- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
steewcv65
őstag
válasz PsycHo88 #15900 üzenetére
Ezt ennél jobban nem tudod beszerelni Szerintem coil whine, de gondolom ezt csak terhelés alatt hallod vagy tévedek?
[ Szerkesztve ]
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
veterán
válasz PsycHo88 #15909 üzenetére
Nem kell megfordítani a csövet,teljesen jó ahogy áll ,a radi magasabban van mint a pumpád csak ez számít.
Hidd el régen is csinálta a ciripelést csak nem hallottad,mert jobban tekertek a ventik mint most. Amit tudsz csinálni ,hogy korlátozod az fps-t pl 144hz monitornál 144 fpsre (Rivatuner -Global -Frametime limit 144 ) ,jellemzően több 100 fpsnél ciripelnek a VGA-k.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Egy kérdésem volna csupán.
Mi a halkabb megoldás egy gyári órajelű 6 magos proci boldogan tartására - 5600x vagy 11600K?
Egy 240-es AIO vagy egy komolyabb léghűtés, mint mondjuk egy Noctua D15?
Köszi!Jah, még egy.
Van olyan kompakt, amihez 40 centinél hosszabb csöveket adnak? Gondolok itt arra, hogy el kéne érnie a procitól egy mini toronyház elejébe, de alulra - ugye a radiátor nem lehet csövekkel felfelé. VAAGY van olyan AIO, amiben a pumpa a radiátorban van? Mert hogy azt lehetne lejjebb tenni.[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz Teasüti #15913 üzenetére
Ez attol is fugg,h milyen procit fogsz ki(wafer melyik reszerol), illetve , hogy kezileg szabalyzott vagy gyari ertekeken szerwtnes/fogod hasznalni.
De en az 5600x-re szavazok.#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Teasüti
nagyúr
válasz abridabri #15915 üzenetére
Hmm, nem úgy hangzik, hogy immúnis lenne egy ilyen elrendezésre, ahol levegőt szív a cső.
Ezért gondoltam, hogy ha a radiban lenne a pumpa, az talán jobb lenne (legalább az nem döglene meg idő előtt). Vagy olyan hosszú cső, ami elér alulra is. Olyan 60 centi elég is lenne. Nem létezik esetleg olyan radi, amit ilyen orientációra terveztek? Esetleg nem egy végén van a kimenő és bejövő csonk? Vagy vhogy megoldották azt, hogy a cpu feljebb van a radinál? Légtelenítő a cpu-n?[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Illetve kérdésem volna, hogy az AIO gyártók az esetleges károkért is vállalnak garanciát?
Meg ha azt nézem, hogy a linkelt Be Quiet majd 40 dB zajt kelt, míg ugyanitt egy Dark Rock megáll 26 dB-nél, akkor azért ez kiábrándító. Hacsak nem tudja az AIO minimális fordulaton azt, amit a lég max fordulaton. (?)[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
-
PsycHo88
senior tag
Köszönöm szépen még egyszer mindenkinek a segítséget !!!!
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
steewcv65
őstag
válasz Teasüti #15918 üzenetére
Ebben az esetben nem volt jogosultsaga a kerdesednek, mert neked az intel kell
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Teasüti
nagyúr
válasz abridabri #15922 üzenetére
Nem, mATX méretben gondolkodom. Persze ATX-ben egyszerűbb lenne, de egyszerűen nincs szükségem nagyobbra és többre mATX-nél. Persze meg lehetne oldani levegővel is és el lehetne felejteni 5-10 évre a dolgot. Viszont van bennem egy kis techno láz is.
Noctua az 165 magas elvileg, szóval befér egy kisebb házba is, még ha szinte érinti az oldallemezt. De van egy rakás jó lég 160-ig is, szóval a kérdés nem az, hogy szükségem van-e vízre, hanem hogy van-e bármi előnye egy high end levegőhöz képest zajban mondjuk 120 TDP-ig tuning nélkül? Tudok-e mondjuk csendben renderelni vízzel, míg egy léghűtő már felpörögne? Vagy ahol a levegős felpörög, ott a vízes is? Tudok-e aludni mellette?#15924steewcv65
Félreérthető voltam. Nem az volt a kérdés, hogy melyik proci legyen. Azok csak példa a "6 magosra". Maradjunk akkor a 120W TDP-nél, az kellően konkrét.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Cooler Master N200 az egyik kiszemelt, ha mATX felé megyek. N300 a másik kiszemelt, ha ATX. Utóbbiba három 240-es radit is be lehet tenni, de mivel kell az ODD, ezért a másik kettőt csak alulra-előre lehet tenni. Szóval a felállás elég hasonló, mindkettő lejjebb van a CPU foglalatnál. Vagy hosszú cső, vagy nemtom.
Ahogy látom a dolgokat az AIO-k csak felül szeretnek lenni, szóval ideálisan kizárólag exhaust helyre valók. Viszont mini toronyban erre nincs hely általában. A marketingesek ebből nem csinálnak gondot, viszont így megy levegősödik a pumpa. -
Teasüti
nagyúr
válasz abridabri #15922 üzenetére
De ha megnézek egy batár nagy házat is, ott is alulra megy a 240-es elől. És itt ha megnézed milyen magasan van az első PCI slot, ahol a VGA van (mondjuk VGA hűtéshez egy GM12-vel - mert a proci már fent van az egekben ehhez képest, meg az itt egyértelműen tető alá menne), akkor szerintem nem erős feltételezés, hogy ez az általános.
Tényleg ennyire benézte ezt az egész AIO ipar meg a ház gyártók, hogy mindenhol lejjebb kell rakni a radiátort?
Ez nem is lenne gond, ha nem fent lenne a pumpa a légzsák felett.[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz abridabri #15928 üzenetére
Nekem pont kell archiválni M-disk-re, szóval csak ilyen házakat nézek.
Nincs vmi sok, tény. Kb csak Cooler Master jöhet szóba.Szóval azt mondod külső meghajtó nélküli házakon feljebb kerül az első radi?
Még ha így is van, akkor se hiszem, hogy elérne alulra a CPU-tól a 40 centi cső. Főleg egy batár nagy házban, ahol a GPU clearance is közelebb van a 400-hoz, mint a 300-hoz. A csőcsonk meg nem lehet a legmagasabb ponton, vagyis felfelé fordítva ugyanúgy nem lehet tenni.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Teasüti #15929 üzenetére
Viszont ha feljebb kerül a radiátor, akkor már lehet felül is a cső, mert feljebb lesz, mint a szivattyú. A linkelt videón előre amúgy is radiátort mutattak és nem aio-t, az inkább épített rendszer esetén használható. Az 5,25-ös meghajtónak lehet külső házat is venni és akkor nagyobb választékból lehet válogatni.
-
veterán
válasz Teasüti #15929 üzenetére
Nézz ki egy házat és [pcpartpicker.com] on nagy valószinűséggel találsz majd sok buildet ,ott láthatod ,hogy van -e valakinél csővel lefele AIO . Amúgy 2perc levenni a gépház oldalát ,és rákötni a DVD írót arra az 1napra amíg archiválsz.
-
Teasüti
nagyúr
válasz abridabri #15928 üzenetére
A videóban lévő az pont nem aprócska és előre, alulra megy az egyik radi.
Amúgy ez nem elavult ház az tuti, type-c előlapi csatlakozóval, stb.
Persze ebben a házban nyilván nem ide tenném a radit, hanem felülre, de szemléltetésnek és a vita kedvéért maradjunk abban, hogy felül nincs hely. Szóval az érvem az, hogy egy midi toronyban nem hogy egyszerűbb lenne az élet, mint egy mini toronyban, de még messzebbre is kéne vinni a radiátort - ahogy a képen berajzoltam, ott a helye az első 240-esnek. De megkockáztatom ide még úgy is necces lenne a 40 centi cső, ha felfelé fordítva menne be (helytelenül). Alulra meg még a VGA-hoz is messze van, szóval továbbra is kérdezem, hogy ennyire benézték ezt az AIO és ház gyártók? Vagy egyszerűen úgy vannak vele, hogy a paraszt berakja fordítva és akkor majd hozza vissza garanciába inkább?
-
Dragon3000
veterán
-
Teasüti
nagyúr
válasz Dragon3000 #15935 üzenetére
Jah értem. Szóval nem AIO-ra van az kitalálva. Hát jó.
Arra a kérdésemre esetleg vki, hogy high end levegő vagy 240-es AIO hűt-e halkabban egy ~120W TDP-s processzort?
[ Szerkesztve ]
-
steewcv65
őstag
válasz abridabri #15937 üzenetére
10bol 8-9 nem er el oda.Illetve erre,h melyik hut jobban nem lehet konkretan valaszolni, mert foggsok dologtol.
Pl: radiator vastagsaga, pumpa tipusa, csovezes atmeroje,haz levegozese.#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Teasüti
nagyúr
válasz Dragon3000 #15939 üzenetére
Most a Cooler Master 694 felé húzok éppen.
Ebbe aztán minden belefér, amit valaha szeretnék. Komplett render gép fájl szerverrel. Ezek a 2in1 HDD keretek nagyon tetszenek, ilyet máshol nem is láttam még. Ma már nemigen jellemző, hogy 14 meghajtót bele lehet tenni egy házba, meg még két 5.25 a tetején, fölötte meg akár egy 360-as radi és minden elfér.
Ezzel így ki is dobtam az ablakon a legyen kompakt kitételt...Mondjuk nem értem mi köze a háznak ahhoz, hogy a levegő vagy egy 240-es AIO a halkabb megoldás-e 120W-hoz? Lehet akár szabad levegőn is test bench-en...
Nem tudom, ez nem szokványos kérdés amúgy? Nehezet kérdeztem?#15938steewcv65
Aha... Nekem eddig minden AIO egyformának tűnt.
Akkor bedobok két nevet:
Alphacool Eisbaer 240 vs Silentium Fortis 3. Melyik lesz a halkabb 120W-tal megküldve?
Max zajban az AIO sehol sincs, mert a levegősök megállnak ilyen huszonpár decibelnél. Viszont ha normalizáljuk az AIO teljesítményét is ilyen ~26 dB-re mondjuk, akkor hűvösebb vagy melegebb lesz a léghűtőnél?
Persze oké, nyilván le kéne tesztelni... De csak van erre vmi általános tapasztalat? Nem? Senki semmi elképzelés?[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Ez az Alphacool érdekes egy szerzet. AIO-nak árulják, de moduláris.
Csak játszadozok a gondolattal, de elbír egy 360-as radi egy közepes CPU-t (125W TDP) és egy belépő VGA-t (170W TDP)? -
steewcv65
őstag
válasz Teasüti #15940 üzenetére
Az első dolog,hogy a gyártók által megadott zajszintek soha nem fedik valóságot.
Már egy párszor méregettem a zajszinteket egy pici zárt helyen, de nekem mindig magasabb volt , mint amit megadtak.
Pl:noctua nhd 15s ventija gyártói adat szerint 19,2 dba, de az én mérésem szerint 30dba felett volt.Az arctic se tudta a valóságot , de az nocuta alatt volt valamivel(p14 pwm).
Szóval a zajról csak ennyit akartam.
Az eddigi infók alapján az Eisbaer nagyon jó amíg nem romlik el és állítólag azért megy vissza belőle garanciális javításba. Itt is írta valaki , illetve a merlinesek is ezt mondták nekem.
Itt egy régebbi teszt, de egy régebbi 240-es verziója van tesztelve.
Amúgy, ha fixre beállítod az aio-t akkor jobb hőfokaidnak kell , hogy legyen a te példádra válaszolva.
Nálam az Ek 360 aio teljesen hangtalan.Lecseréltem a vardar ventiket p12-re azokat beállítottam 1100rpm-re és a pumpát is 1800-ra 58c-ig utána egy magasabb görbén de 67c-nál már maxon megy minden.
Az 5800x procim 4,7ghz-en pörög 1,263v feszen 69c-ig engedi el magát majd normalizálódik 68c-ra cinebenchben(130w-ba megy már bele a proci).Warzoneban pl 52-54c között mozog a hőmérséklete.#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
Teasüti
nagyúr
válasz steewcv65 #15943 üzenetére
Az 5800x procim 4,7ghz-en pörög 1,263v feszen 69c-ig engedi el magát majd normalizálódik 68c-ra cinebenchben(130w-ba megy már bele a proci).Warzoneban pl 52-54c között mozog a hőmérséklete.
Valamint mindezt úgy, hogy hangtalan a 360-as radival - pumpa maxon és ventik 1100-on?
Ez a hangtalan ez mennyire szubjektív ebben a kontextusban? Játék hevében nem hallani vagy egy csendes szobában egy jól szellőző házból se hallani ki?
Köszi! -
steewcv65
őstag
válasz Teasüti #15944 üzenetére
Ez annyira , hogy számomra nincs hangja , pedig én finnyás vagyok a zajra.Pumpa csak 67c-nál megy maxon és ezzel párhuzamosan a ventik is. Csendes szobában(24c klimatizált), zárt házban. Szélzaj az van , de az se hangos számomra. Noctua ventije hangosabb volt és a vardar is.
Számomra csendes a masina, eddig aki látta vagy hallotta azon csodálkozott, hogy nem hallani semmit.[ Szerkesztve ]
-
PsycHo88
senior tag
A arctic liquid freezer ii 360 argb-nek lehet állítani a pumpa sebességén, vagy is fordulatán ?
Nem nagyon találok semmi infót , van egy olyan érzésem hogy nem , Biosban nem lehet :S .
( ͡° ͜ʖ ͡°)"ne félj különc lenni és akkor viszed valamire" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
steewcv65
őstag
válasz Garsza #15947 üzenetére
Igy van csak a ventivel lehet, de lehet moddolni
-
steewcv65
őstag
válasz Garsza #15949 üzenetére
Van yt videó , hogyan lehet megbontani a rendszert és átalakítani külön vezérelhetővé.
Rákerestem a videóra, de már nem találom, de a lényegen nem változtat.Szét lehet szedni a vezérlését , de úgy is, ha a ventiket nem az előre kialakított helyre csatlakoztatod.Veszel egy hármas elosztót és arra kötöd a ventiket.Ami meg a blokból jön azt meg a pumpának vezérled és ennyi.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Hibátlan - ASUS ROG Ryuo 240 240mm OLED kijelzős vízhűtés
- Eladó EKWB Quantum Vector RX6800/6900 DRGB Nickel-Acetal GPU vizhűtő blokk
- ELADÓ SAPPHIRE PULSE RX 6700XT + BYKSKI BLOKK
- NZXT Kraken X52 AM4 (RL-KRX52-02) vízhűtés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest