Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz adika4444 #119441 üzenetére

    Én az AMD-s T14 G1-ről tudok írni. Hasonló, asztaltól asztalig nálam is az elsődleges felhasználása, a kijelző alá kis vékony ruhadarabbal és neoprén tokban hordva másfél év használat után is olyan, mint az új. Az ölben használattal nekem nem volt gondom. Kicsit át tud melegedni az alja, de valahogy megoldotta a hűtés különösebb erőlködés nélkül.
    Billentyűzet szerintem igen jó, főleg gépelési komfortra, és vannak rendes kurzor billentyűk. Akku-időben ha nem nyúzod túlzottan a 2-3 óránál lényegesen többet is kibír.
    Az AMD-s G1 hűtésre kicsit többet pörgeti a ventilátort, mint az szükségesnek tűnik, de alapvetően nem mondanám egy hangos szerkezetnek. Az AMD-s G2 azt mondják jobban van hangolva hűtésileg, a rövid tapasztalatom alapján a géppel ez helytállónak tűnik.
    Support szerintem jó, jönnek rá a frissítések, Ubuntu és Win10 alatt sem volt gondom vele. Az éves tisztítás helyett alternatíva lehet, ha óvatosan kifújod 1-2 havonta a szellőzőket egy körtepumpával, így nem tud felgyülemleni a por, ami utána már csak szereléssel eltávolítható gombócokká alakul.

    A G2-G3 viszonyában viszont tudtommal csak az AMD-seken van LAN. G3-nál vedd figyelembe, hogy az egy teljesen új konstrukció lett, abban már semennyire sem bővíthető a RAM (G2-n volt egy slot 8 vagy 16gb integrált ram társaságában), a topikban úgy emlékszem azt írták, kivették belőle a hagyományos S3 sleep-et (nekem ez óriási negatív pont, rendszeresen használom/szeretem), és a WiFi kártya sem cserélhető, ez is negatívum, mert nem tudom belerakni az általam preferált, olcsón beszerezhető AX210-es kártyát, és a billentyűzet is áldozatul esett egy kéretlen vékonyításnak. [link]

    "mire érdemes figyelni ennél a gépnél"
    Szerintem leginkább arra, hogy egyfelől sokféle konfiguráció van belőle, másfelől az azonos konfigurációkat is többféle beszállító alkatrészeiből rakják össze, így van benne egy szerencse-faktor. Több gyártó gyártja a billentyűzetet, a kijelzőt, WiFi kártyát, SSD-t, akkucsomagot, nyilván nem egyformák. Persze, a specifikációt mindegyik hozza, de ezzel szerintem jó tisztában lenni.

    #119459 sutszi : +1. Tikakukac valahogy nem tud elvonatkoztatni attól, hogy bár nem azonos a minőség a 10 évvel ezelőttivel, de attól még igen komoly jó tulajdonságai vannak ezeknek az új vasaknak is. :K Én pl. az újakat jobban szeretem a tökéletlenségeik ellenére is, számomra kényelmesebb, jobb munkaeszközök, és én más gyártótól sem találtam jobb ajánlatokat, úgy összességében nézve.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák