Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz Teasüti #16901 üzenetére

    Már ne haragudj, de egyáltalán nem értek egyet a gondolatmeneteddel. XT fogsor 20k, valamint nem tudom milyen univerzumban bír ki egy fogaskoszorú 3-5 láncot. Vagy 1000km-enként cserélem a majd 9k-s XT láncot? Hát, nem tudom hol van a spórolás...

    De hagyjuk is az XT-t, az a kategória szerintem már nem az igényes, átlag bringás mindenes bringája. Nézzünk egy olcsóbb 9-es rendszert:
    Shimano Deore CN-HG53-as lánc 5k
    Shimano Deore CS-HG50 kazetta 7.5k
    Mégis hány km-nél kellene cserélni a láncot, hogy mondjuk 3 láncot kibírjon a fogsor? Nekem kb 5500km-t bírt ki, ekkor már a váltás rovására ment a kopás, bár nem szalajtott a bringa, tehát tekerni lehetett volna még, csak zavart, hogy a váltás nem a megszokott. Új láncot tettem rá 3000km-nél, de már szalajtott, szóval ennél kevesebb táv után kellene cserélni, ezért vissza is raktam a régi láncot, hogy széthajtsam 5500km-en.

    Az, hogy szegecselve vannak most, egy dolog. Az, hogy esetleg azért így csinálják, mert nem lehet másként megcsinálni, az egy másik. De szerintem ami nem ilyen bakos felépítésű, hanem teljes lánckerekekből épül fel, mint a CH-HG50, ott simán meg lehetne oldani a külön-külön álló fogaskerekeket. Ahogy a záró anya összefogja a két legkisebb, különálló fogaskereket, úgy összefoghatná mind a kilencet és kész.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák