- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
corevalue
csendes tag
válasz Because #4849 üzenetére
Mint ahogy többen leírták már, attól hogy nem jársz a legnehezebb, legszopatósabb suliba az nem biztos hogy akkora hátrány. Én sem Pestre jártam, hanem egy vidéki fősulira, hogy őszinte legyek nincs túlzottan jó híre.
A felvételi pontszámok alapján felvettek volna a BME-re is, de egyrészt messze volt, untam már a tanulást, mert nem voltam túlságosan szorgalmas így a könnyebb utat választottamMi lett az eredménye? Az első 2 félévben kb 40 kreditet szereztem a 60 helyett, de fentebb kapcsoltam egy-két fokozattal és már egy félévben szereztem ennyit (5,5 körüli kreditindexel, ami havi 70 fölötti ösztöndíjat jelentett). Elvégeztem a sulit 3,5 év alatt, találtam munkát, kb egy év után már csoportvezető lettem.
Időközben új állást kerestem 6 céghez adtam be a jelentkezésem ebből 3 helyre felvettek, az egyik helyre pedig el se mentem interjúraNem mindig az iskola teszi az embert és a tudást, de persze nem árt ha jó helyen szerzed a diplomát Ha jól olvastam dolgozol és mellette szeretnél tanulni...
Lehetséges hogy felvennének a Corvinusra és egyből miniszteri tanácsosként tudnál kezdeni, de mérlegelni kell azt is, ha bent kell maradni túlórázni akkor miként fogod megoldani a sulit...
Én a helyedben a közelben néznék egy fősulit/egyetemet és ott próbálkoznék és ugye ott még a tandíj is kevesebb ha költségesre mennélszerk:
#4850: suli és meló mellett lesz időd még gyakornokoskodni is?[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz #79563158 #4845 üzenetére
ügyes lehettél, mert keményen szórnak és viccesen nem csak a sztár-tárgyakkal (matek, stat, számvitel)
az infós tárgyakkal nincs gondom, nyilván, de a fentiekből rendes ritkítás volt
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
veterán
válasz Oppenheimer #4853 üzenetére
Azért bukott ki, mert hülye?
-
biker
nagyúr
nem tudom, mennyire releváns a válaszod, mert
- nem tudjuk, mi az a tőlünk
- nem tudjuk, miből bukott nálatok, és azt egyáltalán tanulja-e ittElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
savoo
addikt
vagy talán ott nekiállt tanulni?
-
CyberPunk666
senior tag
-
EQMontoya
veterán
-
Oppenheimer
nagyúr
matek és programozás se ment neki. azért irreleváns, hogy honnan jött, mert mindegy. ha A helyről átmegy valaki B helyre, és A helyen szenvedett, B-t meg fullra tolja, akkor bizonyítja, hogy B nem lehet olyan nehéz. mindkét helyen tanult, szó sincs lustaságról.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Oppenheimer #4862 üzenetére
Az emberek érnek is idővel és ráadásul másodszorra hallani az alapokat elég sokat könnyít rajta és a rá épülőn.
Lehet ha a nulláról kezdte volna újra azt, akkor simán elboldogul.
-
Oppenheimer
nagyúr
azért nem irreleváns*
CyberPunk666: Persze, ez is igaz. Mondtuk is neki, hogy ne adja fel, próbálja meg újra itt, de inkább a könnyebb utat választotta.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #4864 üzenetére
jól írtam elsőre
-
biker
nagyúr
"matek és programozás se ment neki. azért irreleváns, hogy honnan jött, mert mindegy. ha A helyről átmegy valaki B helyre, és A helyen szenvedett, B-t meg fullra tolja, akkor bizonyítja, hogy B nem lehet olyan nehéz. mindkét helyen tanult, szó sincs lustaságról."
Szerintem nem releváns, ha a tesi-rekreáció szakról kibukik, és itt alakít, vagy épp jogász képzésből kibukik, de bgf-en jól megy
de így már kerekElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
KMan
őstag
válasz CyberPunk666 #4860 üzenetére
Gyakornokkent a 170k netto talan kicsit tulzas, de 100-120k megcsipheto.
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
CyberPunk666
senior tag
35-40 órát írtam, aminél már nettó ~1000 forintos órabérnél megvan ez az összeg.
Olyat meg találni, mert gyakornokként csak 16% szja-t kell fizetni és semmi mást, a cégnek is sokkal kevesebb járuléka van utána.Btw a 170-es gyakornoki fizetésről saját tapasztalataim vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
én most bruttó 168-at keresek gyakornokokként, és mivel a cég nem áll kapcsolatban Iskolaszövetkezettel, ez nettó 110-et jelent. szerencsére ez az állapot januárban véget ér, mert átvesznek junior pozícióba. viszont van egy sejtésem, hogy akkor is piaci értékem alatt akarnak majd foglalkoztatni. kár, hogy nem lesz akkor időm interjúkra járni.
egyébként kor: 23
végzettség: fél év múlva mérnök infó BSc
hely: Budapest
munkakör: szoftverfejlesztéshttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
big-J
őstag
Szerintem páran elhallgatják, hogy msc gyakornokságról van szó, azok jó, hogy többet kapnak.
-
skoda12
tag
válasz Oppenheimer #4871 üzenetére
Azért heti 1x1 órát rászánhatnál. Ne hagyd, hogy kihasználjanak.
-
EQMontoya
veterán
Nekem nem úgy tűnt. A piac zéróra értékeli kb. az MSc-t. Némelyik cégnél ér bruttó 20k-t, kezdőként, utána meg úgy is az van, amit kialkudsz, az meg inkább tapasztalattól meg tudástól függ.
Ha lehet választani, sokkal inkább a 2 év tapasztalat, amit lehet gyűjteni abban az időben.Nekem sincs MSc-m (csak félig), de ahogy elnéztem a topikot, 30 alatti, magyarországon dolgozók közül nem nagyon írt senki nagyobb számot. Pedig nemrég múltam 26.
gygabor88: Ezzel egyetértek, sőt! Állásinterjúra akkor is érdemes elmenni párhavonta, ha nem akar az ember épp váltnai. Jó feedback, hogy mire van igény a piacon, mi az, ami fejlesztendő terület, lehet találkozni érdekes arcokkal és problémákkal, szerintem tök hasznos tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
veterán
Ez logikailag csak akkor állná meg a helyét, ha a célszemély minden paramétere változatlan lenne, miközben tudjuk, hogy ez nem igaz, az emberek fejlődnek. Ettől függetlenül az is vitathatatlan, hogy a BME-VIK-es matek kifejezetten erősnek mondható országos viszonylatban. A programozástól már nem esnék ennyire hasra.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz skoda12 #4874 üzenetére
ha egy interjú 1 órát venne el, akkor rászánnám az időm, de ha az utazást, a szakmai körre készülést és az egyebeket is beleszámoljuk, akkor kijön, hogy napok elmennek rá. 1-1 kieső napot sem engedhetek majd meg.
-
kovsol
titán
válasz EQMontoya #4875 üzenetére
Korábban írtad, hogy 5 év c++ tapasztalatod van. Hányszor váltottál meló helyet ennyi idő alatt amúgy? Gondolom mindenki így lép előre nagyokat a fizetéssel, hogy váltogatja a helyeket.
Én mondjuk üzemeltetésben vagyok, itt azért nehezebb lesz igazán magas fizetést összehoznom.May the Force be with you!
-
EQMontoya
veterán
válasz Oppenheimer #4878 üzenetére
Mi a fészkes fene okán nem érsz rá majd juniorként, amikor végre egyetem sem lesz?
Same rules apply!
-
-
kovsol
titán
válasz corevalue #4882 üzenetére
Ez egyébként az eredeti alaphoz mérten a % növekedés, vagy mindig a megnövelthez képesti növekedés már?
Én 4 év alatt kapok most az eredeti fizetésemhez képest kb háromszorosát, de ehhez kellett egy munkahely váltás is, és nagyon alacsony kezdő fizetés.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
kovsol
titán
válasz corevalue #4885 üzenetére
Fehérváron kezdtem valamivel több mint 4 éve, gondolom mindenki sejti melyik cégnél bruttó 170k fizuval.
Most Budapesten vagyok már. Havi 8-10 óra túlórával jövök ki kb 530-540-es bruttóra + 10% éves bónusz + 270k éves cafetéria.Egyébként SAP Basis Adminisztrátor vagyok. Idénre tervezem az első SAP certemet, jövőre egy Oracle cert. Aztán meg még1 munkahely váltás ha nem értékelik az igyekezetemet a mostani helyen. Főként anyagilag.
Kaptam egy ajánlatot Németországba kellett volna menni, ás bruttó 3900€-t ajánlottak (esetemben ez kb 2350€ nettó), de nem vállaltam el végül, mert elég bizonytalan projectes munka lett volna, sok költözéssel stb ahhoz meg kevés ez a pénz.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
Because
őstag
szépek ezek az összegek
ha úgy jön ki helyi sulin mechatronikai mérnöknek tanulnék... így ennyi nem várható, de már az is megváltás ha engedély nélkül mehet az ember a wc-re -
Oppenheimer
nagyúr
válasz EQMontoya #4880 üzenetére
januárig szakdoga, munka, a maradék pár tárgy, záróvizsgára és ELTE felvételire készülés felemészt majd minden időt. azt mondtam, hogy eddig nem fér majd az időmbe az interjúkra járás. utána, mikor MSc-t estin tolom munka mellett, majd valszeg lesz rá időm. interjúkra meg azelőtt lenne értelme járni, hogy átvesznek juniornak, mert ha egy cég megadja a bruttó 350-et, itt meg jelentősen kevesebbet adnának, akkor váltanék.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz corevalue #4882 üzenetére
nekem az alábbi fizuemelések voltak az itt töltött két és fél év alatt (a kisebb összegek az inflációkövetést jelentik): 3%, 12%, 2%, 43%. persze lehetne ezen is kozmetikázni, ha munkahelyet váltana az ember. nekem is első munkahely, és nem IT.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
azbest
félisten
-
bandus
veterán
-
addikt
Sziasztok!
Valaki számolta-e már,hogy mennyi fizut szeretne keresni és nem azt nézni,mennyit lehet kérni
Mivel egyre kevesebbet ér a bérem és nincs gyerek sem adókedvezményekre,a fizuval nagyon nem vagyok megelégedve.Szerencsére se hitel,se autóm nincs még.
Albérlet is egyre drágább.Ahogy nézgettem.Már a sör is egyre kevesebb
Albi 120k(2 szobás felújított)
Rezsi 30k
TV+telefon+internet 15k
Autó 40k(mindennel és még nincs megvéve!)
Kaja 40k
Szórakozás 30k+
Egyéb 30kKb 300k,de ha 2 főre nézzük akkor 190k körül jönne ki.Szerintem messze nem estem túlzásba,mert használt kocsit vettem alapul(500k corsa,swift...)
Ti mit gondoltok erről?Mennyit kell keresni bizonyos színvonalhoz? -
addikt
válasz lord.lakli #4895 üzenetére
Nem erre akartam célozni,hanem hogy a rezsicsökkentéssel is a gazdagokat támogatjuk és még sok minden mással is.Fizetem a TB-t,de a röntgen felvételért már fizessek csekken,amennyiért már egy magánkorházban csinálnak egy újat és nem kell csekk és cd sem.Tudom,mert inkább csináltattam egy újat
Amúgy is gyerek vagyok még,csak járna valami kedvezmény.Csak nézd meg a profilom[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz grabber #4894 üzenetére
az életem alakítom a fizetéshez pl. nincs kocsi, szórakozásként bicózok, nem járok étterembe, moziba, se cigi, se alkohol. albérletet én egyedül még itt vidéken se tudnék kigazdálkodni (hiába éves szinten 30000 a szórakozás, egyéb pl.: ruhák stb. ami szintén éves 50000) perzse van amikor veszek valamit, hogy tudjam még élek
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
válasz grabber #4894 üzenetére
Valaki számolta-e már,hogy mennyi fizut szeretne keresni és nem azt nézni,mennyit lehet kérni
Szerintem alap, hogy így áll neki az ember. Most miért menjek el olyan helyre dolgozni, amin minden hónapban bukok, hiszen a megtakarításaimat kell felélnem ahhoz, hogy egyáltalán éljek?
Nyilván itt azért van egy arany középút, és vészhelyzetben vissza lehet fogni bizonyos kiadásokat, de mindenkinek kell legyen egy reális képe arról (legjobb esetben családi költségvetés az utolsó centig lebontva, akár évekre visszamenően is, hogy kirajzolódjanak a trendek, lásd még az életszínvonal inflációját ), hogy pontosan melyek is alap, must-have kiadások, melyek azok, amelyeken akár lehetne fogni, és melyeket lehet teljesen elhagyni, ha éppen úgy hozza a sors.
Ezért is lepődtem meg az egyik topiktárs bejegyzésén, miszerint a bruttó 350 már istenes lenne. Hááát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest