- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiratheonly
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Immáron 1 hónapja hibátlanul üzemelő N40L-em valamiért most meghülyült. Van benne egy RAID0-om 3TB-os WD Green-ekkel. Ha olvasni akarom a RAID-et, akkor semmi probléma, fut minden szépen. Azonban, ha írni akarok rá, akkor Timeoutol az első porton levő HDD, majd ledobja Offline-ba. Eddig semmi baja nem volt, tegnap óta rakoncátlankodik. Olvastam, hogy a green-ek parkolási problémája miatt is előfordulhat ez, amit egy firmware hack-kel talán orvosolhatok. A véleményetekre volnék kíváncsi, hogy vajon mi okozhatja ezt, mert a HDD, sentinel szerint 100%-os, illetve más gépben még nem teszteltem az írást, mert ugye RAID-ből kiszedve nem éppen adat barát .
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
őstag
válasz Kiratheonly #5501 üzenetére
Nálam a sata kábel miatt rosszalkodott az odd helyére épített hdd. Nézd meg, hogy nálad nincs-e kábelhiba, húzd le a raid vinyók csatlakozóját az alaplapról, aztán told vissza.
-
őstag
válasz Kiratheonly #5503 üzenetére
Én sem. Először tápegységre gyanakodtam, azt ki is cseréltem, de továbbra is csinálta. Aztán jött, hogy sata kábel.
-
Kiratheonly
tag
válasz Benoe77 #5504 üzenetére
Átpakoltam másik portra, ugyancsak azt a disket dobta el. A firmware hack-et lenyomtam rá, de nincs javulás. Szóval most mentem az adatokat, mert olvasni még lehet, aztán megpróbálom RAID1-be rakni, hátha ott nem lesz problémája vele. Ha mégis, akkor disk csere. Az hiányzik most a legkevésbé .
-
Kiratheonly
tag
Srácok!
Nincs valakinek valami újabb verzió a RAIDXpert-ből? Nekem csak a 3.3.1540.12-es van meg.
-
nlq
aktív tag
válasz Kiratheonly #5505 üzenetére
hali
hasonlo gonddal en is talalkoztam, igaz nem wd green winyo volt...
nalam vegul kiderult hogy a winyo nem komazta a raidet...
kicsereltem masik (ugyanolyan tipusu) winyora azzal sut foz vasalpersze raidbol allandoan kieso winyo is hibatlanul megy csak epp nem raidben
NLQ
-
FeRkE
őstag
Sziasztok,
Beszereztem egy masinat en is az angol ebayrol, N54L lett. Nezegettem az oprendszereket, foleg NAS-nak hasznalnam majd, igy valoszinuleg FreeNAS fog rakerulni. 4db WD Red-et tervezek bele, a rendszer meg egy 128-as Samsung SSD-n lesz. RaidZ1-ben milyen olvasasi/irasi sebesseg erheto el gigabites lanon?
Koszi!
-
DaneeL
csendes tag
Sziasztok!
Sikerult hozzajutnom meg egy N36L Microserverhez es szeretnek BIOSt cserelni rajta, hogy teljes erteku SATA legyen az ODD port is.
Mivel az elso peldanyon mar jo par eve megtortent ez a muvelet erdeklodnek, hogy jelenleg melyik BIOSt erdemes feltenni erre a celra?Valoszinuleg ezen is Ubuntu server fog futni - esetleg OMV - de semmikepp sem Windows.
Elore is koszonom a valaszokat!
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Egy új nappali szekrénysoron kapott helyet a drágaszágom, viszont eléggé hangos. Mintha rezonálna a szekrény. A tv mögött van. [link] Sajnos van benne 5400 és 7200 rpm vinyo is.
Mivel próbálkozzam lecsendesíteni? Tegyek valami vastagabb szivacsot alá? Hasonlót találtam meloban, csak vastagabb az alja, ez lehet jó? [link]Köszi!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz bugizozi #5511 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy összenyomódik. Kéne vagy 10 cm vastag, hogy tartósan kiegyenlítse a rezgéseket.
Én ilyet ajánlok a gép alá: SORBOTHANE 1 1/4 inch VIBRATION ISOLATION FEET
Ez erre való, és szerintem jó is.⭐ Stella
-
bugizozi
őstag
-
parandroid
félisten
válasz radi8tor #5514 üzenetére
Ha vennék az N40L-be a meglévő 2GB mellé még egyszer ennyi RAMot, akkor mire kell figyelni, milyet keressek? Ami benne van, az a géppel érkezett, számít az is, hogy az milyen?
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz parandroid #5515 üzenetére
Az időzítésnek kell(ene) egyeznie. Meg, ha a gyári ECC van benne, akkor érdemes lenne szintén ECC-s RAM-ot párosítani vele. De működik vegyes felállásban is.
⭐ Stella
-
parandroid
félisten
válasz radi8tor #5516 üzenetére
Tehát működik sima DDR3-as RAM-mal is? Csak mert ahogy nézem, egy ECC-s RAM kb négyszeres áron mozog a mezei DDR3-akhoz képest, annyit nekem speciel nem ér a dolog. Egy ilyesmit ilyen áronviszont bármikor hajlandó lennék venni hozzá, akkor is, ha ezért esetleg ki kell vennem a benne lévő 2GB-os modult (esetleg később veszek ilyenből még egyet, hogy két egyforma legyen benne).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
worxland
addikt
válasz parandroid #5517 üzenetére
Boltban vettem 1 db sima 4 gigás olcsó DDR3/1333 Kingston ValueRAM modult, tökéletesen megy vele.
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Haugland
aktív tag
Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy ugye jól látom, hogy ezekben a mikroszerverekben nem megoldható a Raid 5 lemezkezelés?
Nincs sok (szinte semmi) tudásom, ezért bocs, ha alapvető és nevetséges kérdéssel vagyokOtthoni környezete szánnék egy N56L modellt és olyan gondolataim lennének (lettek volna), hogy:
-egy notivinyón lenne oprendszer (torrent, nas, valamilyen HTPC funkció) + egy virtuális gép (win7 32bit)
-4x3TB pedig lenne Raid 5 -benEz, szerintetek ezzel a mikoroszerverrel nem lehetséges?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Haugland #5521 üzenetére
Windows-al nem lehetséges.
Nekem NexentaStor van a gépen szoftveres RAID5-el (RAIDz).⭐ Stella
-
Haugland
aktív tag
válasz golya87 #5526 üzenetére
Amiatt lenne szükségem egy régebbi rendszerre, mert egy csomó alkalmazás nem megy a 64bites win10-es amit használok az asztali gépemen.
"csomó" alkalmazás:
-> androidos tabletem és telefonom buzulásai (rootolás, rom és custom rom flash)
-> autós adatbázisok nem mennek csak 32biten (vag-com, alkatrész robbantott ábrás programok)
-> SAP ides rendszer (amit úgy tudok asználni, hogy a gépemre teszek egy wmvare-t, amiben elindítok egy win servert aztán indítom az adat bázist és a sapgui-t.. Ez egy lassú megoldás, de ennyit még meg tudtam oldani saját agyammal )[ Szerkesztve ]
-
peternac
tag
Sziasztok!
Egy kis közvélemény-kutatás, segítségkérés:
Ki milyen letöltési sebességeket ér el a microserverével? Mármint zinternetről lefelé.
Nemrég lett 500-as UPC netem, a home gateway modem módban, mögötte egy gyári firmware-es ASUS RT-N18U, ehhez kapcsolódnak a gépek. Az asztali gépem, laptopom vezetéken hozza simán az 500 megabitet letöltésben, viszont az N40L (Windows 2012R2, 8GB RAM, a rendszer SSD-n) az istenért sem akar felmenni ~270 megabit fölé. A teszteket a sima és a UPC-s speedtesttel mértem Chrome-ban. Azt veszem észre, hogy amikor elindulnak a tesztek, akkor kiakad a CPU 100%-ra. Ez nálatok is így van? Mármint a max letöltés és CPU kiakadás. Vagy esetleg ismertek/tudtok vmi relevánsabb parancssoros/egyéb speedtestet, ami nem terheli a procit? Amúgy az egésznek csak elvi jelentősége van (idegesít, hogy miért nem hozza a maxot ), mert torrentes letöltésnél max 10-15 megabájt/secet engedek a vinyók miatt.
Egy külső hálókártya megoldaná a problémát (levenné a terhet a CPU-ról)? Ha igen, akkor melyik az ajánlott típus, ami nem horror árban van?
Előre is köszi! -
aicon
senior tag
mostaniban mi a javasolt merevlemez adatok tárolására 3Gb méretben?
======== Sim kártyás routerek olcsón ======== https://hardverapro.hu/tag/aicon#aprohirdetesei
-
bugizozi
őstag
válasz peternac #5528 üzenetére
Szia!
Egy külső hálókártya megoldaná a problémát (levenné a terhet a CPU-ról)? Ha igen, akkor melyik az ajánlott típus, ami nem horror árban van?
Jó sokat visszaolvasva: [link]
Árukeresőn kicsit 10k fölött van az ára, ebay-en olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
-
*Ropi*
félisten
-
Haugland
aktív tag
Sziasztok,
Esetleg nem tudtok olyan pci-os kártyát ami raid5 vezérlőként tud műkdni és kompatibilis a microserverrel?
Így levenném a terhet a proci válláról és dedikált erőforrás csinálhatná ezt a feladatot..Tehát pl. egy ilyen lehet, hogy megoldaná a problémámat:[link]
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Haugland #5544 üzenetére
HP 410-es RAID kártya ajánlott, mert annak pont a géphez passzoló csatlakozója van.
Csak lehúzod az alaplapról, és rádugod a RAID kártyára.Nem tudom hol lehet kapni. BBU egység ajánlott hozzá mondjuk 512 MB RAM-al.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz bambano #5547 üzenetére
Na igen, azok inkább SATA bővítőkártyák, mint RAID kártyák.
Találtam P410-est, újonnan elég húzós ára van.
⭐ Stella
-
krealon
veterán
válasz Haugland #5544 üzenetére
"olyan pci-os kártyát ami raid5 vezérlőként tud műkdni és kompatibilis a microserverrel?"
PCI-os nincs, mert PCI csatlakozo nincs a MicroServer-ben.
A korabban emlitett P410 (PCI Express) elerheto, de emberi aron csak hasznaltat kaphatsz (ami eleg rizikos egy ilyen kulcsfontossagu alkatresznel).
-
Haugland
aktív tag
válasz krealon #5549 üzenetére
Köszönöm a helyreigazítást!
Uhh, így akkor asszem felejtős a raid5 (hardveresen legalábbis)Szerintetek (radi8tor1) a szoftveres Raid5 jó alternatívája lehet a hardveresnek ezen a microserveren?
Nem fogja túlságosan leterhelni? (pl. torrent le/feltöltés közben tudnék nyugodtan filmet streamelni?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- HP Proliant Microserver Gen8 - Xeon E3-1260L(4mag 8szál 2,4GHz) - 16GB
- Játszós pc perifériákkal
- Triton polc, tálca rack szekrénybe 19" 1U 650mm - ÚJ
- Gamer PC Intel i5-13400F / RTX 3070 8Gb / 1 TB M.2 SSD / 16Gb DDR4 / 750W
- Garis Gaming SFF (15L) PC: RTX 3070, Ryzen 56000x, 1tb m.2 ssd, 16GB 3600MT RAM stb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest