Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Ixion77 #274314 üzenetére

    Én vettem egy kis tégely 100 grammos Shimano Premium Grease-t (az a klasszikus zöld zsír, amit a Shimano használ az alkatrészeken), azt használom mindenre, főleg az összeszerelésre. De ugyanúgy jó a Motorex általános kenőzsírja is. 100 gramm sokáig elég, elég sokat használtam már és több, mint fele még megvan. Pedig az egész biciklit ezzel raktam össze. Többször ;] , mert közben jöttek-mentek az alkatrészek. :D

    Vettem előtte valami olcsó cseh szerelőzsírt, de túl sűrű volt, így nem vált be (leesik a csavarról, olyan sűrű :D ). Lehet kónuszos csapágyakba jó lett volna, de az már nincs egy sem a biciklimen.

    Oktaan: Én is saját bőrömön tapasztaltam, hogy a KMC jó Shimano lánchoz, a SunRace viszont nem, nem egyforma furcsa mód a lánccal és ugrott. Sajnos vagy nem sajnos 10 sebességes Shimano patentszem nem létezik, így marad a KMC. Én többször bonthatót vettem, mert szerintem semmi értelme az egyszer használatos fajtának. Bármikor le kell venni a láncot, akkor rögtön vegyek újat.

    Ringman: Shimano lánc mellé szerintem a KMC, ami 100 % hogy jó. Mondjuk nem csoda, a Deore szint alatti láncokat, mind ők gyártják a Shimanonak. Ahogy írtam SunRace csak a saját láncával jó, amit nem gondoltam volna. Connex is jó lehet, de nem tudom Shimano lánccal jó-e.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák