- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrux
csendes tag
válasz inferno88 #12447 üzenetére
Milyen szakmában dolgozol és melyik országban?
Mo., IT multi, elég speciális terület, itthon kb nincs is másik cég ahol ezzel tudnék foglalkozni, szóval valszeg területváltással járna egy ilyen szünet ami nyilván jóval kevesebb fizetéssel járna. Hacsak nem a mostani helyemre mennék vissza, de nem tudom akarnék-e egyáltalán.Mekkora a leterheltséged?
Nem is a munka nagysága a megterhelő, hanem inkább mentálisan, mármint vannak sűrű napok, meg vannak láblógatós napok, de a lényeg inkább az, hogy én vagyok az egyetlen "senior" a csapatban, az én vállamon nyugszik kb minden, és ez elég szar érzés. Meg lehet van benne burnout is, már idegesítenek az idióta process-ek, az inkompetens kollégák, meg kb minden.Milyen gyakran mész szabadságra/utazni?
Amilyen gyakran a szabadnapokból lehet... Lófaszra sem elég, tekintve, hogy két hetet legalább ki kell venni egyben az évben egyszer, hogy úgy érezzem, hogy akkor most pihenek, de igazából még az se elég. De az se jó, ha évi egyszer megyek csak szabadságra, szóval jutnia kell máskorra is.Család van?
Nincs.Hány éves vagy?
35-40 között.(#12450) Stanlee: "Kb. a masodik honap vegetol alig birtam magammal mit kezdeni. Szenne untam magam, minden bajom volt."
Én úgy érzem, hogy legalább 3 hónap kéne csak ahhoz, hogy decompress-álni tudjak, utána jönne az, hogy akkor élvezni a szabadidőt, csinálni hobbikat, fejleszteni magam. Ha nagyon unnám magam, vállalnék apróbb önkéntes melókat.
Most decemberben pont úgy jött ki egy betegség, meg a szabadságok/ünnepek, hogy alig pár napot dolgoztam a hónapban, kvázi 1 hónapos "szabadságon" voltam, de egyáltalán nem éreztem úgy, hogy na én most kipihentem magam. Folyamatosan a melóról álmodtam, persze nem jó álmokat. -
félisten
Siman, csinald. Egy eleted van, elmenni egy evre pihenni, gondolkozni, etc. rendkivul hasznos lehet. Csomo olyan uj perspektivat is felfedezhetsz kozben, amitol utana sokkal jobb lesz a hatralevo eleted.
Nagyon-nagyon nehez egesz napos munka, csalad, etc. mellett kreativan gondolkozni magunkrol meg a jovorol.
Egyebkent egyszeru: probalj talalni olyan embert, aki megbanta, hogy kivett par honapot vagy tobbet, es magara szanta. Aztan probalj olyat talalni, aki vegigtolt 35 evet, hogy utana majd jo legyen, de megbanta. Elobbibol valoszinuleg 0 kozeli mennyiseg van, utobbibol rengeteg.
while (!sleep) sheep++;
-
Stanlee
őstag
A nagy multik tobbsege ad lehetoseget un. sabbatical-ra. Erdemes rakerdezni, mivel ha jo a HR-es kollega vagy a felettesed, akkor jelezes erteku neki, hogy valami nincs rendben. Ha akarnak, akkor mindig lehet valamit tenni annak erdekeben, hogy olyan megoldas szulessen, ami neked es nekik is jo. Amugy a multiknal sokszor nem is nagyon firtatjak a sabbatical-t, hanem elengedik az embert.
En pl. ugy mentem nagyjabol 3 honapig dolgozni, mielott felmondtam volna, hogy minden heten megirtam a felmondolevelem, kitettem otthon az iroasztalra, es baratnomnek megmondtam, hogy ha szolok, akkor feladja - akkoriban heti szinten utaztam UK-be. Kicsit meglepodtek a cegnel, amikor hetkozben megkaptak a felmondolevelem, mikozben valahol a vilagvegen dolgoztam.
Most, hogy mar kozelebb vagyok a 4x-hez, mar nem ugy gondolkozom, mint huszoneves koromban. Feleslegesen nem pazarlom az idom a munkahelyen. Ha mar olyan gondolatai vannak az embernek, hogy fel akar mondani, akkor ott elobb utobb ugyis felmondas lesz a vege. Ezt evekig huzni felesleges. Inkabb iktass be egy pihenot, tervezz ujra, indulhatsz mashol is, kevesebb penzert, lehet, hogy a feltoltodesi idoszakban valami teljesen uj dologgal tudsz elkezdeni foglalkozni, ami jobban tetszik majd, mint amit most csinalsz. De feleslegesen ne pocsekold el az idod. Persze maradhatsz is, de akkor at kell allitani a gondolataid, kulonben a napi elegedetlenseg a munkahelyen lassan, de felemeszt.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Mercutio_
félisten
de a lényeg inkább az, hogy én vagyok az egyetlen "senior" a csapatban, az én vállamon nyugszik kb minden, és ez elég szar érzés
Azon túl, hogy érdemes lehet akár egy 3 hónapos fizetésnélküli szabival megpróbálkozni, én a helyedben a fenti probléma megoldását keresném.
Leülnék pl. a főnökeimmel, elmondanám, hogy az nekik se jó, ha baleset vagy egyéb okból hirtelen kiesnél a melóból, ezért javaslod, hogy XY (ha van szerinted erre alkalmas beosztott) kevesebb feladatot kapjon, és delegálják mellőd mondjuk napi 4 órában. Ez idő alatt te delegálsz neki kisebb - majd egyre nagyobb - eladatokat a sajátjaid közül, átveszitek 1-1 folyamatban a részeket, mit-miért, stb. meghatározzátok milyen konkrét területeken és miben kell tanulnia/fejlesztenie magát, hogy egyre több mindent el tudjon látni helyetted. Ennek az egésznek lehet egy 6-12 hónapos ideje, 2-3 havonkénti értékeléssel, hogy hogyan haladtok, esetleges korrekcióval, stb.
Ha nincs ilyen beosztott, akkor a a fenti "leülés" azzal kezdődidik, hogy a felvázolt ok miatt szeretnéd, ha elkezdenétek pályáztatni emberkéket adott skill-ekkel és végzettséggel (már amennyiben megítélésed szerint nem elengedhetetlen egy ilyen betanuláshoz az adott cégnél eltöltött X év előélet)Ez egyébként számodra is lehet egy olyan dolog ami motivál, kizökkent a napi darálóból és új képességeket sajátíthatsz el általa (sokszor azt is taulni kell hogyan adj át ismereteket és feladatokat, hogy álld meg, hogy ne nyúlj át a beosztott feje fölött csak mert még nem úgy/olyan gyorsan csinál valamit ahogy te már igen)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Thrux
csendes tag
válasz Mercutio_ #12455 üzenetére
Áh, sajnos ezeken már túl vagyunk, nincs ember, legalábbis ezt mondják. Vagy ha cinikus akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy legalábbis annyiért nincs, amit fizetnének. Nyilván a mostaniakat tanítgatom, de évekbe telik (5+), mire valakiből teljes értékű, önállóan dolgozó, használható ember lesz. És ezt bárhogy magyarázod a mgmt-nek, nem fogják fel, azt hiszik 6-12 hónap, esetleg 2 év és fú de jó minden. A meló meg csak jön, egyre több.
Amúgy ezért nem is kérdezem őket a fizetés nélküli szabadságról, esélytelennek látom, hogy elengedjenek. Persze ha azt nézem, hogy a másik lehetőség az, hogy felmondok, akkor lehet meggondolnák.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
Emlekeim szerint ket kivetel van, amikor kotelesek elengedni: egyik ha gyereket szulsz, felteszem ez nemi elteres miatt nem megy, masik az epitkezes. Ami osidokbol maradhatott a torvenyben, de mintha me'g benne lenne, nezd meg. Es ha ez peldaul kikapcsolna, raadasul erteket termelsz (azzal hogy nem epito cegre bizod), akar toltheted azzal a szabidat...
Mas kerdes, hogy lehet hogy nem a ceges meloddal, de a cserepfajtakkal es hoatbocsatasi tenyezokkel, rosszabb esetben a kivitelezok bajaival fogsz almodni, nem biztos hogy nagyon megeros csere... en ha ezt megunnam akkor szivesen epittetnek egy alomhazat "raerve".[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
válasz Mercutio_ #12455 üzenetére
"ne nyúlj át a beosztott feje fölött csak mert még nem úgy/olyan gyorsan csinál valamit ahogy te már igen"
- ez volt a legnehezebb megtanulnom technical architect-ként, teljesen egyetértek ezzel[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Jhonny06
veterán
Ennek akkor van értelme, ha van annyi pénzed, hogy tudsz utazni, vagy valami más értelmes dolgot csinálni. Annak nyilván nincs, hogy otthon ülsz 1-2 évig. Néhány hétig poén, de alapvetően nem egészséges, ha sokáig nincs meg a napi rutin (és ezt általában a munka adja).
Nekem a csökkentett óraszámban való munka bőven elég lenne később, szerintem ha olyan pozícióban vagy, hogy ezt megteheted, akkor ez az igazán jó lépés. 4 napos munkahét vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
válasz Jhonny06 #12459 üzenetére
Én is az utazást mondanám, bár ez nyilván érdeklődés kérdése. Én úgy vagyok vele, hogy gyűjtögetek most még 1-2 évig, aztán egy fél évre jó lenne elmenni világgá. Sok esetben az élet (Ázsiában pl.) jóval olcsóbb, mint itthon, szóval nem is feltétlenül kell egy vagyon hozzá.
-
adalbert1
veterán
Ezek alapján úgy tűnik, hogy nálad annyira nem befolyásolta.
Nekem is elég lentről 4-5 lépésben emelkedett a fizetésem az elmúlt 6 évben, de most egy ideje már megrekedt - ráadásul mivel mindig cégen belül léptem magasabb pozícióba, így valamennyivel mindig kevesebb pénzt adtak, mintha az utcáról vettek volna fel valakit (és amelyik kollégák váltottak más céghez, azok nagy része olyan 20-30%-kal legalább többet kap).Alexios: szerintem az korrektnek tűnik, 1 évre a 4 hónapnyi fizetés egész jónak hangzik. Nekem 1 hónappal kevesebbet ajánlottak 2 évre - szerintem ez kevés, főleg azért, mert az alapbéremre vonatkozik, aminél olyan 30-40%-kal többet viszek haza egy hónapban átlagosan.
Stanlee: igen, minél többet gondolkozom, nekem is annál inkább ez a gondolatom. Illetve tök zavaró, hogy van 3-4 magyar menedzser réteg még a külföldi menedzsment alatt, így nagyon sok olyan dolog van, ahol elakadhat egy ilyen procedúra - ráadásul itt van valamilyen érdekellentét is, mert pár szinttel az ember felett nagyon kicsi az esélye, hogy olyan menedzser legyen, aki esetleg ilyen esetekben szembe megy az ő vezetőjével, annál szerintem a nagy többségük jobban félti a saját pozícióját.
djgeg: szerintem is van egy olyan szint, ahonnan már 20-30%-nyi plusz pénz nem motiválja az embert - de azért a legtöbb munkahelyváltás együtt jár egy környezetváltással, jó eséllyel az új helyen új dolgokat lehet tanulni, érdekesebb problémákkal foglalkozni, stb. Nekem is volt már olyan, hogy nem fogadtam el egy 22%-kal magasabb ajánlatot, mert hosszú távon nem láttam perspektívát abban a pozícióban/cégben, illetve bizonyos szinten még visszalépés is lett volna.
Mercutio_: jelenleg is vannak képzések ímmel-ámmal, viszont ezek inkább szinten tartó jellegűek (mondjuk kijött egy újabb verzió, és elmegyünk egy vendor általi tréningre), új dolgot nagyon keveset tanulunk (ahogy észrevettem, a cég úgy van vele, hogy amíg a customer nem igényli az adott tudást, addig nem szívesen költ az oktatásra).
Sabbatical témához: néha én is úgy érzem, hogy szívesen eltöltenék 1 évet a munka világától távol, viszont az anyagi oldala nagyon erős visszatartó erő, viszont attól nem félnék, hogy nem tudnám mivel eltölteni a napjaimat, akkor sem, ha nem utazgatnék végig (napi rutint meg az is adhatna, hogy rendszeresen eljárok végre sportolni, vagy viszem/hozom a gyereket bölcsibe/oviba, stb).
Egy 45+ korú kollégámmal beszélgettem korábban a témáról, ő élete egyik legjobb időszakaként emlékszik vissza arra a majdnem 1 évre, mikor nem dolgozott (olyan 10-15 évvel korábban). -
PazsitZ
addikt
válasz adalbert1 #12462 üzenetére
Néha én is elgondolkodtam ilyen sabatical témán. Be lehetne indítani egy félprofi sportkarriert. Nyilvan akkor lenne időm magamra főzni egészségesebben étkezni, plusz onkepzes egyeb témák, amik utazas nélkül is lefoglalnanak avagy ötvöződne a sporttal, külföldi edzőtáborok szintjén.
De a legnagyobb fájó pont, hogy néha azt érzem egy korai retirementhez eleget összegyűjteni még folyamatos meloval is necces lehet. (Ha nagyon biztosra akarsz menni és nem onfentartasi szinten elni).
Szóval minden egyszerre nem megy[ Szerkesztve ]
- http://pazsitz.hu -
-
adalbert1
veterán
válasz PazsitZ #12463 üzenetére
Szerintem ez az ERE téma Magyarországon még igen jó fizetéssel is leginkább akkor megvalósítható, ha már a kora huszas éveiben valaki nagyon jól keres, alacsony életszínvonalon él (vagy a nyugdíjazás után visszavesz nagyon), olyan helyre költözik, ahol olcsó az ingatlan, és nincsenek gyerekei (vagy már önellátóak).
Illetve a gyerek miatt alapból túlbiztosítva vágnék csak neki a dolognak, jó eséllyel kb. 23 éves koráig rengeteg anyagi ráfordítást (is, illetve időbenit is) igényel, illetve lehet, hogy tök jól ellenék kapálgatva a világ végén, de akkor ő esne el rengeteg jövőbeni lehetőségtől (megfelelő színvonalú középiskola pl.), így az szerintem elég sokáig nem pálya, hogy a budapesti vagy más megyeszékhelyi drágább ingatlant egy olcsóbb vidékire cserélni, és az így felszabaduló pénzt is belerakni a nyugdíjalapba.
MMM-nak is szerintem azért ment, mert már fiatalon igen jól kerestek a feleségével együtt, illetve egy ottani viszonylatban olcsó helyen vettek házat, és az sem mellékes, hogy volt egy olyan blogpostja, ahol leírta, hogy ha jól emlékszem csak a blogbol volt már 400k USD bevétele.
Alapvetően én is hasonló témában gondolkoznék, sportolás (kipróbálni új dolgokat, illetve alapból fogyni pár kilot, fittebbé válni), önképzés, önmagam jobban megismerése (pl. x napra elvonulni meditálni is igen tanulságos lehet, ahol teljesen egyedül maradsz a gondolataiddal, vagy csak jobban utánajárni, hogy mi mozgat/motivál), más kultúrák jobb megismerése, illetve azokból merítés/átültetés a saját életembe, stb...
-
DanielLong
senior tag
válasz PazsitZ #12463 üzenetére
Ha szabad tudni, mi a sportágad? Ugyan én még csak egy éve léptem ki az iskolapadból és dolgozom egy multinál, de sokkal közelebb érezném a személyiségemhez, hogy vállalkozói mentalitással a sportból éljek meg vagy esetleg a zenéből . Sajnos azonban a sporthoz (akár kerékpár, akár crossfit) nem elég az elhivatottságom, mert kell a genetika is, meg nem ártott volna 5-10 évesen elkezdeni a dolgot.
Itthon meg aztán baromi nehéz bármilyen sportágban is kellő bevételt elérni, leszámítva a labdarúgást. -
Mercutio_
félisten
válasz horush #12460 üzenetére
Ázsia ennél azért komplexebb dolog, ha alaposan felkészülsz rá, nem csak beleugrasz.
