- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
Aktív témák
-
Bocaa
senior tag
90k-id meik a legjobb ranga dirt/freeride-ra?
A mongoose zero G-t néztem
Meg umf hardy 5
Esetleg specialized hardrock sport (tárcsa nélküli)
THX?"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
Mcray
senior tag
Sziasztok! Nem vagyok rendszeres bringás mert csak kölcsön bringával tudok menni de akkor nagyon "bringás" vagyok.
Szeretek kb 60 Km/h-ig DH-z ni. Tudom nem sok, de nekem bőven elég és szeretek 40-50 kilómétereket letekerni, hogy az út végén csobbanjak egy jót vmi tóban.
Kb 1,5 éve nem tudtam bringázni, és úgy érzem kiestem az infóáramlásból.
A bringa amibe szerelmes voltam egy régi kb 4 éves Magellán Crater váz+ Rock shock Judy villás bringa volt Piros Michlen gumival. A váz mérete elég kicsi volt, mintha női vagy gyerek méret lett volna, viszont az én 175 centimhez tökéletes volt, hogy alacsony és rövid a bringa.
Ilyen kategóriában mennyiért és milyen bringát vagy részegységeket ajánlotok.
70 Ezerből ki lehet hozni egy ilyen Túra-DH bringát.
Köszi! Andris
[ Szerkesztve ]
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
nagyúr
-
Pinya007
aktív tag
DH abszolút más kategória mint túra. 70k-ért egy belépő szintű cross country bringát kapsz:
Kelly's Quartz
Kona Lana
Magellan Crater
Magellan DracoOlcsónak számító DH bringa:
Magellan Vega DHOlyan nincs, hogy valamilyen témában ne lenne PH topic! :)
-
Ariadne
őstag
70k-ból egy városi bringát, vagy egy crosst ki lehet hozni, kompromisszumokkal, de igazi túragépet nem, DH gépet meg még annál is kevésbé.
Nekem az nem nagyon világos, hogy mit is akarsz tulajdonképpen. Hogy lehet 40-50 km-en DH-zni, hát nem pár perc egy pálya? Janihegyen szokott itt a fiatalság tobzódni, de nem hinném, hogy 10-15 percnél többe telne lejutniuk, sőt. Legutóbb Királyrétnél találkoztam egy kisebb csapattal, ők egy (lefele) egy perc alatt teljesíthető hmm pályán mászkáltak nagy lelkesen.
A Magellán túrára jó márka, de DH-ra felejtsd el... Nem tudom, gyártanak-e egyáltalán DH gépet, viszont Craterrel DH-zni ezért kicsit életveszélyes mutatványnak tűnik. DH-ra az átlagos túragépeknél jóval strapabíróbb jószág kell, ha nem akarsz váztöréssel és egyéb súlyos gondokkal szembesülni. Egy ilyen gépnek viszont sajnos csak a váza is sokkal több, mint 70k...
mod: Na túl sokat tököltem a megfogalmazással.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Ha már szóba került a DH, régen érdekelne egy dolog. Az a műfaj, amikor szép hooosszú, kanyargós singletrackeken mennek lefelé a csókák a meredek hegyoldalban, az freeride? Vagy DH? Az én képzeletemben a DH-s keresztbe ledönget a hegyoldalban futó kis utakon, a freeride-os meg szépen lemegy rajta. A cross countrysban meg megfagy a vér mindkettő gondolatára.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
nagyúr
válasz Ariadne #7758 üzenetére
Az leginkább CC. Na, jó legyen Back Country vagy All-Mountain. Ennél kicsit durvább, sziklás, meredekebb utakon, vagy úttalan, köves hegyoldalakon való csapatás, némi felfelé haladással kombinálva már inkább Enduro. Ha ugratók tarkítják a pályát, wallride-ok, letörések, north-sore-ok, útátugrások, stb., az a Freeride. A DH nagyjából hasonló, csak nem öncélúan, szabadon, az élmény miatt, hanem versenykörülmények között, időre nyomatva.
Mármint, ha már mindenképpen kategorizálni szeretnénk.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tr00p3r
addikt
válasz Ariadne #7757 üzenetére
Elnézést,h kijavítalak, de ő a sebességre gondolt szerintem a DH-nál: "Szeretek kb 60 Km/h"
A továbbiakban mindenképpen igazad van. Semmiképpen nem egyeztethető össze a kerékpározás eme két szak-ága.
Ellenben: a "CC-fanoknak" egy-két szép kép a múltheti XCO Világkupáról (Houffalize, Belgium, April 19-20, 2008) erre, erre és erre is
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz tr00p3r #7760 üzenetére
Igen, ezt értem, nekem úgy egyébként a "40-50 km-t letekerni" meg a "DH" fér össze nehezen, már ha nem elvadult a gondolkodásom. Szóljatok, ha tévedek, de a DH-soknak nem szokása 40-50 km-eket tekerni, no meg DH bringával nem is lehet nagy élvezet. Hegyről le meg nincs akkora pálya, nálunk legalábbis.
Jorus: Köszönöm a megvilágosítást. Ha a kis ösvényeken meredek hegyoldalon lecsorgás még CC-nek is elmegy, akkor tényleg tervezek túrát valamelyik évben a francia Alpokba. Csak mert ami videót láttam, azon DH-sabb, de nem kifejezetten DH-gépnek tűnő cuccokkal mentek le az ilyeneken, na akkor az lehetett az Enduro.
[ Szerkesztve ]
-
Mcray
senior tag
válasz Ariadne #7758 üzenetére
Köszi a válaszokat. Tehát értsem úgy hogy dugjam fel magamnak a 70 ezer forintomat
Nagy kár
Ti biztos jobban tudjátok, de nekem nem volt gondom a régi bringával csak az hogy nem volt az enyém.
DH-t keveset látott, és nem 60 kilóméteres DH-t hanem annyi volt a max sebesség amit mertem vele.
Más bringák 100-150 es kategóriában nem tudták felvenni még azt a tempót sem
-
Ariadne
őstag
Tehát értsem úgy hogy dugjam fel magamnak a 70 ezer forintomat
Nem erről van szó, csak arról, hogy 1. mindkét célra alkalmas gép nincs, és 2. túragépet össze lehet hozni ennyiből, lásd linkeket fent, viszont DH gépet sajnos nem.
-
nagyúr
Érdekes elképzeléseid vannak. Például mi köze az elérhető sebességnek a felhasználási területhez és az árhoz?
Mondjuk azért megnéznélek, amint a már említett Magellan Craterrel, meg a kis CC Judy-val nekiindulsz egy DH pályának. Egyáltalán, tudod mi az az DH?
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
tr00p3r
addikt
Nem letolni szerettelek volna, csak részedről szokatlan volt. Általában a leghülyébb illetve valószínűtlenebb kérdésekre is higgadtan és türelemmel szoktál reflektálni. Azért megértem a "frusztrációd" is. A kollégáim abszolút IT-analfabéták és tudnak olyan hajmeresztő kérdéséket feltenni vagy olyanokat mondani, hogy sírva tudnék fakadni....
-
KrAt
veterán
Na megnéztem, a hátsó kerék: rubena külső, inflate to 50 psi - 350 kpa - duplafalú felni: trinity Nemtudom, mennyire gagyik, remélem nem
mennyire fújjam akkor?
-
Ariadne
őstag
válasz tr00p3r #7765 üzenetére
Nekem tetszenek. Mindig is nagyon tiszteltem a DH-sokat, jó lehet ilyen bátornak lenni.
McRay: Hát igen, a sebesség... Én nagyon nyúl vagyok, mégis mentem már 65-tel - a Szépvölgyin (ott nem szabadna, veszélyes ) meg a Pilisben erdészeti úton lefele, aszfalton. Terepen lejtőn szerintem 30 fölé még sosem merészkedtem.
Szóval a szám önmagában semmit nem mond, mert ügyesség, technika, no meg bátorság kérdése, és persze főleg terepé meg kerékpáré. Igazi Dh-s lejtőn meg ugratón száguldani lefele, ahhoz csak egy szükséges dolog a jó bringa, de feltétlenül kell védőfelszerelés, technikai tudás meg gyakorlat is, mert veszélyes üzem...CC-s társaságunk egy kicsit merészebb tagja bukott most akkorát, hogy eltört a sisakja, meg az orra is... Elszámította, és ehhez még nagyobb lejtő vagy DH pálya sem kellett...
[ Szerkesztve ]
-
Thyb
senior tag
válasz tr00p3r #7767 üzenetére
[OFF] hogy sírva tudnék fakadni
azt azért megnézném, hogy sárga koponyádból hol bugyognak elő a könnycseppek[/OFF]
Ezt láttátok már? A 2 BKV-s arcon csak mosolyogtam. Van amiben igazuk van, de a minek a városba bringa nagyon betette nálam a kaput.
[ Szerkesztve ]
Ha a hatalom csúcsán nincs erkölcs, alatta nincs szabadság.
-
-
Mcray
senior tag
Köszönöm srácok! Tényleg nem lehetek tisztában a fogalmakkal, a képeket nézve.
Én itt a budai hegyekben nem is találkoztam még ugratóval, csak nagyon gyors, szűk viszonylag egyenes meredek szakaszokkal, közeli ágakkal. Én ilyen körülmények között mentem le többször, és csak egyszer mért sebességgel és az 59,9 volt. Ja és kis emelkedők is voltak
Akkor ez inkább CC amit én szeretnék? Ne aggódjatok tudom én is milyen láma kérdésekre válaszolni ezért is köszi mindenkinek, aki terelget a jó irányba
Ariadne! Csak vicceltem a feldugós szöveggel, értem én
[ Szerkesztve ]
-
tr00p3r
addikt
Nincs mit és ezért vagyunk itt. Ebben a topikban kb. 20- ember ír rendszeresen és igyekszik a többiek kérdéseit a legjobb tudása szerint megválaszolni.
Inkább a CC-s gépeket nézegesd, de ne csak új kerékpárban gondolkodj. Nézz szét a Bike Magazin apróhirdetései között, ott ennyi pénzért már találhatsz olyan bringát, ami erős középkategóriás és az igényeidet biztosan kielégíti.
Például itt van rögtön ez Specialized 71 ezerért
[ Szerkesztve ]
-
Thyb
senior tag
hmmm 67 kilónál nem tiudom, hogy elég-e a 28mm-es. Erre majd mindjárt dob valamit Jorus. Mindenesetre, ha nagy tempóban akarsz lejönni, akkor izmosabb ajánlott, mert ha fékezned kell csutkára, akkor lehet, hogy a gyengébbiket begyürnéd magad alá.
-
Thyb
senior tag
Moist a 28-asra irtad? mert Ő emigyen nyilatkozott az előbb:" Én ilyen körülmények között mentem le többször, és csak egyszer mért sebességgel és az 59,9 volt", bár az én sulyom vagy egy 30-assal nyom az övénél többet, de a 28 teló nyeklett be a váz alá amikor a Hays sole-t meghuztam, mint a csuda.
-
nagyúr
Az ő súlyával nem lesz ilyen gond, meg aztán V-fékkel fogja használni, ami nem a tengely közelében terheli a villát, így az erőkar is sokkal kisebb, ami csavarná a telót.
[ Szerkesztve ]
-
Mcray
senior tag
Öröm itt lenni. Most is új dolgot tanultam, ezzel a telócsavarodással.
A 28 az valami CC szabvány vagy bringa model és méret váltogatja? Mennyire aránytartó dolog kicsi bringához kicsi teló, ha van ilyen egyáltalán?
-
Ariadne
őstag
Ez a méret a becsúszó vastagságát jelenti, gyanítom az átmérője ennyi. Ránézésre is látszik, hogy némelyik vastagabb, mások vékonyabbak.
"Magasságban" pedig a váz határozza meg, hogy milyen való bele, CC-re általában 100mm-es szokott lenni. Városi bringák 80mm-essel szoktak menni, All Mountain 120mm körül, DH-ra meg a csillagos ég a határ, duplavállas telóval.[ Szerkesztve ]
-
Thyb
senior tag
válasz Ariadne #7785 üzenetére
Örömmel látom Pingvin egész kiklupálódtál teló ügyben.
De teljesen igazad van. A telók mérete (általában 28, 32,36-os de ha jól tudom ezek közötti méret is található) a célnak megfelelően változik, mind becsuszószár keresztmetszet, masszivitás, olaj, vagy levegőnyomás (néhol külső rugó rásegitéssel), illetve becsuszószár hosszától. Jobbakon ez utóbbi módositható, de az nem a 70-es kategória lesz.
-
Froclee
őstag
Tegnap mekkorát nyaltam. Viszem havert, ő ül az ülésen és meg állva tekerek. Megyünk vagy 20km/h-al, lassan húzom a féket és egyszer csak megáll az első kerék . Ő átesik fölöttem -a csuklója majdnem eltört- én meg iszonyatosan bevertem a számat. De ezen kívűl fáj a jobb lábamon a quadricepsz, bal vádlim, két tértdem, bal könyököm. Semmiképp se vegyetek gagyi biciklit emberek!
-
Ariadne
őstag
Muszáj volt. Amikor megláttam, hogy 2,5 kiló a Reconom, míg az embör Manitou-ja csak másfél, viszont nem bírja a 180-as tárcsát, akkor rájöttem, hogy sürgősen el kell kezdenem tanulgatni, hogy ez most miért, hogyan és egyáltalán.
-
Ariadne
őstag
válasz Froclee #7787 üzenetére
Nem lehet véletlenül, hogy ez a baleset nem a gagyi bicikli, hanem (részben legalább) a felelőtlen felhasználók hibájából következett be? Sisakot mindig, de mindig hordjatok!
[ Szerkesztve ]
-
Mcray
senior tag
Hát igen. Gagyi bringa. Én is kerülöm a *Escós meg a "hülye azért vagyok" bringákat. Azok valami félelmetesen veszélyes kategóriát képviselnek.
Köszi srácok a segítséget. Belövöm a pénztárcámnak a 70-ezret és várok, míg találok vmit.
Üdv
-
nagyúr
A 40 mm-es becsúszójú teleszkópokra gondoltam.
Thyb: ugyan, az én villám is 40-es becsúszójú, és alig 300 grammal nehezebb, mint mondjuk Ariadne Recon-ja...
[ Szerkesztve ]
-
Thyb
senior tag
válasz Froclee #7787 üzenetére
Kiakadt a fék, és elment küllőt nézni? Én anno dinamovan buktam hasonlót emelkedőn felfelé, egy 2 VH-s 35 kg-os férfi bringával. Átrepültem a kormányon, a bringa felállt az elsőkerékre és utánnam fordult, majd rámzuhant.
Én voltam a hülye mert lámpám sem volt, még ma sem értem minek hagytam fenn a dinamót.
-
Ariadne
őstag
Azért tegyük hozzá, hogy az én Reconom viszont CC-s viszonylatban egy dömper. Nem vagyok grammániás, de azért egész kilogrammok elvesztése az minden szempontból jól jönne.
mod: Valamelyik hétvégén a Rekettyésnél pihent szintén egy idősebb és egy középkorú DH-s bringás egyén, naggyon szép Kona, illetve Speci jószágokkal, és a fiatalabbik kérdezte, hogy megemelheti-e a bringámat. Már bánom, hogy nem kérdeztem meg, könnyebb-e egyáltalán az övénél.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
nagyúr
válasz Ariadne #7795 üzenetére
És azt is tegyük hozzá, hogy az enyém az egyik legkönnyebb DH villa, tehát egy masszív CC telótól 30 gramm, azért igen szép eredmény, na.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest