- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
En nem tanacsadot irtam, hanem BA-t. Mas a ketto. Az utobbi jelen statisztikak szerint havi 4K eur median ertekkel megy, es 3K - 5.5K kozott ingadozik.
Kerdes, hogy egy BA melo kint is ugyanolyan fogalomzavaros munkakor mint idehaza, hogy hol PMet, hol architektet, hol fejlesztot ertenek alatta. -
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani olyan vizsgaközpontot, ahol minőséges Cerfificate-et lehet szerezni Magyarországon egy 'Certified Scrum Master'-hez?
Azt találtam most, hogy a 'Scrum Alliance' szervezet 'Certified Scrum Master' vizsgája elég jó, de nem találom, hogy Magyarországon kiknél lehet levizsgázni ebből.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz instantwater #12747 üzenetére
"A fizetés általában attól függ, hogy mennyi értéket tudsz termelni.
JS skillsettel több értéket lehet termelni, mint PHPvel."Ez szerintem szimplán nem igaz. Amit meg tudsz csinálni PHP-val és JS-sel, meg tudod csinálni Javával, C#-pal, Pitonnal és még kis millió nyelvvel akár.
"Modern JS ben pedig APIkat készítenek Node.jssel, és a frontenden renderelik az oldalt Reacttal vagy hasonlóval."
Ezt én PHP-val és Javával is így csinálnám / csinálom most is.
"PHP vel legtöbbször monolitikus alkalmazásokat írnak, ahol minden a szerveren fut, és a renderelést nyugodt szívvel blokkolja egy adstbázis lekérdezés, és addig a látogató vár"
Ez általánosságban szimplán nem igaz, de nyilván fejlesztői igényesség kérdése.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
veterán
válasz instantwater #12747 üzenetére
...és addig a látogató vár.
Nagyon régen voltam programozó (~10 év), de AJAX már akkor is volt. Szóval nemár!
A fizetésed pedig attól függ, hogy mennyit tudsz kialkudni magadnak. Nincs direkt összefüggésben az általad megtermelt értékkel.
-
instantwater
addikt
Hát, ha semmi nem igaz, akkor csak én dolgoztam rossz PHPs helyeken.
Tegyük fel, hogy helytálló amit írsz, de akkor mi a magyarázat az alacsonyabb PHPs fizetésekre?
Miért keresnek a JAVAsok sokkal többet mint a PHPsek, JS pedig valahol a kettő között?(#12757) Tapsi
Persze, nagyban függ attól, hogy mennyit tudsz kialkudni, de az adott skillsetre általában van egy sáv amiben mozog a bér.
Lehetsz te szuper senior PHPs, akkor sem fogsz annyit keresni, mint mondjuk egy jó közepes JAVAs.Persze, volt már AJAX, most is van React/Angular, gyakorlatilag, ha minél olcsóbban kell leszállítani a rendszert, akkor felvesznek akármilyen PHPs fejlesztőket, akik szépen szerveren fogják generálni a HTMLt, és boldogan megállnak az oldal közepén egy kis SQLre.
A saját tapasztalatom az, hogy amikor én JS re váltottam PHPről, jobban megugrott a jövedelmem, mintha csak egy újabb PHPs pozícióba ugrottam volna bele?
Tudom, otthon nem publikálják a fizetést a hirdetésben, de angliában szinte mindegyiken van legalább egy felső határ, és tisztán látszik, hogy ugyanannyi év tapasztalattal egy JAVAs sokkal jobban keres mint egy PHPs.
Vagy ez csak azért van, mert JAVAt csak a kőgazdag nagy cégek használnak, PHPt pedig a kis 3 fős ügynökségek?
Számszerűleg:
Anglia, Midlands:
PHP 25-35, ha nagyon jó vagy és jól alkudsz esetleg 40k GBP per év (bruttó).
FullStack JS: 35 től indul, 40 sem túl nehéz, és az 50 közelébe is el lehet jutni.
London: A fenti +10-15k.[ Szerkesztve ]
-
Jhonny06
veterán
Az a baj a PHP-val, hogy már a létrejöttekor is iszonyatosan hiányos volt az egész és azóta is csak hackelik bele a dolgokat, de alapvetően nem volt végiggodolva. Már eljutottunk oda, hogy van 1-2 értelmes framework, de a PHP-nál csak jobb megoldások léteznek.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz instantwater #12758 üzenetére
Ez lehet. Én dolgoztam olyan helyen is ahol a Java kód minősége is változó volt, a Python-é és szinte mindené.
Jhonny06: Én a mostanról beszélek nem a múltról. Mióta a PHP a Javára akar hasonlítani azóta sokat változott. Egy szkript nyelv és az is lesz, de erős az OOP része is.
Amúgy meg azért mert Java vagy C# nem automatikusan jobb a végeredmény mint a PHPé. Mint fentebb írtam és ebben szerintem egyet tudunk érteni a kód minősége elsősorban a fejlesztőtől függ.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Drizzt
nagyúr
-
Froclee
őstag
válasz instantwater #12764 üzenetére
Golang inkabb sok elony, sok hatrany. Nagyon puritan, idegesitoen sok boilerplate-et kell irni. Alap libraryben meg list tipus sincs bakker.
[ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
válasz Drizzt #12761 üzenetére
Pont ezt akartam írni, hogy kb annyit ér a képzés mint ha nekiállna átolvasni az ember pár doksit a témában.
Az certi meg kb annyit ér mint ha letennéd magad, [scrum.org-on online] (csak ez kicsit olcsóbb )(#12763) ysengrin
Ha csak a cert a fontos akkor ott a scrum.org ... ott nincs ilyen kötelező képzési részvétel mint kitétel. Online tudsz vizsgázni, a vizsgadíj befizetése után.
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
kexksz
addikt
Kint van a 2019-es Hays Salary Guide hays.hu/fizetesi-korkep/index.htm
-
-
Jhonny06
veterán
válasz instantwater #12776 üzenetére
Ok.
Amúgy nettót sehol nem írnak ki, legalábbis hivatalos helyen nem.
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Szegeden BP gyakornoki helyen mi lehet a korrekt bér elvárás? Heti 20 óra. Angol német tudás igényeltetik.
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Kobe
veterán
válasz Jhonny06 #12774 üzenetére
Errol a keddi telefonos interjum jutott eszembe.... HR essel dumalunk, dicseri a ceget agybafobe, stabil ceg uuideinnovativ es nagyon kell nekik a tapasztalt szakember hosszutavra.
Ok, akkor mielott befoglal barmit a mánáger urral, mennyi lenne a bersav alja.... Mondom X..... Haaaat, ooo, naluk 0.6X a sav teteje (!). Belerohogtwm a teloba.... Amikor mondtam neki hogy ezelott 4 evvel (no szakember hiany meg) munkahelyvaltaskor volt a masik hely kezdoajanlata 15%kal magasabb mint az o maximalis ajanlatuk, akkor hallottam hogy nyel egy igazi jo nagyot, olyan gigarepesztosetEs ezek a HR esek sirnak a szakember hiany miatt ejjel nappal
-
Madwe
nagyúr
válasz kexksz #12770 üzenetére
És ezt mégis melyik bolygón készítették ? Mert még pesti viszonylatban, cafit meg ezeket beszámítva nagyon jóindulattal is nehezen tudom elfogadni, de max elfogadom azt h nálunk, ami tudtommal átlag közeli kicsit feletti hely, na nálunk maradtunk le az átlagtól eléggé. De inkább csak elfogadom azt, h ennek semmi köze a valósághoz, idén sem
Mellesleg bevallom csak az engem érintő részekhez, IThoz mentem, mi a táblázatokból az első verzió? gondolom nem a tavalyi szint, mert ahhoz képest túl nagy a gap közöttük?
[ Szerkesztve ]
-
-
Madwe
nagyúr
válasz Jhonny06 #12784 üzenetére
Na, szóval elmondom mi az én gondom: az, hogy már reggel 6 óta van ma meló és nem ittam elég kávét
Ugye kérdeztem is előző hszem végén, h miért van 2 táblázat s mi az első, eddig sikerült vhogy úgy néznem, h az első az adott role-ra az a pár évvel ezelötti junior és senior, a második meg az idei Pont néztem is h a pár évvel ezelötti az reálisabbnak hat
Szóval visszavonom, így h már sikerült felgoni milyen adat mire vonatkozik, így azt kell mondanom h megfelel a valóságnak a táblázat nagyjából Sőt részemről teljesen, ami nálunk van az épp a tipikál felett van kicsivel, bruttóban, mindenféle cafi egyéb nélkül...
[ Szerkesztve ]
-
htomi85
tag
válasz instantwater #12776 üzenetére
Kb reálisak ezek a számok. Az elmúlt években kb húsz százalék volt a monetáris infláció átlagban (MNB honlapján megtalálható az ábrakészlet), a bérek messze nem nőttek ennyire. Tehát aki nem vett ingatlant hitelből, mindenképp leszakadt.
A külföldes megjegyzést gondolom viccnek szántad. Aki tud és akar dolgozni, az nem jön ide vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.