Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zack

    nagyúr

    válasz HwAdokVeszek #8654 üzenetére

    Azért nem feltétlen jó a nagyon alacsony nyugalmi pulzus. :U Kicsit utána kellene olvasni a témának, nem csak a fórumokon "művelődni"...

    Az alacsony nyugalmi pulzus általában szívnagyobbodásra más néven "sportszívre" utal. Ez annyit takar, hogy a szív megizmosodik, ezáltal nagyobb lesz, több vért képes pumpálni adott idő alatt, nő a szív oxigénellátottsága, ami alacsonyabb pulzust jelent. De van ennek ám egy kemény "B" oldala is...A szívben levő érhálózat normális esetben követi a szívizom növekedést, ezáltal fenntartva, illetve növelve a szív megfelelő oxigénellátását. Bizonyos esetekben azonban az érhálózat nem tudja követni a szív megnagyobbodását, és oxigénhiány léphet fel, ami szívizomelhalást okozhat (infarktus), komoly ritmuszavart, esetleg renyhén működő szívizmot.
    Az, hogy kinél képes követni a megnagyobbodást az érhálózat, és kinél nem, azt csak egy sportkardiológiai vizsgálat tudja megmondani. Tehát valakinek egy extrém alacsony pulzus akár a veszte is lehet, ha nincs minden rendben. Persze nem a hobbi illetve "koca" sportolókról beszélek, hanem akik a hobbisták és az élsportolók között helyezkednek el, illetve élsportolók.

    Ezt az oldalt sajnos kevesen ismerik, nem akarok senkit ijesztgetni, inkább felhívni a figyelmet bizonyos rejtett veszélyekre.

    Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

Új hozzászólás Aktív témák