- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.zolka
aktív tag
válasz Petyuska111 #8046 üzenetére
Ali-ról, Xiaomi Store-ból vettem a Xiaomi Pro 2-t, 141e-ért, Spanyol raktárból. (itthon akkor még 199e volt ) Itt volt egy hét alatt. Előbb néztem, most is ennyi. Kapott 10"-os gumikat, a komfortérzet szerintem sokkal jobb lett + egy 14Ah-s kiegészítő akkupakkot. (40 ezerben állt meg) Így 82km lett a hatótáv, úgy hogy kb. 20-25km/h-val mentünk szinte végig. (Göd - Zebegény - Göd és 3% maradt az akkuban) Én súlyra jó 80+ és 189 cm vagyok. A végsebesség max. 30km/h-ra lett állítva, és 25-ről 30A-re a szabályzó. Ezzel a konfiggal most teljesen meg vagyok elégedve, nekem megfelel, nem bántam meg a kis pálcikát.
-
Aaron14
őstag
válasz t.zolka #8052 üzenetére
Ezt nem is tudtam, hogy lehet hozza kiegeszito akkumulatort vasarolni. Nekem sulyban es arban is jobb lenne az 1S. Ha esetleg keves lenne az akkumulator, akkor a jovoben lehetne boviteni akar ezt is?
[ Szerkesztve ]
Gránit bank ajánlókódért írj privát üzenetet. Most 50.000 Ft jóváírást kapsz új ügyfélként!
-
DigitXT
nagyúr
válasz Aaron14 #8054 üzenetére
Minden megoldható, de általában DIY jelleggel.
Nekem anno 3 db gyári akku hajtotta az egyik kereket.
Bőven 50 km hatótávom volt. Most viszont lesz egy jó
nagy, 24Ah pakkom, ami megintcsak kiviszi a világból.
Más kérdés, hogy nehéz, így a kormánya rakni annyira
nem is jó ötlet. Gondolkodom egy komolyabb vázon...
Tkp. egy Raptor vázat kéne lőni, minden más megvan. -
Lulu123rányo
kezdő
Sziasztok!
Elso rollerem tegnap kaptam meg E-TWOW GT 2020 SE , isteni nem akartam kozepkategoriat mert ismerem magamat tovabb akarok lepni , meretben tudasban 42 km/h kinyomtam belole tegnap ,ajanlom mindenkinek meg munkalt egy jo minoseg a roller ertheto miert annyi az annyi
[ Szerkesztve ]
Windows 10 Pro Retail 1490 Ft/Home/Windows 8.1/Office 2016/2019/Kaspersky/
-
DigitXT
nagyúr
-
mrrr74
aktív tag
-
-
t.zolka
aktív tag
válasz Aaron14 #8054 üzenetére
A Pro 2 picit hosszabb, szélesebb, és a kormány is magasabb. + Pro2 akkumulátora jóval nagyobb mint az 1S-nek. 1S - 7650mAh Pro2 - 12800mAh. motor 1S - 250W - Pro2 300W és kb. 2 kilóval nehezebb, ami nem igazán érezhető pl. ha összecsukod, és kézben viszed.
Km-ben, amit teszteltünk, 1S kb. 18-22 - Pro2 28-32km max. és visszafelé már figyelni kellett nagyon, hogy ne nagyon "száguldozzunk", és emelkedő se legyen, mert akkor nem sokáig bírta. Lehetett tolni. Elég bosszantó tud lenni, hogy mennél egy távot, de az akku a szűk keresztmetszet. Árban nem tudom most mi a különbség, mert a xiaomishop oldalán egy árban vannak. Akárhogy is nézem, a Pro 2 szerintem jobb vétel, mint az 1S, megéri a különbözetet. (ha van)Közben látom írtad, hogy megvetted a Pro 2-t.
Vegyél rá még egy 10"-os gumit + kiegészítők, hogy beférjen, és szuper lesz![ Szerkesztve ]
-
lockdown90
senior tag
válasz Petyuska111 #8046 üzenetére
Inmotion L9 is megfelelo lenne neked, arra nem neztel ra? EU raktarbol siman elerheto
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
mrrr74
aktív tag
válasz lockdown90 #8065 üzenetére
De az már inkább 700$ körül van és 170.000 ft körül volt a keresés.
[ Szerkesztve ]
https://weddmegonline.hu, https://nekedveszem.hu
-
-
DigitXT
nagyúr
válasz Skynet258 #8068 üzenetére
Elnézésed kérem, csak azt a véleményemet fejeztem ki hogy
nagyon függ attól, hogy hol akar "általános közlekedni". Mert
járdán sok a 25 km/h, közúton meg kevés. Nem egyénfüggő.
De ígérem, többet nem szólok bele: te is azért húztad 30 fölé
a szekeret, mert amúgy a 25 mindenre elég, nem igaz? -
Skynet258
veterán
válasz DigitXT #8071 üzenetére
Én azért húztam 30 fölé mert techbuzi vagyok és érdekel minden ilyen szarság, 10 évvel ezelőtt romoltam a telefonokat, te meg akkukat hegesztesz, mindenkinek van valami hülyesége. Csak szimplán azt szerettem volna kérni tőled, hogy a véleményedet úgy írd le, hogy közben nem az én véleményemet javítod ki.
Remélem így átjött mit szeretnék. -
Reggie0
félisten
Kene egy snickers
-
Skynet258
veterán
válasz DigitXT #8073 üzenetére
Amúgy én is simán bevállalnék egy mondjuk 50km/h képes szerkezetet, nem mondom, lehet néha beszarnék rajta a forgalomban, de azért kipróbálnám. Csak hát azoknak az ára amik össze vannak rakva és mennek is...
Na meg nálam például fontos volt a hordozhatóság, sokszor vonatozással egybekötve használom, és a franc akar leizzadni míg felcipelem a lépcsőn meg a peronon a nagy akksis, bivaly erős, de dög nehéz gépet. Nekem ez a 14kg amit egy Pro 2 nyom pont jó, egy 20 kilós darab már tuti kényelmetlen lenne. -
Skynet258
veterán
válasz Reggie0 #8076 üzenetére
Sok évvel ezelőtt (basszus, vagy 20...) egy nyáron elég sokat robogóztunk osztálytársammal (akkor kapta), szerettem azt is, de egy ilyen pálcikán az 50-es sebességet (így látatlanban) lehet soknak érezném, aztán a franc tudja. Robogót is akartam venni egy időben, de aztán az ötlet valahogy elsikkadt, meg egy elektromos eszköz sokkal közelebb is áll hozzám.
[ Szerkesztve ]
-
Putyin90
senior tag
-
Skynet258
veterán
válasz Putyin90 #8078 üzenetére
Én az abszolút egyszerű módon jártam el, ezt a videót követtem. A Xiaoflasher premium változatára lesz szükséged, ezt a programon belül tudod megvenni.
Ahogy láttam vannak oldalak is ahol ugyanígy össze tudod sakkozni a beállításokat és a flash menete is lényegében ugyanez, de ez így fent volt leírással lépésekkel, ennyi pénzt megért.
A videót készítő srác 3 hete csinált egy másik videót is amiben az ingyenes metódust mutatja be, én még ezelőtt csináltam meg a sajátomat így erről nem tudok nyilatkozni. De a visszajelzések alapján működik az is. -
Skynet258
veterán
válasz Putyin90 #8080 üzenetére
Az általam használt XiaoFlasher-ben van egy "Return to stock Firmware" gomb.
De én egyébként nem engedtem a gyári programot sem frissíteni így az is mindig feljön, ha belépek a Xiaomi saját programjába - ha azt ráengedem akkor is a gyárira térek vissza (csak azzal mondjuk bukom a tempomatot, ezért sem engedtem frissíteni már az első perctől kezdve sem...). -
DigitXT
nagyúr
válasz Reggie0 #8076 üzenetére
Most megint én leszek a feketeseggű, mert véleményeket ütköztetünk (),
de hát mire van a fórum, ha nem erre? Nem kell mindenben egyetérteni, és
lehetünk eltérő véleményen ugyanazon témáról más tapasztalataink okán...Szóval csak annyit jegyeznék meg, hogy bár tank-roller tapasztalatom csak
egy percre, és egy háztömb körüli kis karikára korlátozódik, soha nem lesz
olyan, mint robogózni... egész egyszerűen a kerékméret különbségük okán.Amelyik kátyúban egy (legkisebbnek számító) 10" robogó kereke épp csak
felkoppan, de amúgy különösebben nem érzi meg a pilóta, abban a "kamu"
10"-os kerék (ahogy a roller kerekeket nevezik külső átmérő alapján), akár
el is akadhat, ami ugye simán fejreállást jelenthet... Ahogy ugye erősebb
ráfékezésnél is megtörténhet ez, láttunk már rá példát (még itt videóban is).Mit fog csinálni, aki elkerülné a fejreállást? Nemigen használja az első féket,
így valójában sokkal hosszabb úton tud csak megállni, ami vész esetén gáz.
Nagyon előre kell gondolkodni, és mondjuk nem jobbról előzni, mint teszi ezt
pl. ebben a videóban a rolleres: az autós régen fékez, sejthetné, hogy vmire
készül, nem szabadott volna mellé mennie, hiába van elsőbbsége. (Későn is
kezd fékezni, s szemmel láthatólag csak az egyik féket húzza, de azt tövig.)Mondjuk egy ilyen szitu tényleg védhetetlen. Már a vétlen autós számára!
Amilyen mélységből repül be, és amilyen sebességkülönbséggel, észbontó!
Szerencsétlen autóvezető: tök messziről látszik, hogy már régen kanyarodik
mit kellett volna tennie? Várni, hátha vki fénnyel jön, látótávolságon kívülről?Ui: a legkülönfélébb robogókkal közlekedtem általában Bp-en, 50-60000 km
biztos benne van a kezemben. Nyilván a legkisebb kerekű volt a legszarabb.
Az volt 3.5-10-es kerekű, ami teljes átmérőben nagyjából 17"-nak felel meg!
Ahogy az eggyel nagyobb is nagyon érzékeny volt sajnos a nyomvályúkra...
Pedig az már 12-es felni volt 110/90-es gumival, amivel közel 20" az átmérő.
Mikor fogja ugyanezt tudni egy roller kereke? Majd ha robogónak hívják?Hogy is volt az a drága roller nem törik? Zero 11X mennyibe kerül?
Ja és nem, nem kell pálcika rollerrel 50-nel repeszteni: próbáltam, veszélyes.
Messze nem olyan az egyenesfutása és a legkisebb úthiba is végzetes lehet.
De úgy gondolom, hogy ilyen 36 km/h hadd férjen már bele jobb utakon. -
Reggie0
félisten
válasz DigitXT #8082 üzenetére
Ebben igazad van, en arra gondoltam, hogy ha baleset van, akkor egyiken sem lehet jobban meguszni a masikhoz kepest. Az teny, hogy rolleren konnyebb osszeszedni egy balesetet, nemcsak a kerekmeret miatt, hanem a magasabb sulypont es tomor gumi eseten a rosszabb tapadas miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz DigitXT #8082 üzenetére
Köszönöm a videókat! Azért jó ilyeneket megnézni, mert az ember sokkal óvatosabban fog közlekedni, mind autóval, mind biciklivel/rollerrel. Egyébként amikor én autóval jobbra fordulok, és mellettem kerékpársáv van, akkor mindig extra óvatosan fordulok, és körbenézek nagyon. Ha egy biciklist látok közeledni a visszapillantóban, akkor inkább akkor is megállok, ha simán be tudnék kanyarodni előtte. Láttam egyszer ugyanis egy hasonló balesetet, és bár szerencsére a biciklisnek nem lett komolyabb baja, nagyon belém égett.
Amúgy mindig meglepődök, amikor sokan itt mondják, hogy milyen sebességgel közlekednek az elektromos rollerrel. Én egyelőre - saját roller híján - még csak Lime-os rollereket hajtom, amik max. 25 körül mennek alattam, de én már azt a sebességet is olyan gyorsnak érzem, hogy annál gyorsabban én nem szeretnék menni.
The Amiga, Born a Champion
-
Skynet258
veterán
válasz Intelligencs #8084 üzenetére
Én is Limeoztam anno és nekem is elég volt. Aztán a saját rollerrel már hosszabb távokat tettem meg és megszoktam a sebességet is. Na meg a Lime-ok úgy csörögnek zörögnek néha, hogy elég oda az a sebesség is bőven...
-
Vasy09
őstag
válasz lockdown90 #8065 üzenetére
Nekem elvileg ma jön meg az L9 úgy, hogy hétfőn délután rendeltem meg!
Előtte 3 napig Pro 2 volt, ami nagyon jó kis gép, a kisfiam is imádta, de nekem nagyon hiányzott a rugózás!
Remélem, hogy az L9 beváltja a hozzá fűzött reményeket!
Gamertag: Vasy09
-
homeless09
őstag
Sziasztok!
Xiaomi rollerekhez létezik valamiféle gyors töltő, ami 1,7A kimenetinél magasabb értéket tud, és érdemben, órákkal tudná csökkenteni a roller töltését, az akkupakk tönkretétele nélkül?
Vagy engedjem el inkább..'Nobody, nobody does it better than Manchester United'. |
-
Vasy09
őstag
-
DigitXT
nagyúr
válasz homeless09 #8087 üzenetére
Mekkora akku? Nekem van egy 4A gyorstöltőm, amit nem használok,
a 18Ah pakkot töltöttem vele: kicsi akkukhoz nem ajánlott, mert nem
tesz jót, ha túl gyorsan töltöd, de ha mondjuk 12Ah, ahhoz simán jó... -
Putyin90
senior tag
válasz homeless09 #8091 üzenetére
A Pro 2-nek 12.800 mAh az akksija.
-
t.zolka
aktív tag
Xiaomi Pro 2-höz Ali-ról rendeltem 4A-s töltőt, pár ezer forint volt, és kb. 3 óra alatt megvan vele, ha fullra lemerítem. De csak akkor használom, ha nem otthon töltöm, és nincs idő kivárni azt a 7-8 órát.
-
Skynet258
veterán
Itt nincs meg az, mint a telefonoknál, hogy a töltésvezérlő csak X Ampert enged be az eszközbe, mindegy milyen kimenettel rendelkező töltővel töltöd?
Mod: Na közben látom t.zolka példája alapján, hogy nincs, belemegy a kakaó.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz homeless09 #8091 üzenetére
A sima M365 csak 7800mAh, annak egy 4A töltő több, mint 0.5C:
nem azt mondom, hogy tönkreteszi, hiszen (jellemzően) 1C körül
is elviselik a li ion cellák a töltést, de nem használnám gyakran.A Pro 2-höz teljesen rendben lenne: 0.3C biztos nem árt neki, meg
nem is fog tőle nagyon melegedni. Viszont kb. fele idő alatt tölti...
Az 1.7A egy 12.8Ah pakkhoz nagyon kímélő, csak győzzük kivárni.
(Amúgy az is jót tesz az akku élettartamának, ha nem töltöd max.
feszre: érdemes ellenőrizni egy töltési végfeszültséget, ha nagyon
kínai töltőt vesz az ember occón. Ez is Made in China, de van neki
mindenféle tanúsítványa. Persze kérdés, ettől megér-e 10-15K-t...)[ Szerkesztve ]
-
homeless09
őstag
válasz DigitXT #8096 üzenetére
Tök érdekes amúgy, hogy az m365, és a pro2 is (azt hiszem cakk u.a. a töltő van hozzájuk) durván ugyan annyi idő alatt tölt fel - 2-3%-os különbség van maximum adott időn belül - pedig a pro2nek azért jóval nagyobb akkuja van.
Lehet megér, mivel megyek nagyobb egybefüggő távokat vele (hobbi használatban van a pro2), pl anyámékhoz elgurulok vele, cirka 12km dimbes dombos útviszonyok, S-ben is elvileg oda-vissza kibírja, mivel 65%-kal érek oda hozzá, de nem akarom se kicentizni, se tönkre tenni vele a gépet hogy fullra merítem. De legutóbb pl voltak kitérők útközben, kb 30% maradt, megittam nála egy-két kávét mire 70% körül töltött és el tudtam indulni vele
Skynet258: Olvastam már ezt megelőzően is valahol róla, hogy lehet gyorsabban is tölteni ezeket, azért mertem feltenni a kérdést'Nobody, nobody does it better than Manchester United'. |
-
eFeMeR74
senior tag
válasz homeless09 #8097 üzenetére
A Xiaomi rollereket max 3A töltővel ami kb fele annyi kb 5 órás töltési idő.
A kábelek kicsit alul méretezettek és túlmelegednek ( akár ki.is.gyuladhat, szétég)
4A csak ritkán és vész esetén,ha muszáj😃
Ezt ajánlom direkt hozzá van😃
HUF 5,137.63 42V 3A Li-ion Battery Charger For 10S 36V lithium battery electric bike electric scoote.[ Szerkesztve ]
MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
DigitXT
nagyúr
válasz homeless09 #8099 üzenetére
Én úgy értelmezem a kolléga szavait, hogy a Xiaomi roller tud kigyulladni, ha
4A-rel töltöd, bezzeg 3A-rel nem. Nem tudom, milyen kábelezés lehet benne,
amit ennyire alulméreteztek, hogy max. 168W-ot nem bír átvinni. Kellemetlen.A másik HSZ-hez: nagyon nem valószínű, hogy ugyanolyan feszültségről egy
ugyanolyan áramkorlátos töltővel ugyanannyi idő alatt töltődik egy kétharmad
kapacitásnyival nagyobb akku. Valamelyik paraméter nem egyezik, ha ez volt
a mért tapasztalat (tehát feltesszük, hogy az idő egyezik): esetleg a nagyobb
akku kevésbé volt lemerülve, mert mondjuk együtt túráztatok a két rollerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Autós topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xbox tulajok OFF topicja
- Óra topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest