Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Drótszamár #15472 üzenetére

    Pollen allergiád nincs véletlenül? Amit leírsz az eléggé hasonlít egy enyhe asztmához, vagy mint ha az kezdene kialakulni (ha ez utóbbi időben kezdődött csak). Ahogy az orvosom szokta mondani asztmával sprinter lehet az ember de maratonista nem :) Tipikus jelenség, hogy kezdetben semmi problémát nem vesz észre az ember, viszont hosszú terhelés alatt egyszer csak elkezd fogyni a levegő...
    Ha nem is asztam, akkor is valószínűnek tartom, hogy a hörgőidnek nem tetszik valami. Ez lehet akár túl száraz / túl párás levegő, vagy túl hideg is. Nem teljesen egyértelmű, hogy ez most kezdődött, vagy régebb óta van, de ha előbbi, akkor az is lehet, hogy egy megfázás / influenza maradványa, aztán idővel elmúlik majd.
    De félreértések elkerülése végett nem vagyok orvos, csak van némi asztmám aztán emiatt jobban utánanéztem a tüdőt érintő dolgoknak :)

    Amúgy írta valaki, hogy 120-as körüli pulzussal próbálj tekerni, én kb. fele annyi kiló vagyok, mint te, de ha felülök a biciklire, már akkor 120 körül van a pulzusom, nem hogy el is kezdjek tekerni :) Az általános pulzustartományokat tökéletes bmi-vel rendelkezi 35 körüli férfiakra szoktál megírni, szóval aki ettől bármilyen paraméterben eltér, annak valószínűleg nem lesz megfelelő :) Vannak kalkulátorok, amik ezen paramétereket is figyelembe veszi, az alkalmasabb a megfelelő pulzustartomány meghatározására.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák