- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Havi limitet kap a GeForce Now
- AMD FX
- Itt a Cooler Master legkomolyabb készre szerelt vízhűtésének világos verziója
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebixxx
tag
Üdv!
Van egy I5 4690K procim amit felszeretnék húzni úgy 4,5 Ghz-re, ha lehetséges...
Jelenleg 4Ghz-en megy Auto OC-val, még csak feszt se adott hozzá így hagytam is, úgy is elég volt bőven csak pár napja vettem egy 980Ti-t és úgy tűnik jó pár játékban CPU limitem van...Mivel nem értek a tuningoláshoz ezért szeretném a segítségeteket kérni egy stabil, biztonságos beállításhoz.
Ez a konfig hátha így könnyebb :
I5 4690K + Cooler Master Hyper 212 EVO
MSI Z97 GD65 Gaming
Kingston 64Gb SSD (Rendszer) + Samsung HD103SJ 1TB 7200rpm 32MB
MSI GTX 980Ti Gaming
Seasonic S12-II 620W 80+ BronzeLefényképeztem a bios-t így egyszerűbb :
[ Szerkesztve ]
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
juve600
nagyúr
válasz ricsi8800gt #33850 üzenetére
hát nem győztél meg
időtöltés ? hát amig lemegy mit csinálsz ? -
sebixxx
tag
válasz laychi #33855 üzenetére
CPU Core vagy CPU Ring voltage?
Bocsi, ha hülye kérdés, de nem tudom..
Köszi szépen amúgy!
I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
őstag
Hello, nektek hány fokos Windows alatt a i5 4690K (vagy hasonló) procitók? Milyen hűtővel?
-
sebixxx
tag
válasz Kaci84 #33859 üzenetére
Nekem ilyen 40-45 körül van(I5 4690K), ha nem csinálok semmit, de hosszas játék után se nagyon megy 65fok fölé..
Egy Coolermaster Hyper 212 Evo-t használok.I7 5820K 4.3ghz + BQ Dark Rock 3 ,Asus Strix X99 ,Corsair Vengeance (4x4 GB) DDR4 2666 MHz,MSI GTX 1080Ti Gaming X, Samsung 850EVO 250GB SSD+WD Black 1TB HDD ,Corsair RM650i 80+Gold, Phanteks Enthoo Pro M+ 4db Aerocool D.S. 14cm
-
blu79
addikt
válasz Kaci84 #33859 üzenetére
- szia nekem a 4790K ami 4.8ghz-re van húzva , a 25-6 fokos szobában most ennyi windows alatt (tehát nem csinálok semmit csak a win fut meg a net), Tritonnal hűtve, proci delidelt :
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Laraxior
titán
1,3V-on azért eléggé rendben van
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
fauv
őstag
válasz Laraxior #33867 üzenetére
Nem rossz, mondjuk a 4600 volt, az amit ennek a procinak kitaláltak max szerintem, ott még jól érezte magát, levegővel nem is melegedett nagyon
De csak próba miatt csináltam ezeket, azóta vissza raktam 4400-ra ott 1,165 V-on ketyeg és sztem bőven elég mindenre.
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Van valami olyan delid megoldás amit végelegesen meg lehet csinálni? Értem ez alatt hogy delid -> kupak alatt hővezető csere -> kupak visszaragaszt, többet nem nyúl hozzá?
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
blu79
addikt
válasz LLKobe #33869 üzenetére
- én több mint 1 éve delideltem, azóta nem nyúltam hozzá, hőfokok ugyanolyanok mint 1 évvel ezelőtt, igaz én kupakot nem ragasztottam vissza . CLU+MX4
[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
LLKobe
veterán
Csak mintha régebben olvastam volna hogy a CLU beeszi magát fizikailag a prociba egy idő után, és nem árt x időnként cserélni.
Tulajdonképpen azért jutott eszembe a dolog, mert rakhatok böhöm hűtőt a procira ha a magok és a kupak közt szar a hőátadás, de én mindenképpen végleges megoldást szeretnék.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Laraxior
titán
válasz LLKobe #33872 üzenetére
Mint pl az enyém ami nincs piszkálva, gyári állapotban van.
4.5GHz-en majdnem 50°C-t ugrik 100% terhelésnél. Nincs átmenet, nincs olyan hogy melegszik, felugrik, és utána még melegszik vagy 3-4°C-t és annyi.
Ez a legszarabb CPU a topikban"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ricsi8800gt
addikt
-
LLKobe
veterán
-
őstag
Kössza választ sracok. Az enyém úgy tudom nem delidelt. Alapon 30- 40 de prime 95el felmetn 95 fokra.
Valami baj volt a pasztával vagy a hűtővel újraraktam max 60Fok primenal.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
4670K esetében az Uncore clock mennyi kéne legyen default?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Apollo_21
addikt
Nos, visszatértem egy bitang erős G1820al Imádni valóan szép lassú!
Szóval, úgynéz ki a 4690K-m mem vezérlője szállt el, tehát end of dö mese...
Vki felvilágosítást esetleg hogy a visszaragasztáshoz mit használhatok?Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
energy4ever
addikt
4670K-m van, epitett vizzel hutve.
Beallitassai:
4.6Ghz
CPU Raito 46
CPU Cache Ratio: 38
BCLK: 100
Ram: 2400Mhz
VCORE: Adaptiv mode
Vcore: 1.300
CPU Cahce: Adaptiv Mode
CPU Cache: 1.200
CPU Input Voltage Offset Mode
Offset voltage: +0.230V
Dram voltage: 1.650VMinden mas auton van. Maradhat igy?
Mas kerdes:
A szorzo 8-46 kozott ugrall. Ha kifeszitem FIX 46-ra a szorzot, hogy fix 4600Mhz legyen, akkor a fogyasztas megugrik? -
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Valaki le tudná írni vagy képekkel ábrázolni hogy egy MSi Z97 Gaming 3 lapban hogyan tudnám feltuningolni 4.2GHz-re a 4770k-mat?
Ekkora órajelnél kell plusz fesz neki vagy elég ha auto-n hagyom?Asrock-nál NON-Z OC-val automatán felrakta. Ment is szépen vele stabilan.
™MØИ$T€R-EИEЯGY™® || ИVIĐIA® || ᴺᴵѕѕᴀᴺ ᴳᴛЯ The Best ||
-
Popes
őstag
válasz }{3@Đ$}{0ot #33887 üzenetére
Ne hagyd auton mert valószínű hogy túlfeszeli.
Nálam most így néz ki a 4670k-nál a bios, viszont a feszt azt pontosan a te procidhoz kell kitesztelni de a lenti képek alapján már el tudsz indulni.
1.2v-al biztos megy a 4.2 szóval azt majd lehet valószínűleg csökkenteni addig amíg stabil marad a tesztek alatt.(azzal majd neked kell eljátszogatni)
A ramok beállításait ne vedd figyelembe mert az megint egy más történet.[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
#Morcosmedve
veterán
válasz }{3@Đ$}{0ot #33889 üzenetére
Csak BIOS-alól, kézzel. Összefoglalóban is van segítség!
BTW. örülök, hogy meglett a lap, gép!
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Popes
őstag
válasz }{3@Đ$}{0ot #33889 üzenetére
Jól mondja péter, hagyd az app-ot(szerintem le is szedheted) a kép alapján 5 perc alatt megvagy és nem hiszem hogy gond lenne.
Még van egy pár finomabb beállítás ami nem látszik, de 4.2-höz nem is annyira fontos. A ramokhoz meg egyelőre használhatod az XMP-t de később azzal is játszhatsz egy kicsit.(nekem is kingston 1600-os van és szépen lehet húzni azokat is csak előbb lődd be a procit stabilra)Deus ex machina
-
Laraxior
titán
Csak úgy kíváncsiságból elindítottam egy IBT-t.
Tényleg ez a legszarabb CPU. 28°C idle, még el se kezdődött a teszt a magok: 94-91-89-80°C
Úgyhogy nem is folytattam..."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Kicsit tele van a t*k*m már... Januárban kezdtem el építeni a gépet, lassan szeptember van, és még mindig nem klappol valami
Nekem nincs itthon olyan pasztám amit alá kell tenni. Sima hűtőpaszta nem jó hozzá?
Végülis csak az a lényeg, hogy a kupaknál az a fekete ragasztó meg legyen bontva nem? Mert abból került túl sok oda, azért nem érintkezik a maggal a kupak"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz cyberkind #33895 üzenetére
December végén vagy januárban vettem itt a pH!-n csak egy év gari van rá úgyis, tehát az nem mérvadó.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
LLKobe
veterán
válasz Laraxior #33892 üzenetére
Akkor én egész jó vagyok a 4670K-mmal, extreme IBT alatt is megállnak a magok 85 fok körül. Mondjuk ebbe nincs is HT.
Nekem az AVX-es LinX tolja egyből 100 fok köré a magokat...De már be van tervezve a delid meg a CLU
-
Laraxior
titán
válasz cyberkind #33895 üzenetére
Grizzly Conductonaut. Ez az ajánlott paszta a kupak alá-fölé?
Másik kérdés, aztán rendelek valami általatok ajánlott pasztát, utána megcsinálom a beavatkozást.
Tehát: Ha leszedtem a kupakot, megtakarítottam, visszaragasztani nem akarom, akkor amikor belefogatom az alaplapba a saját leszorítójával akkor az tartja annyira a kupakot, hogy ne csússzon semerre amikor csavarozom rá a vizesblokkot?
Mondjuk ez is egy fél napos hadművelet lesz, mert a radiátor is most került fel a ház oldalára, és gondolom ehhez a kupakos dologhoz, igencsak fektetni kellene a házat"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Találtam CLU-t, 3000HUF egy adag. Nem olcsó. Meg is rendeltem Merlinéktől, mert úgy hallom annyira nem sietik el a küldést...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD A8-7600 - 4 Magos - 3.8 GHz órajel - FM2+
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- i7-3770- Eladva!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest