Hirdetés
-
Retro Kocka Kuckó 2024
lo Megint eltelt egy esztendő, ezért mögyünk retrokockulni Vásárhelyre! Gyere velünk gyereknapon!
-
Így fest a Steel Effigy korai béta változata
gp A külső nézetes hack&slash akciójáték az előzetes információk szerint PC-re érkezik.
-
Nem gyárt több LCD tévépanelt a Sharp
ph A cég bezárja utolsó, Sakaiban található üzemét, amivel egy korszak ér véget.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinisi
senior tag
Mivel most éppen témában van a daráló, és a rögösödés, megkérdezném, hogy milyen kategóriába sorolható az SM/92?
Ilyet használok és a rögök nálam is megjelennek darálás után, a kisebbek és ezekhez képest a nagyobbacskák is.Ezek mennyisége a daráló minőségétől függ leginkább? Amennyiben ez így van, akkor melyik az a szint amitől már ez nem jelentkezik? (nem mintha sajnálnám az időt a WDT-re, a kb. árkategóriára vagyok kíváncsi)
Eddig azt gondoltam, hogy főként a kv olajtartalma és az őrlés finomsága befolyásolja, hogy mennyire állnak össze a szemcsék.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz levytee #44431 üzenetére
Nekem is mostanában keltette fel az érdeklődésemet a karbaörlős megoldás. Avx-en találtam egy linket, ami ugyan nem ezt taglalja, de egy lehetséges alternatívára mutat. Bár, hogy mi ez, és, hogy hol lehet beszerezni a cuccost?!, mert gondolom nem gyári a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Sinisi #44457 üzenetére
Azt is gondolom, hogy ez nem egy nagyon egyedi megoldás, mert valahol már láttam vagy ugyan ilyet, vagy egy nagyon hasonló kivitelezést... ha ráírna valaki a tulajra, még az is sanszos lehet, hogy megjelöli a forrást, hogy kitől lehet ilyet rendelni... bár az megfontolás tárgya lehet, hogy ha küldenek egyáltalán ilyet Mo.-ra, maga a szállítás kerülhet annyiba mint a korábban linkelt adagolótölcsér ára, az anyagárról, legyártásáról (így kép alapján) nem is beszélve...
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Peti...(16v) #44459 üzenetére
akkor ez tiszta sor!!
-
Sinisi
senior tag
Daráló vásárlás előtt állok (bár anyagiak függvényébe még várat magára a dolog, persze nézelődni már elkezdtem most). Látom, hogy a mazzereknek igen magas a kelendősége, kivéve a jófogáson még mindig gazdára váró stark-ot. Erről a típusról, vagy akár a konkrét darabról mit érdemes tudni? Jó vételnek számít? Azon gondolkoztam, hogy miért nem kelhetett még el, hiszen paramétereiben egyértelműen körözi a jollykat(amiből vagy 3-is elment míg ez megmaradt). Esetleg nincs alkatrész utánpótlás?, mert úgy látom, hogy a gyártó már nem gyártja... emellett itthoni, és külföldi fórumokon is szűkszavúan írnak ezekről...
-
Sinisi
senior tag
fragola.6035: ment pü.
-
Sinisi
senior tag
Mostanában merült fel bennem, hogy nem mindegy, hogy mennyi az un. pangó kv mennyisége itt-ott, tehát minél kevesebb annál jobb... de most meg azon vívódok, hogy ha "kicsi" pl. mint a Mazzer mininél, az 58-as késpár, akkor nem fogok boldogulni a világosabb kávékkal...? Nekem ez egyelőre úgy fest, hogy ha kevesebb a pangás (ezt a témát nem provokálnám ezért is nem írok mennyiséget), kevesebb a választható kávék száma (már ha a nagyobb pangás oka a nagyobb késsel hozható összefüggésbe, azaz ha nagyobb a kés nagyobb a ház, a garat stb.)
Vagy egy 64mm-es késpár feloldja ezt a dilemmát?[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Az általad említett fiorenzato az ami hosszútávra van betervezve - amellett, hogy ebben időnként elbizonytalanodok -, az említett minél kevesebb pangás és a karbaörlés kényelme miatt. A kényelem szempontjából irigykedek, mert nem az F4 árkategóriáján belül, de már megvalósították, hogy ne az idővel való variáláson keresztül, hanem direktben legyen állítható a kívánt mennyiség darálása.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Miért kell mindig babnak lennie a tartóba? Az F4 nanora vagy a beépített mérleges változatra gondolsz?
Mert ha jól látom, akkor az F4-nek csak nagyobb testvérei léteznek, amelyekben elméletileg több darálmány marad az örlés után, hiszen nagyobb hely van erre. Napi mennyiségtől függetlenül, erre vonatkozóan, nálam az az eldöntendő kérdés, hogy bevállalom-e annak a mennyiségnek a leörlését (a kukába) ami ahhoz szükséges, hogy kihajtsa az álló kávét. Egy ilyen nagyságú darálónál ez a mennyiség számomra egyáltalán nem vészes.Azért is kérdeztem rá a starkra, hogy azzal mi a helyzet, mert egy 83-as késpár, bármennyire is teccetős , már egy jóval nagyobb testet... feltételez. Korábban egy Sm 92-őt használtam, és annál számomra már határeset volt a pangás mennyisége. Szóval ha ahhoz késpest nagyobb a Stark akkor részemről ez el is döntötte a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Átmeneti, daráló nélküli életvitelhez szeretnék ajánlásokat, bolti (pl. spár, penny) előre darált kávékra. Gondolom a mutatvány nem fog nyomásfokozó szűrő nélkül működni...
A lejárat dátumából lehet tudni, hogy mikori pörkölés?
Vagy ez így csak szenvedés lenne és inkább sátorozzak le egy kávézó mellé? -
Sinisi
senior tag
Iggaz! Eddig arra nem is gondoltam, hogy előre daráltat vegyek dkg-ra Lehet, hogy ehhez köze van annak, hogy amikor ezt az utat korábban próbálgattam, még nem, hogy darálóm nem volt de a nyomásfokozó szűrő fogalmát sem ismertem... és talán a végeredmény traumatikus élménye jó mélyre eltemette bennem ennek a lehetőségnek a számításba vételét?
-
Sinisi
senior tag
Szerintem biztos, hogy nem egy helyen jártunk de, most, hogy említed, beindult az emlékáradat, és már rémlik is, hogy "nagyon durva" volt az örlemény amit én is kézhez kaptam. Amikor ezt a következő alkalommal szóvá tettem(és hogy most finomabbra öröljék), a hölgyemény mikozben nemtetsző arckifejezésel méregetett, közölte, hogy márpedig ez a legfinomabb fokozaton lett darálva és eddig mindenkinek jó volt így, nekem miért nem az?! Aztán persze egymás agyának maszírozás közben az is kiderült, hogy (állítólag) a tulaj nem engedi nekik, hogy hozzányúljanak a fokozatállítóhoz, (természetesen nekem sem engedték meg ), de, így utólag kb. mindegy is lett volna, mert akkor még nem volt nyomásfokozós szűrőm.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Most, hogy témában volt, szétnéztem, és ismét lehet reneka szűrőt rendelni... Bár egyelőre daráló nélkül nem sokra megyek vele...
-
Sinisi
senior tag
válasz Bazsee71 #44862 üzenetére
Csak nem azt akarod mondani, hogy na ki mondott meg mit?! amúgy ha számolunk egy kicsit, olyan sok idő nem is telt el... szóval talán némi tulzással, de kettő rendelés közötti időszakkal megeggyező időnek is betudható ez az un. hiányállapot... (azt nem is néztem, hogy mikortól érhető el ez ismét, így még az is lehet, hogy túlzás nélkül, simán belefér az időkeretbe...)
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Én is Danettinél vettem. Egy egy csészéset (cikkszáma: UN551 ) és egy duplát (cikkszáma: UN548). Vettem egy háromszemélyes Faema szűrőt ( Cikkszám: F090, de ezt nincs a honlapon fönt, katalógus alapján kerestük ki) is biztos ami biztos alapon, arra az esetre ha olyan kv-val találnám magam szembe amelyiknél a dupla szűrő kevésnek bizonyulna, de ezzzal nem ment fel rendesen a kar.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Sinisi #44872 üzenetére
És ha már szűrő, ugyan a háromszemélyes faemával a Gc-nél nem jártam sikerrel, de ez az Ims nagyon bevált! Nem trutymákosodik a vízterítő, mert nem mennek át rajta a darálmány részecskéi. Engedek egy kis vizet miután levettem a kart, odatörlök a kávészemeknek egy rongyal, engedek még egy kis vizet, és teljesen tiszta.
-
Sinisi
senior tag
Igen-igen! mármint én határozottan erre az álláspontra jutottam! Csak a bajlódás volt az 58-as tamperral, szinte mindig szétrobbantotta a víz a "kávépogi" azon részét ami a kis "kalap" mélyített részén túlnyúlt(bárhogy ügyeskedtem). Most rendeltem fragolától azt hiszem, hogy 41-eset, de erre nem esküdnék (hogy 41-es ). Bár úgy, hogy nem nyúlik túl a kv a zsákos részen szerintem 7-8g-nél nem fér több bele.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Ro.-s vizet használok, szal nincs tapasztalatom, hogy melyik a jobb, de úgy emlékszem, hogy valaki azt mondta, hogy vízlágyító gyantát használ (egyszerűen a tartályba dobva). Ezek pedig nem annak tűnnek, amit a rövid élettartamuk is sejtet. Végül is passz.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Kazasi #44932 üzenetére
Mivel én RO-vízzel itattam eddig a gépet, a linkelt cikk alapján úgy látszik, hogy ezt újra kell gondolnom!? Szóval, részemről nagy köszi, hogy eddig kitartott a rugózásod Bár én azért nem gondoltam problémásnak ezt (amellett, hogy amit itthon fogyasztunk visszasózótt formában tesszük), mert TDS mérővel ugyanannyi oldott anyagot tartalmaz mielőtt beleöntöm a víztartályba, mint miután átmegy a rendszeretn! (ezt próbáltam úgy is, hogy majd egy napot állt a bojlerban a víz, és akkor sem volt különbség a kettő érték között...)
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Fgyasztással kapcsolatban:
Van tapasztalata valakinek a friss (pár napos) pörkölésnél, hogy ha így kerül fagyóba a kv., mennyivel nő meg az az idő ami fagyasztás nélkül már finomabb ízeket hoz? Vagy érdemesebb eleve az ihatóbb állapotában jégre tenni? -
Sinisi
senior tag
válasz Sinisi #45035 üzenetére
Aztán még az adagonkénti gyártás közben az jutott eszembe, hogy jó lesz-é egyáltalán az alkalmazott technika (video)?
Mert arról ugyan volt szó, hogy elég aluba csomagoldni (szóval nem feltétlen kell a plusz zacskózás, papíros, stb...) de nem találok arra írást(vagy elsiklottam fölötte), hogy mennyire, hány rétegben elég betekerni... mert azért csak nem légmentesen zár így? vagy igen?!
Arra csak nem visz rá a lélek, hogy csupaszon, az adagokat egyesével rakjam a mélybe, ezért belerakosgatom egy zárható műanyag dobozba.
Arra is gondoltam, hogy az alufóliába csomagolt adagokat, lehet, hogy nem ártana még körbetekerem folpackkal is?
-
Sinisi
senior tag
válasz Wolfy999 #45037 üzenetére
Igen azt a metodikát megtaláltam, és tervezem is a kipróbálását. Kíváncsi vagyok a kettő közötti különbségre!
Az üvegekben való tárolással pl.1kg kv-nál mekkora helyet foglalunk el?
A korábbiak alapján úgy számolom, hogy ha egy üvegbe kettő duplának megfelelő mennyiséget akarunk fagyasztani akkor az 27db 116ml-es üveget jelentene.
De ha elég, hogy 15grammosával adagoljuk akkor a 40ml-es üvegből 67db-ra van szükségünk.
Ha számít az ár, akkor jelenleg, egyértelműen a nagyobbat érdemes választani.Ha valaki megírná az üvegcsék kb. méreteit, akkor a kb. helyigény is számítható lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz levytee #45038 üzenetére
Erre, hogy zacsiban, adagonként tárolom én is gondoltam, de ott elakadtam, hogy szelepsekből, a minimum menyyiség 150g-os volt. Azt tudom, hogy lehet kb. bármekkorát venni szelepnélküli símítótapaszosból, de akkor a Co2-vel mi lészen?
Vagy kicsivel nagyobb zacskóba rakod mint amekkora pont passzolna a tárolni kívánt mennyiséghez?Mondjuk arre a részére az üveges megoldásnál kíváncsi lennék, hogy mit mutat a gyakorlat, hogy ha csurig van az üveget, akkor mi lesz a termelődő szén dioxiddal? Csak nem veti már szét a nyomás, illetve röpíti le a tetőt !
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #45051 üzenetére
Most úgy raktam el 4X kb.150g-ot, hogy ezeket a folpackon kívül egy-egy nagyobb szelepes zsaciba tettem (persze csak azért mert azok már nem fértek abba a rekeszbe ahol "biztonságban" lennének a más már fagyott dolgok vágó, hasító hatásától, szóval amit írtál arra nem is gondoltam).
Korábbról amit ugyanígy (szelepes zacsi+folpackba tekerés) raktam el, nem tűnt problémásnak...
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Csak nem hagyott nyugodni a fagyasztós téma . Bementem az első bolta ahol sanszos volt, hogy árulnak mini dunsztosüveget. 220ml-eseket tudtam venni (az egyel ez alatt lévő méret 10ml lett volna) , rámértem, koppra 80g fér bele, 1kg-nek vettem 13db.-t.
Veszek majd még (szelep nélküli) zacsikat is (50-100g körülieket, majd amilyet kapok). Ezekbe remélem már elég lesz, egyesével - külön, nagyobb zacsiba rakás nélkül - bepakolni.
Mert gonolom csak azért kell a kisebbeket egy nagyobb zacsiba rakodni, mert félő hogy kihasadnak. Hiszen ha időnként kinyitom a nagyot, hogy kivegyek egyet-egyet akkor abba is levegő kerül, és ha még bénázok is a kivételnél, viszzazárásnál, a lakás melege miatt mindegyikben félő, hogy kicsapódik a pára.
Aztán majd jól összehasonlítom, hogy melyik a tuti. Csak a végén nehogy az derüljön ki, hogy vagy adagonként fagyasztok, vagy elfelejthetem az egészet, mert a kivétel után a babokat hazavágja a pára, azaz ez után nem bírnak ki napokat, jelentős minőségromálás nélkül.
-
Sinisi
senior tag
válasz levytee #45062 üzenetére
Ha ez azt jelenti, hogy nem csapódik ki a pára a szemeken, ha fagyó után egyből bekerül a hűtőbe, akkor részemről jó eséllyel a dunsztolás lesz a befutó. Mert minél kevesebb a macera annál jobb.
Ahogy számolgatom a minimum amit itthon meg tudok inni, az a kettő szimpla/nap, így legroszabb esetben a 80g 5 nap alatt fogy el, szóval ha eddig kibírja jelentős romlás nélkül, akkor tuti nem aprózom el jobban.
Most malabár és rome van a fagyóban, (alapból, már a hűtőben tárolom én is).
Kb. milyen gyors a minőségromlásuk a fagyóból való kivétel után? Mert jelenleg ezektől már világosabbat nem igazán, inkább csak sötétebbeket iszok.[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Bazsee71 #45063 üzenetére
Azon még nem gondolkoztam, hogy azok a zacsik, amik kettő adagosak, mennyire bírják majd a fagyasztót. Mert ezeknek tuti sokkal vékonyabb az anyaguk (és emiatt nem tudom, hogy mi lesz majd a sok ki/be nyitást,zárást követően velük, főleg a símítótapaszos részére gondolok), mint amiket kv-snak árulnak (bár ezeknek meg a minimum nagyságuk is sokkal nagyobb 2 adagnál), de ha + befőttesben rakod be, akkor lehet, hogy nem lesz velük gond.
És ha már ötletelés, akkor van olyan doboz is (aszem direkt hűtőbe, zöldségeknek) amiből ki lehet "szivattyúzni" a levegőt , de, hogy ennek a szelepe is hogy bírja a mínuszokat?!
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Szűrőváltás okán megválnék:
1db IMS 1 csészés (idei augusztusi vétel)
1db IMS 2 csészés (idén áprilisban) szeretett szűrőimtől.
Mindkettő danettitől vásárolt.
(Az egy csészésnek igény szerint a dobozát is tudom küldeni)Darabja 3000.- Amibe a posta díja, ajánlott levélként való küldéses opcióként benne foglaltatik!
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Hát igen!
Nekem is tegnap érkezett meg a reneka szűrő, és győzött meg minden kétséget kizáróan arról, hogy eladásra kell kínálom a szeretett ims-eimet, mert innentől tutira nem veszem elő a duplát (legalább is minimum évekig ).
Nagyon meg is lepett ez az elhatározás, mert azt hittem, hogy hoszabb idő kell majd a véleményem kialakulására, és azt aztán végképp nem gondoltam, hogy az jön majd ki, hogy el akarom majd adni a "régieket".
De annyira egyértelmű volt a különbség, hogy a döntés pik-pakk megérett bennem (jópár próba után, amit lehet nem ártott volna koffeinmentessel csapolni, de persze azért még próbaként húztam ma reggel egyet-egyet, hogy nehogy koffeintől túlfűtött állapotban meghozott döntésként megbánjam majd később).Az egyesre még szükségem lesz de annyira kevés fér az ims-be (a kis zákos részbe szűken 7g, hogy emiatt néznem kell majd egy olyat amelyiknek nagyobb a számomra hasznos raktere.
(amúgy mennyiért adják expolygonban?)[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Sinisi #45186 üzenetére
Pacific rome és malabar (a malabar még sztem túl friss, vagy csak nem ízlik, nem tudom, ezért pihentetem és majd arra még rápróbálok később).
Van benne valami, hogy felerősíti az ízeket, mert alapból nem másnak hanem inkább erősebbnek mondanám a renekás szűrővel készülteket.
Most a könnyen elkészíthető kávékra, az egyszerűbb ízekre hajtok (jól belenyúltam az elején az S.O-kkal, ami elvette a kísérletezéstől egy jó darabig a kedvem).Az egyszemélyes is lehet, hogy csak nekem kevés, de nem tudom kihozni abból az adagból a varázslatot, a kettő személyesnél is az volt a bajom, hogy sokszor kevésnek bizonyult, ezért vettem egy háromszemélyeset (ami nem ment föl a karral)... Így meg, hogy ezt a szűrőt használom látom, hogy kevesebből is bika intenzív ízeket kapok ua. a kávéból.
Szóval majd egy nagyobb egyszemélyes, az ízek kontrollálásához ezek szerint majd jó lesz (hogy jó-e a renekának az adott kv. vagy sem) de ezzel nem kapkodok, most egy ideig élvezem, hogy ízlik amit főzök ...
Aztán majd lehet, hogy az lesz a vége, hogy megveszem mégegyszer az ims-eket?![ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz SierraFox #45189 üzenetére
Pin up-ból nekem csak citromsavas íz jött elő (bár az nem a mostani eresztésből volt), úgy, hogy a rome-val nem volt (és most sincs) semmi bajom.
A malabart nem innen szerváltam de ettől nagyon remélem, hogy változik az íze, mert van belőle majd másfél kilóm! (annyira amúgy most sem vészes, hogy lassacskán ne fogyjon majd el, sőt fényévekkel jobb mint annó a az a pin up volt, amitől kb. eddig mindegyik jobb volt).
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #45203 üzenetére
Igen-igen! feltúrtam egy egy személyesért a fél világhálót, de semmi! Már gondolkoztam azon is, hogy rákérdezek a gyártónál, de a francia tudásom ehhez nem szalonképes.
Bazsee71: Nekem is feltűnt, hogy a nagyon apró szemcsék ragaszkodnak a finom szitához. Már gondolkoztam is, hogy ez így nem lesz jó, de megszáradás után ujjal, egy-két mozdulattal ki is jött az összes.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz Bazsee71 #45210 üzenetére
Na mondjuk erre nem gondoltam! de érzés (mert inkább csak érzem a mikro szemcséket, mint látom, de holnap majd jobban szemügyre vételezem a látványt) alapján úgy tippelnék, hogy nem olyan jelentős az ami visszamarad a kosárban egy csapolás után, hogy ne lehessen vele jópár adagot húzni anélkül, hogy befolyásolja a végeredményt. De ehhez képest a tapasztalat mást mutat?
Milyen kefét használsz hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz pacuha69 #45214 üzenetére
Én még nem tartok a tényleges teszt fázisban, de nekem is figyel egy 150g-nyi adag a hűtőben amihez viszonyítom majd - ha már iható állapotba kerül - a fagyóból kivett adagot. Főként arra vagyok kíváncsi, hogy meddig őrzi a fagyasztás megszakítása után a frissességet.
Ha jól értem akkor nálad is több adagynyi lett fagyasztva egy egyésgként.
-
Sinisi
senior tag
Nálam egy (bizonytalan forrásból vásárolt de kétségtelenül kb. vatta új) SM 92/a úgy adta meg magát, hogy a fix késtartó kifele csavarása közben megszorult. Erőlből történő széthatjás után az látszott, hogy a tekerhető elem alsó 2/3-ánál elszineződött a menet (gondolom ez sárgaréz).
A legynagyobb baj az volt, hogy a házból (a felső késtartó fogadására) kialakított (szerintem alu, vagy öntvény) menetes rész járt rosszabbúl...
Így most csak egy nagybobb erőkarral (fogóval ) lehet állítani a finomságot (meg egyáltalán megmozdítani)...(Az mekkora poén lenne már, ha valaki megkérdezné, hogy az a nagy fogó a daráló mellett?
Én meg csodálkozva: Mirét, Te nem ilyennel állítod a darálókat?)[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz von toth #45327 üzenetére
Nálam a kesernyéset rendesen hozza, de ha azt a csokihoz szeretném hasonlítani akkor már bajban lennék vele (duplánál egy jó teáskanál cukor, vagy inkább másfél rendezi a hiányérzetem). Ahogy szürcsizem a romeo-t és a malabárt a malabár inkább (enyhén) csokis (van ott valahol benne csoki is) mint a rome és minél többet teszem ezt, az erősödik, a kettő viszonylatában, hogy a hosszan tartó utóizben a malabár egyértelműen finom, a rome meg inkább úgy szimplán kesernyés.
De pin-up-hoz képest amiből nálam is csak savas íz jött belőle, egyértelműen a rome a jobb.[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz von toth #45332 üzenetére
Sőt! Eddigi tapasztalatom szerint: 79 fokon csapoltam a rome-át és a malabart is, a rome hozta a szokásos kesernyés ízét (lehet, hogy egy-két fokkal feljebb mehetnék a rome-nál, de nekem az egyelőre a már inkább túl keserű ízirány felé való megindulást jelenti) viszont a malabár savanykássága nem nyerte el a tetszésemet (míg rám nem szóltak észre sem vettem, hogy nem a pöri frissessége a ludas ezért a vonalért, hanem bizony a hőfok, és ahogy azt is megfogadtam, hogy az őrlemény finomságát az ajánlottnál finomabbra állítsam, is javított az ízén)
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Engem még az is érdel, hogy egy pár napos pörkölésű kv. fagyasztás után, miután átkerül a hűtőbe, mikortól kezd el romlásnak indulni, és a romlás gyorsasága mennyiben tér el a fagyasztás nélkül tárolt kv. romlási sebességétől. Szóval, hogy ennek a fagyasztásos történetnek van-e értelme pl. 3-4 vagy akár egy hétre is elegendő adagos változatban, vagy csak az egy-két adagnyi játszik.
Még kb. három négy nap és lassan lesz némi viszonyítási alapom (holnap veszem ki az első 70 grammnyi fagyasztott adagot, még van kb. 5-6 duplára elegendő a csak szimpla hűtősből), de tapasztalat hiányában, szerintem biztosabb kinyilatkoztatásra csak jóval később (majd a többedik, vásárlást, illetve ilyen kísérletezést követően) lesz lehetőségem. Hacsak nem lesz nagyon érezhető pár nap alatt a minőségromlás.
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
Részemről a malabár fagyasztása utáni 3. nap távlatából úgy tűnik, hogy nincs, vagy elenyésző a különbség a simán fagyasztás nélkül (2 hetes pörkölésű) hűtőben tárolt változathoz képest. Szóval nagyon úgy fest, hogy csak az az egy adagos fagyasztás a befutó, mert annál a fagyasztóból történő kivétel után közvetlen darálva, csapolva egyértelmű a különdbség.
-
Sinisi
senior tag
-
Sinisi
senior tag
válasz tcarina #45652 üzenetére
Igen, csatlakozok az előttem szólóhoz a hőfoknál. Korábban nem vártam meg a 20-30percet de ajánlották, kipróbáltam, és van különbség. A pid értéke sem ugrál már annyira ennyi idő eltelte után. Én felsőszűrőt cseréltem ims 35mikronosra, hogy ne kelljen annyit takarítnia, így nem jutnak át a kv szemcsék a vízterítőre, persze ettől a takarítást nem lehet teljes körűen megúszni, de kényelmesebb, amúgy a gyárija is teljesen megteszi.
-
Sinisi
senior tag
válasz mrhero #45678 üzenetére
Rome-hoz annyit, hogy rápróbáltam úgy ahogy a malabárt most iszom (Pid 100 fokon, reneka szűrő, fulladásközeli indulás, majd szépen beindul, és kb.45 mp alatt jön le az 1:2) , és meglepetésemre (egy csapot teáskanál cukorral) finom, kissé kesernyés csoki... holnap újra próbálom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest