Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    [Blog]
    Selle Royal Scientia nyereghez (12 centis csontokhoz vettem a 13+ nyerget):
    Teljesen jó választás volt a szélesebb. Nem esek le róla, stabilan tart és mikor meg-megbillen mondjuk elengedett kormány mellett a bringa, akkor combból vissza lehet nyomni a megszokottnál kicsit hosszabb nyúlvánnyal ami a belsőcombom éri.
    Egykerék is icipicit könnyebb már így, hogy jól tart.

    A "félpárnázás" már nem nyom annyira, mint eleinte. Megszoktam. Viszont a farkam ugyanúgy lezsibbad, ha monoton tekerek vele mondjuk vízszintesen egy döngölt murvás szervizúton. Első nekifutásra 20 km és 1:45 időt töltöttem rajta, ami úgy 30% aszfalt volt némi mászással, majd széles erdei út és murvás szervizút pár fok emelkedővel. Úgy háromszor zsibbadtam le, amit egyébként egyáltalán nem érzek menet közben. Sőt! Kényelmesnek mondanám. Amikor kiállok vagy leszállok, akkor érzem csak, hogy nem volt vér a műszerben.
    Ez mondjuk egy rendes lassú mászás közben nem probléma, meg rövidtávon sem probléma. Inkább olyan 15-20 perc monoton és intenzív hajtásnál jön elő. Vagyis ha rendeltetésszerűen használom az AM gépem (fel és le), akkor nincs baj. Ha egyhuzamban tekerek (közel vízszintben intenzíven), akkor igen.
    Balaton körre már nem mennék el vele, mert félő leszárad a tököm és észre se veszem.
    Ez amúgy minden eddigi nyergemnél fennálló probléma volt, szóval inkább vmi anatómiai defektre tippelnék. Sok az ér a zacsi alatt, vagy nem tudom.

    A nyereg viszont marad egyelőre.
    Arra már rájöttem miért használnak atletikus nyerget montin. A 178 mm súrolja a combom ha kiállok és esetleg nyereg mögé helyezkednék.
    Filózom rajta, hogy ez a konfig (széles nyereg + kiemelt karbon cső) teljesen jó mindenféle tekeréshez. De vadulni lehet mégiscsak jó lenne egy dropper meg egy keskeny nyereg, ami nem akadályoz. Aztán max cserélni a kettőt attól függően hova indulok. Meg kivel. Bnős túrázáshoz a trón tökéletes.
    [/Blog]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák