Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Razermazer

    őstag

    válasz FoxiestFox #77017 üzenetére

    Preciben nem tudom mi számít fejjel lefelének :)) , a cpu és a déli híd is a billentyűzet felé van, a hűtők vannak fejjel lefelé, így a rotormag, vezérlés van a billentyűzet felé, a dedikált kártya is a hangszóró alatt és felfelé(Ennek ellenére a billentyűzet még langyosnak sem langyos). Na most, ugye tiszta lyuggatott rácsos kialakítású az alja tehát jól szellőző.
    Ramslot alatt kettő és a két venti alatt. 4 ramslot van benne, kettő a fenekén, kettő a billentyűzet alatt.

    Én úgy gondolom, hogy általában minden gépnél lehet ennyit nyerni velük 6-8 fokot tuti! kialakítás az nagyon számít, műanyag a ház vagy fém, rollcage váz egyértelműen nyerő thinkpadnál tudjuk :DDD ventilátor milyensége, réz van e a hűtőben vagy kispórolták, hűtőpaszta, consumer darabok többek között ezért is halnak meg idő előtt.
    A pad másik nagy előnye a hőingadozások teljes kiiktatása(2-3 fok emelkedése fel-le ez a maximum) az értékek normál hőmérsékleten tartása, 50-61 fok közötti tartomány terhelés alatt, valljuk be normál használat mellett igencsak ugrálnak ezek az értékek 70-80 fok talán még több is. Ami idővel reballhoz vezet, persze akkor ha van dedikált gpu a gépben, procit én még nem láttam meghalni emiatt.

    Precit egyébként csak azért vettem, mert nem volt alternatíva Thinkpad fronton w520-ritka mint a holló, ha van akkor igen combos áron, amikor kellett volt, csak 200k felett(8 giga rammal, ssd-vel, fullhd felbontással) nekem ez volt a kitétel. Preciben találtam meg azt amit akartam, kedvezőbb áron. Át kellett szoknom TP-ről kb 1 hét kellett, most néha azért felváltva használom még őket.
    Tp-ből meg lassan nem lesz használható darab, a sandy és ivy vonal ami még vállalható, az újabbak nekem sajna nem kellenek.

    Soldi3r: Az fix hogy nincsen vele gond, szerinted az normális ha hajtom hogy 79-80fokos a cpu hűtőpad nélkül? a quadro meg 63 fokos az még mondjuk nem is sok! Mindezt úgy hogy a gép hagyja, hogy 75 fokig melegedjen a proci és csak akkor kapcsol be, visszahűtve 66-67 fokra a cput leáll és utána megint akkor indul el ha elérte a 75 fokot. Hűtőpaddal a proci 65 fok mikor zavarom neki, egyébként 55 fok nem csúcs terhelésnél, quadro meg megáll 55 foknál és csókolom.

    [ Szerkesztve ]

    Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

Új hozzászólás Aktív témák