Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz SpeedR #61686 üzenetére

    Nem tudok sajnos számokat. :N Ugyanakkor éppen elég, hogy kb. van róla fogalmam, mennyi energia 50Wh, és semmiképpen nem akarom a véletlenre bízni, hogy ez a kémiai akkuból elő akar-e törni.
    Elég volt, mikor a kis vacak "lemerült" AAA-s elemet véletlen rövidre zártam a kulcsommal, majdnem szétégete a nadrágom, de megtanultam a leckét.

    Éppen elég, ha csak bizonyos körülmények között robbanásveszélyes az akksi, és csak az esetek (felhasználók) 0,1%-ánál jön elő. Nem szeretnék én lenni. :N Sajnos a Li-ION akksik tudnak veszélyesek lenni, nem véletlen van bennük számtalan védő elektronika. Javaslom a WIKI-t, van benne szó róla: [link].

    Azért gondolj bele, mondjuk az íróasztalodon, egy rakás iraton hagyott notiban elkezd forrni az akksi, és csinál egy jó kis tüzet, és leég a lakásod. Nem vicces ám. Egy élet munkája lehet oda párezer forint megspórolásáért.

    (#61685) franc0: Sajnos nem csak ez a 3 féle van. :N Attól, hogy hulladék, még nem biztos, hogy visítani fog a PM....

    (#61693) SpeedR: Nyilván ugyanazt a minőséget kapod ennyivel olcsóbban, mert szerintem elég egyértelmű, hogy nem. :N A lézernyomtatóm kazettáját pofa nélkül töltögetem utánygártott porral, mivel az veszélytelen, de nem is hozza a gyári minőségét. Ugyanakkor egy ekkora akksi nem veszélytelen, ha silány, nem kellő minőségű. Itt nem csak piros villogás lehet a vége, ha véletlen kicsit bénán copy-paste-elték a vezérlő mikrokódját.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák