Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kacsyx

    aktív tag

    Sziasztok!

    Bringát szeretnék vásárolni a hónap végén. Sok gondolkodás után trekking mellett döntöttem. Kerékpártúrákra akarom használni: Szlovéni, Horvátország, Erdély és persze Magyarország. Inkább aszfalton, mint terepen. Emellett munkába járni (25km oda 25 vissza) és sima edzésre is használnám (csomagtartó, sárvédők csak akkor lennének a bringán, ha hosszú túrára megyek). Kell tehát csomagtartó rögzítési lehetőség, ez egy fontos szempont. Cyclocross is jó lenne, de arra nem lesz 300 ezrem. Használt bringa hirdetéseket rendszeresen átfutom, de 200 centi vagyok, ráadásul hosszú lábakkal, eddig nem találtam megfelelőt. Így már új bicikliben gondolkodom.
    Ami a legszimpatikusabb az jelenleg a Cube Travel RF. Úgy gondolom teleszkópra nincs szükségem. Merev villás MTB-om volt eddig, sosem zavart mikor összekoccantak a fogaim a traktornyomban, ahogy a kátyúk sem zavarnak. Tehát inkább merev villás legyen. Csomagtartó pontok vannak. Ráadásul az összkép is tetszik.

    Kérdéseim:

    Hátsó váltó: Shimano Deore RD-M592, 9-Speed
    Első váltó: Shimano Acera FD-M390, Top Swing, 34.9mm
    Váltókar: Shimano Altus SL-M370, Rapidfire-Plus

    Deore hátsó váltó gondolom megfelel a célnak. Acera első váltóról is összességében jókat olvastam itt a fórumon, az Altus váltókar pedig talán nem akkora gond, hogy "csak" Altus. Érdemes lenne megvétel előtt cserélni mindent Deore-ra?

    Fék: Shimano A-M355, Hydr. Disc Brake (160/160)
    Gondolom alap Shimano tárcsafék lehet, sok infót nem leltem róla. Elég bőven a célnak ugye? Alföldön lakok, de Pécsett is sokat vagyok, ott már azért vannak dombok. Mondjuk kulturáltan kerekezek lejtőn is :)

    Hajtómű: Shimano Acera FC-M391, 48x36x26T, BB-UN26, 175mm, Chainguard
    Erről már vegyesebb volt a kép, de szerintem a 15 éves montimon lévő Shimano SiS-es rendszernél csak jobb lehet a merevsége :) (Megjegyzem, a SiS váltás mai napig jól működik, csak a váz 53-as...)

    Felni: CUBE SX. Disc
    Semmit nem tudok róla...

    Első agy: Shimano DH-3D37, Hub Dynamo, QR
    Hátsó agy: Shimano Deore FH-M615

    Hátsó agy oké, elsőről nem tudok semmit...

    Gumik: Schwalbe Spicer Active, 40-622
    A 40-es gumikat azonnal cserélném vékonyabbra, hogy gyors legyen aszfalton. Kérdés, hogy vékonyabbal is pakolhatok fel csomagot nyugodt szívvel? (92 kiló vagyok) 25-ös, 27-es köpenyre gondoltam. Itt a felni mérete is fontos, ugye?

    230 ezer a bringa. Egy kicsit talán tudok belőle faragni. Újan ennyiért korrekt vétel?

Új hozzászólás Aktív témák