- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- iPad topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Lesz összefoglaló is előbb-utóbb. Becsszó!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucsher
őstag
Jó hát, de azt tudtuk. Nem hallok semmi hiányt a hangban, talán kicsit melegebben szól a P1, de nekem megfelel. Meg eddig az ára nem tetszett, de a mostani $400 nagyon rendben van. Tetszett az SP 1000 is, az első AK amit azonnal hazavittem volna. Na az ára viszont nagyon nem tetszik, eggyel több a nulla a kelleténél
In the pipe - five by five!
-
monti0222w
addikt
Hogy meglegyen.
-
Hestia
csendes tag
Csupán meg akarták erősíteni, mert volt pár törés miatti visszajelzés. Belső cső-átmérő asszem változatlan.
Amit a mély hangjáról írtál, az feldobott. -
krx21
nagyúr
Az AK70 II-n van spotify? Vagy Tidal?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Na ez szívás...ezt nem tudtam
A spotit meg nem tudja ráadásul.[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
s4tch
veterán
válasz Maxximus #332 üzenetére
Azért annyira nem halálos probléma. Elég nagy sd kártyát el tud nyelni egy ilyen lejátszó, bőven tud az ember zenét hallgatni akkor is, ha éppen nincs net. Másrészt a tidalról is lehet (khmm, félhivatalosan) zenét tölteni, így adott esetben azt is le lehet rántani offline használatra, amit csak ott talál meg az ember.
-
s4tch
veterán
Nincs fent ott sem minden. Másrészt a tidal azonnali, és nem igényel tárhelyet, másolgatást, konvertálást, taggelést és a többi buzulást, amit normál esetben megtesz az ember egy albumnyi flac-kel. Ráadásul a tidalon vannak ajánlatok, műfajok szerint rendezett újdonságok, előadókhoz kapcsolódó rádiók (bár ebben a spoti és a deezer is sokkal erősebb), és egyenletes minőség, ami a torrentált albumokra nem feltétlenül igaz. Nálam a hétköznapokban 90%-ban tidalról megy a zene, a nason lévő, lassan 1 terányi anyagra csak ritkán nézek rá.
Mondjuk ez is egyéni preferencia kérdése. Van, aki az offline zenehallgatásban hisz, és tökéletesen érthető, miért.
-
vicze
félisten
Én az offline online streamben hiszek. De tényleg.
Ha valaki offline tárolja/hallgatja, az azért teszi mert valamilyen lockin-ba vásárolta be magát, nem pedig önszántából, vagy mert az a legjobb. Valljuk be a zeneszerető számára az stream szolgáltatókon kívül kevés jobb dolog van a világon.
[ Szerkesztve ]
-
s4tch
veterán
Ha valakinek van egy 2-3000 cd-s lemezgyűjteménye, és otthon átállt a merevlemezről, nasról való lejátszásra, akkor neki simán elegendő lehet egy streamer funkciók nélküli dap, amin a gyűjteménye tetemes hányadát magával tudja vinni.
Egyébként a streaming sem fenékig tejfel. Pl. a tidalon ne szépítsük, egyszerűen szar a saját library böngészése. Van egy végtelen hosszúságú listád, amit rendezhetsz név, megjelenés és bekedvencelés ideje szerint, és szevasz. Ha rossz az év (pl. a tidalon a Master of Puppets nem '86-os, hanem mindkét verziója 2017-es), nem tudod javítani. Nem tudod a libraryt műfaj, előadó, év szerint szűrni. Nincs "saját rádió", ami már a streaming szolgáltatások ősatyjában, a last.fm-ben is alapvető volt. Ezek mind 1-2 pöttyintésre vannak a kútgyűrűnél kicsit bonyolultabb droidos, ios-es lejátszó appokban, vagy akár a foobarban, jriverben és a többiben.
A tidal offline egyértelműen a magyar mobilnnet-szolgáltatások miatt lenne szükséges a mobilokon. Az AK-kon meg azért, mert ezek nem fogadnak sim kártyát, és nincs mindenhol wifi.
Egyébként egy olyan lejátszó lenne az igazi, amelyik képes lenne a tidal/spoti offline fájljait mixelni az sd kártyán pihenő flacekkel.
-
törölt tag
Tidal és Spoti saját fájlok szerintem DRM-es megoldást használnak, így nem nagyon fogod tudni semmi más klienssel lejátszani őket, mert hülye lenne bármelyik cég is kiadni a kulcsot hozzá
Amúgy szerintem nem olyan vészes a mobilnet helyzet. Telenornál azt hiszem 1000 forint a korlátlan zene streaming havonta, vagy van havi 5-6 ezer körül teljesen korlátlan csomagjuk is.
De amúgy a Tidal szerintem is botrányos ergonómia szempontjából, a Spoti is csak kicsivel jobb, de nem tökéletes. Csak hát mindkét cégnek akkorára nőtt már az egója, hogy úgyse foglalkoznak ilyesmivel sajnos
-
vicze
félisten
Egy akkora gyűjteménynél, de még egy pár 100-as esetén se érné meg számomra, azt a rengeteg időt és kényelmetlenséget, ami a nem online tartalom mozgatásával jár.
De stream-ben pont az új zenék felfedezése a legjobb, és ezt nem adja vissza semmi más.Persze, hogy van rákfenéje mindegyiknek, nem lenne, nem lenne 10+ különböző. Ezért nem fogok Tidal-t használni sose, bármennyire is vonz a +minőség. Mivel Play Music user vagyok így egyik probléma se érint szerencsére, cserébe gyengébb minőséget kapok.
"offline fájljait mixelni az sd kártyán pihenő flacekkel."
És még ezt is tudja.Deezer-en gondolkodok, mivel tudja a flac-et, és lehet feltölteni sajátot, ez a legfontosabb számomra hogy kerüljem az exkluzivitást, ez a legnagyobb probléma számomra a streammel, csak hát a váltásnak is van egy befektetett idő korlátja sajnos. Illetve a Play Music-ban az a legjobb, hogy 1db számból is rádiót indíthatok és releváns engem érdeklő zenét rak be, ezt kb. semmi más nem tudja, amit próbáltam. Play Music-ból pedig az előadó tiltást hiányolom nagyon...
A Master of Puppets-ből az egyik '86-os a másik(remaster) 2017-es kéne legyen. De gondolom jelenteni kéne, ez Goole-nél 2 kattintás és általában 1hét alatt javítják.
(#339) sheratan:
"Tidal és Spoti saját fájlok szerintem DRM-es megoldást használna"
FLAC-re nem rakhatsz DRM-et a licence alapján.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Google-nél javítják?? Eddig ahány dolgot jelentettem nekik a hivatalos csatornáikon, még egy visszajelzés sem jött, hogy oké, vettük, nem hogy javították volna A leggyengébb ügyfélszolgálatuk nekik van, amivel eddig találkoztam.
Amúgy régebben volt ilyen opció a Play Musicnál is, hogy feltölthettél saját cuccokat, és kvázi legalizáltad őket, mert ugye nem nézte honnan van, csak onnantól megvolt a gyűjteményedben és kész.
Deezer választéka amúgy sajna nagyon nagyon gyenge a Spoti-Tidal kettőshöz képest (Playt és iTunest nem ismerem). Én ezért maradtam a Spoti mellett, mert kb mindenre van kliens (linux, Android TV, telefon, mosógép, kenyérpirító... )
Azt tudom, hogy Spoti tesz DRM-et a fájlokra, nem lehet csak úgy kibányászni az offline tartalmakból, gondolom Tidalnál is megoldják, esetleg más konténerrel...?
-
vicze
félisten
válasz #16820480 #341 üzenetére
Én most erre a konkrét dologra mondtam, visszajelzés nyilván nincs, de Maps-on több dolgot is jelentettem már, pár hét alatt módosítják általában, illetve Nexus/Pixel supporttal se volt problémám.
A feltöltés most is van és 50000-re növelték, ez van Deezer-nél is ugye, náluk 2000 a limit.
A Play Music feltöltéssel és vásárlással az a "vicces", hogy 1x töltheted le többször nem...A DRM mentessége kizárólagosan a FLAC formátumra mondom, jelenleg egyszerűen nincs rá DRM. Rootlolt telón simán kimásolod Tidal-ból. (Elvileg nem kell root csak anélkül nem próbáltam.)
-
törölt tag
Én jelentettem hibásan fizetősnek jelzett útszakaszt, többször is, azóta is fizetősnek jelzik
Nekem valahogy sosem volt szimpatikus ez a Play Music, de azt hiszem továbbra sem lenne az, amiket mondasz.
Viszont nem értem a Tidal hogy csinálja ezt. Kész csoda, hogy nem rippelte le valaki már az egészet offlineba. Vagy...? -
vicze
félisten
válasz #16820480 #343 üzenetére
Konkrétan macerásabb mint CD-ről. Szóval kit érdekel, már amíg van CD...
Amúgy ha bele gondolsz, akkor ha streamed van téged nem érdekel, ha meg más lopni akarja van 100 más útja, ami igazából egyszerűbb.
A HDTraks és mindenki aki FLAC-et kínál az mind DRM mentes, szóval úgy másold ahogy akarod.Amúgy Tidal, Spoty, és Dezzer is masszívan veszteséges, így a fene tudja meddig húzzák. Tidálra jelenleg 6hónapot mondanak, ha nem kap pénz infúziót.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz #16820480 #345 üzenetére
Vettem észre. Bármit ami 24bit vagy csak 44-nél nagyobb felbontás úgy kell vadászni, bár értem az okát(felvétel), de elég sajnálatos tény. Azét se vagyok úgy oda Tidal-ért mert csak FLAC és nem ad extrát igazából. A kétes hírű MQA adna, de azt majdnem két kezeden meg lehet számolni mennyi van + DRM.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
óvatosan, én korábban kaptam figyelmeztetést hasonló témában
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs