- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
üdv
i7 4790K,alapórajelen,játék alatt max 65 fok,Corsair H80i van rajta
ez jónak számit ?? -
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
kicsit húztam a procit, de csak eddig mertem/tudtam a hő miatt, szóval mennyire jó rossz vagy közepes ez egy 4690K-val:
4200-1,13V stabilan
Xbox One: bandymnc
-
válasz Kean_Sorbo #33198 üzenetére
Na meglett a megoldás, újra keleltt rakni a windows-t mert vmi órajel galibás kék halált dobált ki 100mhz-es emelésre is s ilyenem már volt a kis g3258assal, win7 telepítés után lefutattam s egyből 837 pontot adott szóval most már teljes a lelki világomXD
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
válasz ricsi8800gt #33208 üzenetére
kis gtx 660assal alapon 3dmark11ben 7121 pont jött össze
Gépelés nem az erősségemasdsdk
-
Melorin
addikt
Sziasztok.
Egy sima 4690-el bűvészkedni kell, hogy minden mag 3.9GHz-en járjon vagy alapból ennyire ugrik fel ha terheli pl egy játék?
Vagy esetleg jobban megérné ugyanolyan árban egy 4670K? Az eladó szerint 4.2G-n 1.17V-ot kér és úgy 70 fokos játékokban. Ez így mennyire számít jónak? -
jolti05
őstag
Sziasztok!
Hardveraprón vásároltam a héten egy 4690k-t. Az iránt érdeklődnék, hogy mik azok a feszültségértékek, amik fölé semmiképp ne menjek.
G3258 esetében az alábbiakat javasoltátok maximumnak:
- Vcore Adaptive Voltage 1.3V
- CPU Cache Adaptive Voltage 1.2VKöszi!
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Intel Core i3 4130 3,4 ghz-es CPU-nál gyári hűtéssel teljes terhelés mellett mennyire elfogadott a 70-71 fok? CPU hűtő 2000 rpm felett megy, igazából stabil a rendszer, de mégsem tetszik a dolog...
-
jolti05
őstag
Köszönöm a választ, illetve elnézést, valóban tárgyalja az összefoglaló a tuningot.
A G3258-nál beállított értékek ebből a topikból származnak.
Egyébként ebből nem lesz tuning:
Üresjáratban a proci 35-40 fok között mozog.
Ráküldtem a prime95-öt és 80foknál azt mondtam, elég. Látszólag még ment volna feljebb. Ennyire gyenge lenne a Scythe Mugen 4 PCGH?Viszonylag koros hűtőpasztát tettem rá.
Szerintem eléggé meghúztam a hűtő rögzítését.
A lamellák közül nem áramlik ki forró levegő.
A ház szellőzésével szerintem nincsenek nagy problémák, 3db 14cm-es hűtő dolgozik összesen egy Aerocool RS-9-es házban.Any idea?
-
Nagynozi
aktív tag
válasz MK VII #33218 üzenetére
Aida64 rendszerstabilitásteszttel terheltem meg, mivel Witcher 3-ból kilépve 60 fokot mutatott a CPU-nál és kíváncsi voltam, hogy akkor körülbelül mennyi is az annyi maximum. Bátyám számítógépéről van szó és mivel 3-4 havonta tudok csak ránézni, hogy minden rendben van-e, ezért voltam kíváncsi. Amúgy 1 éve szereltem össze a gépet elviekben azóta így működik. CPU hűtőt megnéztem stabilan a helyén....
-
Nagynozi
aktív tag
válasz MK VII #33221 üzenetére
Igazából úgy vagyok vele, hogy bátyám úgy se fogja terhelni annyira, hogy az aida64 tesztnél feljebb menjen a hőmérséklet. Ahogy nézem Witcher 3 alatt 60-65 fok között ugrál. Nekem csak azért furcsa, mert a 130W-os TDP-vel rendelkező Core i7 920-am 3,2 ghz-en gyári hűtővel nem ért el ilyen hőmérsékleteket, mondjuk azt alul tudtam feszelni.
-
törölt tag
I3-4360
I5-4690
I7-4790Skylake i5: 6400
Gamingre melyik proci lenne a legjobb?
-
lanw
aktív tag
válasz jolti05 #33225 üzenetére
Kompakt zalman víz van rajta. Játékok alatt tartja a 60 fokot,viszont lehetetlen ilyen fesszel prime-ot futtatni. Ha lejjebb veszem a feszt akkor már be sem bootol a win. Nem tudom finom hangolni ezzel a lappal ,csak fekete ,és fehér van Ez már egy realbench után volt btw. 15 percet ment hibátlanul.
[ Szerkesztve ]
To be or not To be
-
jolti05
őstag
Esetemben van bárkinek bármi ötlete, hogy prime95 alatt, alap órajelekkel miért megy fel 80 fok fölé a 4690k-m? (Üresjáratban 35-40 fok, ha böngészek és tv-t nézek, akkor 50 fok körül van a cpu.)
Hűtőm: Scythe Mugen 4 PCGHA lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
jolti05
őstag
-
jolti05
őstag
lanw + Melorin:
Köszi a kiegészítést, így értem, sőt, el is kezdtem gondolkodni a delidelésen (bár magam nem szívesen csinálnám meg).aero2zero:
Biosban minden feszültségérték Auto-ra van állítva.Ugye semmi tuningot nem csináltam még.
sephi:
Biztos nekem jött az üzenet?[ Szerkesztve ]
-
taknyí
senior tag
I7 4790 procit szokták alulfeszelni? Előtte x4 955be volt, annak jót tett alapon, ha 1,35v helyett 1,25v lett adva, stabil volt és "hűvös".
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
F e Z o
veterán
válasz jolti05 #33234 üzenetére
Ohh, elnézést, egy posttal fentebbre ment válasz.
(#33224) lanw : Kevesebb fesszel nem megy 4400-et az a proci? Én nagyon sokallom azt az 1,35V-ot.
(#33236) taknyí : Természetesen lehet, ki kell tesztelni, mi a legkevesebb fesz, amin még stabil a procid.
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
Alpi.
addikt
Megvolt a 3258-as kompizása.
[XTU_5.1-en]https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
jolti05
őstag
válasz Trailblazer #33235 üzenetére
Akkor auto helyett mindent állítsak át manuálisra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest