Aktív témák
-
szilvaspet
tag
Üdvözlet!
Csatlakozom a HPQ csapathoz, tegnap vettem egy 6110-est (py415es CelM)... Naggyon tetszik egyelőre...és hát olcsó volt.. -
Cloud_s
aktív tag
válasz szilvaspet #551 üzenetére
Szia!
Írnál a ventillátor viselkedéséről? Van-e hogy kikapcsol, vagy a Celeron M miatt mindig megy alapjáraton? -
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Én is belépnék a Hp notebookkal rendelkezők táborába. Az új munkahelyemnek köszönhetően jelenleg egy Hp Compaq nc6120-s gépen dolgozok. Közel 2 hete használom és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Akinek kérdése lenne a modellel kapcsolatban és ha tudok szívesen segítek.Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
szilvaspet
tag
Hi!
Az az igazság hogy nem tudom mikor kapcsol ki a venti ha kikapcsol egyáltalán, mert olyan halk a gép hogy elképedtem.. a fülemtől 30-40 centire lévő gép ventihangját szinte nem hallani, a vinyót is csak nagyon finoman, meg hát a DVD ha megy, de az mindenhol zúg jól...
Persze videót még nem konvertáltam vele, egyelőre netezés, letöltés, telepítgetés megy, alig is melegszik. Ha lesz bővebb tapasztalatom a hűtésről, megírom... -
nietzsche
csendes tag
A regi laptopomat lecsereltem erre:
[link]
Valakinek ugyanez?
[Szerkesztve]...nietzsche... HP Pavilion dv8135EA - de bővebben róla itt: http://www.nietzsche.sk/010o.html
-
Neurotoxin
őstag
válasz szilvaspet #554 üzenetére
Engem is érdekel a melegedés!Amúgy üdv a 6110es klubban Annak idején én direkt Pentium M-et vettem ,mert fontos volt, hogy ne fűtsön be, ha ölbe veszem és mondjuk netezek közben....persze ez is fűt néha ,de pl a venti csak akkor kapcsol ,ha játszok ,filmet vágok stb...szóval azért is érdekel a venti hangja, mert nem tudom, mit művel a Celeron M Sztem nincs benne speedstep, de attól még megállja a helyét!
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
chilli_
csendes tag
udv!
erdemes hp fancontrol temaban keresgelni, tudtok errol valamit?
fesz csokkentes utan most emelnem a kuszobhomersekleteket, a minel nagyobb passziv hutesi ido erdekeben
thinkpadeknal letezik megoldas erre, csak nem tudom hogy erdemes e guglizni hp-ra :/ -
tatalya
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérésem lenne.Kb.1 éve vettem egy HP Pavilion ze493o-as notebook-ot és az elmúlt 1-2 hónapban akadozik a CD/DVD lejátszó,majd le is áll és nem tudok átmásolni vele semmit,sőt le sem játszik semmit.Néhány hétig jó volt,amikor az egyik ismerősöm ''megpiszkálta a szemét'' a lejátszónak.
Tudnátok ajánlani valami szervízet?Igazából nem tudom,h megtudná-e valaki ezt javítani vagy teljesen ki kell cserélni ezt a részt?
Előre is köszönöm a segítséget. -
norbiphu
őstag
Létezik olyan program amivel meg lehet oldani, hogy a játékokat ne nyújtsa szét a notim (nx8220, 1600x1050)?
Valahogy úgy képzelem el hogy 1024x768ra beméretezi a kimaradó részen pedig fekete sáv lenne.
Előre is köszi,
Screammm"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
parandroid
félisten
válasz norbiphu #559 üzenetére
A kérdés jó, de nem tudok ilyesmiről. Esetleg megpróálkozhatnál a Windows indítási opciói között a 'futtatás ablakban' paranccsal, ez elvileg egy akkora ablakban futtatja, amekkora felbontáson játszol.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
norbiphu
őstag
válasz parandroid #560 üzenetére
Konkrétan a CoDhoz kell, de közben meg is találtam, a config.cfg-ben lehet állítani custom felbontásokat .
