- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz windlord #14750 üzenetére
En BM eco ugyintezessel egyutt igenyeltem meg a szemelyi kolcsont naluk. Visszakerestem, 19 okt. 28-an irtam itt hogy nyitottam bm eco-t (elotte kicsivel lehetett, most nem talalom), es nov.4-en folyositottak. Az mondjuk igaz, hogy regebben mar voltam (folyoszamlas) ugyfeluk es regota van naluk hitelkartyam, de nem valos hasznalattal szoval az nem hiszem hogy szamit, valoszinuleg utcarol beesonek szamitok. Csak jo a fizum (bar az csak a kamatban jelentkezik talan).
Megtalaltam az sms-ek kozott, okt.21-en jottek az azonosito kodok, szoval 10 munkanap volt valoban, de minden faxni nelkul csinaltak. Cib elorelepo szem.kolcs.[ Szerkesztve ]
-
UHHH
senior tag
Sírtam a Gránit Banknak arról, hogy miért nem lehet a mobilappot rootolt telefonon üzemeltetni, azt mondták nem tervezik, hogy lehessen. Viszont javasolták, hogy böngészőben Gránitoljak. Nade akkor nem push üzenetben jön majd a belépési kód gondolom, hanem sms-ben, annak meg gondolom költsége van. Gránitol valaki így?!
-
addikt
jelenleg mindenkinek sms-ben küldik a belépési kódot. a közeljövőben terveznek átállni push üzenetre, de ebben az esetben is fallback lesz az sms.
ezek az sms-ek (de csak ezek, amik a login-hoz kellenek) ingyenesek és szerintem egy jó darabig azok is maradnak.ez a root dolog pár éve engem is nagyon zavart, mostmár viszont nincs igényem root-ra. mindenesetre akkoriban, volt arra mód, hogy a root-ot elrejtse az ember bizonyos app-ok elől és igy tudtam használni az app-ot (illetve annak a régi változatát, amelyikben még nem volt pl utalás). azóta nem kellett root, így nem próbáltam, de esetleg érdemes rákeresni. persze csak saját felelősségre!
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
Mauzes
addikt
Sziasztok! Mi történik, ha megszűnt számlára megy utalás? Ha ez bankfüggő, hol lehet utána nézni? Nekem a Raiffeisen a kérdéses.
Elmaradt koncert miatt fogok kapni visszatérítést, és hiába szóltam a jegyértékesítőnek a megszűnt számláról, szerintük TÖRVÉNYI KÖTELESSÉGÜK ugyanarra a számlára utalni és nekem kell kajtatni a pénz után a banknál.
-
RR-13
őstag
válasz Mauzes #14758 üzenetére
Nem bankkártyával fizetted ki a jegyet? És a kártya és a számla is megszűnt.
Amennyiben kártyával fizetted ki, akkor szokták ezt mondani, hogy ők "csak" arra tudják visszaküldeni, visszatéríteni....
Ami egy hülyeség, max. arra könnyebb nekik visszafordítani a visszatérítést mint utalni. Ráadásul te ezt nem is tudnád majd követni, hogy mi történik.Megszűnt számlára utalás után, általában visszaküldik (utalják) egyből a pénzt az utaló banknak.
A törvényi kötelességük ugyanoda utalni, az is egy marhaság, mert ha kéri az ügyfél/vásárló, akkor oda kell utalni amire kéri.
És csak akkor kell nekik ugyanoda utalni, ha nem jelzed a másik számlára történő utalási igényedet.Jelezd nekik ismét a másik számlaszámot, és ha nem hajlandóak, akkor kérd el a vonatkozó jogszabályt, amire hivatkoznak.
Fentiek ellenére, ha mégis a régi számodra utalnak, és azt mondják nem ment vissza nekik a pénz (mert a számlád pl. kb. 1 hónapon belül szűnt meg), akkor menj be a régi bankodba, és elvileg látni fogják, hogy érkezett pénz a régi számládra, amit pl. kifizetnek pénztárban.
[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
De bankkártyával, csak gondolom számlaszinten az ugyanúgy működik, akár utalsz rá vagy visszafordítják a vásárlást.
Az, hogy visszaküldik az utaló banknak, az mit jelent? Gondolom magára az utaló számlára kell visszakerülnie, és nem a pénzügyi intézmény egyéb számlájára.
Ha egészben az a nem tiszta, hogy kinél lesz a pénz, ki fog tudni rendelkezni vele. Amúgy nettó faszság lenne, hogy nekem kellene ezt utólagosan levadászni.
-
RR-13
őstag
válasz Mauzes #14760 üzenetére
Azt, hogy visszakapja a jegy eladó cég a pénzt, ha megszűnt számlára utalja a jegy árat.
Tehát ők látni fogják, hogy vissza kapta az összeget.
Ezt elkerülve, megelőzve jelezd nekik, hogy nem él a számla és rögzítsenek egy bankszámlát, amire utalnak, mert a számlához tartozó kártya is megszűnt, hiába küldik vissza a kártyára is akár a visszatérítést.[ Szerkesztve ]
-
Mauzes
addikt
Konkrétan ezt az igényt már jeleztem nekik, arra jött ez a szabálykövetés bullshit. Most látom, hogy nem is törvényre, hanem banki szabályokra hivatkoznak, ami még nagyobb wtf. Köcsög egy banda, fél éve ülnek az elmaradt koncertek zsozsóján.
"A banki tranzkaciók kezelésének, ide értve egy tranzakció visszafordítását is, bankok által megfogalmazott szabályai vannak, amit nekünk, kereskedőként kötelező követnünk. Ez a szabályzat azt írja elő, hogy nekünk az eredeti fizetési tranzakció visszafordítására mindenképpen kísérletet kell tennünk, még akkor is, ha az ügyfél jelzi, hogy a számlája időközben megszűnt. Ezért mi nem tudunk mást tenni, mint hogy elindítjuk a visszafordítást.
Amennyiben továbbra is a jegyvásárláskor használt bankjánál van számlája, úgy a bank be tudja Önt azonosítani, és jóvá tudja írni a visszafordított összeget új számláján. Ha azonban azóta bankot is váltott, kérjük, vegye fel a kapcsolatot korábbi pénzintézetével, ahol tájékoztatják Önt arról, hogyan kapja meg a visszaváltott összeget."[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz Mauzes #14762 üzenetére
Akkor nagyjából leírtak "mindent", ami nekik kényelmes.
Van lehetőségük utalni is a jegy árát, szerintem csak azért nem így tesznek, mert a visszafordítás nekik egyszerűbb, és díjmentes, az utalás meg nem.
Nagyon sok bolt, stb. kártyás fizetés után visszatudja utalni a megadott számlaszámra a vételárat.
Ezért ők is megtudnák oldani....Amennyiben a visszatérítést elvégezték, akkor már érdeklődhetsz is náluk, hogy mikor történt ez, és azt is kérdezd meg, hogy visszaérkezett-e a régi bankodtól az összeg. Talán nem hazudnak majd ebben...
És, ha igen akkor szíveskedjenek már elutalni az új számlaszámodra.Kötelesek ezt megtenni, ha nem akkor az sikkasztás.
Ugyanis sajátjukként nem kezelhetik a régi bankodtól visszaküldött összeget, kötelesek utalni az új számládra, nincs kivétel.
Nem a BARION rendszerében fizetted ki kártyával?
Akkor szoktak így szarakodni a visszatérítéssel. (tapasztalat, szintén jegyvásárlás)Cégről van szó, vagy EV?
[ Szerkesztve ]
-
SzGee
aktív tag
válasz Mauzes #14762 üzenetére
a kártyára indított visszatérítés ilyekor banki függőszámlára kerül, amit pénztárban fel tudsz venni, ez nem olyan mint egy giro átutalás, ami visszamegy a feladóhoz, ha a számlaszám megszűnik
egyébként teljesen korrekt dolgot írtak, így működik a kártyás visszatérítés a gyakorlatban
[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
-
RR-13
őstag
Nem kötelező a kártyás vásárlás összegét, kártyás visszatérítésként visszaküldeni a vásárlónak.
Számtalan példát tudok a saját eseteimből is, hogy vagy megadtam egy számlaszámot, vagy bekérték.Tehát sehol nincs ez köbe vésve, hogy nekik kötelező ezt az utat választani.
A vásárló megadta a számlaszámát, ahova kérte a visszatérítést, ezt nem vették figyelembe ezért, amit írtak nem volt annyira korrekt!A függő számlán (illetve technikai számlán) én is gondolkoztam, hogy lehet, hogy oda kerül a kártyás visszatérítés, de mivel nem voltam benne biztos, és nem találtam erre vonatkozó szabályt, ezért nem írtam, és ilyen tapasztalatom nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Kérdés erste hitel kártya. Az emag az +3%-os kategória, ha az elektronikai üzletek be vannak állítva?
Meddig jár most a max visszatérítés? (összeg)
Ha már használtam el belőle, akkor azt le kell vonni és csak a maradékra ad visszatérítést?[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz INGJOKE #14772 üzenetére
Emag az +3% -os kategória az Ersténél igen, ha online fizeted ki a rendelést.
A boltban lévő fizetést még nem tudom, mert nem voltam, nem próbáltam.A 200 E Forintos havi keretbe a számlazárás napjáig lekönyvelt tételek számítanak bele.
Tehát, ha pl. július 10. napján veszel valamit, akkor az a következő zárásban veszik csak figyelembe, és csak augusztus kb. 25. napjáig kell visszafizetni. Így esetleg egy vásárlással ki tudod használni a 200 E Ft-os összesen 4%-os visszatérítést.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Alzáról tudsz valamit? Jár a +3%-k?
Van egy nagyon durva óra, nagyon durva áron és gondolkodom, hogy megvegyem,de ebben hónapban már elhadználtam elég sokat a 200e-ből. Mivel 229e az óra nem fogják azért elkapkodni. Meg tudom várni a 10.-ét vele. Viszont ha megveszem és "csak" 1%-k jár (2000huf) az nem olyan vicces mert csak a tankolásból 1200 járna plusz a többiből még minimum 1700. Ki szeretném maxolni a dolgokat, hogy csödbe menjen az erste -
Mauzes
addikt
Viszont azt mondja már meg valaki, Ersténél hol a fenében várásoljam le az elektronikai áruház kategóriába beváltott Erste forintomat. Először Alzával szoptam be, de aztán az Aréna Plázás Media Markt vásárlásomnál is azt látom, hogy 1%-os kategória, tehát nem fogja elfogadni az Erste forintomat...
-
RR-13
őstag
válasz Mauzes #14779 üzenetére
A MM +3% -os kategóriának kell lennie, mert pár MM-ban vásároltunk, és mindig megkaptuk a +3%-ot.
Nem kötelező levásárolni elektronikai kategóriában az Erste pontokat.
Amennyiben ebben a hónapban volt már a megjelölt kategóriákban vásárlásod, pl. barkács, stb. akkor arra váltsd be a pontokat, záráskor jóvá fogják írni! Nem kötelező újabb vásárlást indítani abban a kategóriában.
Amennyiben már beváltottad a pontokat, és nem volt egyéb elektronikai vásárlásaid ebben a ciklusban, akkor sajnos nem írják jóvá.
Nem értem, hogy az 1%-ot látva, miért elektronikai kategóriára váltottad be a pontokatJavaslom, hogy nézd meg újból, hogy mennyi pontot írtak jóvá az MM vásárlás után, mert két részletben szokták jóváírni, elsőnek csak az 1% látszódik, majd pár óra múlva már a +3%-al megnövelt, összesen 4% Erste forint is.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
őstag
Sziasztok!
'Kezdő' számlának a munkaerőpiacra kilépve van jobb választás a bankmonitoros CIB Econál? Gyakorlatilag az nem kerül semmibe, ha a havi 100.000 Ft minimum rákerül, ha jól értelmezem. Még a havi 2 ingyenes pénzfelvétel is biztosított bármelyik ATM-ből. Van ebben valami buktató?
-
RR-13
őstag
Szia. Szerintem nem nagyon.
Buktatót nem tudok.
Jelenleg havi kb.108.000 Ft kell, hogy érkezzen a számlára havonta a 20 ezren felüli díjmentes utalásokhoz, és a számlavezetéshez.
ATM kivételre lehet nyilatkozni a 2db díjmentes készpénz felvételre, de egyébként ennek hiányában, van 1x lehetőség 400.000 Ft kivételre akár egy összegben is, saját ATM-en, amennyiben tudja ezt a CIB saját ATM-e.[ Szerkesztve ]
-
dptrsk
addikt
CIB BM ECO múlthét vége óta megnyitva, első benyomások:
Számlanyitás fiókban, tableten keresztül lett volna (direkt én is beírtam a bankmonitornak, hogy online szeretném, nem jött össze... )
Valamiért nem akarta az online rendszer az ügyintézőt kapcsolni, 5-6 x 3 perc várakozás után inkább személyesen nyitották meg. Egy fél esőerdőt kivágtak annyi papír lett kinyomtatva...(megjegyzem online ment volna itthonról is, ez a szememben nagy fekete pont)
A PUSH értesítésre a felhívást nekem is feldobta egyből, első belépésnél a webes felület, de sajnos nekem se jön meg iOS-re a PUSH.
Az app érezhetően gyorsabb, mint a Gránit Bank appja.
-
RR-13
őstag
válasz dptrsk #14792 üzenetére
A bankfióki "online" számlanyitást azért szokták szorgalmazni ott a bankban, hogy kevesebb papírt kelljen nyomtatniuk, de ezt a hosszas felesleges várakozást ügyintézőre online, nem nagyon értem, hogy mi művelnek
És a mostani állás szerint, ahogy olvastam, otthon sem megy egyből az ügyintéző a videó chatba ...
Ez a Push bejelentkezéses marhaság egyáltalán nem működik... nekem még 1x sem sikerült megkapnom, pedig már 3 helyről is próbáltam kiküldetni
-
UHHH
senior tag
Eszméletlen sokat vártam az ügyintézőre, több napig próbáltam online.
Aztán: Nagy nehezen sokadszorra sikerült, amikor már 14h-tól elkezdtem próbálkozni.
Más: Elmondanátok, hogy CIB ECO kötés után hányadik nap jött a bankkártya a postával? S a pin kód meg arra pár nap múlva? Hogy volt a ti esetetekben?
Az internetbank vagy a mobilbank hány perc inaktivitás után fog kidobni?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Köszönöm a válaszokat. Még akadna egy kérdésem, jelenleg az OTP-nél rendelkezem bankszámlával. Mielőtt megszüntetném, gondolom érdemes létrehozni az új számlát, hogy át tudjam utalni a fennmaradó összeget.
Vagy számlazárásnál kp-ban ideadják a számlán lévő pénzt? Nem vágom hogyan működik ez pontosan. -
axioma
veterán
Kp-felvet nem kicsi dijaval adjak ki (amelyik figyelmetlenebb, az az esetlegesen letezo olcsobb szamlazaraskori kiutalast se csinalja, bar nem mindig letezik). Kartyarol mak-revolut kozbeiktatasaval me'g dijmentesen kiveheto, amugy ja, marad az atutalas, csak azt elore te tedd meg, inkabb fizesd be ami a szamlazarashoz kell, mert a fioki utalas is dragabb. Osszegfuggo, mi teheto meg.realisan, ha milliokrol van szo akkor nyilvan nem feltetlen megy vagy ajanlott mindegyik.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
-
őstag
Köszi-köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest