- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stingie
tag
válasz wayne1 #15702 üzenetére
Kicsit zavaro a tipus, utana eztem, nekem is PW2 van ( amazon.co.ukrol szarmazik, csak 1 fele pw rendelheto, kizarasos alapon pw2).
Akkor azt mondod, a light pixelek eltuntek ? Az ernyo-szeru arnyek allitolag a gyartastechnologiabol es a kiepitesbol fakado effekt, sokat nem lehet vele csinalni. El kell fogadhi aztan hasznalni arra, amire valo.
Cerberus. Humanity First. #gamer365 #retroid #staytuned
-
gabor_01
senior tag
Egy régi problémával fordulok hozzátok:
Rákerestem itt is, de külföldi oldalakon is, de a megoldás nem világos számomra.
A Calibre által feltöltött könyveket a Kindle keresztnév alapján rendezi, ha a szerző szerinti rendezés van kiválasztva. Szeretném, ha vezetéknév alapján rendezne.
Több éve így használjuk, de most már 2 készülék is van a családban, gondoltam végére járok a dolognak.
Sok mindenről írnak a fórumok, de a megoldást nem értem. Ha egyszer a Calibre kifejezetten ehhez a készülékhez lett kitalálva, ráadásul szinte hetente frissül, miért nem oldották volna meg ezt a gondot. Már 4 évvel ezelőtt is felmerült ez a gond. (A metaadatokat jól töltöm ki minden egyes könyvnél.)Köszönöm
-
metal01
őstag
Az Amazonos cseréhez:
Én is végigjárom most ezt a történetet. Nekem kicsit kacifántosabb a helyzet. Az egyik PH-s fórumtárstól vettem a PW2-t, amin volt ez a bizonyos "bright pixel". Nem is egy. Még aznap utolértem, és adott egy másikat. Természetesen azon is volt. (Bontatlan, zsír új olvasókról van szó). Nem hagyott nyugodni a dolog. Megkerestem az Amazont chat-en, és rákérdeztem a dologra. Szerintük ez nem normális, hibás a készülék és természetesen cserélik is. Kérték a postacímemet és már csomagolták is az újat. (Kb. 2 perc chat után).
Nekem fel kellett adnom postán az enyémet. Mailben küldtek címkéket amiket ki kellett nyomtatnom és ráragasztani a csomagra. Tehát még csak nem is nekem kellett megcímezni.
Amit viszont nem értek: Azt mondta a srác a chat-en, hogy küldjem majd el nekik a postaköltséget igazoló bizonylatot és utalják vissza a lóvét. Én ezt meg is tettem. Ezt a választ kaptam:
"Thank you for providing us with the requested information.
I've checked your correspondence with us and I understand that you've returned the Kindle device to us. I can see the charges incurred for Return Postage from the attached file.
As promised earlier, I've requested a refund in the amount of £7(2 695 HUF) as Gift Certificate for the Kindle return. Please understand that, in this case, as we were unable to refund this amount to your payment card, it was refunded as a GC to your account.
When you place your next order, on the payment section of our online order form, you should see that the gift certificate funds have been automatically applied to your order. If you don't see the gift certificate credit in the order cost summary, make sure the radio button is selected under the words "You have £7.00 in gift certificates available for use toward this purchase. Would you like to apply it?"
To access your gift certificate balance, click Your Account at the top of our website. Under 'Payment & GC', click ‘View Gift Card Balance’ and sign in with your e-mail address and password.
If we can be of further assistance, please feel free to contact us by replying directly to this e-mail and we'll be happy to help you.
I'd like to take this opportunity to wish you a very Merry Christmas and a Happy New Year. Thanks for choosing Amazon."
Azaz nem a pénzt kapom vissza, hanem ajándékutalvány formájában írják jóvá a pkg-et. Mivel viszonylag kicsi az összeg nem hiszem, hogy ez a legjobb megoldás. Valahogy rá lehet venni őket, hogy én a pénzt szeretném visszakapni? Valakinek ötlet?
Más. A bevilágítással kapcsolatban: az viszont nem hiba. Azért van, mert az olvasó alsó részén 4 db. LED világít és nem egy fénycső. Emiatt egyenetlen a világítás. Ezen a videón szétszedik az olvasót és 12:10-től jól látszik, hogy miről van szó.
Bocs a hosszú komment miatt. Remélem valakinek lesz ötlete a postaköltséges dologgal kapcsolatban.
-
hampidampi
senior tag
válasz gabor_01 #15704 üzenetére
1./ A Calibre nem kifejezetten a Kindle-ökre lett kitalálva. Az egy általános könyvtár-program.
2./ Tényleg jó párszor ki lett vesézve, legutóbb pár hete a Calibre saját fórumán.
3./ A lényeg, ha a Szerző rendezési forma jól ki van töltve a metaadatoknál, akkor jónak kell lennie a rendezésnek is. Azaz nyugati neveknél vesszővel elválasztva (King, Stephen), keleti rendezésű neveknél simán (Rejtő Jenő). A Calibre természetesen nem tudja helyetted eldönteni, milyen rendezési formát szeretnél, azt neked kell. -
pethYeti
addikt
válasz gabor_01 #15704 üzenetére
Szia!
Nagy nehezen megoldottam, a következőt kell csinálni.
Itt rányomsz arra, hogy: "Az összes rendezési forma átmásolása a szerzőbe" (nekem sok ideig csinálta) és ahogyan a képen látszik minden név úgy néz ki, hogy "Vezetéknév, Keresztnév"
Így ha átküldöd kindle-re akkor helyesen fogja rendezni őket. Calibre is helyesen rendezi őket ettől, csak annyi a hátránya, hogy így itt is így fog megjelenni.
-
gabor_01
senior tag
válasz hampidampi #15706 üzenetére
Hát pont ez a gondom. Jól van kitöltve a rendezési forma. Mégsem jó. És sokaknál sem.
Ahogy kivettem egyes fórumokból, a gond az, hogy a Kindle nem veszi figyelembe a Calibre meta adatait. -
Degeczi
nagyúr
válasz gabor_01 #15708 üzenetére
Nem tudok róla, h volna olyan e-book olvasó, ami kezelné a Calibre által tárolt extra metaadatokat - mindenesetre a Kindle biztosan nem, az csak a cím és szerző mezőkkel foglalkozik, a "rendezési szerző"-vel nem, így hiába várod, h hatása legyen rá!
Mint pethYeti írta is, ha változtatást szeretnél, a normál szerző mezőt kell módosítanod tehát.Igen, újra visszamásolod az összes könyvet a javítás után, és amíg indexel, töltőn hagyod, h ne merüljön le közben. De csak egyszer kell megcsinálnod.
Ezek az olvasók nem könyvtárkezelésre vannak kitalálva, elég buták. A praktikus fölhasználás ezért az, h csak azt másolod föl, amit a közeljövőben olvasni szeretnél, és akkor nem szerző sorrendet használsz, hanem utolsó megnyitás szerintit, mert abban elöl lesznek a frissen fölmásoltak, könnyű lesz megtalálni azokat, bármennyi könyv is van már az eszközön.[ Szerkesztve ]
-
ripla
addikt
kérdésem lenne a jelenlévőkhöz.
kaptam egy kindle fire hd6-ost az ünnepekre, és az lenne a kérdésem, hogy rá lehet-e varázsolni valahogy a magyar nyelvet? a gép egyenesen amerikából érkezett, köze nincs európához. nem gond az angol, de szívesebben használnám magyarul. -
Degeczi
nagyúr
A magyarításnak nincs köze ahhoz, h a gép kezel ékezetes karaktereket (pláne ma, a Unicode korában): angol (vagy bármilyen) nyelvű oprendszer, pl. Windows alatt is helyesen jelennek meg az ékezetes betűk, és többnyire magyar billentyűzet is telepíthető
(ezért nem elfogadható mentség, ha vki hazai fórumokon azért ír ékezet nélkül, mert külföldön él)
Ez egyébként akkor haladás a K6-on, mert pl. a Paperwhite-on nem választható ki magyar billentyűkiosztás, pedig keresésnél nem lenne haszontalan (bár megtalálja ékezet nélkül beírva is, de egyértelműbb lenne)Ja, most látom, h Fire az a 6: akkor érthető, ha van magyar kiosztás, hiszen az egy módosított Android.
[ Szerkesztve ]
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg véleménye/ötlete ehhez a témához?
Jön még boardosra lavina! :D
-
ripla
addikt
#15714) Degeczi
köszi az infót.azt is meg akartam még kérdezni, hogy a kindle fire hd6-osról, hogyan lehet a reklámot eltüntetni?
ahogy látom a nyitóoldalon, a kérdés csak a kso verziókkal kapcsolatban tiltott, az enyém meg közvetlenül az amazon oldaláról lett megvéve, tehát ezek szerint a kérdést feltehetem.a másik dolog, hogy ideje lenne frissíteni a nyitóoldalt, lassan 5 éves infók vannak benne leírva.
[ Szerkesztve ]
-
Geripapa
aktív tag
Valaki meg tudná mondani röviden mire jó vagy mi az az x-ray?
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
MODERÁTOR
válasz Geripapa #15719 üzenetére
Ált. az angol könyveknél (lsd. még Amazontól vásárolt) működik, rá lehet keresni a könyvben hol szerepelnek bizonyos emberek, kifejezések, és ezt kis ábrán mutatja is -ami engem inkább a kromatográfra emlékeztet, de az is elég hülye név lenne...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
MODERÁTOR
válasz hampidampi #15721 üzenetére
Úgy-úgy, nem vagyok olyan okos, mint amilyennek látszani szeretnék...
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
rioter
csendes tag
Helló!
Olvastam, hogy a Paperwhite 2 wifi képes, viszont én ezt nem szeretném használni, csak usb kábelen tölteni rá könyveket. Megoldható, hogy teljesen kikapcsoljam a wifijét? (nincs is wifi képes eszközöm, amiről rátölthetnék, és nem is szándékozom ilyet beszerezni, így ne sugározzon egészségügyi okból sem, és energiatakarékosságból sem.)
A saját világítása segítségével teljes sötétségben is jól olvasható az eszköz, valamint nyári napsütésben is látható rendesen a szöveg? -
Degeczi
nagyúr
válasz rioter #15726 üzenetére
Ha nincs a környékeden wifi, nem sugároz, hiszen először rádióvevőként keresi, fog-e jelet, és csak akkor kommunikálna maga is, ha talál ilyet. De mivel ez a hallgatózás is igényel némi energiát, természetesen lekapcsolható, van erre szolgáló "repülőgép" üzemmódja.
(egyébként hülyeség félni a wifitől, semmilyen hatása nem lenne rád: ellenben nagyon jó kényelmi eszköz, h nem kell kábellel vacakolni - pláne amikor nem könyveket, hanem netes cikkeket küld így rá az olvasóra az ember)Az e-ink lényege, h külső fényforrást hasznosít: így minél erősebb a napfény, természetesen annál jobban olvashóat. A saját világítás csak mankó, kevésbé ideális környezethez (nem csak teljes sötétséghez, átlagos szobában is jól jön, mert elkél picit több fény az e-ink kijelzőkhöz, mint a papírkönyvekhez)
-
Degeczi
nagyúr
KSO = Kindle Special Offers = nem egy adott típusra vonatkozó kifejezés, hanem az összes reklámos változatra érvényes
(a tiltás is régi infó már, mert évek óta legálisan és ingyen el lehet végeztetni az Amazonnal...)
A Fire azonban teljesen más jellegű cucc (táblagép, és nem itteni piacra szánva), az itt nagyon keveseknek lehet. Mindenesetre van külön topikja, ott talán jobban tudnak segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
bettireka
újonc
Sziasztok!
Ma vásároltam egy Kindle 6 e-book olvasót. Bal oldalon a kijelző teljes hosszában két halvány csík van rajta (a csatolt képeken kinagyítva látszik), ami gondolom nem normális jelenség. Elsőre nem vettem észre, úgyhogy nem tudom, hogy alapból ott volt-e, de az biztos, hogy nem sérülhetett meg, a töltés végén vettem csak újra kézbe. Lehet ezzel valamit kezdeni?
Előre is köszönöm a választ![ Szerkesztve ]
-
bettireka
újonc
válasz hampidampi #15733 üzenetére
Köszönöm szépen a választ!
-
rioter
csendes tag
válasz Degeczi #15727 üzenetére
Köszi a választ és bár tényleg kényelmes lehet wifin rátölteni, bár én a most lecserélésre várónál is úgy használom, hogy jó, ha fél évente egyszer tolok rá könyvet egy halommal, ehhez még a wifi stick megvásárlása sem érné meg a gépbe.
Viszont a kindle-nél nincs lapozógomb, ha jól látom, csak az érintőkijelzőn. Ez működhet akár kesztyűben is? Szoktam a busz megállóban is olvasni, és bár mikorra a váltást tervezem, már elmúlnak a nagy hidegek (kb február-márc.), de jövő télen kellemetlen lenne ha a lapozás miatt kellene kesztyű nélkül lenni.
A mostanit amúgy azért akarom cserélni, mert egyrészt nem e-ink, ami elvileg a szemnek is jobban fárasztó, másrészt napsütésben használhatatlan. -
Degeczi
nagyúr
válasz rioter #15735 üzenetére
A Paperwhite kapacitív érintőkijelzőt használ, amihez speciális kesztyű kell, vezető betéttel az ujjbegyek fölött (pl. Ebayről olcsón beszerezhető).
A Kindle 6 kijelzője infrás érintésvezérlésű, az működik bármilyen kesztyűben.
Ezzel együtt nagy hidegben nem célszerű használni, mert áthűl, és meleg helyiségben előszedve kicsapódik rajta a pára, ami idővel tönkreteheti. -
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Miként lehet wifi-n keresztül könyveket feltölteni, az amazon felhő kihagyásával. Tehát mintha kábelen menne csak wifin. Remélem világos!
Jön még boardosra lavina! :D
-
-
juhiimi
aktív tag
Mi a legegyszerubb modja annak,hogy beallitsam a margot a pw2-on,hogy szelesebb legyen mint az alap legszelesebb?Tudom,hogy jailbreak kell hozza,de nekem semmilyen mas funkcio nem kene pluszba csak ez.
-
-
Kövezett
tag
válasz juhiimi #15745 üzenetére
JB nélkül is lehet, negatív margókkal a könyvekben.
(Kipróbáltam, működik.)
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Elázott az Amazon Kindle 5-öm (model: D01100), viszont kiszárítás után tökéletesen működik, csak az eddigihez képest nagyon gyorsan (1-2 nap) lemerül.
Arra gondoltam, hogy kicserélném az aksit, hátha megoldaná a problémát. Tudna ebben valaki segíteni?
Esetleg tudtok olyan szervízt, ahol értenek is a Kindle-hez és meg tudnák nézni, hogy nincs-e valami más baja, a beázás után?
Hangsúlyozom, működik, csak gyorsan lemerül.
Esetleg van itt valaki, aki profi a Kindle szerelésben?
Előre is köszi a segítséget!Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
lord.lakli
őstag
válasz lordjancso #15747 üzenetére
Mindenképpen keress egy szakit, aki szétszedi és teljesen kipucolja. Vizesedésnél nem azonnal jön a baj, hanem 1-2 hónap múlva, de akkor már nagy a baj.
-
pityuk
csendes tag
Sziasztok! Most ismerkedek az új Kindle 6-ommal. Calibre-val konvertáltam már egy csomó könyvet, de van köztük néhány, amelyiket úgy konvertálja, hogy kettő soronként belerak egy üres sort. Ezt miért csinálja?
-
Degeczi
nagyúr
válasz pityuk #15749 üzenetére
Mert PDF-ből konvertálás nem annyiból áll, h "save as MOBI"...
(itt nem a Calibre csinálja az üres sort, hanem minden egyes sor önálló bekezdésként szerepelt a PDF-edben, azért törik meg most az új helyén, amikor nem egyezik a sorhosszúság)
Nagyon nagy munka, sok tapasztalat kell hozzá, ezért kezdőként jobban jársz ha eleve vmi e-könyv formátumban vadászod le az adott könyvet, mert pl EPUB-ból teljesen jó az automatikus konvertálás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Autós topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Opel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Slim Pen 2 és töltő eladó !
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- iPad Pro 2022 M2 11 128GB wifi+ cellular 1 év Apple jótállás +számla
- Lenovo Tab M10 FHD 64GB/4GB 10,6 tablet dobozában
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest