- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
Édesapám volt a kia niroval éves kötelező szervizben, van rá visszahívás egy relét kell cserélni, mert túlmelegedhet
-
kisza25
félisten
válasz
HellGreg #7346 üzenetére
Na itt van leírva kia/hyundai regenerálás
A fiatnál nekem teljesen mást mondtak, abból vettem majdnem benzines részecske szűrőst. -
kisza25
félisten
válasz
Gunners #7325 üzenetére
Bele fér 4 ember kb, mint a golfba, a csomagtartó az kisebb.
Amit alternatíva ként tudnék ajánlani a seat ibiza, az 1,4 86 lovas motorral. 2008-2017- ig gyártották, 2012- ben volt egy FL. Sokkal jobban felszerelt példányok vannak, jobb a korozió védelme, van belőle ülés fűtéses, digit klímás, esőszenzoros, automata lámpás, radaros és kombi is. Olcsóbb az alkatrész hozzá és több is fut belőle. (Nekem a negyedik ibizám van az i20 óta második autónak) -
kisza25
félisten
válasz
Gunners #7325 üzenetére
Szia! Nekem volt én szerettem, de megkímélt példányt nehéz lesz találni, mert sok belőle ami céges futkozós volt, főleg városban használva, vagy női tulajjal, tele kisebb nagyobb sérüléssel. Én még 2017- ben vettem, de még akkor is nehéz volt szépet találni.
Nagyon kényelmes, amit írtál arra pont elég, a festése sérülékeny, -
kisza25
félisten
jó, ezt nem mondtad
2008 utáni seat ibiza (FL 2012-től) 1,4 86 ló van belőle jól felszerelt (sport, copa) 1,2 HTP ne, sokkal szebben öregszik a beltere, jobb a fényezése, kevésbé rozsdásodik, olcsó hozzá az alkatrész, viszont szíjas (1,6 105 ló láncos)
Amúgy így néz ki egy szerviz történet hyundainál -
kisza25
félisten
mondjuk nekem itthon mikor újonnan vettem, egyből mondták, hogy érdemes felezni.
Amúgy digitális szervizkönyv van, hyundainál nekem sikerült lekérni annó az i20 -ra, nekem az jobban bejött, mit a rio, nagyobb a választék és 2015-től modernizálták, a rio-t csak 2017-től, de az i20 könnyebb is lett, viszont kia rio létezik 1,4-es motorral, i20-ból csak az ix és az active kapta meg az 1,4 szívót -
kisza25
félisten
Igen, ha rendszeresen volt benne cserélve kb minden 10 ekm, vagy hosszútávokat mentek vele akkor nincs vele gond.
Mindegyik láncos és szívócső befecsis.
Amúgy 1,4 hez egy videót mindjárt linkelek, ha megtalálom -
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
kacsaesokos #7189 üzenetére
Annyit tudok, hogy ismerősnek van sima 1,6 t-gdi és pályán 10+ litert fogyaszt, gondolom akksit cipelve sem jobb ott a helyzet
-
kisza25
félisten
Csak tudod volt már pár autóm és a víz csak abból fogyott, amelyiken elrepedt a tartálya/ kilyukadt egy vízcső (opel insignia repedt tartály, seat ibiza 1,6 kilyukadt cső) Lehet a kia/hyundai rendszere olyan, hogy több vizet enged el nyomás alatt, de az i30 2013/2014, hyundai i20 2015 és kia ceed 2011-nél 1,2-1,4-1,6 mpi motoroknál nem hiányzott víz soha (olaj sem).
Én kb tankolásonként elenörzöm a vizet is meg az olajat is.
Fater kia nirojánál minimumon volt a tartály 10 ekm alatt -
kisza25
félisten
Na néztem pár autót, elég csúnyan öregszenek ezek a 2020- as hyundai i30- ak
Tele karcolásokkal (zongora lakk, kijelzők...) műszer fal teteje kifehéredve, fényesedve...
20-21- es autókat néztem -
kisza25
félisten
köszönöm szépen
a fagyálló fogyásról olvastam a csoportjában, de csak egy embernél, meg az fb csoportok kicsit elrugaszkodottak sokszor, azért örülök a személyes tapasztalatnak.
A váltó azért érdekes, mert volt 1,4 benzinesem 5 és 6-os váltóval, mindegyiknek jó volt a kiosztása, de az 1,6 mpi-nek nagyon nemabban túl hosszú volt az egyes és a kettes fokozat
-
kisza25
félisten
Sziasztok! 1,5 dpi-vel van valakinek tapasztalata?
-
kisza25
félisten
válasz
szekfizsolt #6960 üzenetére
Ezek jutottak nekem is az eszembe
"Valami szenzor lehet? Légtömegmérő? MAP szenzor? " -
kisza25
félisten
válasz
szekfizsolt #6941 üzenetére
Nagyon szívesen! Örülök, hogy megoldódott
Én mindig az olcsó dolgokkal kezdem a csereberét.
Mondjuk sima szívóbenzinesnél picit könyebb a hiba okát megtalálni
Remélem így is marad, sok balesetmentest -
kisza25
félisten
válasz
szekfizsolt #6924 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy megoldja-e
-
kisza25
félisten
válasz
FollowTheORI #6919 üzenetére
Na ez is egy jó ötlet. Amúgy így csak ötletelni tudunk, én az olcsóbb dolgoktól indulnék a drágábbak fele és megfontolnám, hogy ér-e annyit a hiba feltárása (ha egyáltalán hiba), mert manapság nagyon sok pénzt el lehet locsolni egy autóra
-
kisza25
félisten
válasz
szekfizsolt #6917 üzenetére
Nekem volt sima euro 6 és euro 6d autóm és utóbbiban konkrétan le volt korlátozva a max üzemanyag mennyiség szoftveresen és ez miatt 6. ban nagyobb emelkedőn el kezdett vissza lassulni, tempomattal, amit elötte a sima euro6 nem csinált.
De ez konstans volt, nem függött a levegő,vagy a motor hőmérséklettől.Mindenesetre amik okozhatják:
Rossz minőségű üzemanyag
Nem kap elég üzemanyagot (szűrő, pumpa, vezetékek, befecskendezés ( porlasztó csúcsok))
Gyujtás oldalon annak szabályozása, akksi, befecskendezett mennyiség, légtömeg...
Aztán levegő oldalon légszűrő, turbó, annak szabályozása...
Egy ilyen jellegű hiba sok minden miatt lehet.
Aztán kipufogó oldalon meg a részecske szűrő, az is lehet más, mint az előzőben -
kisza25
félisten
válasz
szekfizsolt #6915 üzenetére
Ugyanaz az euro norma?
Gázolajszűrő? Nem lett nagyon kijárva a tank? (felszívott valamit) Lehet befecskendező, hibakód lett olvasva? -
kisza25
félisten
válasz
sharkypeti #6891 üzenetére
Általában 1 liter a minimum és maximum között, én azt szoktam, hogy beöntök kb 2dl-t aztán mérek
-
kisza25
félisten
Az autó nagyon tetszett neki ezt a hibát leszámítva, beszélt a kia hungaryval is. Azt mondták neki, hogy ha már hazafele megvolt a hiba újra miért nem vitte vissza egyből. Mondta, hogy valamikor êlnie is kell, havonta vitte szervizbe és azért 150 km oda-vissza+ az idő...
Én mondjuk a második, de max a harmadik alkalomnál rájuk borítottam volna az asztalt.
Amúgy Ő meg is mondta nekik, hogy szerinte a befecskendezőt kellene cserélni.
Kérdeztem, hogy miért nem vitte másik kia-hoz, mondta, hogy a Pappasnak van az egyik legjobban felszerelt műhelye, volt bent. (Hiába, ha nincsen hozzáértő ember) -
kisza25
félisten
Az emberke a gázszerelőm, a kazánt nézettem meg vele így szezon elött. Ért az autókhoz, a motorját szétszedi és összerakja, de ez ugye egy garis autó.
Kérdeztem, hogy mi lett az xceedel, hogyhogy a seat leonnal van. Ez után mesélte el. Minden alkalommal megállapítottak a hibát, megrendelték az alkatrészt ami miatt mindig 2x kellett menni, ezt 15* játszották el vele, ez már maga 30 és ezen kívűl volt egy hátsó hangfal csere és egy biztonsági öv csere.
A 30+ alkalommal beszélgetett másokkal akik ott voltak, többeknek ugyanez a hiba volt.
Székesfehérvár Pappashoz hordta.
Kia niro van faternak, elötte egy kia carens volt, nekem volt ki ceed 2011 szalonból 2016- ig, aztán egy 2013- as i30 kombi 1,4 crdi, aztán egy 2015- ös i20, egy 2013- as i30 coupe és egy 2014- es i30 kombi 1,6 mpi. Nem vagyok a márka ellen -
kisza25
félisten
Ismerős kia xceed 1,5 tgdi 18*2 azaz 36* volt garanciális hibával szervizben 18 hónap alatt, aztán eladta az autót
15* ugyanazt az alkatrészt cserélték ki az autóban.
Hazáig nem ért el és jelentkezett újra a hiba.
Gyújtás kimaradás volt.
A sok szerviz alatt talalkozott más ceed-es 1,5 tgdi- tulajjal ugyanezzel a hibával.
Jelenség tartott gázon remegett az autó -
kisza25
félisten
válasz
FollowTheORI #6829 üzenetére
Neked ugye egy kia rio 1,4 van igaz?
-
kisza25
félisten
válasz
Steady74 #6791 üzenetére
Azok általában későn jeleznek, ha nincs olajnyomás már régen rossz, ha elfogy a víz akkor is, ha felforr a víz akkor is.
A seatban már nincs is vízhőfok jelző sem, meg én hosszabb út előtt amúgy is feltöltöm a szélvédő mosót, ha meg már nyitva van két mozdulat az olajszintet megnézni.
Nyest is van hogy motortérbe bemegy, nincs garázs jobb megnézni.
Nekem van szivargyújtós kompresszor is, azzal is kb havonta körbe nézem a gumikat. Múltkor nagy melegben meg is lepődtem, hogy nem nőtt a nyomás, hanem le tudott menni 1,9- re
Múltkor párom opeljébe öntöttem szélvédő mosót, nem volt víz a kiegyenlítő tartályban (2016- os opel Insignia) semmit nem jelzett.
Feltöltöttem, ment vele 50 km-t megint megnéztem, megint eltűnt a víz. Meg volt repedve a tartály és az autó még semmit nem jelzett
Seat ibizánál megálltam és sziszegett valami a motortérben.
Megrepedt egy vízcső, autó nem jelzett semmit, pedig a tartály már üres volt...
Fater kia niroja sem jelzett (2021) töltöttem abba is szélvédő mosót, üres volt az egyik víztartály (kiegyenlítő, abban kettő kör van, mert hibrid) -
kisza25
félisten
válasz
gippazoid #6779 üzenetére
Volt i20- am 1,25- el (2015-ös) ok városra való, de nem mindegy, hogy 500 métereket, vagy 5-20 km-t megy egyben városban.
Ha nagyon rövid távokat mész akkor az miatt simán csinálhatja
Pályaztam vele többször, nekem nem ment a fogyasztás 7 fölé, az átlag az 6,2 volt -
kisza25
félisten
Fokozatosan fogyott az olaj és került be a víz, így nem lett magasabb a szint, amúgy az is elő szokott fordulni, hogy emelkedik az olaj szint, pont az miatt, mert víz/üzemanyag kerül bele
Amúgy szerintem a magas terhelésen evett meg némi olajat+ kipárolgott a víz/üzemanyag az olajból és ezek együttesen tették ki azt a 6dl-t, de ez csak egy alternatíva. -
kisza25
félisten
Összesen 6dl-t írt, nem értem az 1,2 litert.
Sok rövidtávnál: a hideg hengerfalon kicsapódik az üzemanyag, meg a víz, az e10 (etanol) miatt szívja a párát magába. Mikor hideg a motor és belekerül a hengerfalról az üzemanyag és a víz az olajba. Folyamatosan így használva nem tűnik fel az olajfogyasztás, mert pótolja a víz és a benzin és mivel az olaj nem lesz soha üzem meleg benne marad.
Aztán mikor felmész pályára és rendesen felmelegszik az olaj, akkor a víz és benzin kipárolog az olajból és úgy fog tüni, hogy hirtelen mennyi olajat megevett -
kisza25
félisten
válasz
sharkypeti #6754 üzenetére
Lapból sokat mész rövid távokat? Mert ha igen akkor kipárolgott a víz az olajból, mert most végre rendesen felmelegedett az olaj.
-
kisza25
félisten
válasz
Steady74 #6713 üzenetére
Nemrég láttam egy skoda kodiaq tesztet, abban az a 2perc amíg elindul a rendszer azért elég vicces
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
birozoli7800 #6526 üzenetére
20000km határeset, de elég stabil az 1,6 crdi
-
kisza25
félisten
válasz
AxBattler #6452 üzenetére
Az 1,6 mpi az egy kevésbé problémás motor, főleg a 2012 utáni (szívó és kipufogó oldalon is vezérelt)
Van is itt tulaj, bár neki szerintem nem automata van.
Ez még hagyományos automata ha nem tévedek, arra nem hallottam panaszt (ellenben a dct-vel)
Nekem i30 kombi volt ezzel a motorral, meglepően jól fogyasztott -
kisza25
félisten
válasz
macilaci78 #6448 üzenetére
Nem csak a szelepet kell lecserélni?
-
kisza25
félisten
Jut eszembe, fater kia niro szerviz fehérvár, olaj+szűrők 100eFt
-
kisza25
félisten
válasz
Dare2Live #6307 üzenetére
Nyugi, a hyundai tucsonba is 1,5-2M Ft
Én le is ragadtam 2013-14 körül, még nincs start stop, nincs tpms, még euro5, még mpi, mindenre külön gomb van...
Kell navi, akkor beállítom a telefonomat, amúgy is azt tükrözném, de így nem szakad meg a kapcsolat és bármikor cserélhetem ~100eFt-ért jobbra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép OFF
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Spórolós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged