Új hozzászólás Aktív témák

• HollyBoni

veterán

válasz Runner_fxr #209384 üzenetére

Engem hogy konyha asztal vagy satupad speciel nem izgat. :D Szépen teleraksz mindent törlőkendővel, felfogatsz egy satut, beraksz egy tálat olajnak, bekészítesz minden szükséges szerszámot és alkatrészt és mehet a menet. Nekem speciel semmi mostoha nincs ebben. Teljesen kultúrált és tiszta környezetben lehet így dolgozni, a precizitás meg rajtad (meg néha a szerszámokon) múlik. Ha meg megéhezel akkor nem kell messze menni. ;)
    Pl. nálunk is van több műhely, de kicsit túl nagy a por és kosz, ilyeneket egy tisztább helységben csinálok simán egy asztalnál. Szakmai vagy nem, ha mindent jól csinálsz ugyanolyan jó lesz a végeredmény.
    A nyomásokról annyit, hogy pl. egy RS manual annyira hülyebiztos, hogy minden egyes lépésnél leírja hogy itt nyomás van, itt meg olaj fröcsöghet ki, és vegyél fel védőszemüveget... Ez most olyan mintha nekiállnál váltót állítani és beledugnád az ujjad a forgó kerékbe a küllők közé...
    Nem krumpli, de bőven nem atomfizika. Szerintem sok ember nagyon túlizgulja ezt az egész teló dolgot (nem rád gondolok most). Ha konyítasz egy kicsit a szereléshez, érted hogy működik amit szerelsz, tanulmányozod legalább a gyári service manual-t és esetleg még guglizol hozzá egy picit, egyáltalán nem egy ördőngösség szvsz és nem kell hozzá műhely (megint szvsz).
    A DVO dolog nem kamu, több ilyen sztori van (én is beszéltem már velük többször), tényleg nagyon segítőkészek. Ha át akarod rendezni a shim stack-et, vagy másik dugattyút akarsz, vagy más olajat akarsz használni simán elmondják mit hogy kell csinálni, és nem veszted el a garit. Jobb helyeken pl. mikor veszel tőlük egy tagot vagy telót, ingyen lehet kérni custom tune-t. Ők erre építették a céget, mondjuk szerintem ez lenne a normális (főleg amilyen árakat elkér mindenki a cuccokért), nem az amit a Fox meg RS csinál.
    De mindegy, túl van ez tárgyalva. Nem azt mondom hogy mindenki essen neki telót szerelni a konyha asztalon, de attól független szerintem nagyon sok dolgot meg lehet otthon csinálni normálisan, precízen.

Nyilván vannak jó szervizek is. Nekem elegem lett belőlük (én speciel BP-en dolgoztam), most meg már úgyis meg tudok itthon mindent csinálni, szóval felesleges szervizbe hurcolni a dolgokat.
    Igazából már alkatrészeket is szinte soha nem veszek MO-ról, siralmas ami itt van. Ami amúgy szomorú, nyilván én is szívesebben költeném itthon a pénzem. :(

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák