Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hifis50

    csendes tag

    válasz fragola.6035 #36456 üzenetére

    Azt hiszem, már korábban leírtam a Renekával kapcsolatban, hogy a vízáteresztő képessége sokkal nagyobb, mint a többi szűrőnek. Ez nem egy szubjektív megállapítás, bárki leellenőrizheti. A vízcsap alá beteszi az egyik szűrőt, és addig vékonyítja finoman a csorgást, amíg a vízszint benne konstans lesz, vagyis annyi víz folyik bele, amennyi alul kimegy. Ha ezután anélkül, hogy hozzányúlunk a csaphoz alátesszük a másik szűrőt, 3 eset lehetséges. Ha lassan kiürül, akkor ennek nagyobb az áteresztése a másikhoz képest. Ha túlcsordul, akkor kisebb. Ha itt is beáll a vízszint, akkor ugyanannyi. A Renekának annyival nagyobb a többihez képest, hogy tökig kinyitva a csapot sem telik meg, vagyis alul megy el minden.
    Sajnos nem emlékszem a darálóval hogy volt, de józan paraszti ésszel ha a kávépogácsa ugyanaz, de a szűrő kevésbé akadályozza az átfolyást, akkor egy kicsit növelni kell a pogácsa ellenállását, hogy ugyanazt az átfolyást kapjuk. Márpedig szerintem a finomabbra darált kávé ellenállása a nagyobb.
    Azért egy dolog lehet hogy ebbe a logikába bezavar. A finom szűrőt lehet, hogy eltömi a legalsó rétege a pogácsának, és ez boríthatja a dolgot. Így még az is lehet, hogy kávéja válogatja, éppen hogyan viselkedik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák