- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz kulerr #16043 üzenetére
Szuper!
Nálam 1,168V-on megy 3,7GHz környékén,ez a legkisebb fesz,mert a vid ugye 1,225V,s a deszka meg abit..
Érdekes amúgy,hogy nagyon hasonló a 2 proci FPO-ja,s megy is jól mind a 2 ,de a VID-jük ég és föld mégis...Bocs,miután este megjött Bogi..elment az idő..
[ Szerkesztve ]
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz kulerr #16043 üzenetére
Nézd már meg nekem légyszi,hogy valós 1,16-1,17V-on mennyit tud primestabilan!Köszi!!!
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Zájec
veterán
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
-
Martinka123
csendes tag
hello,
segítene valaki kicsit fentebb húzni egy AMDAth64x2 C2D 5000+proccot?
jelenleg 2,59 Gigán megyeget, de picit szeretnék még emelni rajta,bioszban kivan szürkítve, tudom túl sok értelmi nincs a húzásnak csak az zavar hogy nemtudom feljebb tolni nem az hogy nem 3Ghz en megy.
előre is tenksz"Azt Vágom hogy non-stop tesvírem de mikor nyit"
m.
-
jugeen
addikt
válasz Martinka123 #16057 üzenetére
hello. kérdésed nagyon rossz helyen tetted fel egy AMD-s topikban előbb megkapod a választ.
-
Rusher
őstag
SuperPi 1M@620x7 Valid
Ezzel a vcore-al + SetFSB--->Valid -
pigatt
őstag
Csak érdeklődnék, ha az E8400-et 24/7-be 445x9=4000MHz-n járatom kb. 1,3V-on akkor lesz valami baja? Mennyivel rövidül meg az élettartam? Nem melegszik megvan hűtve rendesen.
i9 / 4080 / 32"
-
lipi67
nagyúr
Szuper!Ezért hallgattál?
Rusher (asszem ramot kell vennem)Meg kéne dönteni ezt,és a pi10,1-et..
[link]valóban nem kevés 2xxx-nek 1,76V,de nézz be 2xxx-be,volt már 2v-is adva léggel,gyári hűtővel!
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
válasz lipi67 #16052 üzenetére
Szia Lipi!
Rendben...próbálgatom egyenlőre 3900Mhz 1,144V-on
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz kulerr #16065 üzenetére
Szia Barátom!
Dobd ki!(csak mondd meg,h hova esik..)Primestabil eredményt csinálj majd úgy 4,5GHz-környékén,ha megjön a kütyüd!-Nekem ez a cél..de nem lesz meg,aszem.A többi teszt nem igazán érdekel,de ez..nagyon!!!(1,168-on 3,65GHz..-eddig)
-viszont..nem melegedik.Ez a proci kva nagy feszt is elviselne,érzem..,nagyot mehetne vizzel.Alul a magas VID-je miatt nem lesz bajnok,de már a stabil 4,4GHz is kvajó asszem,s nem ez a vége..remélem[ Szerkesztve ]
-
Ferrault
csendes tag
Hali! Valaki cserélte már ki TX2-n a ventit? Én egy Noctua-ra szeretném kicserélni, de nem tudom, hogy ki lehet-e a felfogatás miatt??
-
lipi67
nagyúr
válasz kulerr #16068 üzenetére
Este Zájeccal táncolunk majd egy kicsit a farkasokkal.Ne aludj Te se.Hajnal 1-2 még gyerekes idő. -Kva kíváncsi vok,mit megy a Tiéd!Sok lehet benne,csak ne melegedjen nagyon..(Bagira 2140-ére emlékszel?Ment fesz nélkül mint állat,de a hő,a víz se használt neki..,ilyen volt Reac 2200-asa is,kis kazán ...Ezért örülök az enyémnek,csak félek pont e miatt merem majd etetni,s"átütöm".Azt meg sajnálnám.Ha vki,Te tudod,hogy mennyit kellett várnom erre a szarosra..Igaz megérte,s nem is került sokba...felpattansz a hegyi zsuk platójára és kialuszod magad estig.. -megetetem a 2 dezentoromat..-
[ Szerkesztve ]
-
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezek Intel platform-ra váltani. Lenne pár kérdésem,mert eddig csak AMD oldalon vagyok kinevelve
Szóval E8500 lenne a kiszemelt proci,ami ha jól tudom 9.5x333-on adja ki az alap 3166-os órajelét
Akkor ha később húzni szeretném kicsit,elegendő egy normálisabb DDR2 800-as ram? Ha feltornászom az FSB-t 400-ra,akkor fogja teljesen kihasználni a 800-as ram valódi sávszélét. De akkor már 9.5x400-on,azaz kereken 3800Mhz-en járunk. Jól mondom?
Gondolom ezt az FSB-t bármelyik lap kibírja,és ettől nagyobb tuningra én nem vágynék. Normál felhasználásra a 3800Mhz egy jóideig elég lehet
Mert akkor feleslegesen nem költök plusz pénzt 1066-os ramokra. A másik,ahogy néztem a jelenlegi P43 és P45-ös chipset-ek közt nem sok különbség van tudásban. Talán inkább csak minimális csiszolgatás,plusz marketing
Lapra akarok a legkevesebbet költeni,az MSI P43 Neo alapmodellje szerintem megtenné. A fentebb vázolt biztonsági tuninghoz elég lehet bőven,és a neten talált 13,5k-s ár elég baráti
Szóval ezügyben szívesen vennék egy kis kiokosítást,netán konkrét tippeket is. Előre is köszöntem...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz mert_csokis #16073 üzenetére
Szerintem jól gondolod, "biztonsági" tuninghoz elég ennyi.
De a CSX1066 annyira olcsó, hogy szerintem érdemes megvenni egy kommersz 800Mhz-s helyet. És lesz egy kis tartalékod fsb515-ig.
.
Egyre jobban úgy gondolom, hogy tartós üzemre csak addig kéne tuningolni a procit amig alapfeszen stabil.
Az üzemidő 80-95%-át idleben tölti a gép, és ilyenkor az alaplapi energiagazdálkodás végezheti a dolgát. -
Barett 50cal
senior tag
Akinek van 8400as procija HÚZVA,az irjon(priviben). Köszönöm
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
Gorneck
legenda
Gorneck#1239
-
Taurus-1047
csendes tag
Sziasztok!!
Van róla tapasztalatotok, hogy egy CoolerMAster Hyper TX2 mennyivel jobb mint pl az E8400 vagy E8500 gyári hűtője??
A válaszokat előre is köszi! -
westlake
félisten
válasz lacos001 #16084 üzenetére
azert nem eszik olyan forron a kasat.. jonak tunik a progi, de ki kell ismerni ahhoz, hogy tenyleg "levalthassa" a prime-ot.. vegtere is a prime lenyege nem feltetlenul az volt, hogy "elegesse" a procikat, hanem az instabilitas kimutatasa.. mar az everest stress test-evel is melegebbe lehetett tenni a procit, mint a prime-al, megsem hozta ki hamarabb a hibakat.. sot.. egyebkent mar van a proginak topikja, keretik ott diskuralni
mod: 4.750 ghz?
#16088: a magasabb hofok nem feltetlenul vonja maga utan az instabilabb mukodest!
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
lacos001
senior tag
válasz westlake #16087 üzenetére
Igaz,ilyen hamar ne legyen leváltva........
de hőfokban visszanézve a régebbi jpg-ket sokat is irtam,mert csak 63 volt 1 óra prime után a cuccos,itt meg 74 lett 2 kör után,na rátolok egy kicsit még,aztán go diskurálni!mod:500x9.5=4750 csak igy számol ez is a belőtt fsb,szorozva a maxxal,azaz 9.5
[ Szerkesztve ]
-
Barett 50cal
senior tag
ez mit jelent fiúk??HELP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FATAL ERROR
[link]Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
pigatt
őstag
válasz Barett 50cal #16090 üzenetére
Kellene a memory fülről is egy shot.
De ha nem azzal van a gond akkor így első ránézésre szereintem alul van feszelve a proci.
[ Szerkesztve ]
i9 / 4080 / 32"
-
Barett 50cal
senior tag
1min
-
Barett 50cal
senior tag
na itt van:4ablak
-
fsb1000
nagyúr
válasz pigatt #16078 üzenetére
Pigatt, köszi!
Nekem majdnem 20 fokkal melegebb TX2-vel. Annyival nem lehet jobb a kéttornyú 212-esed!
Mi lehet az oka a 20°C különbségnek? (illesztés, pasztázás biztos jó...)
Eleinte erre gyanakodtam, mert csak kézmeleg levegőt fujdogált a TX2.
De idle-ben is elég magas a maghőfok.Taurus-1047:
Jobb mint a gyári, de csak tuning nélkül alapfeszen próbáltam a gyárit. Kb. 5-6 fokkal volt melegebb a TX2-nél. 1,4 volttal már meg sem próbáltam...
Egyébként nem vagyok nagy TX2 rajongó... A "csöndes" gépemben egy régi U8-120-as van ami legalább 10 fokkal jobb (E6750, 651, P4) mint a TX2 nagy terhelésnél, csak lusta vagyok kiszerelni és azzal tesztelgetni. -
kulerr
őstag
válasz Barett 50cal #16090 üzenetére
hmmm. pedig átlagban ennél mennie kellene 3,6-on
ha a ramoknál nincs gebasz akkor tényleg adhatsz neki egy picit még...mondjuk egy memtest-et is futtathatnál modulonként mondjuk legalább 200%-ra, ki tudjaModba tehettem volna az előzőbe, sorry elfelejtettem
[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
kulerr
őstag
válasz fsb1000 #16098 üzenetére
Ez így van sajnos valamiért a wolfik jobban melegednek és ezt nem lehet csak a rossz szenzorokra adni hiszen normális hűtővel mindjárt elfogadható maghőket lehet mérni tuningnál...
Nagyon nehezen hihető az h az intelnél ennyire elb@szták volna ezt főleg még ha így is lenne nem léptek volna a megoldás felé..[ Szerkesztve ]
[ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
ááá
nem tudom 3.6 fölé huuzni semmilyen szorzon se.ááá.
1.35v fölé nem szivesen viszem gyári hütövel.
ramoknak mennyit feszt adhatok?(corsair xms2 ddr2 800 cl4 4x512)
2.1-el nem prime stabil.iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest