Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz #35434496 #901 üzenetére
Reab es copy alatt itt is szemmel lathato a kulonbseg mar itt is. Write-nal szerintem nalad bug van, mint sok masnal is, szoval azt nem lehet az enyemhez hasonlitani. Latency-t nem tudom, de...! Meg egy dolgot figyelmen kivul hagytal. Nalam az NB 4.5GHz ment. Az az 1GHz kulonbseg meg nagyon nem mind1.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
trek81
senior tag
hiába trükközök a ramok nem mennek 2800mhzén csak ha a blckát elállítja...
100x44pl --4400mhzén--- max 2666mhz a ramok...nincs is az Xmp prifil rambeállításon kívül semmi ...ott vége a listának...van még oc ram de akkor is ellövi a blckát
Xmp profilba benyomom a 2800mhzét blckának lőttek blck125 vagy xmp 2 nél 3000mhzénál 127...és máris nem indul a gép
max 4.0ghzé a procinak és addig megy 2800mhz ram meg 3000mhzram...utánna se ram se proci---el se indul a gép ...nehezen jön be még a setup isszal szar az egész ----már bocs hogy ezt irom ..nagyot csalódtam mint az x79be ..ott annyival volt jobb hogy az 1600mhzés ramok nem lőtték el a blckát és ment a cpu overc.valamennyire
[ Szerkesztve ]
Már ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
brumi1024
veterán
válasz #Morcosmedve #894 üzenetére
Köszi.
Most milyen lappal raktad össze? Vagy marad már a Giga Gaming 5P?
Közben kicsit finomítottam, 0.21-es offset (így kap IBT alatt ~1.24-et), 4375 MHz (ugye az XMP-s 125-ös Strap és 35-ös szorzó), és 4000 MHz Uncore 1.19-es Vcache-en (ezt nem is próbáltam lejjebb vinni még, mennyire reális ez az érték?). LLC 6-on, Vcin 1.9 V-on. Ezekkel a beállításokkal IBT alatt 79-80 fokosak a magok Dark Rock Pro 3-mal. Ennél feljebb szerintem majd vízzel megyek.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Nem tudom, de nalam tokeletes... 24/7 4.64GHz,(vagy 4.5GHz) 3000mhz@cl14-el, 4500-as uncore-al, 125-os strap mellett. XMP-t es tarsait felejtsed el, manual kell beallitani minden fontosabb dolgot. Itt segitunk, csak meg nem volt ra idom. Kezdetnek feltolthetned a BIOS kepeket, eddig mit allitottal, magad, mit hagytal auton. Meg egyebkent is jo lenne, mert nem ismerem az Asrock biost.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
ffodi
veterán
Szerintem csak annyi a történet, hogy rosszul állítod be a dolgokat és sok fontos beállítást auton hagysz.
X79-nél nem tapasztaltam semmilyen gondot (a write bugon kívül), CPU és RAM OC is megy tökéletesen.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
MPowerPH
félisten
Egyebkent itt Haswell-E-nel, ugy ahogy az elod 6 magosoknal is, erosen szamit, milyen lap van alatta. Nekem is hiaba volt a csucs, MSi gaming lapom, minden feature-el, nem OC-re volt keszitve. Egyedul a memoriakezelese tunt jobbnak, mert ott azt hiszem 3200-on is mentek a modulok, ellentetben a Gigaval, ahol ez mar nehezkes, es valamiert nem akarja. Ellenben ott a sikeres post is lehetetlen volt 4.5GHz folott, mig itt semmiseg. Az Uncore-t meg mar meg sem emlitem. Most mar a ventivezerlest is megoldottam, sikerult beallitanom, bar a cpu f. pwm vezerlese kalap kaki, azt majd at kell kotnom a sys fan1-re.
Meg neha ujrainditasnal, vagy csak siman hideginditasnal csinalj olyat, hogy a post led alapjan bent van a BIOS-ban, de en csak a fekete kepernyot latom. Reset utan meg minden ok. Sikertelen oc utan meg neha egyaltalan nem hozza be a BIOS-t, olyankor csak az cmos clear segit. Szoval azert es sem tokeletes....[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
trek81
senior tag
válasz MPowerPH #920 üzenetére
utolso sorok igen nálam is
ugy néz ki hogy 4.5ghzén stabil ...turboboost 4.2ghzé alap 100x42 -...asrock progival 4.5ön még stabil teljesen
4.6nál már beáll....további tuning szerintem csak fesz és stbbi állítással nálamMár ment vissza pénz embereknek,, ahogy kapom a pénzem megy vissza
-
MPowerPH
félisten
3DMark -bol nem lehet levonni olyan kovetkeztetest, hogy stabil. Azt a hetkoznapi hasznalat hatarozza meg. Ellenben a fesz meg eleg alacsony, szoval ha itt meg nem is az, plusz fesszel biztosan az lesz. Nem mondom, hogy IBT-zz, en sem csinalom. Aida stabilitast szoktam nezni, Cinebench, HyperPi 32M, meg mindennapi hasznalat.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Ne Win alol allitgassad.... Lepj mar be a BIOS-ba, es linkelj par fotot, mit hogy csinaltal. Uncore orajelet nem is tudom meg allapitani. Jo lenne tudni a szorzokat. Hasznald a 125-os strap-ot, ott is betudod loni a cpu-t es a memoriat is manual 4.5GHz/3000 -re.
Don't Tread On Me
-
nullpoint
őstag
Prime95 kell stabilitás méréshez. Mivel hűtöd?
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
nullpoint
őstag
mennyire ment fel cinebe közben?
-
MPowerPH
félisten
válasz nullpoint #926 üzenetére
Nem feltetlen... Az a gond, hogy egy ido utan annyira felmegy a hofok Prime, LinX, IBT alatt, ami mar akar karos is lehet ilyen orajelen. Valos eletben pedig soha nem fogja megkozeliteni azt a homersekletet. Aida, es mindennapi hasznalat is eleg kell hogy legyen. Bar azt a 41 fokot nehezen tudom elhinni.... Alapon produkal annyit a cpu. Nekem az epitett vizzel 63 fokig felmegy a legmelegebb mag Cinebench alatt. Valszeg Te az 1 magos terhelesnel nezted.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
trek81
senior tag
-
MPowerPH
félisten
Real temp-et hasznald, mert az mutatja a max ertekeket. Egyebkent az megeshet, hogy a Tiednek jol sikerult a forrasztasa, vagy csak siman nem olyan melegedos chip. Nekem meg 600-on porog mind a 9db venti a radikon, es a tesztek alatt egy celsiust sem no a vizhofok. Rajinteknel kell is porgetni a ventiket, mert felforr a viz benne.
IBT-t mutass, arra kivancsi lennek, milyen hofokokat produkal alatta, mondjuk egy 3 kor erejeig. Real temp-el persze, leirtam miert.
mod:
Real Temp.
IBT[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
nullpoint
őstag
Nálam noctua- nhc12p lég, és 4ghz-vel már 40 volt az alap, és prime alatt 10 perc után már 85. Mondjuk halk, de ha veszekrá nagyobb nyomású ventillátort az meg lesz vagy 40db.
-
MPowerPH
félisten
-
nullpoint
őstag
Továbbra is nyitott kérdés az hogy maradjon a folyamatos 3,6ghz , és a 35-36 fok terhelés nélkül 24/7 (torrentkliens folyamatosan fut). Vagy erőltessem rá az energiatakarékos funkciókat és 19-20 fok terheletlenül, viszont vállalom a szórzó és fesz ugrálgatását....
Úgy értelmeztem az eddigi utánaolvasások alapján hogy a C1 az a biosból állítja menetközben, a Speedstep pedig a windows energiagazdálkodásban megadott minimum processzor teljesítmény szerint.
Meg tudná valaki ezt erősíteni? (vagy cáfolni)
[ Szerkesztve ]
-
-
nullpoint
őstag
Nálam 24/7 megy a gép ha van 20w különbség akkor nem érdekes, de mondjuk 60w az már 2000ft egy hónapra. Nem is az az érdekes, még mindíg a hő, meg az órajel-szórzó-volt ugráltatásra lenne jó valami hitelt érdemlő állásfoglalás. Mi jobb a proci élettartamának- az idle 35c folyamatos órajel mellett, vagy az ugrálgatás. Ha egy autó motorjából indulok ki, akkor azt mondom hogy a folyamatos "monoton" terhelés az ideális (napi többszöri ki-be kapcsolás és városi közlekedés szemben az autópályás hosszú távú tempomat 100) (csak egy idealizált példa)
-
MPowerPH
félisten
válasz nullpoint #943 üzenetére
Igen, elkezdtem csinalni. Aztan beszart a fogyasztasmerom. A tapom is meri egyebkent, leven digitalis. Az meg nem kommunikal rendesen az alaplappal, a software csak idoszakosan mutat erteket. Eddig csak az Asus ROG lapokkal tudott csak egyutt mukodni.
De nem felejtettem el. Egyebkent biztos nem magas, leven megprobaltam, es alaphelyzetben nekem passziv a rendszer(vegre megoldottam), es a vizhofok igy is megall 95 fahreinheit-nel max, es ugye nekem a VGA is futi a vizet.Irtam mar, hogy az orajel ugralas nem karositja a cpu-t. Az Intel nem veletlenul talalta ki a speedstep-et, C1E-t anno. Ez nem hasonlithato az auto motorjahoz.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
#Morcosmedve
veterán
válasz brumi1024 #917 üzenetére
Nm!
Igen, maradt, jó a lap, tetszik!
Még nem tuningoltam, nem tudom ez a 125-ös strap mennyire jó, nem szoktam elállítgatni. Másik, hogy én C-stateket kioffolom, meg az EIST-et is. Megnéztem 3,6 on és 4,2 ezren is ugyan úgy hajtja ki a VGA-t, szóval nem látom egyelőre értelmét magasabbra vinni, majd az Uncore-al szórakozok ma.
Aztán lehet, hogy a végén 4,5/4,2-re belövöm Strap-ot néztem, hogy rendesen elállítgatja a memória szorzót is, meg ebben a bios-ban nem egészen értem, hogy melyik CPU fesz mit takar, az uncore-on kívül...ennyiből az asus letisztultabb.
© asszongya'hogy
-
MPowerPH
félisten
válasz #Morcosmedve #947 üzenetére
Szerintem ugyan azok a feszek, mint nalam. Egyaltalan nem bonyolult, nekem 10 perc volt atlatnom. Strap a memszorzot nem allitja. Ertelem szeruen a 125-os strap-al csokkentened kell a szorzot, de ez igaz a cpu es uncore orajelere is.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz #Morcosmedve #949 üzenetére
Miert nem jon ki? Nekem 125-os strap-al is megmaradt az osszes lepcso. Milyen szorzoid vannak?
Elkuldom a bios kepeket.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest