- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz draco31 #7250 üzenetére
Hogyne lehetne! Az enyémben 1KW -os van. A nyomtató miatt így rendelte a főnök az autót. Szakszervíz szerelte be, 6,5mm -es kábelekkel (az előbb megmértem tolómérővel). A lényeg az, hogy 25 Amper (600W) nem játék. Ott a képen a kábel, de hova fogja bekötni? Ez nem úgy megy, hogy rátekerjük az akkusarura, oszt belógatjuk a lehúzott ablakon. Rossz bekötés, elégtelen csatlakozófelületek, vagy rossz vezetékelvezetés esetén símán kigyulladhat tőle az autó. Feltételezem, hogy az ismerősöd nincs teljesen képben ezekkel a problémákkal, ha megfordult a fejében az, hogy szivargyújtóba dugjon egy 600 Wattos invertert.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
zsolt19900
őstag
válasz Somatom #7251 üzenetére
arról mi a véleményed, hogy egy kapszulás kvfőzőt kivinnék magammal és inverterrel működtetném? kb. 180wot vesz fel max. (de ennek még utánanézek)
Ez mehetne akkor 24v és 300wos inverterről?
Illetve (tudom volt már téma és te nem állsz a pártján, de eddig nem találtam a közelben jó alternatívát) a laptop is mehet róla simán igaz, ha a töltő adaptere közel sem éri el a 300wos értéket?
Persze a készülékeket külön-külön használnám
Illetve még egy kérdés: a másik szivargyújtó aljzatok (ha jól tudom szokott lenni több is) mennyire oszthatóak szét? gondolok itt arra, hogy esetleg 2gps vagy 1 tablet ill. 1 telefon töltődne menet közben mondjuk és még esetleg egy menetrögzítő kamera is be lenne dugva, valami normálisabb elosztóval természetesen?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Zolás
addikt
válasz zsolt19900 #7252 üzenetére
Nekem ötös elosztóm van a 24v csatin, a GPS, telefon, laptopom, belga és szlovák go box van bedugva. Nincs probléma. Ezek közül a laptop lenne a legnagyobb fogyasztó, de az is csak 60w körül kér, és menet közben nem megy.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Somatom
veterán
válasz zsolt19900 #7252 üzenetére
Az invertert nem kell félteni, abban van túláram védelem. A szivargyújtó csatlakozója a necces pont, mert az még a névleges terhelhetőséget sem nagyon bírja. Egy laptop töltő még elketyeg róla, de egy kávéfőző már necces. Egyébként sem hiszem, hogy beérné 180 Wattal. Sztem a vízforraláshoz több kell.
A GPS, tablet, teló mind arm eszközök. Elenyésző az áramigényük. Nálam úgy van, hogy a 24V kimenetbe van bedugva egy hármas elosztó Az egyikbe a GPS töltője van bedugva, a másikba a francia pályafizető automata, a harmadikba pedig egy 4 USB -s adapter, 8 Amperes össz terhelhetőséggel. Arról megy a tablet, a telóm, meg a céges teló. Ezek együttesen is eltörpülnek egy x86 -os laptop áramigényéhez képest.[ Szerkesztve ]
-
Freiherr
őstag
Én két invertert is elfüstöltem szivargyújtós aljzattal. Mióta fixen rá van kötve áramkörre, azóta no problem, pedig nonstop megy a gepu, szóval jobb ezt beköttetni hozzáértővel, főleg valami nagy teljesítményűt.
XXX
-
zsolt19900
őstag
válasz Somatom #7254 üzenetére
és Zolás
köszönöm
valóban a kis pingvinem szükségleteit elnéztem majd' egy nullával így az akkor kiesik
a többi elosztós stb. ötletet köszönöm de akkor lenne még egy kérdésem: a kv főzést, hogy oldjátok meg, ha pl nem 3in1-es kv játszik a körben, hanem valami más pl. bolti darált? arra is van valami okosság, vagy érjem be a 3in1el a helyzetre való tekintettel?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Freiherr
őstag
-
Somatom
veterán
válasz zsolt19900 #7256 üzenetére
Nekem az a mázlim, hogy bejön a 3 in 1 íze, úgyhogy azt nyomom. De, a legtöbben mezei "kotyogóst" használnak gázfőzővel.
Szerk: látom, lekéstem.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Mivel a szervíz miatt lekéstem pénteken a felrakómat, így megint Kehl -ben hétvégéztem. Ha van rá lehetőségetek, akkor Strasbourgot ne hagyjátok ki! Ma átbringáztam. Nagyon hangulatos város, a katedrális lenyűgöző és 13 Erzsiért van vizibuszos városnézés.
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
angliából kellene mo-ra szállítani egy kb 75 kilós digitális zongorát. Ki tudna benne segíteni szerintetek?
Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
Somatom
veterán
Láttam kint egy Merci nyergesvontatót, amit nem értettem. Fura volt az egész és jobb oldalon olyan szétnyíló, nagy üvegajtaja volt, mint a városi buszoknak. Fogalmam sincs, hogy mire használhatják. Látott már vki ilyet?
-
Somatom
veterán
Szívesen segítenék, akár ingyen is elhoznám neked. Csak négy éve nem jártam Angliában és valószínűleg egy darabig nem is fogok. Mi itt a topikban többnyire sofőrök vagyunk. Oda megyünk, ahova küldenek és ritkán tudjuk napokkal előre, hogy merre lesz a következő címünk. Ezen kívül, nem nagyon szoktunk egy-egy 70 kilós cuccal mászkálni, mivel nem lenne gazdaságos egy 24 tonnás szerelvénnyel. Ezért nincs is gyakorlatunk abban, hogy miként lehet ilyet szállíttatni. Speciel Németországból, Ausztriából lenne rá kontaktom, de hajókázós fuvarhoz nincs. Szóval, részünkről nem a szándék hiányzik, hanem a lehetőség.
-
dlaj
őstag
Ja, hogy Anglia! Jut eszembe, itt vagyok! Add a címet és viszem neked, ingyen!
Látod milyen rendes, segítőkész emberek vannak itt!
De, ismerek olyat is, aki ide jön érdeklődni és még ő osztja az észt. Na, az ilyet nem szeretjük, csak elviseljük. -
-
dlaj
őstag
Ahogy Somatom írta "oda megyünk, ahova küldenek", de még ha sikerülne is felvenni a cuccot, nem biztos, hogy örülnél neki, ha még két hétig bolyonga Európában, mire hazaér. A többi problémát most nem ecsetelem.
Szerintem ezekkel vedd fel a kapcsolatot. Ez a cég a legideálisabb neked, persze kérdés, hogy olcsobbak-e mint a futárok. Majd érdekel, hogy sikerült-e a dolog![ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy használtok-e menetrögzítő kamerát fuvarozás közben és ha igen milyen microsd kártyát tesztek bele.
Nekem egy standard kingston elég hamar tönkre ment, hátha van valami arany középút a legolcsóbb és a high endurance kártyák között.
Nekem 16/32gb elég lenne.
KösziÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Somatom
veterán
válasz Bacusuz #7276 üzenetére
Mindenkinél más a favorit. Sandisk drága volt, áttértem Kingston -ra. Háromból három lett oda. Aztán váltottam Samsung -ra. Öt év alatt vettem vagy nyolcat. Mindegyik működik. Mondjuk, az akciókamerákkal az a baj, hogy folyamatosan írnak a kártyára.
[ Szerkesztve ]
-
zsid
senior tag
Ha nem ingyen kell akkor ott egy rakás cég akik világszerte ebből élnek: DHL,TNT,GLS stb stb.. online el lehet intézni mindent, a futár kimegy érte házhoz és három nap múlva átveszed.
Mint írták, a kamionok oda mennek ahova küldik őket, legtöbbször sem idő nincs ilyenre(vezetési és munkaidő) és az útdíj sem ad sok mozgásteret - ez itthon majdnem 100Ft/km, egy kisebb kitérő költségén neked elhozzák házig a cuccot.Ilyesmiben az itt lévők 99,99%-ban ha akarnának sem tudnának segíteni.
<tRucKdriFteR>
-
Somatom
veterán
Van valakinek használható forrása viszonylag friss térképekhez (meg, a többi kiegészítő fájlhoz)?
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
Holnapi program: [kép]
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
-
zsolt19900
őstag
No emberek, jövő hét hétfőn belevetődök a sűrűjébe megvolt a Wabis oktatás és utamra leszek engedve -nem titkoltam- Dlaj kollegájaként, de a betanító szerepét egy szintén szimpatikus másik Úr fogja betölteni
Az útirány Volvo és a hideg hazája elsőre nem gondoltam volna....
-
dlaj
őstag
válasz zsolt19900 #7298 üzenetére
Ha alágyújtasz nem fogsz fázni! 😂
-
Somatom
veterán
válasz zsolt19900 #7298 üzenetére
Jááájjj!!! Most én is egy ilyen borzalmat kaptam. Szerencsére csak egy hétre. Aztán két hét egy 2018 -as Mancin, majd két hét a Dafunkon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- TCL LCD és LED TV-k
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Horgász topik
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest