Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    Elképzelhető, hogy a közeljövőben újra kicsit aktívabban fogok biciklizni. A kérdés, hogy mivel :) Trekking műfajnál maradnék. Jelenleg van egy lassan 4 éves biciklim (Magellan Corvus, újonnan volt 100.000 Ft) kb. 2000 km-el. Alu váz, csak nehezéknek jó teleszkóppal. Viszont méretre rendben van, kormány, stucni jó, szerintem felnikkel-kerekkel sincs gond, bár a hátsó agy menetes. Külső új rajta, belső is volt cserélve. Lánctányér, hátsó egyszer lett cserélve, de km nagy részét azután kapta... önmagában nem érzem csere érett, lánc terhelés alatt sem ugrik, váltással sincs gond. Amivel esélyesen gond van, az a hajtómű csapágy, legalábbis a lánctányér inog tekerés közben, plusz valami kattogó hang is jön abból az irányból (nehéz belőni, mert terhelés alatt nincs). Fékekre is ráférne csere. Trekking fékváltókarral végül is nincs gond, teszik a dolgukat. Igaz 7 sebességes, tehát ha a sort cserélni kell, akkor jó eséllyel ez is cserés... (már pedig ha lánctányért kell, akkor van bennük annyi km, hogy esélyesen mindent). Meg ugye akkor már legalább a hátsó váltó.
    Kb. ez a kerékpár rövid leírása, jön a kérdés :)

    Ha azt mondom komolyabban nekiállnék biciklizni, akkor két lehetőség van:
    1. Fenti biciklit eladom, ez esetben kaphatok érte bármi értelmes összeget? És veszek újat, picit jobbat mint ez (altus-alivio szint).
    2. Marad a bicikli, ami gyanúsan cserés (sor, fékváltókar, váltók, fékek) az kap minőségi cserét. Esetleg teleszkóp helyett megpróbálok merev vilát szerezni (bár ilyen reményeimet már feladtam).

    Szerintetek melyiket lenne érdemesebb?

Új hozzászólás Aktív témák