Egyrészt oltások, a különböző betegségek elleni tabletták és azok hatása, másrészt huzamosabb ideig ott élve - sok helyet megnézve-túrázva - az utcai árusoknál se biztos, hogy jó ötlet kaját venni....
Előzőből (is) következik: Legyen megfelelő biztosításod, mert ha valami megmar/-harap vagy elkapsz valamit és padlótfog a szervezeted az nem lesz olcsó ott semPersze vannak, akik olyan genetikai adottságokkal rendelkeznek és szerencséjük is van, hogy semmi ilyen nem történik meg velük, de már a túristáknak fenntartott helyekről is jönnek haza kellemetlen emlékkel néhánya, hátmég, ha kimozdulsz ebből és elmerülsz a helyi dolgokban
adalbert1: Elkezdeni mozogni, és egyúttal odafigyelni a mit és menyit eszelre csak elhatározás kérdése. Onnan tudom, mert van, hogy havi 20+ túlóám van és így is be tudtam iktatni heti 2 edzést (+ elhagytam a sertést, sokkal kevesebb lisztes ételt tolok, több a gyümölcs, stb.)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
addikt
válasz Mercutio_ #12466 üzenetére
Sport, normalis kajalas, onkepzes, stb. az mind megoldhato munka mellett, nem ertem ezert miert akar valaki eveket pihenni. Szerintem itt egyikunk se 16 orat all a gepsor mellett. Sot nekem minden heten van egy nap amikor csak magammal foglalkozom, mondjuk nem meditalok, de ossze tudom szedni a gondolataimat.
[ Szerkesztve ]
-
skristof
tag
a szellemi munka is nagyon megterhelő, és ugyanúgy kiégsz benne, ezért a sabbatical tök hasznos nekünk is
azzal egyetértek, hogy sportolni, jógázni, meditálni, tudatosan étkezni nem munka, hanem elhatározás kérdése. akinek most "nincs rá ideje", annak munkanélküliként sem lesz
-
Mercutio_
félisten
Az elvonulásra is elég lehet egy hosszú hétvége+1-2 nap belföldön, de a nyári szabi alatt akár a camino valamelyik szakaszát is lehet abszolválni
-
félisten
válasz skristof #12468 üzenetére
> akinek most "nincs rá ideje", annak munkanélküliként sem lesz
Ez nem igy mukodik pszichologiailag. Legalabbis nagyon sok ember akkor tud igazan perspektivat valtani, ha huzamosabb ideig kilep a megszokott hetkoznapi dolgokbol. Nem az idovel van a problema; nem arrol van szo, hogy heteket kell gondolkozni.
while (!sleep) sheep++;
-
adalbert1
veterán
válasz Mercutio_ #12466 üzenetére
Mondjuk a kajálásra igyekszem odafigyelni, de az számomra sokszor nem fér bele, hogy itthon főzzek, vagy hogy akár új recepteket próbáljak ki.
Viszont a sport egy kritikus pont, eleve mondjuk egy alap konditerem elvisz alsó hangon 1 órát, de ha az öltözést, tusolást, oda-vissza utat számolom, akkor rossz esetben ez 2 is lehet (oké, olyan helyre kell menni, ami vagy a lakóhelyemhez, vagy a munkahelyemhez közel van).
Igaz, gondolkozom azon, hogy vegyek itthonra egy kettlebell-t, és egy normális futócipőt, és akkor nem lennék annyira helyhez/időhöz kötve, illetve az utazást is meg lehetne spórolni.A napi munka és utazás olyan 9-10 óra, alszom 6-8 órát, rossz esetben marad 6 óra arra, hogy:
-reggelizzek, vacsorázzak, fürödjek, a gyerekkel minőségi időt töltsek, képezzem magam, kikapcsolódjak (akár pár fejezet elolvasása egy könyvben, akár 1-2 20 perces sorozatrész megnézése, vagy pár kör lejátszása valami multiplayer játékban), sportoljak, házimunkát végezzek, bevásároljak - szerintem ez nagyon kevés, főleg, hogy ez általában nem egy blokkban van, hanem a reggel és este között oszlik meg, és nem is mindig tervezhető.
Ezen kívül néha az olyan holtidők is jól jönnek, hogy teszem azt 10 percet ülök csendben, és csak nézek ki a fejemből, amíg hagyom, hogy a tudatalattim is mindent feldolgozzon
Oké, sport mondjuk heti 2-3-szor van, de a többi minden napos tevékenység, és a gyerekkel töltött időről biztos nem mondanék le.
Egy jobb, szorosabban beosztott időmenedzsmenttel biztos, hogy jobban ki tudnám használni az időmet, de azt meg nem szeretem, ha nagyon szigorúan be van osztva a szabadidőm, ha mondjuk egy érdekes szakmai anyagot vagy regényt olvasok, és visz a flow, akkor nehéz azt megtenni, hogy na most becsukom a könyvet/ebook olvasót/laptopot, mert kezdődik a másik blokk. Illetve azt sem szeretem, ha nagyon túlzsúfolt a napom, és folyton van valami, amit csinálni kellene.Oké, persze ez összehasonlítva egy tényleg 16 órát szalag mellett töltő emberrel, vagy egy napszámossal tényleg felesleges siránkozásnak tűnhet.
Legalább annyira jó volt, hogy ezt most leírtam, hogy végiggondoltam, hogy miként lenne jó úgy beosztani az időmet, hogy valamennyire a szabadság érzete is megmaradjon, de mégis jobban ki tudjam használni, most abban gondolkozok, hogy kijelölök napokat, pl. egyik nap csak szakmai dolgokkal foglalkozom, másik nap csak valamilyen rekreációs tevékenységet folytatok, harmadik nap sportolok, stb. (illetve azon is gondolkozom, hogy minden tevékenységet megvizsgálok külön, hogy miként lehetne időt spórolni rajtuk, pl. online bevásárlás - igaz a tesco eddig kb. mindig hozott ki valami drágább helyettesítő terméket, így annyira nem szimpatikusak -) - de ha esetleg valakinek van valami jó tippje egy tényleg működtethető rendszerre, akkor szívesen várom.
-
addikt
válasz adalbert1 #12471 üzenetére
Pont par hete szamoltam ki, hogy mennyi felesleges idom megy el eves szinten, amit hasznosabban is tudnek eltolteni, pl. uj nyelv megtanulasa, masodik diploma vagy barmi es eleg durva szamok jottek ki. Ha nem vagyok tul szigoru, akkor is heti szinten talaltam 20 orat, ami eves szinten tobb mint 1000 ora. Mindezt ugy, hogy naponta a sportra megy el 2-3 ora. Mondjuk gyerek meg nincs, szoval nem feltetlen mervado az en helyzetem. De szerintem mindig lehet talalni idot, csak kicsit utana kell szamolni mire mennyi megy el. Es aztan priorizalni kell, nem muszaj am mindennel foglalkozni, van amit el kell engedni. En pl. nem nezek sorozatokat, nincs multiplayer jatek, nincs telefon nyomkodas, facebook stb. A tanulas egy reszet pedig bevittem a ceghez, sokszor akad uresjarat.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz adalbert1 #12471 üzenetére
Gyerek az tény, hogy sok plusz feladat (bár gondolom nem egyedül neveled), de megoldható, pl. valahogy belekombinálni az otthoni mozgásba (apa plank-el, csemete átmászik alatta, vagy a hátára ül jó móka vagy pl. goblet squat súly helyett a gyerekkel, ha még nem túl nehéz )
Kettlebell-lel óvatosan, ha nincs kellő rutin és/vagy nincs aki kijavítson szép sérülést össze lehet szedni, futás detto, azt is csak ésszel, mert az inak, izületek sokkal lassabban szoknak hozzá a terheléshez, mint az izmok + mindkettőnél fontos előtte a bemelegítés, utána a nyújtás.Tudom, hogy kivisz a komfortzónából, ha priorizálni kell, ütemezni és időkorlátok közé szorítani magunkat, de pl. a munkahelyen egyértelműen működik (ha másra nem arra jó, hogy a felszabadult időt önképzésre fordítsd, ezzel a szabadidődből is spórolsz)
Ha a munkába jövet-menet tömegközlekedel ott is lehet sorozatot nézni, olvasni, stb.
-
PazsitZ
addikt
Nyílván egy részét most is csinálom, nem mondom ,hogy nincs soha idő rá.
De mondjuk egy europa bajnokságra már csak azért is nem megyek, mert sokszor kiszámíthatatlan mikor-hogy esik a meló. Sokszor csak veszek valami kaját innen-onnan. Persze valamelyest tuti én vagyok túl kényelmes és fegyelmezetlen. Ez benne van.Én mondjuk nem éveket mondtam, de pl. egy bajnokságra 1 hónap szünet egyáltalán nem sok.
Nyílván a heti 2-3 edzés megvan alapból is, de épp ez az, hogy ezzel nehezen juthatsz el komolyabb szintre.
Ha heti 5+ nap per 2 edzést szeretnél tolni, akkor már nagyon aktívan kell figyelni a pihenésre és étkezésre is, nem csak odafigyelgetni.Mindegy, ez álomvilág számomra, nem akarok ekkora áldozatot hozni és jelenleg messze nem vagyok kompetitív, hogy bármiféle promótert találnék, amúgy is nagyon rétegsport.
Álmodozni mondjuk attól lehet .(#12465) DanielLong: Brazil Jiu-jitsu
[ Szerkesztve ]
-
PazsitZ
addikt
válasz Vision #12476 üzenetére
Én feljebb pontosan a félprofit mondtam.
Amikor mondjuk egy évben kiveszel 2-3 alkalommal 1-1 hónapot pl.
De ehhez elég ideális munkáltató kell, aki van ennyire rugalmas.
De ami a szomorú valóság, hogy még akár profi szinten is elég kemény a dolog. FYI, Nem tömnek ki minden sportot, mint a focit. Még akkor sem ha már bovsn vannak eredményeid.- http://pazsitz.hu -
-
veterán
-
PazsitZ
addikt
Nyilván így nem leszel egy világbajnok. De pont arra utalok, hogy azért úgy mar elerhetsz szép eredményeket, amig mondjuk az év 3/4 -ben rendesen dolgozol.
Igy lehet egy normalis folytatólagos karriered és más területen is érhetsz el sikereket. Kecske és a káposzta is...Ahol európai vagy világszínvonalú eredmények vannak, én oda nem sajnálnám a támogatást (lenne honnan odacsoportosítani).
Mindegy ez már elég off.
[ Szerkesztve ]
-
Ironizer
tag
https://index.hu/gazdasag/2019/01/23/fizetes_ber_jovedelem_tippjatek_nettolotto/
A pilótánál meg a MTA doktornál tévedtem a legnagyobbat. Az utóbbit nehezen hiszem el.
-
layerke
aktív tag
válasz Ironizer #12480 üzenetére
Szerintem hihető adatok, én max 10-15%-ot mondanék rá ferdítésnek, hogy kicsit többet mondunk, hogy jobban vagy kevesebbet, hogy rosszabbul nézzen ki.
Kicsit a nettó miatt becsapós, mert az sok mindenen múlik. Én bruttót jobban tudtam volna értékelni vagy értelmezni, de így is eléggé sokkoló. Hasonlóan alulbecsültem én is a pilótát, a webfejlesztőt és az MTA doktort pedig túl. A többit elég jól eltaláltam sajnos. Vidéki nagyvárosban élek, itt amennyi embert ismerek munkahelyét és fizetését is alapul véve, az alapján én hihetőnek tartom a válaszokat, azzal együtt elkeserítőnek is..
-
@tco@
aktív tag
válasz horush #12482 üzenetére
Ez kizárt hogy igaz legyen, legfeljebb egy 35 éve ugyanabban a poziban létező "jóvanazúgy" típusú embernél, aki soha nem is akart semerre lépni (felfelé). Egy rakás ilyen embert ismerek főleg IT területen, vegyes végzettséggel. De az ellenkező csoportból is, csak ők elég kevesen vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Ironizer
tag
A kérdőív direkt úgy szólt, hogy legyen benne minden bevétel, pótlék, bónusz, zsebbe kapott pénz, minden. Vedd az éves bevételed, és oszd el 12-vel. Persze attól még lehet, hogy egy MTA doktornak szövegértelmezési gondjai vannak, vagy csak egyszerűen nem vette figyelembe, de azt írják, hogy a szélsőséges értékeket kiszűrték egy szakmán belül. Mondjuk nem tudom hány MTA doktor töltötte ki vajon.
-
travix
aktív tag
Szerintem relatív az egész, pilóta 2 milliót keres? Az is hatalmas túlzás persze lehet, hogy valami nagyon jó légitársaságnál dolgozik, de nehéz elhinni. Meg webfejlesztő 900ezer ft az is olyan h eléggé a legnagyobb fizetés a szakmában és úgy is csak Budapesten. Kisebb városokban fele ennyinek örül a webfejlesztő mint majom a farkának.
-
Madwe
nagyúr
válasz travix #12488 üzenetére
Azért a 450es webfejlesztői fizu pesten se annyira ritka szerintem, gondolom ? persze az is tág fogalom, kérdés ki hova jutott adott időtáv alatt, de ez a "webfejlesztő" ez olyan mintha azt mondanám, hogy focista, aztán az, h most épp a mucsaröcsögei megye10be se került be, de a fiukkal azzal tengeti napjait vagy a válogatott tagja, az tök mindegy (bár manapság már lehet mindegyik milliókat keres )
-
petyus_
senior tag
válasz travix #12488 üzenetére
Ha jól emlékszem, 10 éves tapasztalattal volt írva, szerintem nem túlzás a 900K, ráadásul KATA-s volt, tehát kb 950-1M közötti pénzt kap havonta, ami egyáltalán nem hihetetlen, amikor 1-2 év tapasztalattal adnak BP-n 5-600K-t (ami a munkáltatónak 6-700K).
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Most egy légitársaságnál dolgozom, és igen, nagyon sokat keresnek a pilóták. Nem irigylem tőlük, mert megdolgoznak érte, és hatalmas felelősség van a vállukon.
Másrészt fejlesztőként dolgozom, és igen, simán keresnek nettó 900-at. Azért nem viszi lentebb az átlagot a vidéki fejlesztők fizetése, mert az országban dolgozó fejlesztők jelentős része Budapesten dolgozik. Eleve az ország egyharmada kb. Budapesten és környékén lakik, a fővárosba jár dolgozni. Fejlesztői állásból is itt van a legtöbb.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
kexksz
addikt
válasz Goose-T #12494 üzenetére
Egy pilota kepzes mire eljutsz oda, hogy dolgozhatsz, kb 20 millio forint. (Egyebkent en is gondolkodom rajta, mert maga a munka nagyon laza, de ahhoz felre kene rakni ennyit + annyit, ami par evre eleg megelhetesre amig tanulok.) Egyebkent ez gyanitom Wizz, ahol eleg keveset fizetnek.
Webfejlesztonel KATA 800 netto az 850 brutto, ennyit azert nem egy nagy muveszet keresni 10 ev tapasztalattal.
Kutatot mar elmondtak tobben is, siman bertablas.
-
DanielLong
senior tag
válasz kexksz #12495 üzenetére
A pilótaképzésről ezt csak megerősíteni tudom. Egy éve még épp az egyetem végén a Wizzair küldött ajánlót, abban benne voltak a számok, hát nagyot néztem. Asszem a kezdő pilóta fizu olyan 1,1-1,2millió nettó volt, de az oktatás és repülő órák díja bőven 20milla körül.
Az más kérdés, hogy szerintem ritkán alszanak két egymást követő napon ugyanabban a szobában... Nem tudom, hogy az elszállásolást fizetik-e nekik, illetve a kaja hogyan jön ki. Számomra ez kicsit olyan, mint a kamionos élet, csak fancybb az egyenruha -
Mercutio_
félisten
válasz DanielLong #12499 üzenetére
És több sztyuvit kapsz meg
Fapadosoknál korábban lehetett szerződni úgy, hogy ők fizetik a képzést aztán részletekben vonják a béredből + aláírsz X évet.
Mivel pilóta hiány van gondolom most is van hasonló.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- 6 gen i5 ös HP Prodesk 600-G2 MT
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest