Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz skroy #117495 üzenetére

    Ilyen árkategóriában nem kapsz jobbat, kb ennyi egy neuzer gyerek kerékpár is, aztán az sem jobb semmivel, sőt, még rondább mint ez a btwin, és abban a villa is merev acél.
    Ami jobb lenne az drágább is, pl ez a kellys junior 24"-es nyilván jobb egy kicsivel, meg vannak Cube-nak, Meridának stb is minőségi gyerek kerékpárjai, de ezek 100-120 körül mennek. Nem kell a decathlonos bringáktól tartani az olcsóbb kategóriákban, csak a drágább kategóriákban nem ajánlott. Ennek annyi a magyarázata, hogy a vázak nem érik el azt a minőségi színvonalat amit egy minőségi gyártó ad. Ezen megy a btwin-es komment bírkózás mindig, hogy egyes emberek ezt nem akarják elfogadni. Túl rugalmasak a vázak és sok a pontatlanság. Ezért olcsóbb, de annyira meg nem olcsó, hogy megérje, és egy esetleges eladáskor is többet buksz rajta mint egy márkásabb kerékpáron, nem véletlenül, mert az emberek nagy része azért nem hülye.
    Viszont ezek a negatívumok az olcsóbb bringákat nem érintik, mondjuk 100-120 ezerig bezárólag, idáig ajánlott a decathlonos bringa is, ezen árszinten sehol nem kapsz csodát.

    FIREBLADE78: Az, hogy mennyire lesz élvezetes a merev XC, egyénfüggő. Van akinek teljesen az, de van akinek nem, ez azon múlik, hogy te milyen stílusban bringázol. Ha XC/Maraton versenyekre szeretnél járni, ahol minden másodperc számít neked, vagy olyan bringás vagy akinek tényleg a másodpercek a legfontosabbak fölfelé is, akkor biztos jó társad lesz egy minőségi, könnyű, merev XC. Akkor is meg leszel vele elégedve, ha egy nyugodtabb vérmérsékletű bringás vagy, túrázós stílusban bringázol, és azért egy könnyű kis bringát szeretnél. Viszont ha csak úgy hobbi jelleggel, de azért csapatósabban is, igazán élvezetesen akarsz tényleg árkon bokron menni, (most ez nem feltétlen jelent durva DH terepet) és sehol sem akarod, hogy a bringa legyen alattad a szűk keresztmetszet, gyakorlatilag mindenhol le akarsz vele menni normális kereteken belül, akkor mindenképpen fully. Rugóút tartományban meg 120-140 között. A legtöbb hobbi montisnak szerintem ez a kategória a legélvezetesebb, mert kb mindenhol biztonságban érzed magad a bringán, és ehhez nem kell eszeveszett tempó. Egy merev XC hamar elérheti a korlátait lefelé, pláne ha nem egy tapasztalt, technikás bringás ül rajta, nagyon jól meg kell választani a nyomot, amin lefelé gurulsz, nagyobb tempóban. Egy jó fully jobban tolerálja a hibáidat is, jobban megeresztheted neki, a nyomot sem kell annyira pontosan megválasztani, sok mindenen átvágtathatsz vele, olyan helyeken is ahol az XC már ledobna magáról, ezek a tulajdonságok a legtöbb embernek élvezetesebb bringázást nyújtanak. Nekem ez a tapasztalatom. Enduro kategóriát nem feltétlen ajánlanék, mert azért a 160mm körüli útra tényleg kevesebb embernek van szüksége, meg ha nem egy top gép, akkor ezek azért nem könnyűek, 15 kiló körül simán vannak, a lock sem jelent teljes lezárást és a geometria is nehezíti a hegyre feltekerést. Ilyen kategóriát max akkor éri megvenni egy átlag, hobbi montisnak, ha van lehetőséged egy olyan gépet megvenni, mint ami Toobee-nek is van, és az egész gép 12 kiló. Egy középkategóriás Trail, AM gép 120-140mm közti rugóút tartományban 13 kiló körül van, és ezekkel még egész élvezetesen mászol is, ha nem is annyira hatékonyan mint egy 10-11 kiló körüli merev XC-vel, kicsit lassabban, de lefelé meg ég és föld. Érdemes lenne kipróbálnod pár bringát vásárlás előtt, hogy magad is megtapasztald ezeket a tulajdonságokat amiket említettem, akkor már tudsz hozni jó döntést.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák