Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz gergo5991 #33038 üzenetére

    Ez addig szép és jó, amíg ura vagy a helyzetnek.
    Baleset bárkivel megtörténhet és meg is történik előbb utóbb. Akár ismeri a határokat, akár nem.
    Mint írtam is, Murpy-t nem érdekli ki mennyire rutinos. :P

    Én magam sem gondolnám magam kétbalkezes kezdőnek, de volt már haszna a sisaknak.
    Első kerék ha kicsúszik az egy galád dolog, bár főleg a csípőmet és a combomat szoktam lezúzni ilyenkor, de a fej is lecsapódhat. Bár én ellen szoktam tartani, még nem vágtam földhöz a fejem egyszer sem eldőléskor.
    Ez megesett már egyszer nyálkás úton eső kezdetekor, amikor épp siettem és éppen nem a bedöntésre koncentráltam, hanem hogy még átérek a kocsi előtt. Bamm, első kerék kiugrott.
    Ez után már sosem feledkezek meg a nyálkás utakról, mindig ez az első gondolatom eső kezdetén évekkel később is. Télen ha tükör jégre tévedek, akkor 90% eséllyel az első kerék kiesik alólam. Ez is megesik minden télen 2-3x.
    Aztán egyik alkalommal meg laza nyugis tempóban gurultam úgy 15-tel télen a takarítatlan úton a jobb oldali keréknyomban, mellettem párhuzamosan parkoltak. Odaérek egy kocsi mellé, majd a következő snitt, hogy kivágja elém az ajtót. Láttam, de az emberi reakcióidőn belül történt így bele is mentem ahogy illik. Oldalra leestem, a fejem a padkára csattant. Felkeltem bármi fájdalom nélkül, talán egy horzsolás lett a tenyeremen. A sisak fogott mindent. Ha nincs rajtam, akkor talán koponyatörés, agyrázkódás. Azóta télen csak a bal oldali keréknyomokban közlekedem, ha vannak párhuzamos parkolók.

    És rutinosnak vallom magam, előre látom a veszélyeket, jól kiismerem magam a forgalomban. Aztán a hegyen is tisztában vagyok a saját határaimmal, amiket néha feszegetek is, de fortuna még nem hagyott el.

    Testbike-on ne csak az első pár sztorit nézd, kezdd mondjuk az aljáról! :K
    A kedvencem mikor a vizes vasúti síneken esnek emberek, mert az első kerék kifordul alóluk. És van olyan sztori, hogy konkrétan sétatempóban, direkt óvatosan gurul rá és mégis a következő pillanatban az aszfaltot fejelte meg.
    Na most akkor szted?

    Az, hogy téged még elkerült a baj x év alatt, hát tedd össze a két kezed! :P
    Motorosoknál szokott lenni egy közmondás protektor használatra való rávezetés céljából, miszerint két fajta motoros van: aki már esett és aki esni fog. Ennek szellemében mérlegeld, hogy érdemes-e a jövőben is bízni a szerencsédben. ;)

Új hozzászólás Aktív témák