Plussz találtam egy lista azokról a játékokról amik rábírhatók widescreenes működésre:
[link]
remélem segíthettem ezzel a játékosoknak egy picit"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
szilvaspet
tag
válasz Neurotoxin #556 üzenetére
Üdv!
Úgy tűnik hogy a venti folyamatosan megy, de nagyrészt alapjáraton és akkor tényleg elég halk... melegedés sem igazán tapasztalható...
Probléma:
-egér: ps2-es egeret dugok rá usb átalakítóval... az egér tulajdonságainál hiába alkalmazom az egeret, nem működik, s ha visszamegyek újra a tapipad aktív.
Egyébként így usb-n fel kellene villannia az usb-s eszköz csatlakozása buboréknak ha rádugom, vagy sem? És ha működne akkor egér használata esetén a tapit kikapcsolja?
Kérdés:
Milyen hardware monitort vagy mit kell alkalmazom ahhoz hogy az akku töltését vezéreljem (ha lehet) és mit lehet még ilyen progival csinálni? (CeleronM)
Notebook.hu bővítési tapasztalatok: memória : azt mondták hogy 7ezek körül raknak még bele 256MB-ot, ez ok, vajon miniPCI-os wlant lehet-e beletenni házilag gar megtartással? Eladó szerint a HP központot kérdezzem... arra nem tudott mit mondani hogy én beletehetem-e...
Ezekre a gépekre van-e világgarancia, vagy csak itthoni szervíz javíthatja baj (koppkopp) esetén?
köszi! -
norbiphu
őstag
válasz szilvaspet #562 üzenetére
Notebook Hardware Control megfelelő erre a célra. [link]
"Hmm," sed teh lolrus. "Maybe we shud go ask Ceiling Cat?"
-
_Hunter_
őstag
válasz szilvaspet #562 üzenetére
Az egér dologban nem kell az usb buboréknak felvillania. Max. egyszer ha telepíteni kell az egeret aztán utána már nem villanik fel. Ki lehet kapcsolni a padot?
Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
Hege
tag
válasz _Hunter_ #564 üzenetére
Nekem az nx6125-ös bios-ában van olyan opció, hogy multiple pointing devices vagy mi. Az enable és igy megy az usb-s egér meg a tapipad együtt. Mást nem kell állítani, szerintem a többit elintézi a windows.
A venti valszeg azért megy állandóan, mert be van kapcsolva a FAN always on in AC power vagy mi. Amúgy a sebessége ekkor is hőmérsékletfüggő, így szinte nem is hallom. Amúgy érdemes átnézni a bios-t 1x. Na, meg HP honlapját is mert raknak fel újabb bios verziókat amikben van 1-2 javítás. -
_Hunter_
őstag
Lehet nem tom. Én laptopomnak nincs gondja. Mindkettő megy kényelmesen. Kedvesem laptopjával vannak néha gondok, hogy nem megy a klikelés a padon hanem az alatta lévő gombbal csak. Valahogy ki szedi az x-t a tapping-ból. De nem tom miért, de lehet biosban majd én is meglesem.
Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
parandroid
félisten
válasz szilvaspet #567 üzenetére
Vagy nem kezeli a PS2-es egeret - hiába az átalakító, az az egér mégiscsak PS2-es. Nem minden egér működik ilyen átalakítókkal.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
szilvaspet
tag
válasz parandroid #568 üzenetére
Aha, köszi!
Akkor majd kipróbálom egy usb-s egérrel... -
Neurotoxin
őstag
válasz szilvaspet #569 üzenetére
Igen, nálam 6110esen is megy mind2(egér+tapipad), de én a tapipad softwarével tudom kapcsolgatni(pointing device) , hogy melyiket akarom használni. Általában megy mind2(ez alapértelmezettnek van beállítva), de mindig ''utána nyúlok'' a tapipadnak is
Az érdekes az az egészben ,hogy ha lehúzom az USBs egeret, csak akkor jelenik meg az említett software ikonja....19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
szilvaspet
tag
Hálókártya-kérdés: a 10/100-as integrált LAN kártyához letöltöttem a hp oldaláról a Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller nevű drivert, de a netet nem igazán tudom belőni vele... most usb-n megy a net. Nálatok milyen hálókártya-driver van fönn?
-
_Hunter_
őstag
válasz szilvaspet #571 üzenetére
Hálózat van és net nincs, vagy se hálózat se net?
Amúgy nekem: Broadcom NetXtreme Gigabit Ethernet Driver van fenn.Éld úgy a jelened, hogy tudd az lesz majd a múltad, ami meghatározza a jövődet!
-
szilvaspet
tag
válasz _Hunter_ #572 üzenetére
Megpróbáltam a netet beállítani a lanon de azt írja hogy nincs kapcs v. korlátozott... Az ip cím lekérdezésén nem jut tovább... hálózatba kötve még nem próbáltam, a netet meg úgy is usb-n használom oszt annyi... Csak nem jöttem rá mért nem megy a net hálókártyán.
Először én is a Nextreme-et tettem föl aztán rájöttem hogy a hálókártya 10/100-as...
Világgarancia és bővítés ügyében van valakinek infója? #562 -
Krinya
tag
Sziasztok,
szeretnék egy kis segítséget kérni.
Lenne egy Dell L400 notim, amin lennének apróbb javítani valók.
Venti zúg, hangszoró elhalt(van hangja csak csicsereg, gondolom széthajtották), eltört a lan biztositó pöcke (kicsúszik az UTP kábel ), néha a tapiegér összezavarodik.
Kihez fordulhatok? Szervízbe nagyon nem vinném, inkább valami szakihoz
Köszönöm a segítséget!Nincs oda nem illő alkatrész, csak gyenge felhasználó
-
Echoo
senior tag
Szakértők!
A HP ZV6214ea tipusú notim nem megy 5x200 felett. Mi a teendő, ha szeretném néha elérni a csúcs 9x200-at? Köszi! -
Echoo
senior tag
Bios load default settings megoldotta.
-
Hege
tag
Elméletileg automatikusan nagyobb sebességre kell kapcsoljon a noti, ha szükséges. Ha ezt mégsem teszi, akkor lehet, hogy érvényben van valami max battery funkció, azaz a gép minden esetben a maximális akkumulátoros üzemidőre törekszik (még AC power esetén is) és nem engedi nagyobb sebességre kapcsolni a procit.
Érdemes megnézni a beállításokat BIOS-ban, a Windows energiakezlésében vagy pl. az NHC-ben ha fel van telepítve. -
addikt
Sziasztok!
Adott egy HP omnibook xe2, wondows 2000 professionallal s indulás után nem működik se a tapipad se a billentyűzet.
Van fent egy linux is, eddig azt csinálta, hogy ha azt használtam s csak simán rebootoltam nem ment az egér, csak ha rendesen le lett állítva s úgy betöltve a win.
Most is linuxoztam s leállítás után is ez fogadott, sehogy nem megy, se utolsó helyes konfiggal,se csökkentettben, se csak parancssorral.
Boot managerek szoktak hasonló zavart okozni, ezért kitisztítottam az mbr, de továbbra sem jó.
A partíciós táblánál legelöl van valami ibm thinkpad... nevű 276MB-ot foglaló rész amiről fogalmam sincs micsoda, de úgy rémlik, hogy már ott volt előtte is(ez kell egyáltalán?), majd jön a win s 3.-ként a linux.
Egy nagyon gyors helpre lenne szükségem, mert egy orán belül meg kellene oldanom. -
Declare
őstag
Hi!
Van valakinek tapasztalata a Hp Credential Manager-el kapcsolatban? Valami leírás vagy hasonló?
Egyszerűen nem tudom megérteni mi hogy működik. Létre lehet hozni különböző ''token'' eket, Virtual, USB, smart card. Ez valami olyasmi, hogy a gép csak akkor indul el, ha ezt a létrehozott ''kulcsot'' beteszem a gépbe.
Ezzel van valakinek tapasztalata, vagy valami leírása...?
Ezzel a virtuális ''token'' el próbálkoztam, de semmi siker. Létre hoztam egyet, de semmi. Ugyanúgy bejelentkezik, hiába adom meg mely programokat blokkolja jelszóval, semmi siker, és bármit állítok be, bármivel jelentkezek be, semmi nem változik . -
Achilles
csendes tag
Vettem egy miniPCI WiFi karit a nx 6110 notiba mivel semmiféle wificucc nem volt benne, csak kicsit hülyén írták az ismertetőbe, beletettem erre kiírja bootolás előtt, hogy - not supported wifi card found, remove it - és nem is hajlandó bebootolni, úgylátszik csak a gyári Inteles kártyát fogadja el. Hallottam, hogy van erre vmi progi (?) ami segít a dolgon, vki találkozott már ilyesmivel?
Soha nem halasztom holnapra, amit holnaputánra is halaszthatok.
-
DDKing
csendes tag
Sziasztok!
Ennek a gépnek: HP-Compaq ZV6115EA meddig bírhatja az aksija? 1-1,5 esetleg 2-3 óra?
Csak mert AMD Sempron 3000+ van benne. De nagyon teccik
Érdemes ezt venni? -
tkazmer
addikt
Láttam, az akksikról esik éppen szó, úgyhogy én is kérdezek:
Ennek a notinak[link] meddig bírhatja vajon az akksija?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
parandroid
félisten
Ha a szokásos 4000 mAh-s akku van benne, akkor 3 órát biztos, ha nem hajszolod, mint a szódás a lovát.
Szemben az előrébb linkelt Sempronos géppel, amitől a 3 óra már igencsak jó teljesítmény lenne takarékos módon használva is, még egy hasonló méretű akkumulátor esetén is.
Nem is beszélve róla, hogy ezeket a Pavillionokat elfelejthetnék végre, nem egy jól sikerült széria volt összerakottság, megbízhatóság, általános minőség tekintetében.
-
DDKing
csendes tag
válasz parandroid #589 üzenetére
A minőségbeli dolgokat honnan veszed? Én nem sok mindent találtam róla neten.
-
tkazmer
addikt
válasz parandroid #589 üzenetére
3 óra? Csak? A haverom 1 éves acere (1.6 os pm+ 9700mobility)gyárilag 5 órát bír. Az sxga felbontás az ami ennyire leviszi a teljesítményét, vagy a turionok fogyasztanak olyan sokat?
Amúgy azt mondod, hogy ez nem megbízható?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
parandroid
félisten
5 órát? LOL. A mostani gépem megy 5 és felet minimum fényerőn, szinte nem is használva, pedig ez egy abszolut akkuidőre és fogyasztásra kiélezett gép. Mérjétek azt le még egyszer, szerintem...
A HP nc8000-em (1,6 Banias, 512MB RAM, 80GB HDD, SXGA+ 15'', r9600, Wifi) ment NHC-vel levett feszültségekkel jó esetben 4 órát - de azt is csak minimum fényerőn, és levett VGA órajelekkel.
-
parandroid
félisten
Volt már szó a Pavillionokról korábban, érdemes visszaolvasni. A legfontosabb tudnivaló róluk, hogy nálunk hivatalosan nem is forgalmazzák. Van még kérdésed? Nyilván valamilyen remarketed program keretében lerült ide, amivel alapvetően nem lenne baj. A baj az, hogy átlagos konzumer gépek, gagyi műanyag házzal, egy nem notebookba való provesszorral és általában olyan összeszereléssel, amit jobb nem megismerni közelebbről. Persze vannak normálisabb Pavillion modellek is, de a minőség az árral egyenesen arányos.
-
DDKing
csendes tag
Akkor mit vegyek? Minden féle notit néztem, mindnek volt valami baja. Max 230 körül néznék. Néztem egy Dell Latitude 120L-t 1,6 CM, 512Mb ram, 80G, 3,5 órás aksi viszont csak a Humansoft szervizeli 9 rugó + Áfa alapon.
Hasonló adottságú, megbízható gépet tudtok ajánlani?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Például az a 6125-ös, amit tkazmer linkelt az imént, egyike a legjobb ár/érték arányú gépeknek pillanatnyilag. Lehet kapni sima XGA kijelzővel is, és akkor a te keetedbe is belefér. Sőt, Sulinetben is van, tehát még 60e-t vissza is igényelhetsz belőle. De a kereten belül maradva találsz még nx6110-et is, sőt, talán nc6120-at is. Ha pedig kicsit hajlandó vagy hozzátenni, akkor már egy renew (olvass utána ebben a topikban, hogy mi is ez) nc6220 is belefér, ami a felső közép kategória non plus ultrája a jelenlegi piacon.
És ezek még mind csak a HP-k voltak.
-
Declare
őstag
válasz parandroid #592 üzenetére
Azt írta gyári adatok alapján, nem ők mérték, ami nem meglepő, hisz a gyári adatokból mindig gyököt kell vonni
jah, Hp Credential Manager el kapcsolatos kérdésemre nem tudsz esetleg válaszolni ?
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Nem, nem használtam, nincs rá szükségem. Az előző cégemnél a partnercég, akivel együtt dolgoztunk, használt secure-card alapú biztonsági azonosítást, de sose figyeletme meg, hogy ez miből áll pontosan, csak azt tudom, hogy ha a pcmcia-slotba beépített foglalatban nem volt bent a sim-kártya szerű RSA-azonosítójuk, akkor nem ment a gép.
-
tkazmer
addikt
válasz parandroid #592 üzenetére
Azért írtam, hogy gyárilag, mert sosem mértük, hanem annyit írtak hozzá- bár sztem mehetett is annyit(a teljes konfig: 1.6dothan, 512mb , 60gb, 9700mob/64mb, 15''xga)
Amit még az előbb írtál, hogy a hp-kal van vmi gondd, az kifejtenéd részletesebben? ja, és hogy konkrétan az általam linkkelt géppel is lehet gond?úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
parandroid
félisten
Figyelmesebben olvass: a Pavillionokra írtam, amit írtam.
Amire még figyelni kell (kerülendő), az a páratlan számmal kezdődő nx sorozatú gépek: nx90xx, nx7xxx, nx5xxx.
És hogy mi a gond velük? Egyszerűen rosszul vannak megtervezve, összerakva, és a gyári minőségbiztosítás sem állt a helyzet magaslatán a beszállítóknál. Azóta szerencsére sokat fejlődtek, a mostani modellek már nyugodt szívvel ajánlhatók kinek-kinek lehetőségei és elvárásai szerint.
A Pavillionok között akadnak állítólag egészen jó darabok is, de a világnak ezen a felén tapasztalat hiányában nem könnyű eldönteni, hogy melyek lehetnek ezek. Olcsóbbnak meg úgysem olcsóbbak, akkor meg minek kockáztatni?
Az akkuidőről:
A gyárilag megadott adatot egy notebook (különsen egy olyan kommersz, C kategóriás műanyagdarab, mint egy ilyen 'csúcs' Acer) legfeljebb kikapcsolt kijelzővel, merevlemezzel és Wifivel képes teljesíteni, úgy ha minden egyéb működési frekvencia is le van véve minimumra. MIndenesetre elég vicces dolog ilyesmivel dobálózni, a gyártók saját magukat teszik nevetségessé - a komolyabbak már le is szoktak róla, illetve valóban releváns adatokat adnak meg. Az én gépemhez pl 'akár 5 órás üzemidőt' írnak, ami valóban teljesíthető is, kis odafigyeléssel.
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Négymagos Asus Intel Core i7-4710HQ laptop
- Újszerű ASUS ROG STRIX 2026ig Garis Gamer Laptop 144hz Ryzen 7 4800H 16GB 512GB SSD RTX 3050 Ti
- Játékra-Munkára! izom i7/ 16GB/ 512GB SSD/ GTX 960 4GB gDDR5 VGA-s Asus Laptop!
- ÚJ HP 250 G10 Intel i5 13.Gen 10 mag 16GB DDR4 512GB M2 Notebook garanciával!
- Asus X556 Notebook Full HD kijelző +keret+billentyű +keret Alsó felső Burkolat +Hangszorók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest