- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz flash- #218498 üzenetére
Egytányéros rendszer. Hátul talán 50-es a legnagyobb fogaskerék (11-50 ), szóval mászás nem gond. Ahova országútival a 34/28-cal felmegyek, oda ez is elég lesz, még elöl nagyobb fogaskerékkel is.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz bardi #218497 üzenetére
Lehetni lehet, csak nincs értelme. Ahogy írtam korábban: 50-60-as tempónál 100 fölött pörgetni életveszélyes is, meg hülyeség is. Egy aero pózzal többre mész. Nyilván nem Cavendishről beszélek, meg az 1500 wattjáról, hanem az olyan hobbibiciklistákról, mint mi.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #218496 üzenetére
Tegnap osszeraktam. Belottem mindent, ahogy le van irva. Meg a fekkel sem szivtam akkorat, tarcsan igazitottam.
Ez a wax brutal jonak tunik masodik blikkre is.Itt a cipo meg a pedal is, de azzal csak hetvegen foglalkozok majd. Ellenben merev a talpa. Gyakorolni jo lesz, most erre a reszere nem aldozok tobbet.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
addikt
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #218489 üzenetére
Nekem a 100+ kilómra a Selle Royal/Monte Garppa ülések jöttek be, mint márka. Jelenleg egy Argo van, de mivel hasalósabb lett az új váz miatt a pozicióm, lehet hogy keskenyebb és kevésbé párnázott kell majd. Viszont ez nem nyeklik, nem nyikorog alattam, pedig más márkánál sajnos hallgathattam az idegesítő zajt. Egyedül a racsni hangját hallani, ami jó hangos. Így nem is kell használni a knog OI csengőmet.
Ringman: Nekem is az Alföldön a trekking kiosztás jön be 48/38/28 a hátsó 7s. Bőven elég nekem a 48-as tányér, hátul meg alap a 6-os síkon, emelkedőn meg 5-ös vagy 4-es.
Ezt a waxolást annyiszor írtatok, hogy lehet hogy kipróbálom. Az egész hajtás zsír új, eddig WD40 teflonos lánckenő sprét használom.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Hasaggymeg #218496 üzenetére
Ööö... tehát volt egy nyerged, ami nyikorgott, eltört alattad, és szemmel láthatóan nem vitték túlzásba az anyagot a pálca rögzítésénél. Erre vettél még egyet Én visszaküldtem volna a gyártónak, hogy gondolkozzon el a dolgokon.
Nekem nagyon bejött a Cube gyárija, a Natural Fit Sequence. Bár mintha hallottam volna már ezt is nyikorogni.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Fall-N
veterán
válasz Dark Archon #218507 üzenetére
Az a baj, hogy a gramm mánia miatt úgy igazán egyik gyártó sem viszi túlzásba az anyagmenniséget. Idő kérdése és elfárad a műanyag. Emelkedőn tört már el alattam nyereg.
-
RexpecT
addikt
Tegnap megérkezett a Radon R1 Disc 105. Elég sok mindent rendeltem már neten, de így csomagot még nem kaptam meg:
Ahhoz képest, hogy a doboz így néz, ki, a felnin van egy nagyon apró karc, illetve a felső vázcső fényesedett ki, meg egy pontban lejött a festék:
Kíváncsi vagyok, mit reagál rá a bike-discount.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz RexpecT #218509 üzenetére
Sérült csomagot nem szabad átvenni.
- Így nem lesz közöd a reklamáláshoz, szó nélkül vissza fizetik.
(A biztosítók buknak ilyenkor)Átvétellel mindent neked kell intézni.
Nekem volt olyan, h ismerős futár átvetette velem jegyzőkönyvvel lefényképezve/átszámolva a sérült csomit. Később kiderült hiányzik is belőle drága dolog.
A küldő kínai elhajtott.
A Paypal sem fizetett; mennyek a rendőrségre (kihagytam; nem akartam bíróságra járni), és a feljelentett futáros jegyzőkönyvre majd mérlegelik a kifizut... a bukta 70 ropi volt. -
RexpecT
addikt
válasz andrisbandi #218510 üzenetére
Aláírattam a futárral és lepecsételtettem, hogy sérülten vettem át, szerencsére nem hiányzik a csomagból semmi.
14 napon belül akkor is elállhatok a vételtől, ha bármilyen okból meggondolom magam.
Én abban reménykedem, hogy pénzügyileg kompenzálnak, majd csináltatatok oda két kis matricát, a Radon felirattal megfelelő színben.
Más:
A biciklin Shimano CN-HG601 lánc van, de nem találok patentszemet a láncon, az egyik csap sötétebb mint a többi. Azt hittem, már ilyen kategóriában mindenhol patentszemet használnak.
-
MPowerPH
félisten
DHL -el egy bringat? LOL. YT kulon szallitoval kuldte.
Ellenben igy at sem vettem volna a helyedben, avagy ragaszkodtam volna ahhoz, hogy atnezhessem, mielott elmegy a postas. Egyebkent benne is van az apro betus reszben, hogy a csomagot mindenkeppen ellenorizzed, ha a doboz serult, akkor pedig akar at sem kell venned, csak jegyzokonyvet kell keszittetni.
Itt csinaltattal jegyzokonyvet, hogy serult csomagolasu arut vettel at, ami lathatolag a szallitas soran serult meg, es a szallitoceg probalta a csomagot olyan allapotba hozni, hogy ne darabokban erjen oda hozzad?
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
RexpecT
addikt
válasz MPowerPH #218513 üzenetére
Persze az is megoldás lett volna, ha át sem veszem a csomagot.
Viszont akkor biciklim sincs, aztán megint várhattam volna rá hónapokat.Apró betűs rész:
In the event of transport damage, we ask for your cooperation so that we can assert our claims against the deliverer.
In this case, please send us meaningful photos of the parcel and photos of the defective item so that we can complain about the delivery to the respective carrier.
Köszi az infót lánc ügyben.
Akkor ezt a sötét csapot kellene láncbontóval kinyomnom?[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gabro0 #218500 üzenetére
Jájjj, sajnálom, jó, hogy legalább te megúsztad. Karbon? Hol tört, esetleg hogyan történt, hátha tanulunk belőle. Jobbulást!
RespecT... igen, az a kinyomós szem, régen minden Shimi lánc ilyen volt. Shimiék forgásirányos láncokat csinálnak, mindig innen, a külső oldalról kell ki és benyomni is a csapot.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
-
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz MPowerPH #218514 üzenetére
Teljesen jó az a lánc, én ilyet használok évek óta mindkét bringán, de patentszemest szoktam venni belőle.
Egy Ultegra/XT lánc mindössze 2-300km-rel bír többet a montin 0.5 nyúlásig mint a 105-ös.
Országútin 9ezer km-t elmegy, az nálam 2 szezon, viszonylag keveset outizok, az nem ad élményt -
RexpecT
addikt
válasz Hasaggymeg #218520 üzenetére
Nem tudom hogy megér-e annyit. Ahogy néztem elég húzós az ára, 4k + postaköltség.
-
addikt
válasz gabro0 #218500 üzenetére
Felmész a baleset okozójának a biztosítójának a honlapjára (a szép magyar nyelv), és kitöltöd a kárbejelentőt.
RexpecT: baszki, ezt én át sem vettem volna... értem, hogy akkor bringád sincs. Majd kapsz némi kártérítést te is, aztán kész. Bár ez durvább, mint pár pötty alul. Mindenesetre respect, hogy ilyen lazán kezeled, hogy majd lematricázod Nekem azért ökölbe szorult volna az arcom.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #218516 üzenetére
Forgásirányos? . XT CN-HG93-asom is olyan? Mert én találomra raktam fel, nem tűnik forgásirányosnak.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MPowerPH
félisten
válasz RexpecT #218527 üzenetére
"This means that the HG-X chain is directional. It must be installed in a specific manner -- the Shimano logo should be right-side up on the section of chain between the top of the cassette and the top of the chain ring."
Itt a user manual. Felirat kifele nezzen.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
jjeahh
nagyúr
válasz MPowerPH #218529 üzenetére
Ez 11 speed, a HG93 kívül-belül egyforma és a hozzá adott manualban sem ír semmit erről. Patentszem sem jár hozzá, KMC-vel használom. Valahogy úgy érzem, vagy a Shimano cseszett el valamit, vagy nem forgásirányos.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
RexpecT
addikt
válasz MPowerPH #218529 üzenetére
Köszi, a lánc oldalán nem találtam leírást hozzá. A users manual fül alatt csak egy egy oldalas doksi van.
Dark Archon:
Régebben én is tuti jobban felkaptam volna a vizet, de azzal se lennék előrébb. Legfeljebb visszaküldöm, attól függ mennyi pénzt adnak vissza. Egyszer elesel outival, és kb. lesz rajta ekkora sérülés...[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
lehet hogy már írta más, de én ilyenkor belejuttatok valami kenőanyagot a műanyag és a pálca közé. Nem mindig segített, de általában igen.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
RexpecT
addikt
Nekem tegnap jött meg a GUB 1159 a montira, 135 gramm lemérve. Egész pofásnak néz ki, az 1158-as verzió az outin már kapott vagy ~2500km-t és nincs még egy pisszenés sem rajta. Igaz csak 72kg vagyok.
MPowerPH:
A 9 sebességes Során nekem sem volt semmilyen directionalra utaló dolog, szóval igazad lehet.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz jjeahh #218530 üzenetére
ha unidirectional a lánc (kötött forgásirányos) akkor azt arról ismered fel, hogy csak az egyik oldalán van beleütve a név (vagy bármi más) és ennek az oldalnak KIFELÉ kell néznie.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZolkoW #218532 üzenetére
Az lesz, most mindjárt, de mondom itt akkora a játék, hogy érzem is hátsóm alatt ahogy a bal oldai pálca pattog a helyén így kétséges a kenés eredményessége.
Amúgy jó, hogy itt vagy, mesélj csak arról a nevételfelejtettem kábeles telefon-Brytonösszekötésről. Kell valami segédalkalmazás, vagy összecsatolva és a telóval asztali honlapon Stravara lépve azonnal látod a fit filet feltölteni? Az 500mb+ méretű fájlokat egyszerűen baxik feltölteni a telefonra bluetoothal.RespecT... küldj egy linket légyszi, mert lehet kipróbálok egyet a hírös GUB-ból, bár félek mi van ha egy kéz nélküli felülésnél milyent minap is linkeltem, eltörik alattam. 😬
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz RexpecT #218534 üzenetére
Ezek a GUB-ok fényesednek, kopnak-e? Most Prime TI Sprint van nekem, az rohadtul jó nyereg, de az orra kb. 15-16.000km után kezdett kopottas lenni. Előtte a nagyobb nevű WTB Volt Comp talán egy szezont sem bírt .
-
Kube
senior tag
Valakinek nincs infója arról, hogy Shimano CS-HG50 7 sor gyártása leállt vagy csak ideiglenesen nincsen? Itthon sehol sem látok, de külföldön sem (maximum 3x áron).
Ha valakinél van polcon és eladná, akkor szívesen megvenném.
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
addikt
válasz RexpecT #218531 üzenetére
Hát, igen... autónál is ez van, ha használod, előbb-utóbb kapsz egy követ, stb. A bringa legalább nem rozsdásodik, ha leverődik a festés
Fall-N: ja, de mondjuk, 50 grammal több anyag van ott, már nem törik el (most írtam valamit).
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Én a helyedben át sem vettem volna. Utána rendeltem voltam újra. Ha még egyszer eljátszották volna, hogy sérült, ugyanúgy vissza. Azért a pofátlan hozzáállásnak is van határa!
Munkahelyen fagyasztó ládák lettek cserélve és kábé a harmadik körben sikerült sérülésmentesen leküldeni. Állandóan küldtük vissza. Horpadt volt az előlap, párszor a szellőző műanyag rács törött ...
-
stickermajom
addikt
válasz Hasaggymeg #218545 üzenetére
Feuchtban biztos megpróbálták megcsócsálni a csomagot, de nem volt semmi mozdítható.
-
J.C.G.
aktív tag
Tegnap volt meglepetés rendesen. 8-án adtam le a megrendelést rose-on ami már meg is kaptam.
Jó ideje küzdöttem az első fékkel amire mindig azt a választ kaptam, hogy jó. Gondolom nem volt kedvük foglalkozni vele, mert idő igényes vagy mit tudom miért. Én a hátsó féket simán le tudtam légteleníteni, ellentétben az elsővel. Olyan mint ha valahol levegőt szívna folyamatosan. Szóval úgy döntöttem nem szivatom magam tovább ezzel a fékkel. Remélem ez már faxa lesz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz J.C.G. #218547 üzenetére
Nem 7000 vagy 8000-es széria volt esetleg? Híresen nagy azoknál a minőségi szórás, a 8000-est a haverom is most cserélte le alsóbb kategóriás MT500-ra, ami már tökéletes . A 8000-est nem tudta rendesen légteleníteni, mert állandóan fellevegősödött szinte azonnal, vándorolt a nyomáspont főleg hosszabb lejtőkön, ezért veszélyesnek érezte, nem mert gyorsan lejtőzni, nehogy a végén ne fogjon a fék. Még a zsír új tárcsát is sikerült első körön elégesse . Rengeteget szívott vele, a "gagyibb" (?) Deore sokkal jobb. Amíg megint jönne pár elégedett user, hogy nála évek óta jó az SLX-XT, ismét kihangsúlyozom, hogy nem minden felhasználónál jelentkeznek a problémák, de rengetegnél igen, neten egész irodalmak vannak már a témában, fórumok is tele vannak.
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #218536 üzenetére
500Kb lesz az inkább, nem?
Én úgy csináltam, hogy fogtam egy USB C-s OTG adaptert, pontosabban vettem előtte, mert C-shez még nem volt nekem, kb. 1600 Ft. Vagy 300 aliról, gondolom.
Kábellel összedug, a Bryton látszik a telefonon, mint külső tárhely, talán Activities vagy milyen könyvtárban vannak a logok, böngészőből asztali módban (ez fontos, mert másképp nekem automatikusan át akart térni az appra, abban meg nem látok manuális feltöltést) kiválasztom a feltöltést, és voilá.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs