- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LazacX
tag
válasz Csirekk #34698 üzenetére
Nem romlik meg, én is csináltam már így. Hajnalban a peca végén elkezdett szakadni az eső, nem volt már kedvem a helyszínen halat pucolni, hazaérve vendégeskedésre készülődtem, utána családi ebéd, este álltam csak neki halat tisztítani. Ahogy írták - én is így csinálom - a legjobb (hacsak nincs tiltólistán a művelet) ha a vízpart mellett pucolod le konyhakészre. Maga a színhús a legnagyobb melegben is kibír 3-4 órát, pl. ha oxigénre kényesebb hal kánikulában, főleg éjfél után, kora hajnalban még bilincsen is idő előtt kimúlik és gyorsan ki van belezve.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
őstag
válasz FireFox1996 #34697 üzenetére
No igen, ez a horogszámozás-méretezés nagy lutri. Én pont ezért egyrészt mindig megnézem előtte, mit veszek (=nem rendelek), másrészt veszek egy sort, legalább a számomra legfontosabb méretekből (12-16), így nagy meglepi nem érhet.
Nem vagyok márka-fetisiszta, szoktam próbálkozni, bár azért akadnak "sztenderd" darabjaim, Gamakatsut pl. szeretem, van egy jó kerek öblű, "keszeges" darabjuk, hosszabb szárúakból a Sensasnak van egy általam preferált változata. Meg nem mondom, melyek ezek, de felismerem őket látásból. :-DEgy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
marcess
senior tag
Sziasztok! Nem is tudtam, hogy prohardveren van horgászos topik. Pont kapóra jön, mert pár napja nézegetek etetőhajókat, és nem nagyon tudok eligazodni rajta. Eddig soha nem volt nálam téma, de mostanában a tónál, ahol a horgászlakom van egyre többen, egyre nagyobb sikerrel használják. Valakinek van tapasztalata etetőhajók terén? Mit igen és mit ne? Amit láttam azok ilyen 140 plusz és akkor ez még csak sima alap. Annyi keret most tuti nincsen rá, nézegettem rc etetőhajót is ilyen 25-30 k áron de arról meg olcsó húsnak... Használtan nem szívesen vennék, (amúgy semmit) mert ugye miért adja el valaki, elkezdett rosszalkodni? Ha esetleg valakinek van valami tapasztalata azt megköszönném!
-
LazacX
tag
válasz marcess #34703 üzenetére
Akkor is eladósorba kerülhet egy cucc, ha a használója ráun, jön egy újabb, jobb. Ez a legjobb eset. Vagy akkor is, ha a tulajdonsága, "tudása" nem felel meg, és ez csak pár használat után derül ki. Persze sok a használt piacon a leharcolt szemét is kisuvickolt külsővel, túlárazva.
-
tepenzed
őstag
Hogyan lehetne tesztelni, hogy az új blue arc 940-es orsómnak rendben van e a zsinorvezetője? Azt figyeltem meg, hogy már az első alkalom után a zsinór vége fordrozódik (vagy hogy mondjam , hullámos). Lehet, hogy azért van mert a bottartó táskában kosár nélkül, lazán lóg a zsinór?
Ha végighúzom az újjam a zsinóron bárhol, érzem, hogy nem teljesen sima, pedig ennyi használat után még nem szabadna ilyennek érezni. A gyűrűket megnéztem, nem láttam problémát.
-
joe979
aktív tag
-
tepenzed
őstag
válasz joe979 #34706 üzenetére
Eddig trabucco tforcet használtam, de most csak s force volt a boltban. Na mind1 atnezem az orsot.
Amikor ket ujjam kozott huzom a zsinort akkor nem olyan sima mint a masik boton, hanem gorongyos kicsit, pedig alig van meg peca benne. Es ez nem csak a zsinor vegen ilyen[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
-
Steady74
Topikgazda
Tetszik az új feedermania oldal. 16-18 évesek osztják az észt nem gyengén.
-
golyós
addikt
válasz Steady74 #34715 üzenetére
Csatlakoztam, legalább megnézem a nyiltnap videóit.
Tényleg sok a fiatal, de legalább addig se isznak amíg horgásznak....
Már tiszta stokiba vagyok, pénteken megyünk berekfürdőre, felavatom a Leedát (remélem ;-) )Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
golyós
addikt
Imádom a palit
Meghívnám egy sörre, de nem ismerem, idézem :
Komolyan mondom, hihetetlen, hogy Gábor ha azt állítja, hogy a holló fehér, akkor is van egy-két ember aki elhiszi, csak mert azt a Gábor állította. Mondjuk azért Gábor részéről emögött elég nagy munka van, és le a kalappal, hogy így össze tudja terelni a birkákat! Gábor középső névnek felveheti lassan a "Juhász" nevet! Hehe...fehér Haldorádós holló!Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
csƵ
addikt
válasz Steady74 #34712 üzenetére
Method csoport se semmi. Srác posztolt egy Mikado method-kosarat, hogy ezt vegyük, mert 10-ből 10-szer a talpára esik. Elmagyarázták neki a fizikát, és az volt a válasz, hogy Döme Gábor azt mondta, hogy vannak kosarak, amik fejre esnek, de az ő új fejlesztésű kosara talpra fog.
-
tween
őstag
CSAK A KÉK!
-
veterán
válasz galervin93 #34675 üzenetére
Kösz a beszámolót.
Régen pedig csináltak itt 1-2 nagy versenyt.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
tepenzed
őstag
Már kaphatóak az új 2kg-os kiszerelésben elérhető Serie Walter kaják, nagyon baráti áruk van.
[link] -
galervin93
őstag
válasz sityupityu #34722 üzenetére
Igen, még a zsilipezés előtt, ismerős nekem is mondta, hogy akkoriban szép szilvákat lehetett fogni.
Jó kis pálya ez amúgy, csak mivel az első verseny volt, nem is sokat tudtunk róla, másrészt a szektorok is - mint utólag kiderült - nagyon aránytalanok voltak. A húzós oldal még csak-csak, ott a két szektor kb. azonosan teljesített, de vele szemben a langó vizes két szektor teljes más volt, az meg mér csak hab a tortán, hogy maga a két szektor is különbözött egymástól, a sarokban, ahol én voltam, szinte nem is volt hal, feljebb azért már akadt.
Szóval egy egyenlőbb "leosztással", mondjuk ha mindenki a húzós oldalra kerül, vagy legalább a langós oldalon a sarki 100-120 métert kihagyják, akkor nem lesz ez olyan rossz. No meg persze az idő is legyen kegyes, de az mindenkinek ugyanolyan rossz (mondjuk a húzós oldalon versenyzőknek az északnyugati szelet pont leárnyékolta egy hosszú fasor, így ebben könnyebb dolguk volt, de ez talán minimális "előny", a pályakiosztás sokkal nagyobb befolyással bír).
Remélem eljutok még ide, nekem tetszik a víz. Mondjuk legszívesebben egy könnyű pickerrel próbálkoztam volna 20-25 méterre, esetleg ha nem megy ugyanez beljebb, de hát úszós verseny volt.
Jövőre ha minden igaz az Ipolyon lesz, bár nem tudom, melyik szakaszon, remélem ott leszek. :-)Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
zsola32
senior tag
válasz tepenzed #34724 üzenetére
tényleg jó árban van, estlegesen használta már valaki? kíváncsi lennék a véleményére.
Írtam a method csoportban is, hogy nem vagyok egy HD fan, de a magyar betyár + Aqua nagyon ment a múlt hétvégén, nem is változtatok az etetőn egy darabig.Holnap megyünk süllőzni, kezd összeállni a szerelék, és megvan a terv, remélhetőleg siker koronázza erőfeszítéseinket.
A pontyozás kezd "unalmas" lenni, jó lenne megtanulni a süllőzős módszereket is. -
zsola32
senior tag
válasz tepenzed #34727 üzenetére
talán egy hónapja próbáltam csak az Aqua-t, akor nem értem el "ekkora sikereket"
igzaság szerint, nálunk a horgászok nem minden nap fognap halat, főleg pontyot.
ha egy nap 4 beesik, akkor talán kimondhatjuk hogy jó az etető.
egyébként 2 hete az előbb leírt kombót használom, és hozza az elvártat.
az utolsó hal egy 3.1-es ponty volt, 10.40kor, és nagyon meleg volt már, szerintem inkább vízközt lehetett fogni.Nem tudom Ti hogy csináljátok, de nálam kezdéskor 2-3féle kaja van bekeverve, szerényebb adagban.
amelyik megy, arra még rákeverek.
Az Aqua előre be van már áztatva, és készítek leglább kétféle panírt.
aztán ha még szerencsém van, és ráérzek a csalira is, akkor jön a kánaán. ez eddig háromszor jött össze, 6-8 percenként fogásom volt.[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz zsola32 #34728 üzenetére
Szeretem az ilyen embereket (nem bántás) akiknél van 3-4 féle kaja négy öt féle csali .
Nálam ez úgy működik ,hogy (rakó) akkor viszek 2 kiló kaját 1 kiló löszös földet ,negyed liter csontit és egy levél tűzőt. Feeder : 3 deci pellet (aqua) 1 doboz csonti ,2 sör . Rakozni sört nem viszek . Szóval nálam ez a nagy választék . A lényeg ,hogy lent legyek a vízparton ,vagy baráttal vagy egyedül ,tök mindegy . És majdnem az is mindegy ,hogy fogok e vagy sem . Lent vagyok pihenek (agyilag) és jól érzem magam .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
hermanyi
addikt
válasz golyós #34730 üzenetére
Szeretem a családomat ,szóval szívesen vagyok itthon is,és családdal a vízparton is . De én nem vagyok hajlandó 4-5 ezret beáldozni arra ,hogy 2 hallal többet fogjak . A lényeg a vízpart és a természet . Idén eddig egyetlen betlim volt itt RSD-n amikor halat sem tudtam fogni .
A rakozás így is elég költséges tud lenni hogy abszolúte nem viszem túlzásba az etetőanyag minőséget és mennyiséget sem .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
joe979
aktív tag
válasz tepenzed #34735 üzenetére
Nem tudom melyik részre jár, de ott olyan kapálások mennek mint az állat pláne mikor beöntik a friss mennyiséget. Körbe ülik a népek mint a szart. Abban sem vagyok biztos ott is menne a panír kaja. Hiába olcsóra jössz ki az egyesületi vízen, élő azért másabb ... felesleges felhozni kinek mennyire jön ki. Teljesen más az ottan történet.
Szissz
-
tepenzed
őstag
válasz joe979 #34736 üzenetére
a lenti hozzászólásra reagáltam, hogy nekünk nem igazán okoz gondot 4 féle etetőanyagot kivinni,főleg mivel a method kevés anyagot igényel és a pellet is olcsó a prémium method mixekhez képest meg főleg.
Egyébként a dunai horgászoknál is azt látom, hogy filléres pecát űznek, valami nagyon olcsó alap kaja amihez adnak otthon még egy kis adalékot.
A bojlisoknál figyeltem csak meg, hogy egy több napos peca az 20k+ -
golyós
addikt
válasz tepenzed #34737 üzenetére
Bizony.Most éppen A Keve tógazdáján röhögök.Mist vannak Maconkán 5 vagy még több napos bojlis megaversenyen, 3 nap után fel tudnak mutatni 5! Pontyot.Mindenkinek 5 van, de vicc számomra, hogy 15-20kiló bojlit beszórnak ezért.
Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
hermanyi
addikt
válasz tepenzed #34737 üzenetére
Gyere le rakozni az RSD re meg fogsz lepődni . Mondjuk idén legalább lehet ,de tavaly esélytelen voltál egy 13 as bottal is ,hogy beérj a hínár mögé . Ha meg előtte nekiálltál gazolni ,hogy tudj horgászni esélyed nem volt . Idén meglepő a ponty állomány ,ami persze tök jó meg minden a húshorgásznak ,de nekem színtiszta kibaszás mert eltűntek a szép dévérek . Amik vannak azok csak ilyen tenyeresek
Amúgy RSD és Csepel a horgászvizem a csőhíd és jobbra balra 2 km es szakasz .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
zsola32
senior tag
válasz hermanyi #34729 üzenetére
nem 4-5 féle csalit viszek, jóval többet.
alis dobozokban tartom őket, szögeletesek, pont beleférnek egy festékmárka szögletes dobozába.
ergo, nem téma mennyi csali van nálam.
az 5féle etető sem teli zacskók, viszont sört nem viszek, inkább etetőt.
és tényleg halat fogni megyek, elég szivacs tud lenni, ha egész nap ülsz a bot mellett, egy kapás nélkül
egy etetővel benne van a pakliban... -
veterán
válasz galervin93 #34725 üzenetére
Nagyban segített volna még és igazságosabb lett volna ha ráadásként kétfordulós a verseny.
--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
joe979
aktív tag
Holler 4 napon keresztül pózolt ugyanazzal a 9 kilós amurral
Szissz
-
Grillo
őstag
Na, holnap már szerintem nem jutunk le reggel, úgyhogy össze is foglalom a szigligeti pecát.
Gyerekkel igazából nem erőltettük meg magunkat, reggel 8-9 körül értünk le minden nap, este egyszer voltunk sötétedésig. Minden alkalommal a kikötő szabad oldalán, ő kifelé, én befelé horgászva, 3 ill. 5 méteres spiccel.
Etetőanyag minimális epres marosmix, csali csonti.
A kikötő belső oldaláról szépen lehetett szedni a halakat a hínár közül, épp tegnap estére jöttem rá, hogy bár a kisebb tisztásokon lehet szép vörösszárnyúakat fogni, estére beállnak a kisebb dévérek, olyan tenyeres méretig a hínár külső oldalára, és onnan sorban lehet őket aprítani.
Reggel nagy erőkkel mentünk is folytatni a dolgot, de épp arra érkeztünk, hogy a kotróhajó épp írtja ki a hínarast.
Úgyhogy ma kifelé lógattunk, nádszélbe gyerkőc szépen szedte a naphalat, bodrit, én kicsit arrébb, etetve a 20-30 dekás kárászt, még egy jó 20 centis bodorka is beugrott. Aztán 11-kor megjött a sétahajó, úgyhogy el is jöttünk. Fenekezőre nád szélébe dobálva volt kapás folyamatosan, de olyan kicsik lehettek, hogy egy sem lett meg, nem baj, gyerek faszán izgult végig, meg legalább gyakorolta a bevágást.Jó kis terület egyébként, reggelenként sokan mentek el, mire mi leértünk pontyokkal, amiket láttunk, azok olyan 1-3 kg körüliek voltak.
Majd jövőre már a gyerekek is nagyobbak lesznek, lemegyünk hajnalban, vagy maradunk este, most a kiscsaj elég erősen visszahúzó tényező volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SkyShowtime