-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz Shkiz0 #124851 üzenetére
Azért nem rossz az a gyártás dátuma vs 1. használat dátuma közötti masszív ellentmondás
Az első pár alkalommal fel kell tölteni teljesen, majd lemeríteni majdnem teljesen. Ezt megismétled 2-3x, és ez kb. bekalibrálja mennyi lesz a tényleges várható kapacitása. De ha már állítólagos újkorában ilyen nagyon téveszt, akkor nem sok jót jóslok neki. Akár az is lehet, h. kínaiak felvásárolják a selejtes eredeti akkukat, benne van a vezérlő (belső vezérlőprogram verziója csupa 0 helló), onnan jönnek azok az 1. használat dátuma nevű dolgok. Aztán hamisítanak köré valami gagyi cellákat, és kiresetelik a dátumot h. új gyártásúnak hazudja magát, de eredeti házban látszódik.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz ricsip #124852 üzenetére
Mondjuk árban nem volt annyira vészes egyik sem, és legalább van rá garim (mondjuk érzésem szerint a hajamra kenhetem ha úgy alakul, maximum ha teljesen letérdelne akkor érek valamit) de fentebb Reggie0 írta, hogy neki a gyári is egy hulladék volt.
Jelenleg meg ez a 2 akku volt br 43K, ennyiből a nagy kapacitású elvileg gyári nem jön ki.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
félisten
-
félisten
Más.
Issstenem az érzés gec, mikor felemelem a szélénél a céges Yogát, és ettől annyit hajlik az egész fosadék, hogy benyomódik a touchpad click része és kattint egyet, ha meg is lengetem, kattintgat tovább
Biznisz klassz! -
nagyúr
válasz FoxiestFox #124854 üzenetére
Feltöltöttem 100%-ra mind a kettőt, majd elindítottam yt-on egy 4k-s videót loopban, jelenleg kicsivel több mint 2 órája megy és 89%-ot ír még hátralévőnek.
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
-
nagyúr
Srácok. Kissé tanácstalan vagyok.
Az új akkuk teljesen jól működnek.
Viszont most visszatettem a gyári külső akkut ami elvileg vantage szerint még okés, viszont ugyan azt csinálja a gép mint korábban, hogy nem tölti az akkut.
Miért lehet ez?
Van valami módja újrakalibrálni, vagy kideríteni miért nem tölt a gyári külső akkuval?[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Potrien
senior tag
Sziasztok.
Kérlek segítsetek nekem.
Van egy régi 430s laptopon amiben sajnos tönkrement az akku.
Gondoltam jó lesz bele az utángyártott, és vettem egyet bele, de ezt nem fogadja el, nem tölti.
Tud ebben nekem valaki segíteni, hogy elfogadja, vagy gyári de még jó akkut adni hozzá? -
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Thinkbook 11.gen-es laptopom amit újratelepítenék win11 24h2-vel. Idáig az uefi-ben kikapcsoltam az intel vmd-t, de gondoltam ha már van akkor miért ne használjam. Letöltöttem az IRST drivert felraktam az inf fájlokat a telepítő pendrive-ra. Milyen módban érdemes telepíteni a lapost, ha hdd passwordot állítok be + bitlocker-t is?
A telepítési lehetőségek:
1. Nem kapcsolom be a vmd-t, és így telepítem a laptopot, ekkor ugye nem kell a driver
2. "Intel VMD Controller" driverrel telepítem a laptopot
3. "Intel VMD Controller Managed" driverrel telepítem a laptopotIgazából nem tudom a 2. és 3. lehetőség mit ad, gyorsabb/lassabb lesz-e tőle a gép, vagy milyen extra funkcióval lesz gazdagabb az egész?
Előre is köszönöm!
* Új Galaxy S21 FE tokok és üvegfóliák * Új Kyson 128GB pendrive * adatlapomon
-
azbest
félisten
válasz Energie X #124869 üzenetére
Több háttértárat raid módban, egyben szeretnél használni?
Intel optane (eol) gyorsító kártyát akarsz használni a hdd-hez?
20-30 ssd-t akarsz rákötni a xeon procis szerveredre?
Támogatja a xeon procis szervered az ssd hotswapet és szeretnéd menet közben cserélgetni az ssd-ket?Ha egyik érdésre sem igen a válasz, akkor nincs szükséged vmd-re. A raid/vmd módban előfordulhat, hogy nem látja az ssd firmware frissítő programja az ssd-t és nem kínálja fel a frissítést hozzá. A DirectStorage és BypassIO támogatás hiányos lehet rst/vmd/raid módban.
Ha jól értem a VMD Controller módban összevarázsolja valahogy a mögötte lévő diszketet, míg VMD Controller Managed módban az intel progijával kéne felkonfogurálni a mögötte lévő ssd-ket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz donjohnson #124867 üzenetére
Próbáltam de az sem segített.
Viszont reggelre magától megoldódott, de nem értem, hogy hogy
Olyan ez mint valami hisztis picsa.
Tegnap este azt próbáltam még meg, hogy a gyári külső akkut tettem be, (a belső minden esetben már az új volt, azt nem is cserélgettem, vagy b@sztattam) és egy furmarkkal lemerítettem a belső akkut 5%-ra (eddig merült max) és merítettem a külsőből is 28%-ig mert előzetesen 85% volt. Utána rádugtam a töltőt és ott hagytam, hogy lesz ami lesz. Reggelre meglepődtem, hogy feltöltötte mind a kettőt. Utána leállítottam, táp kihúz, új külső akku visszarak, töltő visszadug, és most tölti az újat is.
Komolyan nem értemÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Reggie0
félisten
válasz Shkiz0 #124871 üzenetére
Fos az egesz ne aggodj. Van, hogy lehuzom a kulso akkut es visszadugom, de nem veszi eszre. Komplett kikapcsolas kell, majd ujra latszodik a kulso is. Viszont tolteni ugy is tolti, hogy nem latszodik. Raadasul akkufuggo is, mert nem mindegy melyiket dugom ra, van amelyiket mindig felismeri es hozzaadja. (van vagy 5db kulsom hozza).
A kulso-belso toltes kozott az is lehet a kapcsolat, hogy elcseszett logikaval mukodik: mindig azt tolti es meriti eloszor amelyik jobb alapotban van. Igy, ha a belso akkud jobb allapotban van, akkor eloszor azt meriti le es utana a kulsot, igy pl. nem tudsz kulsot cserelni menet kozben. Nalad lehet az az oka, hogy a belso akku a jobb allapotu es ezert azt akarja tolteni, csak nem tudja, de addig nem all at a kulsore.
Amugy A485 nagyon jol kezelte az akkut, viszont annak a procija sokat fogyaszt meg elegge bugos vele a linux. Most, hogy nem azon elek, mar csak backup, meg azzal toltom a kulso akksikat, ha sietni kell.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
nagyúr
válasz Reggie0 #124872 üzenetére
Van, hogy lehuzom a kulso akkut es visszadugom, de nem veszi eszre. Komplett kikapcsolas kell
Nem kell, elég ha az eszközkezelőben nyomsz egy "hardverváltozások keresése"-t és megtaláljaFoxiestFox
Van egy érzésem, hogy a T480s esetén már nem véletlen csak 1 akkus lett a gépÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz Shkiz0 #124874 üzenetére
Én tavaly pont a T480 és az S modell között nem tudtam dönteni de több helyen olvastam, hogy a dupla aksi dupla probléma és ezért lett T480s
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
félisten
-
Reggie0
félisten
válasz FoxiestFox #124880 üzenetére
De, A485-ben tokeletesen mukodott, teljesen elegedett voltam vele. Igazabol amugy meg lehetne csinalni jora, csak az EC-t kene kicseszni belole es valami custom vezerlo kene. De nem tudom, hogy a boothoz az EC-t hitelesiti-e.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
T480-hoz nem tudtok egy nagyobb fordulatszamu/legszallitasu ventit ajanlani? Vagy a dupla hocsoves verzioban nagyobb teljesitmenyu a venti is?
[ Szerkesztve ]
-
kpepe111
csendes tag
Sziasztok!
Kissé off, de ThinkCentre topik nem nagyon van. Szóval ventilátort keresek m720q-hoz, mert a mostani berreg.
AVC baza0817r2u van most benne, de elég gyatra a csere lehetőség. Tudtok olyan boltot/szervizt lehetőleg Mo-n / Európában, ahol van ilyen, vagy kompatibilis venti? Csak ventit keresek, a körítése nem kell.
Köszi! -
félisten
-
Hello,
Sry, hülye kérdés. T430-hoz valaki tud értelmes venti beszerzési forrást? Delta lenne az igazi, de a 04W3270 -ra ebay-en kb. csak komplett hűtés van 10k-ért . Itthon meg jó lenne tudni, hogy valahol van-e normális áron olyan, ami tényleg a halkabb verzió, nem csak odaszórtak egy random képet.Köszi
Mutogatni való hater díszpinty
-
kpepe111
csendes tag
válasz FoxiestFox #124884 üzenetére
De, ki tudom venni, és le is lehet húzni elég jól a forgórészt a tengelyről, vagy mi az. Kézzel megpörgetve eléggé darabosan, roszogva pörög. Azt mondod egy kis olaj (motorolaj?) segít rajta?
-
válasz donjohnson #124886 üzenetére
Köszi! Az a kép hasznos, amin egymás mellett vannak. Én 1000 éve cseréltem magamnak, és már nem emlékeztem.
De az ebay mindenféle össze-vissza géphez hozza, nem is olyan kinézetű ventiket... ami meg T430-hoz való, az meg 99% Toshiba a kis alsó nyílással
Mutogatni való hater díszpinty
-
félisten
-
nyesteb
tag
Sziasztok!
Monitorváltás előtt állok és felmerült bennem, hogy nálam menni fog-e rendesen a kiválasztott konfig.
A monitor, amit kinéztem fórumos ajánlás alapján: ASUS TUF Gaming VG34VQL3A.
Képarány: 21:9 Felbontás: 3440 x 1440.
A laptop egy Lenovo T495 (AMD Ryzen 5 3500u, Vega 8 GPU) és a dokkoló (40AS, ThinkPad USB -C Dock Gen 2). DisplayPortra kötöm.Nem játszom, munkára kell a nagyobb monitor, de nem szeretném, hogy ne bírja meghajtani a gép.
Köszi!
-
barnam_
nagyúr
válasz Potrien #124866 üzenetére
Nem tudom ki vállal ilyet
Itt a leírás hozzá, ha van ilyesmiben tapasztalatod: [link] (meg akkor már beszúrom az 1vyrain mod linkjét is: [link] )Ha nem vagy magabiztos az ilyenekben, én is azt tanácsolom, hogy küldd vissza, amennyiben lehetőséged van rá. Sajnos az utángyártott akkuban lévő vezérlőt nem ismeri fel gyárinak, ezért nem fogja tölteni.
-
kpepe111
csendes tag
válasz FoxiestFox #124889 üzenetére
Hát sajna nem változott semmit, de azért köszi.
-
Yellow73_a
tag
Sziasztok,
Nézek két T14 Gen3 notebookot. Egy E480-ról (i5 8250U) váltanék.
A két gépben i5 1250P ill. i7 1260P processzor van
Az i5 gyárilag 2x16 GB RAM-mal szerelt (16 forrasztott+16 a foglalatban), valamint touch screenes
Az i7 gyárilag 24GB rammal jönne (8 forrasztott + 16 a foglalatban)
Kérdésem, hogy a 8+16 konfiguráció tud-e menni dual channelben, vagy csak azonos RAM-ok mellett megy? Az Iris Xe kihasználásához kéne a dual channel.
Ha jó a dual channel a különböző méretű memóriákkal, érdemes-e a 8+16-ról 8+32-re upgradelni?
Vagy maradjak a gyárilag 16+16 GB RAMmal szerelt i5-nél, mert az a biztos?
Árban kb ugyanott vannak azonos méretű SSD-vel, ha az i7-et upgradelném 8+32 GB RAMra
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Használjátok a trackpoint + középső gombbal való scrollozást?
-
Kbali
nagyúr
válasz Yellow73_a #124894 üzenetére
Az asszimetrikus dual miatt az i7-es csak 8-8-ig menne dualban, emiatt lehet, hogy az i5 16-16-ja jobb lenne. A kijelző lehet érdekes, mert a touch-osak sokszor fényesebb/tükröződőbb felületűek.
-
Yellow73_a
tag
válasz Kbali #124896 üzenetére
Köszi.
Az érintőképernyő nem igazán fontos feature nekem, jelenleg a tapipadot sem használom egyáltalán, így nem biztos, hogy a touchscreent használnám, bár ki tudja.És a 12xxP prociról mi a vélekedés? Hallottam olyat, hogy ez egy hibás széria, de nagy általánosságban jókat olvastam róluk.
-
tothjozsef
aktív tag
Lenovo ThinkPad E14 Gen 6, Ryzen 5 7535HS és Core Ultra 5-125U verzió között vacillálok - látom másnak is volt már ilyen dilemmája, nem látom hogy az Intel procis verzió megér-e 30ezer forinttal többet. Vélemények? esetleg elfogulatlan teszt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- PlayStation 5
- Philips LCD és LED TV-k
- Öregszem
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest