárolsz (tehát euróban fizetsz) akkor azt fogják terhelni a számlán végül, minden egyéb devizánál pedig dollárban.
Egy sima nem dombornyomott mastercardom van, most néztem a számlatörténetemet, az utolsó vásárlásom fontban volt, amikor könyvelték, a kártyatársaság váltotta az eredeti font összeget dollárba, amit a bank az éppen aktuális aznapi árfolyamán váltott forintra.ergó érdemes a banknál érdeklődni, hogyan is működik, mert hangsúlyozom, bankonként eltérő lehet.
Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.
-
LámaZ
addikt
-
kano
nagyúr
válasz Hintalow #2353 üzenetére
Ott a pont. Azt én sem írtam pontosan.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
feca83
tag
Hi!
Van tracking számom amit a paypal-tol kaptam e-mailben.
Ott azt irják - hogy a szállításí címem nincs megerősítve.
a paypal-os oldalon nem találtam erre megoldást.
Mit kell tennem, vagy foglalkoznom kell-e ezzel.
A minideal-en és a paypal-on megadott címek egyeznek és nincs sehol külön számlázási vagy egyéb cím beállítva.
Köszönöm. -
GabN73
addikt
Mondjuk még mindig elég gáz, hogy nem kaptam meg a csomagom...
-
peter76bp
aktív tag
Ha vidéken laksz is meg kellene kapnod legkésőbb holnap. Ha nem lesz semmi addig, akkor holnap hívd fel előbb a kézbesítő postátokat, aztán a nyomkövető oldalon megadott számot, hogy mi e helyzet a csomagoddal, nehogy aztán címzett ismeretlennel visszaküldjék.
Vagy ha valaki tud valami jobb számot érdeklődéshez írja be. Valamikor volt talán egy pesti szám beírva de nem találom
-
thEndeR
aktív tag
Sziasztok! Valaki rendelt már a Nike.com-ról? Mennyi a szállítás? Azt látam, hogy a Tagoknak ingyenes a szállítás, de mi számít tagnak? Ha senki nem rendelt esetleg valaki megnézné nekem, hogy hogy mennek itt a dolgok? Nem igazán tudok angolul. Előre is köszi.
-
orkester
őstag
HK Post
2013.03.19 15:59 (HONG KONG) Küldemény információ: Küldemény felvéve / Item accepted
2013.04.08 19:00 Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroadEz aztán a sebesség.
[ Szerkesztve ]
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
Tannhauser
csendes tag
Nekem meglepő volt, de egyetlen hét leforgása alatt a China Post idehozta a tabletemet:
2013.03.30 08:48 Küldemény információ: Küldemény felvéve / Item accepted
2013.03.30 18:57 Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.03.30 21:26 Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.03.31 21:25 Küldemény információ: Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.04.07 23:53 Küldemény információ: Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.04.08 00:16 Küldemény információ: Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs -
ggg666
őstag
válasz Tannhauser #2369 üzenetére
Az hagyján, nekem a múltkor Dél-Koreából hat nap alatt vidékre.
Ingyen postával. -
doc
nagyúr
válasz Tannhauser #2369 üzenetére
attol fugg hogy mennyi ido alatt jon ossze egy kontener
ha pont a te csomagoddal lesz tele, akkor azonnal kuldik is Magyarorszagra
ha a tieddel kezdik az ujat, akkor ott uldogel egy honapig -
RunTimeError
tag
Mondhatni egész gyorsak
2013.04.02
18:22
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2013.04.05
13:51
Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2013.04.05
21:27
Küldemény információ:
2013.04.06
21:22
Küldemény információ:
2013.04.08
19:42
Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2013.04.08
19:48
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customsLeélheted az egész életed anélkül, hogy felébrednél. Mindenki megmondja, hogy mit csinálj, mi a jó neked. Nem akarják, hogy te találd meg a válaszokat, azt akarják hidd el az övéket.
-
csibe1
addikt
Az is előfordulhat, hogy még Kínán belül átkerül egy másik elosztóközpontba; és ott is vár a csomag 1-2 hetet, amíg meg nem lesz a kellő mennyiség.
Látom át lett keresztelve a topik.Nem tudtam hirtelen, hogy mi olyan furcsa.
" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
hunaqua
addikt
Ezt csak a Posta miatt rakom be,érdemes ránézni a választható szállító cégekre.
http://www.aliexpress.com/item/Singapore-Post-Free-Lenovo-P770-MTK6577-Dual-Core-4-5-inch-Android-4-1-1-IPS/785631930.html
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
kano
nagyúr
Ez milyen státusz?
"PICK UP ARRIVED AT ORIGIN HUB" - Megérkezett volna a magyarországi elosztóba?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
LámaZ
addikt
Tudom, uncsi vagyok, de továbbra is a TrackChecker-t tudom ajánlani.
Egy hibája van: ahány eszközöd, annyira kell felvenni a ragszámokat. Ha lenne egy felhőm, amely tárolná a nyomkövetési adataim, és bármely eszközről (PC, Mac, notebook, netbook, tablet, mobiltelefon, kutyafüle) le tudnám kérdezni, az szuper lenne.
Apropó, ha a magyar srác, aki hasonló progit fejleszt, ezt megoldaná, biztos sokan váltanának, és akár pénzt is kérhetne (persze nem sokat, mondjuk 1$-t, de sok kicsi sokra megy).Legyen minden jó!
-
kano
nagyúr
Ott még semmi sincs.
Szerintem ez még csak Hong Kongban érkezett meg az elosztó központba.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
RunTimeError
tag
válasz RunTimeError #2374 üzenetére
Vajon miért lehet, hogy még mindig nem változott az állapota? Mennyi idő alatt szoktak vámolni?
Leélheted az egész életed anélkül, hogy felébrednél. Mindenki megmondja, hogy mit csinálj, mi a jó neked. Nem akarják, hogy te találd meg a válaszokat, azt akarják hidd el az övéket.
-
asturel
őstag
Tmallbox-tol rendeltem egy telefont (singpost), masnap rogton meg is kaptam a tracking id-t, de azota se aktiv. Varjak meg vagy irjak Justinnak / inditsak paypalon disputet..? (Esetleg kinaban valami unnep van epp?)
04/07/2013 13:29:21 Shipped
04/06/2013 20:16:15 Payment accepteditt neznem oket: http://www.singpost.com http://17track.net/IndexEn.html
p.s. az lemaradt, hogy azt irta Justin, hogy 2-3 munkanapon belul kovetheto lesz, azert kezdtem el aggodni
[ Szerkesztve ]
-
peter76bp
aktív tag
válasz RunTimeError #2382 üzenetére
Nyugi, többünknek is bő 2 nap volt a vámkezelés múlt héten és a posta.hu is bő egy napos csúszással írta ki az infot.
asturel: itt nézd meg ez mutatja az országon belüli mozgásokat is
[ Szerkesztve ]
-
peter76bp
aktív tag
válasz asturel #2385 üzenetére
2-3 munkanap azért szokott kelleni, hogy valóban elinduljon a csomag. És az országon belüli mozgásokat az SG post és 17track nem mutatja.
Szerintem várj holnap reggelig, ha akkor sem látsz mozgást a 4px-en sem, akkor írj neki, hogy mi a helyzet a csomagoddal és úgy jó eséllyel még délelőtt kapsz is választ
-
unskillful
aktív tag
Sziasztok!
Miután a vámon átment a csomag, mennyi idő múlva hozza ki a postás? Múlt hét pénteken írta a posta oldala, hogy küldemény vámkezelve.
"2013.04.05
08:24
Küldemény információ:
Bejövő küldemény vámkezelve / Inbound item customs procedure "De ez már 5 napja volt...
Valaki nyugtasson meg, hogy ez normális...
The Devil whispered in my ear: your not strong enough to withstand the storm. Today I whispered to the Devil's ear... I am the storm
-
amdk7
aktív tag
válasz unskillful #2387 üzenetére
2-3napon belül meg kellene kapnod.
Szerintem ha holnap nem érkezik meg, felhívhatod a postát.Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
Tannhauser
csendes tag
válasz RunTimeError #2382 üzenetére
Az én csomagom is nyolcadikán lett "vám elé állítva', sőt az már hajnali 0:16-kor, és még mindig semmi változás a státuszában. Ez 3 teljes munkanap. Biztos beteg az ügyintéző Várok még pár napot, utána valószínűleg érdeklődni fogok.
Mellesleg a TrackChecker nekem nem működik, szerinte még mindig Kínában van a csomag.
-
asturel
őstag
válasz peter76bp #2386 üzenetére
Na a 4PX most mar ir 3 datumot (kinai szoveggel mellekelve -- google translate azt mondja, hogy 'blue light')
RF____SG
2013-04-11 02:28:33
兰光
2013-04-11 02:28:33
兰光
2013-04-07 13:34:00Akkor gondolom nem kamu tracking id-t kaptam (a tobbi helyen tovabbra se talalja amugy)
-
unskillful
aktív tag
válasz Tannhauser #2389 üzenetére
Szia !
Nekem 4 munkanap telt el mire a "vám elé állítva"-ból "vámkezelve" lett a csomag státusza. Azóta újabb 5 nap és még nem kaptam meg...
The Devil whispered in my ear: your not strong enough to withstand the storm. Today I whispered to the Devil's ear... I am the storm
-
Pumika1975
senior tag
"Add a message:
If you would like to add a comment about your order, please write it below." megrendelés közben van egy ilyen rublika.
Ez nagyjából annyit jelent, hogy ha valamit rá akarok íratni magára a küldeményre ide írhatom?
Nem akarok megrendelés közben hülyeséget csinálni inkább kérdezek...
win 10, ....múkodj!
-
Peaceliker
addikt
válasz Pumika1975 #2393 üzenetére
jaja, ha bmi kérés óhaj sóhaj van ide írhatod, max le se tojják
"Oh my Goa'uld!"
-
Pumika1975
senior tag
válasz Peaceliker #2394 üzenetére
A türelem rózsát terem... vagy választ... remélem!
win 10, ....múkodj!
-
Pumika1975
senior tag
válasz Pumika1975 #2393 üzenetére
A másik fórumban már válaszoltak!
Peaceliker: Sajnos igazad lett!
[ Szerkesztve ]
win 10, ....múkodj!
-
-
BITBOYS
addikt
Ti is kaptatok Jiayu G4-re 110 dolláros kupont?
-
LámaZ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest