Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz Ákkk #140673 üzenetére

    Mint minden, ez is szubjektív. Nekem is Giro cipőm van, igaz nem Rumble, hanem egy másik modell, ez annyira merev, hogy fölösleges lenne a keret, csak plusz súly és teljesen haszontalan. Egy kevésbé merev cipővel persze lehet, hogy kényelmesebb.
    Az 56-os stoplit most már használtam nagyon horror terepen is, eddig soha nem oldott ki magától és szerintem nálam nem is fog. De megértem ha neked nem vált be, a múltkor valaki itt is írta, hogy neki az 51-es is gyakran kiold véletlenül, akarata ellenére. Nekem nem, az 56-os sem, nem rángatom vagy húzom semerre a lábamat a pedálon és hajtás közben nem nem abba az irányba húzom, amerre kioldana, szal jól ki van ez találva. Ha neked az 51-es is könnyen kiold, mert hamar megszoktad és már kialakult ez a 6-ik érzéked, azt is megértem, de te is hidd el, hogy nekem nem megy ilyen könnyen, vészhelyzetben vagy hirtelem megálláskor soha (!) nem tudtam kioldani, mindíg borulás lett a vége, aztán amikor már b*romira megüttem a térdemet, akkor teljesen elegem lett belőle. Az 56 a hozzám hasonlóknak tanulni biztonságosabb, aztán később, ha már nagyon ráéreztem a dologra és a pedál is jobban bekopott, akkor valszeg én is teszek egy újabb próbát vele. És nem csak én vagyok így vele, viszonylag sokan panaszkodtak már itt is, hogy próbálták megszokni az SPD-t, de nem ment, a múltkor valaki kulccsontörésről is írt miatta, ha jól emlékszek. Szal szerintem két SPD-s tábor van, az egyik könnyen megszokja az oldalra kioldást, a másik meg képtelen, vagy későn érez rá, amikor már annyit esett, hogy elege lett belőle.
    No de mindegy is, a kolléga mint írta nem terepen használná, hanem városban, szal fölösleges ezen vitázni, oda szvsz egyértelműen jobb az 56-os, főleg kezdőként. Gyakrabban kell megállni, több a váratlan helyzet, szal állandóan oldod-becsatolod-oldod, ráadásul ha esel, abból könnyen baj lehet a sűrűbb forgalom miatt, eldőlsz, átmegy rajtad egy autó és neked annyi.

    samujózsi: Én nem tépem ki, aztán hogy te kitépnéd-e azt nem tudom megjósolni :D . Úgy van kitalálva, hogy húzáskor nem old ki, csak ha szándékosan ki akarod oldani. Mivel nem drága, ha nagyon nem érzed biztonságosnak az 51-et, szerintem érdemes vele tenni egy próbát.

    IMIIKE1998: elöl kb. 2, hátul 2.2.

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák