Hirdetés
-
PROHARDVER!
Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz ZsófiaZsófia #15800 üzenetére
Fotót róla!
De nem hiszem, h pizsamán lenne mágneses rész. -
HKorn
veterán
EZ jó tok lehet? Nekem csak annyi lenne a lényeg, hogy a kijelzőt védje utazáskor, otthon nem szándékozok tokot használni.
Run&Ride
-
drmotto
őstag
Kindle 5-höz (fekete kávás nem PW) lehet kitámasztós tokot kapni?
Köszi -
hpeti2
aktív tag
válasz drmotto #15803 üzenetére
Én anyukámnak vettem még Kindle 4-hez az ebayen. Felülről lefele lehet hátrahajtani az elejét, a hátulján van kihajtható láb, ami megakad a tok fedlapján. 3-4 különböző szögben lehet beállítani. Sajnos a link már nincs meg, de arra emlékszem, hogy így is elég drága volt. Olyan 6-7 ezer környékén, de még 3 évvel később is remek állapotban van.
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
E-book: Kindle Paperwhite 2
Kérdezném, hogy a Location-t át lehet állítani page-re, vagy nincs ilyen opció? -
r3dsnake
nagyúr
válasz gameresboy #15809 üzenetére
Nincs.
-
Karyka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Kindle keyboard-om (2011 őszi), egyik pillanatról a másikra a kikapcsolt helyzetben látható kép egésze mintha inverzére változott volna, és ha a megnyitott doksim képet tartalmaz lapozás után haloványan látszik az előző oldalhoz tartozó kép is. Olyan mintha nem frissülne rendesen a kijelző...
Az Amazon chat hardver hibát valószínűsít. Valaki találkozott már ilyen problémával?? Esetleg egy kijelzőcsere megoldaná?? Sajnos pillanatnyilag nincs "kedvem" beruházni egy másikra.. -
donjohnson
addikt
nem tudjátok mit javít a 3.4.1-es frissítés a kindle keyboard 3g-n?
szerk: - nahát a facebook megint jó -
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
pethYeti
addikt
Az másnál is megtörténik ha egy bekezdés végére ért, és az új bekezdés első sora még a lap alján kezdődik akkor ahogy lapoz egyet ez a sor felkerül a következő oldal tetejére. Eddig kétszer háromszor tapasztaltam ezt 2 könyv esetén tehát nagyon-nagy ritkán de attól még zavaró. Nem tudom, hogy nem-e pl a hypernate plugin állal elválasztott szöveg miatt viselkedik ilyen furán.
-
DummyBoy
senior tag
Nektek sikerült már valahogy AZW3-at feltölteni a felhőbe?
Nekem csak a Mobi-t engedi, de akkor bukom az elválasztást és a saját karakterkészletet ...
2 eszközön olvasok, így a Whispersync miatt kell a "fölhő" ...
Előre is köszi!
Life is shor...
-
-
DummyBoy
senior tag
Köszi, de nekem nem a konverzióval van gondom, hanem hogy az AZW3-at visszadobja az amazon, mikor fel akarom tölteni a felhőbe xD
Mobit minden gond nélkül tudok küldeni emailben Calibre-ből, de AZW3-at nem. Ez a gondom, a konvertálással elboldogulok, úgy ahogy
Life is shor...
-
csakb
őstag
válasz DummyBoy #15823 üzenetére
Az új, KF8-as mobi már támogatja a soft-hyphent, és a beágyazott fontokat is. KF8-ast a Calibre nem tud csinálni (vagy a franc tudja, lehet hogy van már valami varázslás hozzá), de az Amazon saját szoftverei igen, epubból.
Én annyit próbáltam ki, hogy egy soft-hyphenes epubot megnyitottam Kindle Previewerrel, az szépen el is választotta, és létrehozott egy mobit is. Az elvileg KF8, és lehet felhőbe töltögetni, szinkronizálni.
Egy próbát megérne, nem?Az azw3 nem fog menni.
-
csakb
őstag
válasz hampidampi #15825 üzenetére
Hah, és valóban, tud KF8-as mobit a Calibre!
Ha jól értem, a both (MOBI 6 + KF8 egybecsomagolva) akkor kellhet, ha régebbi Kindle-ön is akarja olvasni az ember, ami nem támogatja a KF8-at. -
pethYeti
addikt
válasz hampidampi #15825 üzenetére
Így valóban megmaradnak az elválasztások, viszont nekem a borítok nem jelennek meg.
-
DummyBoy
senior tag
Köszi a választ mindenkinek! Próbáltam új ("new") mobival, de azt nem szerette a Kindle ... (Bár azt csak rámásoltam ...)
Akkor most adok ennek egy próbát, és ha működik ... akkor konvertálhatom és szinkronizálhatom az összes könyvemet újra xD
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Life is shor...
-
DummyBoy
senior tag
Még egy gyors kérdés
Ha valaki szokott saját betűkészletet használni: Melyik a legkényelmesebb - legjobb nektek az olvasáshoz?
Elég nehezen tudok választani
Life is shor...
-
csakb
őstag
válasz hampidampi #15832 üzenetére
Valahogy én is mindig visszaváltok Caeciliára pár oldal után.
Vettem jó pár (hazai kiadású) könyvet az elmúlt hónapokban, mindig próbálkoztam a gyárilag csomagolt fontokkal, de kivétel nélkül idegesítően rosszak voltak a Kindle gyári fontjaihoz képest. Nem értem, miért van ez.
Szerk.: én a legkisebb, vagy annál eggyel nagyobb betűmérettel szoktam olvasni, nem szeretek 4-5 mp-enként lapozni.
A második befutó nálam a Palatino, harmadik helyezett nincs.[ Szerkesztve ]
-
exacum
tag
Sziasztok!
Két napja boldog tulajdonosa vagyok egy Voyage-nek. Gondoltam segítek annak aki nem tud választani a Pw2 és a Voyage között. Ez természetesen a subjectiv véleményem, nem végeztem méréseket, nem készítettem összehasonlító fényképeket. Az alap a "régi" Pw1.
(bocsánat, de nem müködik a billentyüzetemen hosszú ü ö )1. Külsö: valamivel kisebb, könnyebb. A kijelzön nincs perem, tapintata simább, de még a Pw-nél is jobban gyüjti az ujjnyomokat. A be/kikapcsoló gomb az aljáról a hátára került, sokkal nagyobb (nekem jobb volt a régi). A két oldalán jól kézreállóan vannak a lapozógombok, bár a visszagombok egy kicsit magasan vannak, egykézzel tartva kis kezüek nem biztos hogy elérik.
2. Fény: ugyanolyan szinten erösebbnek tünik, egyenletesebb, mint a Pw1-é. A háttér sokkal fehérebb. Van automatikus fényeroállítás
3. Lapozógombok:3 szinten állítható az érzékenységük és a visszajelzés erossége, illetve teljesen kikapcsolhatok. Némi gyakorlás kell hozzájuk.
4.Érintöképernyö: észrevehetöen gyorsabb, érintésre nagyon jól, pontosan reagál. Én meg voltam elégedve a Pw1 felbontásával is, de a javulás- szerintem- jelentös. Még a legkisebb betüméret is jól olvasható, nagyon szép egyenletes.
5. Sajnos a betütipusok maradtak. A margó és a sortávolság ugyanúgy 3 szinten állítható. A menü és a szolgáltatások gyakorlatilag ugyanazok. A szótározás gyorsabb, a kijelölés pontosabb.
6.Wifi-je relative gyors. Bár a böngészöje is javult, internetezésre továbbra sem ajánlott.
7. A memóriája nagyobb kb 600 könyv rámásolása után is több, mint 2 Mb maradt.Összességében egy nagyon szerethetö készülék.
Az ár-érték arányban már nem vagyok annyira biztos. Németországból kaptam ahol jelenleg a Pw2 99 euro, a Voyage 189. Aki megengedheti magának, szerintem érdemes rááldozni a különbséget, de aki csak egy szép, megbízható készüléket akar a Pw2-vel is jól jár. -
pethYeti
addikt
válasz hampidampi #15830 üzenetére
Akkor meg a kindle nem tudja konvertálni.
-
DummyBoy
senior tag
Közben rájöttem xD
Igazából nem új betűtípust keresek, hanem a szürkés helyett feketét
[ Szerkesztve ]
Life is shor...
-
hampidampi
senior tag
Ahhoz inkább új olvasó kéne.
-
DummyBoy
senior tag
Próbáltam képet csinálni, de nem sikerült.
Szóval páromnak van egy 2GB-os PW2-ese, amit tavasszal vettem neki, nekem pedig egy 4GB-os PW2 amit karácsonyra vettem magamnak.
A pároménál a háttér fehérebb, így kontrasztosabb a szöveg, míg az enyémen sárgásabb, így kevésbé.
Ezt próbálnám, hogy lehet-e javítani.
Life is shor...
-
Degeczi
nagyúr
válasz DummyBoy #15840 üzenetére
A kontraszt a kijelző tulajdonsága, nem tudsz állítani rajta. Gyártási szórás, nem egyformák.
Hasonlóképpen a világítás színhőmérséklete is fix. A korábbi típusokat sokan tartották picit túl hidegnek, kékesnek, nyilván ezért cserélték melegebbre ("sárgásabbra") az újabb típuson.
-
-
DummyBoy
senior tag
Update: a new mobi-t sem engedi az amazon.
Life is shor...
-
pethYeti
addikt
válasz hampidampi #15844 üzenetére
Az a baj ha még így működik is, annyira kényelmetlen ennyit bűvészkedni csak azért hogy felhőn keresztül küld át a könyvet. Én maradok a kábeles másolásnál.
-
hampidampi
senior tag
Röpteszt K6:
Na, most jöttem meg. A Media Marktban voltunk úgyis, mondom megnézem a kiállított olvasókat.
Eddig mindig Kindle-öm volt. Először egy Keyboard, asszonynak egy K5-ös. Most karácsonyra kaptam egy PW2-t.
Hát meg kell mondanom, hogy ezekben az új generációs Kindle-ökben viszont rettenetesen csalódtam. Már az én új PW2-m sem hozta közel sem azt a minőséget, amit a Keyboard után elvártam, de most a Media Marktban megnéztem/nyomogattam az új K6-ost is. Sajnos elég gagyi szinte minden szempontból. A kijelző háttere szép világos, erre egy szavam sincs. De a betűk! A renderelés az valami borzalom, mintha húsz évet utaztam volna vissza az időben. A szín ugyan feketébb, mint a PW2 igénytelen szürkéje, de valami borzalmasan pixeles. Élsimítás nuku, még messzebbről nézve is szőrösek, szálkásak a betűk. Komolyan nem is értem hogy engedhet meg ilyet az Amazon.
Az, hogy a burkolat olcsó, kopogós műanyag még megbocsájtható, mert úgyis tokban hordja az ember. A szoftvert nem részletezem, a PW2-nél már leírtam.Volt mellette egy PocketBook Basic is. Őszintén bár annak határozottan szürkébb volta a háttere (kb mint a K4-eknek), viszont a betűk feketése és renderelése sokkal szebb.
Megmondom őszintén ezek után én senkinek nem ajánlom jó szívvel a K6-ot.
u. i.: Direkt a Kindle Manualba olvastam bele, nem holmi pdf-be. Balról a harmadik betűmérettel, az összes betűtípussal.
-
pethYeti
addikt
válasz hampidampi #15846 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem gázak a betűk, vonalsimítást meg nem tudom hogy várhatsz el ekkora kijelzőtől.
-
DummyBoy
senior tag
válasz pethYeti #15845 üzenetére
Mivel sajnos csak így működik a whispersync, így kénytelen vagyok ennél maradni.
Szeretném kitapasztalni, hogy a legjobb, mert utána állok neki a több száz könyv konvertálásanak
Nem fogok falnak menni ha nincs elválasztás és ilyenek, de azért előtte megpróbálok mindent
Life is shor...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdezel, kérünk, hogy olvasd el a téma összefoglalót!
Tiltott témák
● könyvek illegális beszerzése
● 3G modem internet megosztása vagy a korlátozás kijátszása
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy tab A 6
- Apple iPad 10th Gen Wi-fi 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Ipad pro 12.9 3. gen 256GB Wifi+Cellular, némi hibával, üzletből
- Apple iPad (2017) Wifi + 4G 32GB, Megkímélt Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest