Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • alpihun

    senior tag

    Sziasztok,

    zöldfülű kérdés lesz, az a fajta bringás vagyok, aki csak tekeri s nem igazán foglalkozik vele.

    Szóval eddig egy 28 colos trekking bicajt nyúztam. Jó egyensúlynak érzem a városi commute és az esetleges kirándulások esetére is. MIvel lapos helyeken éltem, a 21 sebességből csak a felső néhányat használtam valaha.

    A fordulat ott jön, hogy pár hónapja elköltöztem mesterizni. Ez a város meg alapból annyira dombos, hogy dalt is írtak róla, én meg a legmagasabb domb tetején élek és óráim meg a város legaljában vannak.

    Mivel nem akartam sokat költeni egy ideiglenes bicajra (amit majd vagy el tudok adni vagy nem), kaptam 60 euróért egy egészen jó 26 colos mountainbikeot aminek az egyetlen baja az, hogy a hátsó váltó csak 4-7 között működik, 1-3at nem akarja bevenni. Én ezt akkor egyáltalán nem gondoltam bajnak, azóta viszont minden hazatekeréskor vizesre izzadom magam, pihenőket beiktatva is.

    A javítás a bicikli árának többszöröse lett volna, szóval a napokban szintén jutányos áron tovább is adtam és most keresem a következő bringát, kicsit nagyobb büdzsével és odafigyeléssel.

    Végülis nem tudom, hogy fentiek közül mi volt s mi nem lényeges kontextus, de a kérdésem az az lenne, hogy milyen bringát keressek, ha a fő célom minél egyszerűbben hazatekerni?
    - gondolom az első, hogy legyen legalább 21 sebessége, s mind működjön is.
    - felfele tekerni, ugye jobb a 26 col, mint a 28? A fizika ezt mondatja velem.
    - mennyire számít a bicikli súlya? Próbáljak inkább vékonyabb kerekű trekkinget keresni, mint MTB-t? S egy trekkingnél sokkal jobb egy országúti bringa az én célomra? Kicsit ódzkódom azoktól, mert nem hiszem, hogy támogatnák a járdaszegélyre fel/le-bukdácsolást.

    Köszik előre is!

    Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.

Új hozzászólás Aktív témák