- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mgy
senior tag
Mi számít most szerintetek értelmes vételnek, ha lecserélném a régike N36L-t?
Használt is, új is érdekelhet.
Köszi! -
mgy
senior tag
válasz golya87 #6302 üzenetére
Menjen el gond nélkül 10 évet, mint az elődje.
Semmi baja amúgy, most is itt figyel, csikk eredeti benne minden, de gondolom nem tart örökké. Fájlszerverként használjuk, semmi más extra igény nincs. Nem kell(ene) nagyobb teljesítmény sem, csak ugye ilyet már nem kapni. -
valakky
aktív tag
mennyit lehetne vajon elkérni egy 36-osért, olyan tartalék alaplappal, ami kb. egy hetet ment, meg még eredeti táppal benne, ami kb. 1 évet se volt használatban....
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!
Pár napja vacakol a szerverem és ma sikerült elkapnom egy ilyen képet rajta. Ilyenkor se SSH, se semmi nem megy, csak a reset segít egy darabig.
Zfs pár napja panaszkodott az egyik, mint kiderült hibátlan, vinyóra.
Mindezt a vinyótól tapasztalom, vagy más is döglődik?
Nem a vinyón és a zfs köteten van a rendszer, hanem a ZIL-ként is használt 850Pro-n. -
őstag
válasz bupemko #6318 üzenetére
Azt hiszem a RAM probléma sajnos kizárható. 12 órája megy a Memtest hibátlanul.
Hálókártyának betettem egy HP NC360T-t, igaz a régit em tiltottam, de már azóta is volt kernel panic. Hibajelzés már most beszédesebb volt, de ahány találat Google-ön, annyi megoldás/hiba volt.
Azon gondolkodom, hogy jó Windows-os szokásként újrahúzom az egész rendszert, úgyis Docker-ben fut minden, hátha megoldja. -
kgymac
őstag
válasz bambano #6312 üzenetére
Fejlemény van. Vettem egy másik RAC-ot is az N36L-be.
FFox 56.0.2 simán belép, ha kézzel töltöm ki az user/pass-t.
Ha az FFox-ban a tárolt userrel és/vagy jelszóval próbálom, visszakapom a beviteli űrlapot, belépés sikertelen. IE-vel simán belép, de nem is akar tárolni user/pass-t. Az a gyanúm, valami spec karakter is átmegy tárolt user/pass-os belépéskor FFox-ban, amit a hpe nem igazán kezel le.
BMC fw 1.4, de az 1.3 is ugyanígy működött. -
v.tom
őstag
Sziasztok,
Nincs véletlenül valakinek egy kihasználatlan, 4cm-es ventije, ami az n36l, és társai tápjába való? Lehet rossz is, sőt az a preferált, mert csak a gyári kábelre van szükségem.
Találtam végre egy ventit, ami biztos jó lesz a tápba, mert 5V-ra tervezve, amit tudtommal a táp gyárilag ad a ventinek.
A táp eredeti, rossz ventijét valahogy elkevertem, és most kéne a csatlakozókábele, mert a Noctuához van olyan adapter a csomagban (elvileg), amivel a ventikábel bontása nélkül is be tudom kötni a táp gyári csatlakozókábelét.
Eddig is egy utólag beszerelt 4cm-es ventit használtam, ami sajnos nem indul 5V-on, ezért külső 12V-os ágra kellett kötnöm. Egyrészt nekem nem tetszik ez a megoldás, másrészt ez a venti is már kezd hangos lenni.
Köszi!
v.tom -
v.tom
őstag
Sziasztok, új kérdés: RAC -ot van szerintetek esély szerezni valahonnan? Ebay-en egyetlen eladó darabot találtam, azt sem túl baráti áron (bár lehet rosszul kerestem).
-
kgymac
őstag
Én mindkettőt ebay-en vettem. Az elsőt drágán németből (most is árulja a fószer), a másik kínából (kb. féláron), erre majd másfél évet kellett várni.
Keress rá HP típuszám alapján ebay-en, majd mentsd el a keresést. Minden példányról értesülni fogsz, lesz köztük olyan is, ami nem túl drága. 1-2 amcsi/ausztrál is lehet, de egyik sem volt hajlandó GSP-vel postázni, üzleti levélként jött volna, a kártya 3x áráért. És vám is biztosan van, de több mint a GSP-nél. általában 1-2 van fenn állandóan, de néha volt 4-5 találatom is az elmúlt két évben (rövid ideig, mert szinte azonnal elvitték az olcsóbbakat).
De leginkább távolról ki/bekapcsolásra, monitorozásra alkalmas, a RAC funkciói elég gyengék az ilo2-3-4-hez (dl380g5,dl380g7,microserver g8) képest. -
kgymac
őstag
Igen, jobban, de kb. annyi van normális áron, mint ebay-en RAC.
Ugyanúgy java gondjaim vannak vele, mint a RAC-nál, IE alatt ugyan működik, de ha lehet, nem nagyon használom. Az iLO legalább megy FFox-szal.
A Gen10+ viszont horribilis árú xeonnal, de a pentiumos verzió sem olcsó. Plusz még az iLO kártya is hozzájön, nekem így biztosan kimarad, ráadásul nem is igazán tetszik az alacsony kivitel. -
totoka2
tag
PAPST-nak nincs olyan méretű? ... elég jó ventik (5 évet biztos elmegy 0-24-ben is probléma nélkül)
Csatit nem tudom milyen kell rá, de sztem Lomex-ben biztos van. Ha mutatsz képet esetleg tudok segíteni (táp szinten még nem szereltem szét ezt a típust).
Azért arra az 5V-ra jó lenne rámérni, hogy tényleg annyi-e. -
wdyfys
csendes tag
Sziasztok!
Egy stock n40l HDD-k nelkul mennyit erhet szerintetek? Latok hirdetve egy n36L-t 35-ert. Realis? Jelenleg Plex serverkent uzemel Xpenology-val, kb. ket ev van benne. 4 HDD van benne, de agyalok, hogy csokkentenem a meretet es bepakolnam egy szekrenybe jol kevesebb HDD-vel. Ezert gondolkodom az eladasan.
Koszi
-
worxland
addikt
Nyilván nem reális, csak nem találsz olcsóbban. Ma már retró. 8 éve (!) vettem használtan 24-ért az N36L-et. Mai napig elketyeg NAS-ként használva, csak most már Win 10 Pro fut rajta... Csak memóriát kellett bővíteni rajta, az 1 giga már kevés volt. Sok értelme nincs eladni, ennyiért nem kapok helyette semmit.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz worxland #6338 üzenetére
Miért ne lenne értelme eladni? Az alkatrészek nem örökéletűek főleg nem akkor ha 0/24-ben járatod a gépet. Nálunk kb 3 évig ment 0/24-ben szünetmentessel, azóta csak pár percre kapcsolom be (még a 220-ba sincs bedugva hogy a táp se öregedjen).
Azt se tudom már hány éves a gép. Bár a topik hozzászólásokban látszik.⭐ Stella
-
valakky
aktív tag
válasz totoka2 #6342 üzenetére
úgy tűnik, szerencsém volt, mert küldéssel volt 20.5. valamit nagyon akcióztak. igaz, a 2 satás verzió, ahhoz hozzá kellett tennem egy 3e ft-os pcie 2 sata portos kártyát a kínaiaktól.
megjegyzem, most is van 16k ért itx lap, akciósan. igaz, 2 satás, 2 magos, J3355, de szerintem bőven megéri.
a ház is kifutott, amit vettem, aprón látok mondjuk 5-ért, meg van valami fura 3e ft-is itx ház, amibe atx tápot is bele lehet zsúfolni, és ha jól látom 3 db 3.5"-os hdd helyet ki lehet belőle hozni. még talán barkácsolni se kell. az ssd meg elfér vhol fektetve, magában.
a tápja hulladék, de 4e-ért már azért használt 200 watt és feletti tápot simán lehet lőni.
szóval kapásból 26-ért egész jó cucc barkácsolható azért még mindig, olyan procival ami előételnek eszi meg ezeket az öreg amd procikat.
ram meg persze ízlés szerint.[ Szerkesztve ]
-
ozveo
tag
Én 33 e. Ft. adtam el a NL40-emet. Szerintem nagyon baráti áron. De ebben is benne van 8 év, 7*24 soha semmi bajom nem volt a vassal.Ezekkel a paraméterekkel:
https://hardverapro.hu/apro/megkimelt_hp_microserver_nl40/hsz_1-100.html
Sokat gondolkodtam hogy mi legyen, az jelenlegi mikroserverek iszonyat drágák. Így inkébb épietettem egyet magamnak. -
őstag
"az jelenlegi mikroserverek iszonyat drágák"
Nézőpont kérdése. Nem nagyon kapsz olcsóbban ECC támogatású rendszert ilyen méretben. A Dellnek van még hasonló, kulcsrakész rendszere. Ha meg beéred ECC (és BMC) nélkül, akkor valójában nincs is szükséged server-grade eszközre.
-
bambano
titán
szerintem kapsz.
a hp gen10-es microserver a rendesebb procival 220+fa most a seneticnél. ennyiből össze lehet rakni egy chenbro matx/miniitx szerver házat, egy asus p10-es alaplapot, egy i3-as procit meg 8 giga ecc ramot.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok, tudtok valami bestbuy 2,5" adaptert a 3,5"-es rack-ekbe? SSD-t szeretnék belerakni oprendszer drive-nak.
előre is köszönömtaláltam egy ilyet, létezik ennél jobb árérték arányú? [link]
[ Szerkesztve ]
Oneplus 10T, 8/128 , Amazfit GTS3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- HP Proliant Microserver Gen8 - Xeon E3-1260L(4mag 8szál 2,4GHz) - 16GB
- Játszós pc perifériákkal
- Triton polc, tálca rack szekrénybe 19" 1U 650mm - ÚJ
- Gamer PC Intel i5-13400F / RTX 3070 8Gb / 1 TB M.2 SSD / 16Gb DDR4 / 750W
- Garis Gaming SFF (15L) PC: RTX 3070, Ryzen 56000x, 1tb m.2 ssd, 16GB 3600MT RAM stb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest