Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Csokicsibesz

    tag

    válasz balintbaba #200975 üzenetére

    Már nem kell hozzá ügyvéd, simán be tudja jelenteni a könyvelő a változást a NAV-nál. A cégnyilvántartásba a NAV rendszeréből kerülnek be ezek az adatok. Elég a következő változásbejegyzésnél átvezetni az egységes szerkezetbe foglalt társasági szerződésbe. Tehát plusz ügyvédi vagy eljárási költsége ennek már nincs. De ha esetleg kimarad akkor sincs semmi. Nekem volt olyan, hogy nem szólt a könyvelő és nem is vezettem át a változást. Aztán miután rájöttünk egyszerre nyomtam be kb. 12 teáort a társasági szerződésbe :D

    Mondjuk ez kiemelt adózónál volt, ahol iszonyat mennyiségű ki és bemenő számla van. Szóval kisebb cégeknél nem tudom mi a gyakorlat.

    Ha tőlem azt kérdezné valaki, hogy vegyen-e fel áfa trükközés miatt plusz tevékenységi kört valószínűleg nemmel válaszolnék rá. Egyébként sok eset van amikor magán személy előnyösebb helyzetbe kerülhet mint egy cég (főleg szavatosság, jótállási esetben).

    De ez mindenkinek a saját egyéni döntése. Ha lehet trükközni akkor csináljátok, aztán számoljatok vele, hogy adott esetben jöhet a NAV bünti + adóhátralék.

    Más: Szegény Toobee-t hagyjátok, a mindenféle tanácsokkal. Tudom mindenki segíteni akar neki, de sokszor hülyeségeket mondtok. Nem is mennék bele bővebben.
    Interneten mindenki ért mindenhez de azért ez nem ennyire egyszerű, hogy beguglizod aztán megmondod a tutit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák